Administratie
Din ciclul „Rămâne cum am stabilit”, amendamentul liberalilor nu a trecut la vot, în CJ Hunedoara
Amendamentul depus de consilierii județeni liberali la proiectul de hotărâre privind repartizarea banilor de la Guvern către primării nu a trecut la vot, în ședința extraordinară care a avut loc luni, 3 februarie, la Consiliul Județean (CJ) Hunedoara. Pe cale de consecință, repartizarea sumelor primite de la Executiv, către bugetele administrațiilor publice locale din județ, se face în forma stabilită inițial de către majoritatea PSD din CJ Hunedoara. În cazul Primăriei Deva, alocarea este zero lei.
Repartizarea acestor bani a fost criticată de consilierii județeni liberali, care au acuzat că împărțirea banilor s-a făcut pe criterii discreționare, banii fiind alocați în cea mai mare parte, către primăriile conduse de primari social-democrați. Prim-vicepreședintele PNL Hunedoara, Adrian David declara, săptămâna trecută, că distribuirea s-a făcut fără niciun fel de „transparență” și “în bătaie de joc”. Acesta spunea că, localități cu suprafețe, populație și problematică similare primesc sume „revoltător de nedrept împărţite, alocate în funcție de carnetul de partid al primarului”.
În replică, președintele social-democrat al CJ Hunedoara, Mircea Bobora, a afirmat că nu s-a făcut altceva decât echilibrarea bugetelor administrațiilor publice locale. „CJ Hunedoara nu a dat (n.red. bani) primăriilor social-democrate, ci celor care au reale probleme pe proiecte de dezvoltare și reale probleme sociale”, a spus Mircea Bobora, la finalul ședinței extraordinare a CJ Hunedoara.
Liberalii susțin că nu pot asista pasivi la această „batjocură” și că, așa cum au anunțat încă de zilele trecute, se gândesc să atace respectiva hotărâre de CJ în contencios administrativ.
Pe aceeași temă:
Împărţirea banilor încinge spiritele în CJ Hunedoara. Zero lei pentru Primăria Deva
Actualitate
Echipă completă la șefia județului. Alin Țambă și Ioan Demeter, aleși vicepreședinți ai CJ Hunedoara
Social-democrații Alin Țambă și Ioan Demeter sunt noii vicepreședinți ai Consiliului Județean (CJ) Hunedoara. Aceștia au fost aleși în cadrul ședinței extraordinare, desfășurată astăzi, 11 noiembrie, la sediul instituției.
Alegerile pentru funcțiile de vicepreședinți ai CJ Hunedoara au avut loc astăzi, în urma votului, fiind aleși pentru a ocupa aceste funcții, în mandatul 2024-2028, consilierii social-democrați Alin Țambă și Ioan Demeter. Votul a decurs fără prea mari emoții, având în vedere faptul că PSD are majoritate în CJ Hunedoara.
Alin Țambă a fost și în legislatura anterioară vicepreședinte al CJ Hunedoara, iar medicul Ioan Demeter se află la cel de-al doilea mandat de consilier judeţean.
Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, i-a felicitat pe amândoi și le-a urat mult succes în activitatea desfășurată. „Sunt mulțumit de alegerea celor doi vicepreședinți și am deplină încredere în profesionalismul și angajamentul lor. Am avut ocazia de a colabora cu Alin Țambă timp de patru ani. Este un tânăr de perspectivă, un om dedicat și implicat, și sper ca acest mandat să fie o șansă pentru el de a-și depăși performanțele anterioare. De asemenea, domnul Ioan Demeter este un profesionist desăvârșit, un medic excepțional, cu o experiență vastă în domeniul sănătății. Având în vedere numeroasele proiecte de sănătate pe care le avem în derulare în județ, sunt convins că expertiza sa va fi un plus pentru a le duce la îndeplinire”, a declarat președintele Laurențiu Nistor, la finalul ședinței.
Pe lângă alegerea vicepreședinților, ședința a inclus și validarea componenței comisiei de validare, alături de stabilirea componenței celor șase comisii de specialitate, care vor fi responsabile de analiza și avizarea proiectelor și inițiativelor ce vor fi supuse aprobării consiliului județean.
În urma alegerilor locale din data de 9 iunie 2024, PSD are 17 consilieri județeni, dintre cei 33, PNL are nouă consilieri județeni, iar AUR – șapte consilieri județeni.
Sursa foto: CJ Hunedoara
Actualitate
Comuna Baru investește în reabilitarea a 8 clădiri publice și instalarea de stații de încărcare pentru vehicule electrice
Comuna Baru, din județul Hunedoara, a lansat licitația pentru lucrările de reabilitare a opt clădiri publice, în cadrul unui proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Valoarea totală a investiției se ridică la 14.466.477 lei.
Printre clădirile incluse în proiect se numără: Școala Gimnazială Petros (corp C2), Școala Livadia, Sediul Gărzii de Intervenție IGSU – SMURD, Sediul Serviciilor Publice, Sediul Serviciilor Sociale, Școala Baru, Școala Valea Lupului, Sediul Poliției Locale și Sala de Adunări Publice Livadia.
Un element deosebit al acestui proiect este instalarea a patru stații de încărcare pentru autovehicule electrice, fiecare cu câte două puncte de încărcare, care vor fi amplasate la Gărzile de Intervenție IGSU – SMURD, Sediile Serviciilor Publice și Sociale și la Școala Valea Lupului.
Lucrările vor fi executate conform Proiectului tehnic nr. 35/2023, realizat de S.C. SEMAROOTS S.R.L., parte din documentația de atribuire. Obiectivul principal al acestui proiect este nu doar reabilitarea infrastructurii clădirilor publice, dar și promovarea energiei verzi, contribuind astfel la un mediu mai sustenabil și sănătos pentru comunitatea locală. Această investiție va îmbunătăți semnificativ condițiile de învățare și de muncă în instituțiile publice din comuna Baru.
Actualitate
Peste 1000 de noi corpuri de iluminat, montate la Călan
Administrația locală din Călan a lansat o licitație pentru lucrările de modernizare a sistemului de iluminat public din oraș și satele aferente, în cadrul unui proiect ce include și implementarea unui sistem de telegestiune.
Valoarea totală a contractului este de 2.912.437 lei, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 20 noiembrie.
În prezent, rețeaua de iluminat public din Călan, deși funcțională, este uzată moral. Aceasta include stâlpi comuni cu rețeaua de distribuție, amplasați pe domeniul public, în apropierea drumurilor și trotuarelor. Stâlpii de beton, de aproximativ 8 metri înălțime, susțin corpuri de iluminat cu surse fluorescente și cu vapori de sodiu sau mercur de înaltă presiune.
Proiectul prevede înlocuirea celor 1.137 de corpuri de iluminat vechi cu echipamente LED de puteri variate (20W, 30W, 60W și 80W), iar implementarea unui sistem de telegestiune va permite un control și management mai eficient al rețelei. Obiectivul este reducerea emisiilor de CO2, scăderea consumului de energie electrică și optimizarea costurilor de operare, în același timp îmbunătățind fiabilitatea sistemului.
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Poliția caută o femeie însărcinată și fiica sa de 2 ani, dispărute din Peștișu Mic
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Intervenție salvatoare la Dobra: Patru pompieri hunedoreni, eroi în timpul liber
-
Actualitatecu o zi in urma
Accident rutier la Geoagiu: Mașină proiectată într-o casă, o femeie salvată de pompieri
-
Actualitatecu 19 ore in urma
FOTO: Accident rutier pe DN 7: Patru răniți transportați la spitale din Orăștie, Deva și Hunedoara
-
Actualitatecu 2 zile in urma
FOTO: Accident cu patru victime în municipiul Hunedoara
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Noapte de foc pentru pompierii hunedoreni
-
Actualitatecu 21 de ore in urma
Accident rutier pe DJ 672, la Rișca: Două persoane au fost transportate la spital
-
Actualitatecu 22 de ore in urma
Prezența la vot – Alegeri prezidențiale, Tur 1: 19,89 la sută dintre hunedoreni au votat, până la ora 13:00