Actualitate
Doi clienți ai unui bar au fost snopiți în bătaie de agenții de pază și abandonați în stradă

Doi bărbați din municipiul Hunedoara, care, băuți fiind, au provocat un scandal în incinta unui bar din localitate, au fost snopiți în bătaie de agenți ai unei firme care asigura paza localului și abandonați pe stradă. La solicitarea agenților a mai intervenit un individ care i-a ajutat pe aceștia să le aplice o corecție celor doi bărbați turmentați, care s-au supărat că patronul barului nu mai vrea să le dea de băut. Patru dintre persoanele implicate în scandal au fost, marți, reținute de oamenii legii.
Din cercetările efectuate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Hunedoara au stabilit că, în data de 2 noiembrie, cei doi bărbați, în vârstă de 50 și 54 de ani, au consumat băuturi alcoolice în incinta unui bar din Hunedoara. La un moment dat, fiind beți turtă, patronul localului a refuzat să-i mai servească cu băuturi alcoolice, moment în care cei doi clienți au început să jignească personalul din bar și să lovească cu picioarele în scaune. Pentru că cei doi clienți deveniseră agresivi, angajații localului au acționat butonul de panică. „La fața locului au intervenit, cu un autoturism din dotarea societăţii, doi agenți ai unei firme de pază. Cei doi agenţi de pază, au desfășurat, nejustificat, acțiuni violente pe terasa localului și în exteriorul acesteia, lovindu-i cu pumnii și picioarele în zona capului pe cei doi clienţi aflaţi în stare de ebrietate. Ulterior, cei doi agenţi de pază au inițiat, în zona localului o acțiune în forță, solicitând prezența la fața locului a unui hunedorean în vârstă de 37 de ani, pe care l-au sprijinit în acțiunea violentă faţă de unul dintre cei doi clienţi, căruia i-au aplicat mai multe lovituri, după care l-au abandonat în stradă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, comisar Bogdan Nițu.
Potrivit unor surse, între cei reținuți se numără și Andrei Raita, cel care a fost chemat în ajutor de agenții de pază. Acesta este un cunoscut interlop din Huneodara, anchetat în faimosul dosar „Hidra” – mafia fierului vechi din Hunedoara, instrumentat de fostul șef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu.
Intervenție de amploare sa tuturor forțelor de ordine
Conflictul a fost aplanat abia după ce la locul agresiunii a intervenit un număr impresionant de forțe de ordine (polițiști, jandarmi şi polițiști locali), care au restabilit ordinea şi au demarat cercetările. „La data de 26.11.2019, în urma activităților de cercetare penală desfășurate în dosarul penal aflat în instrumentare, poliţiştii hunedoreni dispus măsura preventivă a reținerii, pentru o perioadă de 24 ore, faţă de patru dintre cei implicaţi în scandal (unul dintre cei doi clienţi, cei doi agenţi de pază şi bărbatul de 37 de ani), bănuiţi de comiterea infracţiunilor de purtare abuzivă, tulburarea ordinii și liniștii publice, implicarea personalului societăților specializate de pază și protecție în desfășurarea de acțiuni de forță și loviri sau alte violențe”, a mai menționat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Cei patru urmează să fie prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea luării măsurilor legale.
Actualitate
Pompierii recomandă măsuri de siguranță pentru Sărbătorile Pascale, pentru prevenirea incendiilor

Pompierii au lansat o serie de recomandări pentru asigurarea siguranței în perioada Sărbătorilor Pascale, având în vedere afluxul mare de credincioși care vor participa la slujbele religioase și la procesiunile din lăcașele de cult. În această perioadă, este esențial ca măsurile de prevenire a incendiilor să fie respectate cu strictețe pentru a evita orice incidente.
Printre recomandările adresate preoților și credincioșilor se numără menținerea ușilor de acces și evacuare deschise pe timpul slujbelor religioase, precum și desemnarea unor persoane responsabile de supravegherea atentă a activităților din interiorul bisericilor și de intervenție operativă în caz de urgență. Aceste persoane trebuie să fie echipate cu mijloace de stingere a incendiilor, cum ar fi stingătoare sau hidranți.
Pompierii subliniază, de asemenea, importanța utilizării cu prudență a lumânărilor, mai ales în mulțime. Lumânările trebuie depuse doar în locuri special amenajate, cum ar fi tăvi metalice umplute cu nisip, aflate la distanțe de siguranță față de elementele combustibile. După terminarea slujbelor religioase, clerul trebuie să se asigure că toate lumânările sunt stinse, iar resturile acestora sunt evacuate în locuri sigure, departe de biserică. De asemenea, este important ca aparatele electrice și instalațiile de iluminat să fie deconectate după încheierea activităților.
Un alt aspect esențial este parcarea autoturismelor participanților, care trebuie să fie organizată astfel încât să nu obstrucționeze accesul autospecialelor de intervenție sau să împiedice accesul la hidranții exteriori.
În ceea ce privește gospodăriile hunedorenilor, pompierii recomandă ca lumânările să nu fie lăsate nesupravegheate sau în apropierea materialelor ușor combustibile. De asemenea, este important ca acestea să fie stinse înainte de a merge la culcare, pentru a preveni riscurile de incendiu. Părinții sunt sfătuiți să nu lase copiii nesupravegheați în casă și să se asigure că nu au acces la chibrituri, lumânări sau brichete. Suporturile de lumânări incombustibile trebuie să fie utilizate pentru a preveni orice eveniment nedorit.
Pompierii reamintesc că, în cazul în care se produce un incendiu, trebuie anunțat imediat la numărul de urgență 112 și se va acționa pentru stingerea focului cu mijloace de primă intervenție.
FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA ORAȘULUI CĂLAN
Actualitate
Povestea Iepurașului de Paște – simbolul care aduce bucurie și speranță

Cu fiecare primăvară, sărbătoarea Paștelui aduce în casele oamenilor nu doar ouă roșii și cozonaci, ci și imaginea unui personaj îndrăgit mai ales de cei mici: iepurașul de Paște. Devenit simbol universal al reînnoirii și fertilității, iepurașul are o poveste care s-a conturat de-a lungul secolelor, purtând cu sine tradiții, legende și semnificații culturale profunde.
Originea iepurașului de Paște este atribuită în mare parte culturii germane. Primele mențiuni apar în secolul al XVII-lea, când în anumite regiuni ale Germaniei se vorbea despre un „Osterhase”, un iepure magic care aducea ouă colorate copiilor cuminți, ascunzându-le prin grădină sau în casă. Imigranții germani au dus această tradiție în America de Nord, unde s-a transformat treptat într-un fenomen comercial și cultural răspândit pe tot globul.
În mitologia populară, iepurele simbolizează fertilitatea, viața nouă și primăvara – toate elemente asociate cu sărbătoarea Învierii Domnului. Deși nu are legături biblice directe, iepurașul a fost adoptat de comunitățile creștine ca un simbol complementar al bucuriei pascale.
În prezent, iepurașul de Paște este nelipsit din tradițiile de primăvară. El apare sub formă de jucării, decorațiuni, figurine din ciocolată sau mesager al cadourilor ascunse în grădini. În unele familii, copiii participă la adevărate „vânători de ouă”, într-un joc vesel și plin de emoție, organizat în dimineața de Paște.
Dincolo de aspectul ludic, povestea iepurașului de Paște rămâne o invitație la bucurie, speranță și renaștere – valori esențiale ale acestei sărbători. Într-o lume agitată, el aduce o clipă de magie și copilărie, o punte între generații și o ocazie de a celebra împreună primăvara sufletului.
FOTO: FREEPIK.COM
Actualitate
FOTO: Accident pe A1. Un autoturism a intrat în parapet

Un accident rutier, soldat cu două persoane rănite, s-a produs, în această seară, pe Autostrada A1, pe teritoriul județului Alba, dar în zona de intervenție a Detașamentului Orăștie.
Pentru gestionarea situației de urgență creată în urma accidentului, la fața locului au acționat: un echipaj de intervenție și unul SMURD din cadrul Detașamentului Orăștie, un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara, dar și un echipaj de pompieri din Sebeș, județul Alba.
La locul producerii evenimentului rutier, echipajele au constatat că un autoturism, în care se aflau 2 persoane, a intrat în coliziune cu parapetul care desparte cele două sensuri de mers.
În autovehiculul implicat în accident se aflau 2 persoane, ambii fiind găsiți în afara autoturismului, conștienți și cooperanți.
Pentru ambii ocupanți ai autovehiculului a fost necesară acordarea primului ajutor medical, ulterior aceștia au refuzat transportul la o unitate spitalicească.
Circulația auto pe autostrada A1 a fost restricționată, circulându-se doar pe banda de urgență a sensului de mers Orăștie-Sebeș. Totodată, pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor, dar și curățarea carosabilului.
FOTO: ISU Hunedoara
- Actualitatecu o zi in urma
Sâmbăta Mare, ziua primirii Sfintelor Paști – tradiții, semnificații și gesturi de credință
- Actualitatecu 2 zile in urma
Bărbat din Hunedoara, reținut pentru loviri sau alte violențe, tâlhărie calificată și lipsire de libertate în mod ilegal
- Actualitatecu 2 zile in urma
Trei persoane rănite, în urma unui accident produs la ieșirea din sensul giratoriu din Sântuhalm spre Hunedoara
- Actualitatecu o zi in urma
FOTO: Accident mortal pe DN76, pe raza comunei Șoimuș
- Actualitatecu o zi in urma
„Razie de amploare la Deva: zeci de sancțiuni, 358 de persoane legitimate și sprijin canin în căutarea persoanelor ascunse
- Actualitatecu 3 zile in urma
Ședință extraordinară a CJSU Hunedoara: Măsuri urgente pentru siguranța Barajului Valea de Pești
- Actualitatecu 2 zile in urma
Avem fotbal și în weekend-ul de Paște
- Actualitatecu 2 zile in urma
L-ați văzut? Un bărbat de 69 de ani, din Călan, dat dispărut