Connect with us
Data: 29/05/2024
.

Actualitate

Deputaţii hunedoreni – mai harnici decât colegii lor senatori

Publicat

pe

Ce au făcut în primele şase luni de mandat

Toţi parlamentarii trimişi de locuitorii judeţului să îi reprezinte în camera inferioară a legislativului au avut în această primă sesiune un minimum de activitate 

La începutul actualei sesiuni parlamentare din legislatura 2012-2016, judeţul Hunedoara a fost reprezentat în Camera Deputaţilor de opt parlamentari din partea partidelor politice şi de unul din partea minorităţilor.

Fostul penelist Dan Radu Ruşanu a renunţat la funcţia de deputat, la finele lunii aprilie, după ce a fost investit ca preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară. Cu toate astea, el a reuşit să adune cele mai multe minute vorbite în plenul Camerei, respectiv 50, dintre toţi deputaţii hunedoreni. Pe lângă aceasta Ruşanu a mai fost printre semnatarii unei propuneri legislative de modificare a Statutului deputaţilor şi senatorilor.

Iniţiative legislative şi declaraţii politice

Advertisement

legea-lustratieiDeputatul PNL Bogdan Ţâmpău nu se poate lăuda cu prea multe realizări în acest început de mandat. Acesta a fost semnatar a trei propuneri legislative, iar pe lângă jurământul de credinţă, a mai avut două intervenţii în şedinţele de plen. Una dintre acestea în cadrul dezbaterii şi prezentării moţiunii simple, iniţiate de 73 de deputaţi ai opoziţiei, cu titlul „Scăpaţi mineritul din Valea Jiului de norocul rău al conducerii bicefale Voganian-Niţă!”.

Un alt deputat hunedorean, Gheorghe Firczak din partea Uniunii Culturale a Rutenilor din România, a avut o declaraţie politică cu ocazia „Zilei Rutenilor” şi două intervenţii în plen pe tema propunerii legislative ce viza declararea ca rezervaţie arheologică şi bun de utilitate publică de interes naţional a unor zone din teritoriul localităţilor Sarmizegetusa, Mintia – Veţel şi a Complexului cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei.

Două doamne, campioane la muncă

De departe cel mai activ parlamentar din judeţul Hunedoara, este liberala Carmen Hărău. Aflată la primul mandat, aceasta a reuşit, în cele şase luni de mandat, să strângă aproape jumătate de oră de vorbit în plen, a depus opt declaraţii politice în scris şi a fost semnatară a trei propuneri legislative. Însă capitolul la care deputatul Hărău conduce detaşat este cel al întrebărilor şi interpelărilor adresate diferiţilor miniştrii, aici având nici mai mult nici mai puţin de 25. Subiectele de interes au fost legate de consecinţele dramatice ale golirii parţiale a lacului Cinciş pe perioada verii, de situaţia dificilă a spitalului din Haţeg sau de reluare a finanţărilor pentru lucrările de construcţie la blocurile ANL.

Şi pesedista Natalia Intotero a fost activă în această primă sesiune parlamentară. A avut 13 declaraţii politice, a iniţiat patru propuneri legislative şi a transmis Ministrului Transporturilor nemulţumirile din teritoriu legate de starea proastă a drumului care leagă Deva de Brad,

Efervescenţă şi în opoziţie

Advertisement

Deputatul PPDD din Valea Jiului, Monica Iacob-Ridzi nu a stat degeaba şase luni la Bucureşti. „Pepededista” ocupă locul întâi în ceea ce priveşte propunerile legislative semnate, 12 la număr. Este printre iniţiatorii moţiunii „Scăpaţi mineritul din Valea Jiului de norocul rău al conducerii bicefale Voganian-Niţă!”, la dezbaterea căreia s-a „contrat” puternic cu parlamentarii puterii. A mai depus în scris 20 de întrebări şi interpelări către organele statului.

Singurul reprezentant al PLD Hunedoara în Camera Deputaţilor, Mircia Muntean a adunat cinci declaraţii politice, tot atâtea moţiuni semnate, trei propuneri legislative, şi a intervenit pe lângă Ministrul Educaţiei pentru a-şi lămuri alegătorii cu privire la procedura de înscriere a elevilor la clasa pregătitoare.

Pesediştii, pe baricade

Deputatul ales în C olegiul Uninominal 1 din partea PSD, Laurenţiu Nistor s-a evidenţiat prin 14 declaraţii politice şi patru propuneri legislative. Nu s-a lăsat mai prejos nici colegul lui de partid, Cristian Resmeriţă care a adunat în acest mandat şapte întrebări şi interpelări, trei declaraţii politice şi tot atâtea propuneri legislative.

 

Advertisement

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate