Connect with us
Data: 24/04/2024
.

Actualitate

Dirijorul corului „Vlăstarele Orăştiei”, personalitate de enciclopedie

Publicat

pe

ColonPrintre oamenii de marcă incluşi în cea de-a şaptea ediţii a „Enciclopediei personalităților din România – Who is Who” se numără profesorul hunedorean Petru Eli Androne (foto), dirijorul corului de copii „Vlăstarele Orăștiei”. Petru Androne Eli este câștigător a numeroase premii și distincții cu „Vlastarele Orăștiei” la prestigioase concursuri naționale și internaționale. Editura „Who is Who” publică de 30 de ani enciclopedii dedicate personalităților din 11 țări. Anual, în România apare o nouă ediţie „Who is Who” cu nume importante din lumea artei, științei, mass-media, sportului etc.

Actualitate

Alimentarea cu gaze naturale, sistată temporar în patru localități din județ

Publicat

pe

Redactat de

Serviciul de distribuție a gazelor naturale va fi sistat temporar în patru localități din județul Hunedoara.

“Pentru a permite realizarea unor lucrări de reabilitare de către Primăria Călan la podul peste râul Strei, compania Delgaz Grid este nevoită să execute devieri ale rețelei de medie presiune care alimentează orașul Călan. Astfel, va fi sistată temporar alimentarea cu gaze naturale, în orașul Călan, parțial, joi, 25 aprilie, și în trei dintre localitățile aparținătoare, începând de joi, 25 aprilie, până vineri, 26 aprilie, la ora 13:00).

Vor fi afectate următoarele localități:

  • Călan (zona de blocuri) – joi, 25 aprilie, intervalul 8:00-23:00;
  • Streisângeorgiu – joi, 25 aprilie (ora 8:00) –> vineri, 26 aprilie (ora 13:00);
  • Strei-Săcel – joi, 25 aprilie (ora 8:00) –> vineri 26 aprilie (ora 13:00);
  • Ohaba Streiului – joi, 25 aprilie (ora 8:00) –> vineri, 26 aprilie (ora 13:00)”, au transmis reprezentanții companiei.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

“Regretăm disconfortul creat și le mulțumim clienților pentru înțelegere”, au mai transmis reprezentanții Delgaz Grid.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Acțiune de amploare împotriva ilegalităților în gestionarea lemnului: Sancțiuni și confiscări în Petroșani și Petrila

Publicat

pe

Redactat de

Într-o amplă operațiune desfășurată în municipiul Petroșani și orașul Petrila, autoritățile au intervenit ferm împotriva ilegalităților în domeniul gestionării materialului lemnos.

În urma verificărilor efectuate de polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică, alături de reprezentanți ai Gărzii Forestiere Timișoara, au fost aplicate sancțiuni drastice și au fost confiscate cantități semnificative de lemn. Acțiunea vizează combaterea exploatării ilegale a resurselor forestiere și asigurarea unei gestionări corecte a materialului lemnos.

”În perioada 08 – 22 aprilie 2024, polițiștii Serviciului Ordine Publică, însoțiți de reprezentanți ai Gărzii Forestiere Timișoara, au efectuat verificări referitoare la modul de gestionare, depozitare, transport și comercializare a materialului lemnos, de către diferiți operatori economici, de pe raza municipiului Petroșani și a orașului Petrila.

În urma verificărilor, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 33.000 de lei și au  luat măsura confiscării fizice a 11,828 mc  de material lemnos și a confiscării valorice a 52,546 mc  de material lemnos”, transmite IPJ Hunedoara.

Printre neregulile constatate, se numără cele referitoare la modul de exploatare și transport a materialului lemnos și diferențe între stocuri.

FOTO: Arhivă

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Muniție deținută fără drept, ridicată de polițiști

Publicat

pe

Redactat de

Elemente de muniție deținute fără drept, ridicate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara, în urma unei percheziții domiciliare.

 La data de 23 aprilie 2024, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Brad, la locuința unui bărbat în vârstă de 45 de ani, din comuna Vața de Jos.

Activitatea procedurală se circumscrie unui dosar de cercetare penală ce vizează săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și   s-a finalizat prin ridicarea, în vederea continuării cercetărilor, a unor elemente de muniție deținute fără drept de către bărbat (25 de elemente de muniție militară, 4 cartușe de muniție de muniție militară, 6 cartușe și mai multe elemente de muniție constând în bile și turbine confecționate artizanal), transmite IPJ Hunedoara.

FOTO: Arhivă

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate