Connect with us
Data: 29/06/2024
.

Actualitate

Doctorul Bende Barna revine la conducererea spitalului din Hunedoara

Publicat

pe

După trei ani în care s-a aflat la cârma Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, managerul Nicușor Eduard Ștefan a renunțat la această funcție și va fi doar consilier local. Manager interimar va fi doctorul Bende Barna, iar prima propunere a primarului Dan Bobouțanu, pentru a prelua această funcție, este Ilie Toma, actualul director al Casei Județene de Pensii Hunedoara.

Ieri, Nicușor Ștefan a făcut marele anunț, potrivit căruia, nu mai este manager al spitalului din municipiul Hunedoara, iar asta s-a întâmplat după o discuție pe care a avut-o cu primarul Dan Bobouțanu. „Am discutat cu domnul Nicușor Ștefan, luni după-masa, despre acest aspect și nu eu i-am cerut să demisioneze. El trebuia să opteze pentru una dintre cele două funcții și se pare că a ales să fie consilier local. Începând de luni (11 iunie – n.red.) manager interimar va fi doctorul Bende Barna, care va fi, după ce va fi numit în funcție un manager, directorul medical al unității spitalicești. Doctorul Barna va avea posibilitatea de a-și forma o echipă cu care va dori să lucreze. Propunerea noastră pentru funcția de manager al acestui spital este domnul Ilie Toma. Însă până se va concretiza acest lucra va mai dura aproximativ 30 de zile”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara. Așadar, fostul manager al spitalului, Bende Barna, va reveni pentru o perioadă relativ scurtă de timp la conducerea unității spitalicești, iar după numirea oficială a unui nou manager, acesta va fi director medical.

Rămâne consilier local

Nicușor Ștefan avea la dispoziție 15 zile, după ce a fost ales ca și consilier local, să se hotărască pentru care dintre cele două funcții optează. „Am convocat Consiliul de Administrație astăzi (ieri-n.red.), pentru că mă aflam în situație de incompatibilitate. Luni am discutat cu actualul primar și am decis să facem o trecere mai simplă, nefiind vorba despre vreo demisie, ci de acordul părților. Contractul meu ca și manager al spitalului era valabil până în luna aprilie a anului viitor, însă în urma discuțiilor avute cu domnul primar, a lăsat să se înțeleagă că va urma o perioadă mai dificilă pentru mine, pentru că mi-a spus că nu mă va susține. Nu au fost puse presiuni asupra mea, însă prin această decizie pe care am luat-o am dorit să scutesc spitalul și personalul medical de anumite neplăceri. Așadar, în continuare voi fi consilier local, însă pentru câteva zile mă voi dedica familiei mele. Plec din spital cu gândul împăcat, că am reușit să fac lucruri bune aici. Las această unitate fără nicio datorie și cu aproximativ 2.500.000 de lei în conturi. În ultimii trei ani au fost cei mai buni indicatori din istoria spitalului”, a precizat Nicușor Eduard Ștefan. Acesta a mai precizat și faptul că va urmări cu atenție activitatea spitalului, din postura de consilier local. De asemenea, Nicușor Ștefan spune că se gândește să continue oarecum ceea ce a făcut în spital, însă în mediul privat.

 

Advertisement

Ilie Toma, „onorat de această propunere”

Toma Ilia - Casa de pensii

Actualul director al Casei Județene de Pensii Hunedoara, Ilie Toma, a declarat pentru cotidianul „Servus Hunedoara” că este „onorat de această propunere”. „Mă bucură încrederea pe care o au colegii mei în mine, însă această hotărâre nu o voi lua în pripă”, a spus Toma.

Advertisement

Actualitate

Florentina Iușco, vicecampioană națională la triplu salt

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 29-30 iunie la Cluj Napoca se desfășoară etapa finală a Campionatului Național de atletism în aer liber pentru seniori. În prima zi a competiției, în proba feminină de triplusalt, a luat startul și Florentina Iușco, atletă legitimată la CSM Deva.
Sportiva pregătită de profesorul Nicolae Alexe a avut o evoluție bună, având un rezultat de 14,05 metri, rezultat cu care a devenit vicecampioană națională.
Primul loc a fost ocupat de Andreea Taloș, de la Rapid București, cu 14, 35, iar pe trei s-a clasat Diana Ion, de la CSM Craiova, cu 14,03.
Florentina Iușco va lua startul duminică, 30 iunie, și în finala probei de săritură în lungime.
Citeste mai mult ...

Actualitate

Consumul de alcool în județul Hunedoara, cifre îngrijorătoare

Publicat

pe

Redactat de

Consumul excesiv de alcool rămâne o problemă critică în județul Hunedoara, conform datelor statistice referitoare la impactul sănătății.

Numărul internărilor în spitale din cauza consumului de alcool a variat în ultimii ani, înregistrând 296 de cazuri în 2023 și 299 în 2018.

Boala Alcoolică a ficatului figurează printre principalele afecțiuni asociate consumului cronic de alcool, cu o fluctuație semnificativă a cazurilor noi în ultimii ani: de la un vârf de 88 de cazuri în 2017 la 36 în 2018 și 48 în 2023.

Ciroza și alte forme de hepatite cronice, influențate negativ de consumul excesiv de alcool, au înregistrat o ușoară variație în numărul de cazuri raportate în județul Hunedoara. În 2020, au fost înregistrate 6.946 de cazuri, în creștere la 7.531 în 2023.

Aceste date subliniază importanța continuă a eforturilor de educație și prevenire în comunitatea hunedoreană pentru a reduce impactul negativ al consumului de alcool, precum și necesitatea de a oferi suport medical adecvat pentru cei afectați de afecțiuni asociate acestui obicei.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Locurile de parcare de pe drumurile naționale, amenajate

Publicat

pe

Redactat de

În această perioadă drumarii execută o serie de lucrări în ceea ce privește amenajarea și întreținerea locurilor de parcare de pe drumurile naționale din județul Hunedoara.

Astfel în unele zone se montează mobilier nou, iar în alte zone se execută lucrări de întreținere ale mobilierului existent.

”Amenajare și întreținere locuri de parcare pe drumuri naționale din județul Hunedoara”, informează reprezentanții DRDP Timișoara.

FOTO: FACEBOOK DRDP TIMIȘOARA

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate