Connect with us
Data: 20/07/2024
.

Deva

CSM Deva U17 joacă returul semifinalei naționale pe teren propriu

Publicat

pe

La sediul Federației Române de fotbal au fost stabilite semifinalele din cadrul turneelor finale dedicate campioanelor județene U19 și U17. Printre echipele calificate în această fază se numără și CSM Deva.

Cu Luceafărul Cluj

CSM Deva va juca, în semifinale la U17, cu Luceafărul Cluj. Conform regulamentelor în vigoare, împerecherea echipelor se face pe criteriu geografic. Dacă în tururile anterioare se disputa un singur meci, pe terenul unei echipe stabilite prin tragere la sorți, în semifinale se joacă în dublă manșă. Conform tragerii la sorți, CSM Deva, formație antrenată de Florin Călugărița, va juca turul în deplasare, partida urmând a se disputa duminică, 16 iunie, de la ora 18:00, iar returul este programat, de principiu, pentru sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14:00, însă pot apărea modificări în privința zilei și orei de disputare a acestei partide. Până a ajunge în semifinale devenii, după ce au stat în turul preliminar, au învins, cu 2-1, acasă, pe AFC Băbeni, și cu 2-0, în deplasare, pe Bega Timișoara. Clujenii au învins cu 8-0 pe Viitorul Beiuș, cu 7-1 pe CSȘ Blaj și cu 4-0 pe Brașovia Brașov, jucând toate meciurile acasă. În cealaltă semifinală se vor întâlni Sportul Onești cu SC Popești Leordeni, turul urmând a se juca în Bacău, iar returul pe terenul ilfovenilor, care sunt și câștigători ai ediției trecute.

Actualitate

Turneul național „Orgile României”, la Deva. Concert extraordinar la Biserica Greco-Catolică „Immaculata”

Publicat

pe

Redactat de

Turneul Național „Orgile României” revine la Deva. Locuitorii reședinței județului Hunedoara se pot delecta, în această seară (20 iulie), ascultând un concert extraordinar de orgă oferit de muzicienii Eduard Antal și Maria-Luisa Andrici.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00, la Biserica Greco-Catolică „Immaculata” din Deva.

„Publicul este invitat să descopere și să redescopere frumusețea muzicii de orgă într-un cadru sacru și inspirator. Concertul va aduce în prim-plan sunetul magnific al orgii, punând în valoare patrimoniul cultural și spiritual al țării. Repertoriul variat și interpretările rafinate ale celor doi artiști promit să ofere publicului o experiență de neuitat. Programul concertului este alcătuit din lucrări pentru patru mâini și patru picioare ale compozitorilor Adolph Hesse și Denis Bédard, dar vor fi şi aranjamente pe teme de Johann Sebastian Bach sau Wolfgang Amadeus Mozart”, transmit reprezentanții Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Turneul Național ”Orgile României” a început la București, pe 7 iulie, la Catedrala Sfântul Iosif, au urmat două concerte pe orgile istorice de la Iași și Săbăoani (județul Neamț), apoi concertul de la Bistrița, de la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Arad, Biserica Romano-Catolică ”Sfânta Treime” din Vinga, Mănăstirea Sfânta Maria din Radna (Lipova), Biserica Greco-Catolică ”Immaculata” (Deva – 20 iulie).

Advertisement

Turneul Național ”Orgile României” se va încheia cu un concert pe 5 noiembrie la Ateneul Român din București.

Citeste mai mult ...

Actualitate

„Sănătatea femeii – împreună pentru sănătate și natalitate”, masă rotundă la CJ Hunedoara. Moment emoționant, în deschiderea evenimentului

Publicat

pe

Redactat de

„Sănătatea femeii – împreună pentru sănătate și natalitate” a fost tema unei mese rotunde organizată, vineri, 19 iulie, la Deva.

Întâlnirea, inițiată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în parteneriat cu Asociația Sănătate pentru Comunitate, a avut loc la Consiliul Județean Hunedoara, și a vizat programele care au ca scop îmbunătățirea sănătății femeilor și creșterea natalității prin intermediul „Programului social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii – FIV 2024”, derulat de minister.

La discuții au luat parte Natalia Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Alina Comănescu, fondatoarea Asociației Sănătate pentru Comunitate, doctorul Oussama Jabri, reprezentantul companiei care susține această campanie lansată în luna martie, dar și numeroși specialiști din sistemul sanitar hunedorean.

Acesta este cel de-al doilea eveniment dedicat sănătății femeii, pe care Consiliul Județean Hunedoara îl găzduiește în ultimele luni.

„Din păcate, odată cu trecerea anilor, cifrele legate de natalitate cer soluții imediate. Se nasc tot mai puțini copii, un fapt remarcat și în județul nostru. Motivele sunt multe, între acestea fiind și problemele de infertilitate cu care se confruntă, în principal, femeile. Politicile publice de sănătate se orientează tot mai mult spre corectarea acestor deficiențe și mă bucur că doamna ministru Natalia Intotero s-a implicat în această problematică și a demarat și o serie de programe care vin în sprijinul femeilor și al familiilor tinere care își doresc copii. Mă bucur să văd că acestei inițiative a ministerului i s-au alăturat asociații, companii și specialiști care pot contribui decisiv la creșterea natalității în țara noastră”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, în mesajul adresat participanților la întâlnire.

 

Advertisement

Moment emoționant: Întâlnirea cu o familie hunedoreană care a reușit să aducă pe lume o fetiță prin Programul FIV

În deschiderea evenimentului, toți cei prezenți au avut parte și de un moment emoționant: întâlnirea cu o familie din Orăștie care, după 20 de căsătorie, a reușit să aducă pe lume o fetiță, după ce a apelat la programul de fertilizare in vitro subvenționat de Guvernul României, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Carmen și Cosmin au vorbit despre bucuria de a fi părinți, dar și despre încrederea pe care au avut-o în acest program, care vine în sprijinul persoanelor infertile.

De altfel, în cadrul întâlnirii ministrul Natalia Intotero a anunțat, în premieră, demararea, începând de săptămâna viitoare, a celei de-a doua etape a programului FIV 2024.

Sursa: CJ Hunedoara

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Aproape 20% dintre asociațiile de proprietari din Deva nu au cont bancar. Ce amenzi riscă administratorii acestora

Publicat

pe

Redactat de

Toate asociațiile de proprietari sunt obligate de lege să dețină un cont bancar – astfel încât locatarii să poată plăti cheltuielile de întreținere direct în cont și oricând, nu doar în ziua stabilită pentru încasarea în numerar a acestora. Mai mult, pentru a facilita locatarilor plata întreținerii în cont, reprezentanții asociației de proprietari trebuie să afișeze la avizier datele de identificare ale contului, odată cu lista de plată a cheltuielilor comune.

De asemenea, legea care reglementează activitatea asociațiilor de proprietari obligă administratorul să utilizeze contul bancar al asociației pentru toate plățile și încasările. Toate sumele primite în numele asociației de proprietari trebuie depuse în cont, în termen de 24 de ore de la primire (cu o singură excepție, stabilită de lege pentru cheltuieli neprevăzute).

Pe de altă parte, noile reglementări legislative cu privire la creșterea incluziunii financiare obligă inclusiv asociațiile de proprietari să implementeze și să accepte cel puțin un instrument de plată fără numerar.

Cu toate acestea, aproape 20% dintre asociațiile de proprietari din municipiul Deva nu dețin încă un cont bancar, potrivit datelor centralizate de Compartimentul Asociații de Proprietari al Direcției de Asistență Socială Deva.

DE REȚINUT! Potrivit legii asociațiilor de proprietari, administratorii care refuză să deschidă un cont bancar riscă să fie sancționați cu amenzi de la 5.000 lei la 10.000 lei.

Advertisement

IMPORTANT! Atât reprezentanții, cât și membrii asociațiilor de proprietari din municipiul Deva pot solicita Direcției de Asistență Socială Deva sprijin, îndrumare sau consiliere privind obligațiile și drepturile ce le revin, potrivit legii, în administrarea proprietății comune, la numerele de telefon 0755.878.637 și 0254.218.030 / Tasta 7 (Compartiment Asociații de Proprietari), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 sau vineri – între orele 8:00-14:00.

În municipiul Deva, funcționează, în prezent, 451 de asociații de proprietari.

Direcția de Asistență Socială Deva

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate