Connect with us
Data: 29/06/2024
.

Hunedoara

Corvinul – Paks în Europa League

Publicat

pe

La sediul UEFA de la Nyon, din Elveția, s-a efectuat tragerea la sorți pentru primul tur preliminar din cupele europene intercluburi. În urne s-a aflat și câștigătoarea Cupei României, Corvinul Hunedoara, care va evolua în Europa League.

Cu vicecampioana Ungariei

În urma tragerii la sorți, Corvinul, care nu a fost cap de serie, va întâlni, în dublă manșă, vicecampioana Ungariei, Paks. Meciul tur se va disputa în țara cevină, pe 11 iulie, iar returul o săptămână mai târziu, la Sibiu. Celelalte meciuri care se vor disputa în primul tur preliminar din Europa League sunt Sheriff Tiraspol (MDA) – Zira (AZE) , Botev Plovdiv (BUL) – Maribor (SVN), Ruzomberok (SVK) – Tobol (KAZ), Llapi (KOS) – Wisla Cracovia (POL), și Elfsborg (SWE) – Pafos (CYP). Dacă va trece de formația maghiară și se va califica în turul al doilea, Corvinul nu va fi, nici aici, cap de serie. Hunedorenii pot întâlni în turul secund câștigătoarele primelor două meciuri anterior menționate sau pe una dintre echipele calificate direct în această fază a competiției, fiind vorba despre Ajax Amsterdam (NET), Braga (POR), Molde (NOR), Rapid Viena (AUT), Rijeka (CRO_, Tranzonspor (TUR) și Cercle Bruges (BEL).

Există și varianta Conference League

Dacă nu vor trece de Paks, cei de la Corvinul își vor continua traseul european în Conference League. Nici acolo Corvinul nu va fi cap de serie și, în turul doi din Conference League poate întâlni fie echipe calificate direct în această fază, fie altele venite din primul din primul tur. Astfel, Corvinul poate întâlni învingătoarele din meciurile Zalghiris (LTU) – VPS (FIN), Stjarnan (ICE) – Lienfield (NIR), Strassen (LUX) – KuPS (FIN), Tikvsh (NMK) – Breidablik (ICE), Escaldes (AND) – Dudelange (LUX), Malisheva (KOS) – Buducnost (MNE), Morna Bar (MNE) – Dinamo Tbilisi (GEO), Noah (ARM) – Skendija (ALB), Auda (LAT) – Thorshavn (FRO) și Marsaxlokk (MLT) – Partizani (ALB). De asemenea, sunt calificate direct în turul al doilea Copenhaga și Brondby (DEN), Gent (BEL), Basakșehir (TUR), Legia (POL), Maccabi Haifa și Hapoel Beer Sheva (ISR), Djurgarden (SWE), Go Ahead Eagles (NET), Omonia și AEK Larnaca (CYP), Guimaraes (POR), Astana (KZH), Olimpija (SVN), Dnipro 1 (UKR), AEK Atena (GRE), Zrinjski (BIH), Osijek și Hajduk Split (CRO), Spartak Trnava și Dunajska Streda (SVK), Austria Viena (AUT), AA Erevan (ARM), Fehervar (HUN), Mlada Boleslav și Banik Ostrava (CZE), Zurich și St. Gallen (SUI) și St. Mirren (SCO). Hunedorenii nu pot juca, dacă vor ajunge aici, cu cele două echipe românești calificate direct, CFR Cluj și Universitatea Craiova. Mai trebuie menționat că în priul tur preliminar din Champions League, campioana României, FCSB, va juca cu Virtus, din San Marino.

Advertisement
Sursa foto: Facebook FC Corvinul 1921

Florin Maxim, antrenor principal Corvinul Hunedoara:

O echipă care a terminat pe locul doi în campionatul Ungariei, un campionat care dă, de ceva vreme, jucători în vestul Europei. Sunt o echipă compactă, matură, formată doar din jucători maghiari, o grupare solidă, din ce am apucat să văd până acum. Puternici la fazele fixe, fac tranziţiile foarte bine, disciplinaţi… dar au şi ei punctele lor mai puţin bune, pe care vreau să cred că le putem specula. Am apucat să văd imagini de la finala Cupei, câştigată cu cei de la Ferencvaros… n-au avut parte de cel mai bun început de joc, adversarii lor au avut şi un penalty ratat, trei-patru situaţii bune de a marca, apoi au avut un om în minus pe final de joc şi le-a fost tot mai greu odată cu trecerea timpului. Lăudabil pentru cei de la Paksi, au stat bine în picioare, bine fizic, au înscris din fază fixă, apoi la ultima fază au profitat de ieşirea totală pe atac a celor de la Ferencvaros şi aşa au mai marcat un gol şi au închis meciul. Stau bine fizic, aşa că va trebui să fim şi noi la înălţime, ne aşteaptă o dublă dificilă! N-aş putea să îi plasez undeva anume între cele şase echipe pe care le puteam întâlni, toate aveau particularităţile lor… Nu degeaba sunt unde sunt, merită să joace în cupele europene. Mai trebuie luat în calcul şi faptul că sunt meciuri la început de sezon, depinzi mult de cum eşti fizic, mental şi emoţional la aceste prime jocuri, pentru că e un sezon lung. Contează enorm pregătirea şi sper ca noi să fim cei inspiraţi. E îmbucurător că vom juca returul la Sibiu şi faptul că, pentru suporterii noştri, va fi mai uşor să ajungă în ţara vecină, decât dacă am fi jucat, de pildă, în Kazahstan. Sper ca şi acest factor să conteze şi îmi doresc ca, indiferent de rezultatul din primul meci, să avem un stadion plin la Sibiu. Pentru că am demonstrat că în fotbal se poate orice, împreună am crezut, împreună am reuşit!

Actualitate

Centrul Istoric din municipiul Hunedoara prinde contur

Publicat

pe

Redactat de

Lucrările la Centrul Istoric din municipiul Hunedoara sunt în plină desfășurare. Echipele se află în teren și lucrează susținut pentru ca obiectivul de investiții să fie finalizat în cel mai scurt timp.

Se consolidează căile de acces de peste râu, se execută lucrări de pavare în anumite zone și se tencuiește ornamental zidul de lângă albia Cernei.

”Se tencuieşte ornamental zidul de lângă albia Cernei, se extind lucrările şi pe cel de-al doilea tronson al promenadei de pe malul râului amintit (între zona Mendi şi Corviniana), se lucrează la consolidarea punţii metalice de peste râu, se repară strada Cloşca şi se „taie” colţul care, până mai ieri, producea scurte blocaje pe aceasta (zonă în care se va reface şi trotuarul). Continuă şi pavarea b-dului Libertăţii, pe viitoarea zonă pietonală. Centrul Istoric al Hunedoarei este un adevărat „furnicar”, dacă mai ţinem cont şi de echipele de constructori care reabilitează clădirea ce va găzdui viitorul Muzeu al Fierului, dar şi de meşterii care reabilitează faţadele clădirilor din zonă. Până la sfârşitul verii vor fi transformări spectaculoase ale Centrului Istoric al oraşului”, informează reprezentanții Primăriei Municipiului Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Meciuri amicale pentru Corvinul în Slovenia

Publicat

pe

Redactat de

Corvinul Hunedoara, care va juca, în primul tur preliminar din Europa League, cu echipa maghiară Paks, se află în cantonament în Slovenia. Proaspăta câștigătoare a Cupei României, a jucat două meciuri amicale cu echipe de top din statul ex-iugoslav.

Adversari puternici

În primul joc cei de la Corvinul, echipă de divizie secundă, au jucat cu a șaptea clasată din prima ligă slovenă, NS Mura. Hunedorenii, care au început în formula Fl. Iacob – Fv. Iacob, Chindriș, Manolache Neacșa – Hrezdac, Mitran – Bradu, Ubbink, Gîrbiță – King, pe parcurs intrând și ceilalți jucători aflați în cantonament, a fost condusă cu 2-0 în prima parte, dar a redus din handicap, până la pauză, prin Goodnews, intrat pe teren la mijlocul primei reprize. În partea secundă hunedorenii au reuși egalarea, prin Hergheligiu, care a transformat un penalty, dar, în final, cei de la Mura au câștigat la limită, cu scorul de 3-2. În cel de-al doilea meci amical din stagiul de pregătire cei de la Corvinul au întâlnit un adversar și mai puternic, fiind vorba despre campioana Sloveniei, NK Celje. După primele 45 de minute, hunedorenii, care au început jocul în formula Fl. Iacob – Fv. Iacob, Lică, Manolache Velisar – Hrezdac, Roger – Neacșa, Ubbink, Pîrvulescu – Buș, au fost conduși cu 1-0. În repriza a doua, în care Florin Maxim, antrenorul Corvinului, a folosit și alți jucători, campioana Sloveniei a mai înscris într-un rând și s-a impus cu scorul de 2-0. Corvinul va sta în cantonamentul din Slovenia până pe 28 iunie, însă, până atunci, va mai întâlni o campioană, pe cea din Bosnia și Herțegovina, Borac Banja Luka, partida urmând a se desfășura astăzi.


Un nou transfer

În perioada stagiului de pregătire din Slovenia Corvinul a făcut un nou transfer. “Darius Grigore este cel mai recent transfer al echipei noastre. Atacantul de doar 17 ani, golgheter al celor de la ARO Câmpulung Muscel în sezonul precedent, a ajuns în cantonamentul de la #Rogla, unde s-a alăturat lotului corvinist. El va fi deţinut în co-proprietate de cele două grupări şi a semnat un contract valabil pe trei sezoane. Vârful născut în 2007 a evoluat, în campionatul trecut, în toate partidele pentru ARO Câmpulung Muscel, bifând peste 1.900 de minute jucate, fiind cel mai important marcator al grupării muscelene, cu opt reuşite. De altfel, prestaţiile sale au atras şi atenţia celor de la AC Torino Primavera, club pentru care a dat probe în această vară.

Advertisement

Darius Grigore este al 11-lea jucător care ajunge în această vară la Hunedoara şi totodată cel mai tânăr dintre fotbaliştii transferaţi până acum”, au anunțat cei de la Corvinul pe pagina lor de socializare.


Sursa foto: Facebook FC Corvinul 1921
Citeste mai mult ...

Actualitate

Dansul popular hunedorean, premiat în Turcia. Ansamblul „Hațegana” a cucerit trofeul pentru cea mai bună reprezentație la Festivalul Internațional de Folclor de la Ayvalik

Publicat

pe

Redactat de

Ansamblul Folcloric „Hațegana” din Hunedoara a făcut cinste orașului și țării la Festivalul Internațional de Folclor, desfășurat la Ayvalik, în Turcia. Tinerii și talentații dansatori, coordonați de coregraful Vasile Enea, au cucerit trofeul pentru cea mai bună reprezentație.

 

Festivalul Internațional de Folclor s-a desfășurat în perioada 21 -25 iunie 2024, la Ayvalik, în Turcia, pe țărmul Mării Egee, evenimentul reunind formații artistice din mai multe țări.

Dansatorii Ansamblului Folcloric „Hațegana” din Hunedoara au impresionat prin prestația lor de excepție avută în cadrul acestui festival, cucerind trofeul pentru cea mai bună reprezentație.

Sursa foto: Primăria Hunedoara

“Premiul este cu atât mai important cu cât mai bine de trei sferturi din delegaţia hunedoreană a fost formată din „juniorii” ansamblului. Felicitări dansatorilor coordonaţi de coregraful Vasile Enea!”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.

La rândul său, coregraful Vasile Enea a mulțumit Primăriei Municipiului Hunedoara, Consiliului Local și primarului Dan Bobouțanu, pentru sprijinul acordat, adresând, totodată, felicitări tuturor membrilor Ansamblului Folcloric „Hațegana”.

Advertisement

Ansamblul Folcloric „Hațegana” din municipiul Hunedoara se bucură de un palmares impresionant, iar principalul „vinovat” al acestui parcurs de succes este coregraful Vasile Enea, care şi-a dăruit întreaga viaţă promovării dansului popular.

Citeste mai mult ...

Actualitate