Connect with us
Data: 26/06/2024
.

Hunedoara

26 de jucători la primul antrenament al Corvinului

Publicat

pe

Luni după câștigătoarea Cupei României la fotbal, Corvinul Hunedoara, a efectuat primul antrenament al sezonului 2024 – 2025. La reunirea lotului au fost prezenți 26 de jucători.

Trei absenți motivați

Jucătorii pregătiţi de Florin Maxim au fost întâmpinaţi la stadion de aproximativ 200 de spectatori, care au ţinut să îşi arate sprijinul, încă o dată, după performanţele realizate în stagiunea recent încheiată. Aceștia i-au văzut la lucru pe portarii Lefter și Roman, fundașii Iacob, Lică, Manolache, Nicolae, Pop, Velisar, Ion, Predică, Răducanu și Babatunde, mijlocașii Chindriş, Bradu, Cărăruş, Gîrbiţă, Hrezdac, Mitran, Pîrvulescu și Rasaq și atacanții Hergheligiu, Buş, Lupu, Câmpan, Goodnews și King. De la acest prim antrenament au lipsit, motivat, trei jucători, fiind vorba despre mijlocașii Neacșa și Roger și portarul Blaga. Antrenorul Corvinului, Florin Maxim, este mulțumit de lotul actual, dar nu exclude ca acesta să fie întărit. „Toţi sunt jucători pe care noi ni i-am dorit, pe care i-am urmărit de ceva vreme. Roger, Buş, Gîrbiţă, Cărăruş dar şi cei patru jucători tineri din Nigeria – care sunt, dacă vreţi, o investiţie pentru viitor – au fost ţintiţi de către noi şi ne bucurăm că sunt alături de noi. Au toată încrederea mea, au toate calităţile necesare pentru a juca la Corvinul şi pentru a ne ajuta într-un sezon lung, dar care sper să fie unul frumos. Cred că mai merită subliniat şi faptul că nu au plecat jucători, cu excepţia lui Marius Coman, şi că mergem pe aceeaşi linie. Nu se întâmplă prea des în fotbalul nostru acest lucru, dar mă bucur că mergem înainte mizând şi pe omogenitate. Am mai avea să acoperim încă două poziţii, dar nu îmi doresc că luăm jucători doar de dragul de a avea un lot numeric şi atât. E adevărat, am avut un lot mai subţire din acest punct de vedere, sezonul trecut, dar nici nu ne vom arunca acum… Aş mai avea nevoie de un fundaş central, poate de un portar, dar în rest cred că suntem echilibraţi. O să vedem în zilele ce urmează”, a declarat Florin Maxim, citat de www.fccorvinul1921.ro.

Cantonament în Slovenia

Echipa îşi va continua pregătirile pe plan local, urmând ca mai apoi să efectueze un stagiu de pregătire centralizată, la Rogla, în Slovenia, în perioada 17-28 iunie. Tot acolo, „corbii albaştri” vor susţine şi trei partide de verificare cu NK Celje – campioana Sloveniei, FK Sarajevo – locul 4 în sezonul precedent în prima ligă din Bosnia şi Herzegovina şi, foarte probabil, cu FK Borac Banja Luka, campioana Bosniei, datele amicalelor urmând a fi stabilite în perioada următoare. În perioada cât vor fi în Slovenia corviniștii își vor afla adversara din primul tur al Europa League, ei știind deja că vor juca primul meci oficial pe 4 iulie, în Supercupa României, cu FCSB. „E chiar plăcut să îi avem alături pe fanii noştri încă de la primul antrenament. Asta şi pentru că ne aşteaptă o perioadă încărcată, nu aş spune dificilă pentru că suntem obişnuiţi cu un ritm susţinut. Mai degrabă comprimată, dar cred că băieţii sunt sută la sută gata de tot ceea ce urmează. Au avut parte de o vacanţă bine-meritată, am ţinut să fie una cât de cât mai lungă, pentru că avem în faţa un sezon extrem de încărcat. Băieţii sunt bine, pentru că au respectat programul trasat de noi cei din staff. Astăzi, mâine, încă ne mai acomodăm puţin, dar apoi vom intra în focuri. Vine cantonamentul, cu două antrenamente pe zi, trei meciuri de verificare, apoi un prim joc oficial, cel din Supercupă”, a mai spus Florin Maxim, citat de site-ul oficial al clubului hunedorean.

Sursa foto: www.fccorvinul1921.ro

Advertisement

Actualitate

Expoziţie de artă la Castelul Corvinilor: Ion Carchelan şi Iulia Carchelan

Publicat

pe

Redactat de

Castelul Corvinilor din Hunedoara va fi gazda unei expoziții de artă unică, prezentând lucrările renumitului artist Ion Carchelan şi ale fiicei sale, Iulia Carchelan. Expoziţia va avea loc în perioada 6 iulie 2024 – 2 august 2024, oferind vizitatorilor ocazia de a explora o colecţie impresionantă de opere de artă.

“Vernisajul expoziţiei va avea loc pe data de 6 iulie 2024, la ora 15:00, într-un cadru deosebit, ce va îmbina arta vizuală cu o degustare de vinuri rafinate oferite de Crama Ulinici din Republica Moldova. Participanţii vor avea ocazia să savureze vinuri de excepţie şi să se bucure de un moment artistic special, oferit de tânărul pianist Andrei Dumitru Arhip”, se arată într-un comunicat transmis de echipa Cluj Art.

Ion Carchelan, un artist consacrat în S.U.A. Europa şi Japonia, cu o carieră de excepţie, este cunoscut pentru stilul său inconfundabil în acuarelă pe hârtie udă şi pentru modul în care reuşeşte să surprindă esenţa peisajelor şi natura în creaţiile sale. Fiica sa, Iulia Carchelan, a moştenit pasiunea şi talentul tatălui său, aducând o perspectivă nouă şi proaspătă în lumea artei contemporane.

“Expoziţia promite să fie un eveniment cultural de excepţie, aducând împreună iubitori de artă, colecţionari şi critici. Publicul va avea ocazia să descopere şi să achiziţioneze lucrări de artă deosebite, să participe la discuţii libere cu artiştii şi să se bucure de atmosfera istorică şi grandioasă a Castelului Corvinilor”, se mai arată în același comunicat.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Un pompier hunedorean, la competiția „Scări pe toacă”

Publicat

pe

Redactat de

Sld. Bogdan Albulescu, din cadrul Detașamentului Hunedoara, a reprezentat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, la competiția „Scări pe toacă”. Organizat anual de către ISU Neamț, concursul s-a desfășurat în perioada 19 -21 iunie, în arealul Parcului Național Ceahlău.

Probele concursului sunt o adevărată provocare chiar și pentru salvatorii cu o condiție fizică de invidiat, arată reprezentanții ISU Hunedoara.

Cei 127 de pompieri, din toată țara, înscriși în concurs au avut de trecut două probe deloc ușoare.

„Cursa Panaghia”, care a constat în parcurgerea traseului Stațiunea Durau – Cabana Fântânele – Cușma Dorobanțului – Stânca Panaghiei – Cabana Meteo și are o lungime de aproximativ șapte kilometri, cu diferența de nivel de aproximativ 1.100 metri. Concurenții participă echipați în echipament sportiv cu încălțăminte adecvată tip trail-running, rucsac pentru transportul echipamentului individual capacitate 60 – 80 litri, necesar parcurgerii celei de-a 2-a probe din concurs (costumul de protecție pentru pompieri, bocanci unici, cască de protecție pentru intervenție la incendii cu vizor, mănuși de protecție pentru intervenție).

Cea de-a doua probă, “Scări pe Toacă”, a constat într-o singură urcare pe scara care asigură accesul către Vârful Toaca.Scara este compusă din 519 trepte, cu o înclinație de aproximativ 70 grade, pe o diferență de altitudine de aproximativ 100 metri.

Advertisement

Concurenții participă echipați în costumul de protecție pentru pompieri (NOMEX), bocanci unici, cască de protecție pentru intervenție la incendii cu vizor, mănuși de protecție pentru intervenție, aparat de respirat cu aer comprimat și butelie de aer (goală).

“Felicitări, Bogdan, pentru participarea la această competiție menită să pună în valoare capacitatea salvatorilor de a susține timp îndelungat eforturi fizice cu o intensitate de tip maximal și supra-maximal!”, au transmis reprezentanții ISU Hunedoara.

 

Sursa foto: ISU Hunedoara
Citeste mai mult ...

Actualitate

Semafoare noi pentru „verde intermitent de dreapta”, montate în Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

În municipiul Hunedoara, au fost montate semafoare noi pentru „verde intermitent de dreapta” (VID).

Potrivit reprezentanților Primăriei Hunedoara, trei semafoare „verde intermitent de dreapta” se află în intersecţia de la Kaufland Union dispuse astfel:

– pe sensul de mers dinspre bazinul de înot spre gară – pentru viraj la dreapta, de pe str Avram Iancu pe b-dul Dacia spre Supeco (ieşirea de la Kaufland);

– pe sensul de mers dinspre hotel Rusca spre Kaufland – pentru viraj la dreapta pe strada Avram Iancu;

– pe sensul de mers dinspre gară spre bazinul de înot – pentru viraj la dreapta spre hotel Rusca.

Advertisement

Alte două semafoare „verde intermitent de dreapta” au fost montate în intersecţia de la Supeco, pe b-dul Dacia:

– pe sensul dinspre Kaufland spre Micro 4 – pentru verde intermitent de dreapta spre Supeco;

– pe sensul dinspre Micro 4 spre Kaufland – pentru verde intermitent de dreapta spre piaţa Dunărea.

Încă două semafoare de acest fel sunt funcţionale în intersecţia bulevardului Dacia cu străzile Mureşului şi Bucegi, dispuse astfel:

– Pe str Mureşului, pentru viraj la dreapta pe b-dul Dacia spre Micro 5

Advertisement

– Pe b-dul Dacia, pentru viraj la dreapta pe strada Bucegi.

Sursa: Primăria Hunedoara

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate