Connect with us
Data: 13/04/2024
.

Actualitate

Cosmin Radu se retrage din „Naţionala” de polo

Publicat

pe

Spune adio echipei tricolore

Unul din cei mai buni jucători români din sportul cu mingea în bazin nu mai vrea să-şi reprezinte ţara în competiţii

Cel mai valoros poloist român din ultimii ani, Cosmin Radu, a anunţat, prin intermediul unui comunicat, că se retrage definitiv din echipa naţională de polo pe apă a României. Sub numele „Manifest pentru performanţă”, Cosmin Radu explică în scrisoarea deschisă că a luat această decizie în urma modului în care Federaţia Română de Polo l-a ales pe selecţionerul Vlad Hagiu, dar şi din cauza lipsei de interes a conducerii forului naţional pentru investiţii care să sprijine performanţa la echipa reprezentativă.

Vrea condiţii pentru echipă

Cosmin-RaduChiar dacă anunţă că se retrage, poloistul de 31 de ani lasă o „portiţă” deschisă pentru revenire, dar numai dacă se schimbă ceva la nivelul federaţiei. „La finalul anului trecut, am considerat, în calitate de lider al unei formaţii de sportivi de înaltă performanţă, că singura echipă ce a reprezentat România la Olimpiadă în 2012 merită un loc fruntaş şi în priorităţile Federaţiei Române de Polo, pentru a continua performanţa şi a vă face mândri că sunteţi români, la competiţiile internaţionale. Am luat decizia de a mă retrage din poziţia de căpitan al Naţionalei până în momentul în care echipa va beneficia, la adevărata valoare, de condiţii de antrenament, joc şi performanţă demne de succesul nostru, dar şi de toate eforturile pe care fiecare dintre membrii echipei le depune”, afirmă Cosmin Radu în comunicat.

Nu-i convine Hagiu

Advertisement

Radu, transferat recent la echipa croată Primorje Rijeka, a mai precizat că la 9 luni de la momentul în care a anunţat decizia de a renunţa la banderola de căpitan al echipei naţionale, „situaţia este similară cu momentul în care am plecat şi premisele actuale nu prevăd o schimbare semnificativă, motiv pentru care hotărârea mea rămâne la acelaşi stadiu, în ciuda promisiunilor repetate şi nerespectate ale oficialilor Federaţiei Române de Polo de a crea o echipă care să susţină eforturile Naţionalei”, a spus Radu.  „Am refuzat convocarea la Naţională, din cauza modului prin care Federaţia Română de Polo a decis alegerea noului selecţioner”, subliniază Cosmin Radu. Acesta a menţionat că a fost contact de către reprezentanţii federaţiei, în luna ianuarie, prilej cu care a prezentat o serie de solicitări ce aveau ca scop ”crearea unui mediu de nivel normal pentru antrenamentele echipei şi formarea unei premise de la care generaţiile viitoare de sportivi să poată evolua”, a explicat sportivul de 31 de ani.

Radu consideră că fără minimum de investiţii, în principal, de interes şi pasiune pentru acest sport, echipa naţională nu poate face performanţă şi a solicitat mai multe lucruri Federaţiei Române de Polo.

Antrenorul secund, o prioritate

Prima condiţie pusă de Cosmin Radu este „transparenţă în alegerea antrenorului Naţionalei de Polo a României”, deoarece „contestând în mod direct calitatea de lider şi capacitatea de a inspira reuşitele echipei ale actualului antrenor, consider că procesul de recrutare a antrenorului singurei echipe sportive române la Olimpiada din 2012 a fost lipsit de transparenţă, onestitate şi criterii clare de selecţie. Doresc ca Federaţia Română de Polo să motiveze alegerea antrenorului Vlad Hagiu şi punctajul obţinut de acesta în comparaţie cu restul candidaţilor, precum şi rezultatele deosebite dovedite în timp”, mai spune comunicatul. Cosmin Radu a mai cerut şi selecţionarea unui antrenor secund şi a unui director sportiv, de prim rang, dar şi un staff tehnic real şi complet, deoarece “Naţionala” de polo are nevoie de o echipă de profesionişti, „care să ne sprijine, să ne ajute şi să ne conducă în continuare către performanţă. Nu putem evolua către mai mult, mai bine, mai sus pe podium fără un staff dedicat, profesionist şi bine pregătit. Pe lângă maseur, preparator fizic, medic avem nevoie de un departament de marketing profesionist, care să ne poziţioneze corect în faţa publicului şi a potenţialilor sponsori”, a precizat în Cosmin Radu. 

Advertisement

Actualitate

Copil de 10 ani, rănit ușor, în urma unui accident produs pe DN 76, la Luncoiu de Jos

Publicat

pe

Redactat de

Un copil, în vârstă de 10 ani, a fost transportat la spital în urma unui accident rutier produs, sâmbătă, pe DN 76, la Luncoiu de Jos.

„Pompierii Secției Brad au intervenit, cu o autospecială de stingere și cu un echipaj SMURD, la un accident auto produs în localitatea Luncoiu de Jos, pe DN 76. La fața locului, salvatorii au constatat că în urma coliziunii dintre două autoturisme un minor, băiat în vârstă de 10 ani, a fost rănit ușor. El a fost transportat, cu ambulanța SMURD, la spitalul din Brad, în stare stabilă. La locul accidentului, pompierii au asigurat măsurile PSI care se impun în astfel de situații. Cauzele accidentului urmează să fie stabilite de instituțiile care au competențe în astfel de situații”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

 

Foto: arhivă

Citeste mai mult ...

Actualitate

Plimbările cu vaporașele de la Șoimuș, pe Mureș – reluate din 19 aprilie. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan

Publicat

pe

Redactat de

Plimbările cu vaporașele de agrement „Stelar” de la Șoimuș, pe râul Mureș, vor fi reluate, începând cu data de 19 aprilie 2024. Primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, a anunțat că sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan.

În 19 aprilie 2024, vom deschide activitatea la Vaporaș Șoimuș. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan. De preferință băieți! CV-urile se depun la Primăria Șoimuș, până la data de 15.04.2024, între orele 09:00 -16:00. Rezervări pentru plimbări pe Mureș, la tel.: 0741152922. Vă așteptăm în comuna noastră!”, a scris, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș.

Reamintim că, plimbările de agrement pe râul Mureș au început în vara anului 2022, atunci când primul vaporaș – „Stelar 1”, cu o capacitate de 10 locuri, a intrat în proprietatea Primăriei comunei Șoimuș. Odată cu lansarea acestuia la apă s-a împlinit un vis mai vechi al administrației publice locale din localitate, primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, anunțând, atunci, cu foarte multă bucurie, că, după mai bine de patru decenii și jumătate, Șoimuș are, din nou, vaporaș de agrement pe râul Mureș.

În 2023, administrația publică locală din Șoimuș a mai achiziționat o ambarcațiune, de o capacitate mai mare, de 45 de locuri- „Stelar 2”, adusă din Șantierul Naval de la Orșova.

Cele două vaporașe de agrement sunt puse la dispoziția localnicilor și turiștilor, oferind plimbări de poveste pe râul Mureș.

Advertisement

Cursele de agrement pe râul Mureș vor fi reluate din 19 aprilie 2024.

Călătoriile pe apă pornesc de la pontonul amenajat pe malul râului Mureș, în imediata vecinătate a autostrăzii, aproape de fostul camping Șoimuș. Administrația publică locală a creat și o pagină pe rețeaua de socializare -Vaporaș Șoimuș, pentru a facilita comunicarea cu toți cei interesați de plimbări pe râul Mureș, cu cele două ambarcațiuni.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Educaţie pentru sănătate: 100 de minute despre un subiect pe care elevii nu sunt obișnuiți să-l discute acasă

Publicat

pe

Redactat de

Şase clase de elevi de la Liceul de Arte “Sigismund Toduţă”, cu vârste între 14 şi 17 ani, au participat, joi, la o lecţie inedită de educaţie despre sănătate, organizată de Cabinetul medical şcolar nr. 3 în colaborare cu psihologul şcolii şi cu un medic specialist de la Cabinetul de planificare familială Deva. Acțiunea a avut ca scop creşterea gradului de informare corectă a adolescenţilor despre riscul bolilor cu transmitere sexuală şi comportamentul orientat spre prevenirea sarcinilor în adolescență.

Pe parcursul a două sesiuni de informare, medicii le-au vorbit adolescenților despre anatomie, contracepţie, protejarea sănătăţii şi a corpului, planificare familială, responsabilitate, decizie, sentimente, emoţii, consimţământ şi rolul esenţial al părintelui în educaţia sexuală a copiilor.

Explicațiile – uneori științifice, dar totuși, pe înțelesul tuturor – au fost completate cu imagini proiectate, videoclipuri educative, demonstrații practice și materiale despre riscurile sarcinii timpurii și consecinţele pe care le au asupra sănătăţii bolile cu transmitere sexuală. Totodată, elevii au avut ocazia să pună întrebări, chiar și sub anonimat, specialiștilor prezenţi la întâlnire.

Educaţia pentru sănătate este un drept al fiecărui adolescent. Cei 150 de liceeni care au fost de acord să participe la acțiune au dovedit că îşi doresc discuţii deschise despre relaţiile sigure și sănătoase. Tinerii admit că au nevoie de informaţii corecte pentru a lua decizii responsabile și sunt convinși că Internetul sau discuțiile între colegi nu reprezintă neapărat cele mai potrivite surse.

Descriind în detaliu transformările corpului uman la diferite vârste, specialistul în planificare familială a explicat că educaţia sexuală a adolescenţilor trebuie să înceapă acasă şi încurajează părinţii să discute cu copiii lor despre orice subiect pe această temă. Medicul a mai punctat că în statele dezvoltate, copiii învaţă încă de la grădiniţă că propriul trup le aparţine. Sunt informaţi despre adulţii de încredere și învaţă să distingă acţiunile nepotrivite de comportamentele normale şi să comunice părinţilor orice situaţie atipică.

Advertisement

La noi însă, părinții încă au rețineri să vorbească deschis cu copiii lor despre subiecte pe care le consideră delicate, iar copiii, la rândul lor, decid să experimenteze pe ascuns ignorând riscurile la care se expun.

„Pentru mine, acțiunea a fost una educativă – a concluzionat, la finalul întâlnirii, un elev de clasa a X-a, care consideră că educația sexuală este, în primul rând, educație pentru sănătate și „fluturii din stomac” nu sunt de ajuns pentru a garanta o relație sigură și sănătoasă. Așadar, oricât de amuzat sau de banal ar părea un asemenea subiect, el trebuie discutat de către fiecare elev cu familia și cu specialiștii. „Altfel, ignoranța ne-ar putea afecta viitorul pentru totdeauna”, a încheiat tânărul.

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate