Connect with us
Data: 14/06/2024
.

Deva

Deveanul Alexandru Bălan, campion național la triatlon pe distanță lungă!

Publicat

pe

Triatlonistul Alexandru Bălan de la CSM Deva își confirmă, din nou, valoarea.

Luând startul la X-man România, o competiție internatională, cu participanți din 14 țări și care a coincis și cu Campionatul Național de triatlon, Alexandru Bălan a obținut rezultate de excepție.

Cu personal – best

Concurând la Oradea, Alex a devenit campion național la  triatlon pe distanță lungă, la categoria de vârstă de peste 35 de ani. Polisportivul de la CSM Deva a avut de parcurs o distanță de 3 km înot în ape deschise, 180 de kilometri pe bicicletă și 42, 125 km, adică un maraton, în alergare pe șosea. Alex a parcurs distanțele mai sus menționate într-o perioadă sub nouă ore mai exact 8:59, realizând un personal – best! „A fost o cursă dificilă, desfășurată pe o căldură infernală pe toată durata acesteia. Acest lucru a făcut competiția și mai provocatoare, însă munca depusă în toată această perioadă mi-a adus un rezultat pe care îl visam de mult. Perioada de pregătire va continua, având în vedere că în septembrie voi participa la competiția internațională Ironman Italia, din Emilia-Romagna, unde voi încerca să obțin calificarea pentru Campionatul Mondial Ironman de anul viitor”, a declarat triatlonistul de la CSM Deva.

Cu gândul la „mondiale

Advertisement

Reamintim că Alexandru Bălan este calificat deja la Campionatul Mondial Half Ironman, care se va desfășura în luna decembrie a acestui an, la Taupo, în Noua Zeelandă. Participanții la Half Ironman au de parcurs 1,9 km înot în ape deschise, 90 km pe bicicletă și 21,1 km de alergare pe șosea, deci un semimaraton, la Campionatul Mondial de anul trecut, de la Lahti, în Finlanda, Alexandru Bălan de la CSM Deva terminând în top 100 o competiție la startul căreia s-au aliniat peste 3.300 de sportivi.

Actualitate

O nouă acțiune de dezinfecție și dezinsecție, în această seară, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

O nouă acțiune de dezinfecție și dezinsecție terestră zone verzi va avea loc în seara acestei zile – 14 iunie, începând cu ora 22:00, în municipiul Deva.

“Se vor desfășura următoarele acțiuni: Dezinsecție terestră (combatere țânțari). Insecticid utilizat: Cymina Ultra; Dezinsecție terestră (combatere larve țănțari). Larvicid utilizat: Vectobac WG. Toate produsele utilizate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide și sunt avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătății. Persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace și copiii sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat”, se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al Primăriei Municipiului Deva

Citeste mai mult ...

Actualitate

Revizie tehnică lunară la telecabina de pe Cetatea Devei – luni, 17 iunie

Publicat

pe

Redactat de

Serviciul Baze Agrement anunță oprirea luni, 17 iunie 2024, a telecabinei care facilitează accesul pe Cetatea Devei.

Telecabina va fi oprită luni, 17 iunie 2024, pentru lucrările de mentenanță care se execută obligatoriu, în fiecare lună. Firma care asigură mentenanța va verifica instalația (cabluri, comunicația radio între punctul de comandă și cabină etc.), pentru ca turiștii să fie în siguranță. De asemenea, ascensorul care deservește Cetatea Deva va fi igienizat.

Turiștii pot vizita monumentul istoric la pas pe la Poarta 1, alegând unul dintre cele trei trasee:

Traseul nr. 1 – din spatele restaurantului de la Poalele Cetății până la Poarta 1, timp de mers: aproximativ 45 de minute;

Traseul nr. 2 – de la intrarea în tunel (partea dreaptă) până la Poarta 1, timp de mers: aproximativ 40 de minute;

Advertisement

Traseul nr. 3 – din fața tunelului (partea stângă) până la Poarta 1, timp de mers: aproximativ 30 de minute.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Deva

Citeste mai mult ...

Actualitate

DAS Deva: Termen limită pentru schimbarea legitimațiilor de parcare gratuită – 30 iunie 2024

Publicat

pe

Redactat de

Persoanele cu dizabilități mai au la dispoziție două săptămâni pentru a solicita modelul unic de card-legitimație pentru locuri gratuite de parcare, intrat în vigoare anul trecut. De la 1 iulie 2024, vechiul format al documentului nu va mai fi valabil, informează reprezentanții Direcției de Asistență Socială (DAS) Deva.

Legitimația pentru parcare gratuită se eliberează pe bază de cerere scrisă, care se depune la Compartimentul Monitorizare Asistenți Personali al Direcției de Asistență Socială Deva (clădirea Pieței Centrale, etaj 1, biroul nr. 21).

Cererea va fi însoțită de următoarele documente: carte de identitate, respectiv certificat de naștere (în cazul minorilor), certificat de încadrare în grad de handicap, o fotografie ¾.

“Persoanele din municipiul Deva care solicită schimbarea legitimației de parcare gratuită cu noul format al documentului au obligația de a preda instituției legitimația veche (pentru distrugere)”, transmit reprezentanții DAS Deva.

Informații suplimentare cu privire la eliberarea/schimbarea legitimației pentru locuri gratuite de parcare se pot obține la numerele de telefon 0755.878.918 și 0737.036.004, de LUNI până MIERCURI, între orele 8:00-16:30; JOI, între orele 8:00-10:00 și 14:00-16:30 sau VINERI, între orele 8:00-14:00.

Advertisement

Cardul-legitimație pentru locuri gratuite de parcare este destinat persoanelor cu dizabilități care dețin certificat de încadrare în grad de handicap, indiferent de grad. De acest document pot beneficia însă și reprezentanții legali ai acestor persoane. Conform legii, în interesul persoanei cu dizabilități, legitimația poate fi folosită și de către familie, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoțitorul persoanei adulte cu dizabilități, părintele, tutorele sau persoana care se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului cu dizabilități, în baza unei măsuri de protecție specială.

Cardul-legitimație de parcare pentru persoanele cu dizabilități este valabil doar pe perioada de valabilitate a certificatului de încadrare în grad de handicap și poate fi utilizat în toate parcările publice din România și din statele UE.

Documentul nu poate fi însă folosit în parcările de reședință!

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate