Connect with us
Data: 23/06/2025
.

Actualitate

UPDATE| Ați văzut-o? Femeie dată dispărută, după ce ar fi plecat să lucreze în Italia și nu mai poate fi contactată

Publicat

pe

 

UPDATE: A anunțat telefonic Poliția Municipiului Vulcan că este bine (în Italia), nevictimizată.

Știrea inițială

O femeie, în vârstă de 50 de ani, din municipiul Vulcan, a fost dată dispărută, după ce, luna trecută, ar fi plecat în Italia cu intenția de a-și găsi un loc de muncă și, de câteva zile, nu mai poate fi contactată.

Polițiștii au fost sesizați, în noaptea de marți spre miercuri, de soțul femeii. “Polițiștii din municipiul Vulcan au fost sesizați, în data de 11 iunie a.c., în jurul orei 01:00, de către un bărbat cu privire la faptul că soția sa – CZULI IONICA – nu mai poate fi contactată, după ce ar fi plecat să lucreze în Italia. Potrivit primelor verificări efectuate de polițiști, femeia de 50 de ani ar fi plecat să își găsească un loc de muncă în Italia, în cursul lunii mai 2025. Din data de 08 iunie, bărbatul nu a mai reușit să ia legătura cu soția sa, numărul de telefon pe care aceasta îl utiliza fiind închis”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.

Advertisement

Semnalmente

Femeia dată dispărută are o înălțime de 1,60 m, o greutate de aproximativ 50 kg, păr blond, față ovală.

Polițiștii desfășoară activități specifice în vederea depistării femeii în cauză. Persoanele care pot oferi informații, ce ar putea duce la găsirea acesteia, sunt rugate să contacteze cea mai apropiată unitate de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112.

 

Advertisement

Actualitate

Fotbaliștii de la CSM Deva, campioni regionali la U17

Publicat

pe

Redactat de

 

 

Fazele regionale ale Campionatelor Județene de fotbal pentru juniori au ajuns la final. Printre finaliste s-au numărat și două echipe din județul Hunedoara, CSM Deva la U17 și CSM Simeria la U19.

Cei de la CFR Simeria, finaliști

Cel mai bun rezultat a fost obținut de CSM Deva, care au devenit campioni regionali la U17. Devenii, care, anul trecut, au câștigat titlul național la această categorie de vârstă, s-au impus în competiție după două succese în deplasare, meciurile fiind eliminatorii, în manșă unică, echipa gazdă fiind desemnată prin tragere la sorți. În primul meci, cei de la CSM Deva s-au impus, cu 3-1, pe terenul reprezentantei județului Timiș, Unirea Sânnicolau Mare. În finală, CSM Deva s-a impus, cu 11-10, pe terenul celor de la CS Moldova Nouă, din județul Caraș – Severin, după executarea loviturilor de la 11 metri. Cei de la CSM, care sunt pregătiți de Florin Călugărița, ajutat de secundul Călin Sin și de maseurul Puiu Răfăilă, au condus cu 1-0, dar au fost egalați până la pauză, iar la loviturile de departajare au avut nervii mai tari, formația câștigătoare fiind compusă din titularii Alexandru Mihăilă – Aris Nagy, Denis Negrilă, Idreno Di Marco, Andrei Coricovac – Lion Elekeș, Emanuele Bogdaniuc, Adrian Drăgan, Alexandru Curcă – Alexandru Vișan, Raul Oancea și rezervele Andrei Pag – Rareș Vonica, David Nasta, Tudor Florea, Denis Lăcătuș, Patrick Schmidt. La U19, CFR Simeria, după ce a câștigat, în deplasare, cu 3-1, la Academia Flavius Stoican Turnu Severin, din Mehedinți, au pierdut, cu 0-3, finala disputată pe teren propriu cu reprezentanta Aradului, Podgoria Pâncota. În acest an nu se joacă și faza națională a competițiilor.

Foto: CSM Deva – Centru de Copii și Juniori
Citeste mai mult ...

Actualitate

„Întâlnirile Altfel”: Toma Coconea, lecție de curaj și inspirație la Exploatarea Culturală Petrila

Publicat

pe

Redactat de

 

 

Cunoscutul sportiv de anduranță cu renume internațional Toma Coconea a fost invitatul special al celei de-a doua ediții a „Întâlnirilor Altfel”, de la Exploatarea Culturală Petrila. „Șoimul din Parâng” a fost întâmpinat cu multă căldură și entuziasm. Cei prezenți au putut să afle povestea unuia dintre puținii români ce a dus spiritul aventurii dincolo de limitele posibile.

Chiar dacă vântul i-a stricat un pic planurile și nu a putut ajunge în zbor cu parapanta la fosta Mină Petrila, fiind forțat să aterizeze aproape de Lacul Maleia, Toma Coconea a venit cu o energie molipsitoare și cu povești impresionante trăite la înălțime.

A zburat peste Alpi, deasupra junglei africane, în Japonia, Nepal sau America de Sud

Toma Coconea, singurul sportiv din lume care a participat la toate edițiile competiției extreme “Red Bull X-Alps”, unde a obținut și două titluri de vicecampion, a împărtășit din experiențele sale. Cu multă modestie și sinceritate, a vorbit despre anii de pregătire, momentele de cumpănă, zborurile sale peste Alpi, deasupra junglei africane, în Japonia, Nepal sau America de Sud. Cu toate acestea, a mărturisit că se simte mereu aproape de Parâng, muntele pe care a început povestea sa. În cadrul întâlnirii, sportivul din Petroșani a anunțat în premieră implicarea sa într-un proiect de promovare turistică. Este vorba despre o rută secundară a Via Transilvanica, care să străbată Valea Jiului, trecând inclusiv pe la Exploatarea Culturală Petrila.

Advertisement

Legat sufletește de fosta Mină Petrila

Evenimentul a fost marcat și de o notă emoționantă, legătura sportivului cu locul în care s-a desfășurat întâlnirea, primul său loc de muncă, la 16 ani, fiind la Uzina de Preparare din Petrila. „În 1991, când aveam 16 ani, aici mi-am început prima zi de lucru cu carte de muncă, chiar la 200 de metri mai în spate, la filtre, mai exact. Aici mi-am continuat liceul la seral și făceam schimbul 1 și 3. Sunt fericit că m-am întors, de data asta din altă perspectivă, pentru că, pentru mine, comunitatea înseamnă foarte, foarte mult. Pe mine, comunitatea și Valea Jiului m-au împins foarte mult de la spate, și de asta mă simt dator, dar dator într-un mod plăcut, să promovez Valea Jiului cu drag oriunde merg”, a mărturisit Toma Coconea.

În cadrul evenimentului, Doinița Maria Bălănesc, directorul Direcției de Patrimoniu din cadrul Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, i-a înmânat lui Toma Coconea titlul onorific de “Ambasador al Exploatării Culturale Petrila”. „Întâlnirea cu Toma Coconea a fost mai mult decât un eveniment: a fost un moment de profundă inspirație și o adevărată lecție de viață. După ce îl asculți pe Tomi, ai senzația că totul este posibil. Într-un loc în care poveștile pornesc din adâncuri, am ascultat un om care a urcat până la cer cu forța visului, curajului și a unei voințe de nedescris.”

Sursa: Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara

Parte dintr-un proiect cultural unic

Întâlnirile Altfel” este un proiect marca „Altfel de locuri”, organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, cu sprijinul oferit de Consiliul Județean Hunedoara. În cadrul evenimentului, o dată pe lună, inima fostei mine Petrila se transformă într-o scenă deschisă pentru oameni altfel.

Prima ediție, din luna mai, a avut-o invitată pe Mariea Crâșmaru, femeia care a intrat în Cartea Recordurilor după ce a făcut ocolul planetei pe jos.

“Întâlnirile Altfel” continuă, în iulie, cu un nou invitat special.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Ședință de lucru la ISJ Hunedoara: Problemele fondului funciar, cadastrarea și sistemul REGES-ONLINE – în atenția autorităților județene

Publicat

pe

Redactat de

La sediul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara a avut loc, astăzi, o ședință de lucru importantă care i-a reunit pe secretarii unităților administrativ-teritoriale din județ, alături de reprezentanți ai mai multor instituții județene. Întâlnirea a fost organizată de Instituția Prefectului – județul Hunedoara, în colaborare cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Inspectoratul Teritorial de Muncă și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara.

Evenimentul a fost deschis de subprefectul județului, Széll Lörincz, care a subliniat rolul fundamental al secretarilor UAT-urilor în asigurarea respectării legislației și în gestionarea eficientă a administrației publice locale. Acesta a insistat asupra importanței colaborării între instituțiile implicate în aplicarea legislației fondului funciar și în implementarea lucrărilor de cadastrare sistematică.

Printre temele abordate s-au numărat stadiul aplicării Legii nr. 18/1991 privind fondul funciar și alte acte normative conexe, dificultățile întâmpinate în procesul de cadastrare, precum și deficiențele identificate în verificarea legalității actelor administrative emise de autoritățile locale în prima jumătate a anului 2025.

De asemenea, au fost prezentate noutățile legislative privind completarea și transmiterea datelor în Registrul General de Evidență a Salariaților – REGES-ONLINE, conform Hotărârii Guvernului nr. 295/2025. În acest context, autoritățile au fost îndemnate să acorde o atenție sporită modului de completare a informațiilor, în vederea evitării erorilor și a neconcordanțelor.

În încheierea întâlnirii, subprefectul Széll Lörincz a mulțumit participanților pentru implicare și a reiterat disponibilitatea Instituției Prefectului de a sprijini administrațiile locale în rezolvarea problemelor apărute în activitatea curentă.

FOTO: FACEBOOK INSTITUȚIA PREFECTULUI-JUDEȚUL HUNEDOARA

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate