Actualitate
Două copile din Hunedoara, despre care părinţii nu mai ştiu nimic, sunt căutate de poliţişti
Poliţiştii caută două copile din Hunedoara, dispărute de acasă, despre care nu se mai ştie nimic de trei zile. Fetele au dispărut în aceeaşi zi, marţi, 15 ianuarie, şi au fost căutate în mai multe zone din oraş, dar fără rezultat motiv pentru care poliţiştii au solicitat să fie date în urmărire naţională.
Este vorba despre Maria Lorena Koce, de 16 ani, care a plecat în jurul orei 08:00 dimineaţa spre unitatea de învăţământ în care studiază, dar nu s-a mai întors acasă. Fata are aproximativ 1,60 metri înălţime, circa 50 de kilograme, părul negru lung cu breton vopsit roşu, ochi căprui, faţa rotundăşi bărbie ascuţită. Când a plecat de acasă era îmbrăcată cu pantaloni slim de culoare albastră, geacă scurtă din fâş neagră, iar în picioare purta cizme maro lungi. Poliţiştii au stabilit că, din 2011 şi până în prezent, minora a fugit de mai multe ori de acasă, fiind găsită de fiecare dată pe raza municipiului Hunedoara şi încredinţată familiei.
Cealaltă minoră se numeşte Laura Maria Pricop, are 12 ani şi a plecat în după-amiaza zilei de marţi de acasă, însă nu a mai revenit. Ea are o înălţime de aproximativ 1,50 metri, circa 48 de kilograme, păr negru lung, faţa ovală, bărbie ascuţită, iar când a plecat de acasă era îmbrăcată cu blugi, bluză de trening roz, palton negru, iar în picioare era încălţată cu cizme negre.
Persoanele care pot da relaţii despre cele două minore sunt rugate să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.
Actualitate
Deva investește în locuințe sociale pentru comunitate
Primăria Municipiului Deva a făcut un pas important în direcția combaterii sărăciei și a excluziunii sociale prin semnarea unui contract pentru construirea unui ansamblu de locuințe sociale pe strada Depozitelor.
Proiectul, finanțat prin programul multianual de construcții locuințe sociale, va însemna realizarea a 132 de noi locuințe, dintre care 116 apartamente cu o cameră și 16 apartamente cu două camere. Aceste unități locative vor oferi un acoperiș celor aflați în nevoie, contribuind la creșterea calității vieții în comunitate.
Valoarea totală a investiției este de 49.908.736,20 lei.
În urma demersurilor făcute de primarul municipiului Deva, Nicolae- Florin Oancea, a fost alocată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației suma de 33.260.064,67 lei pentru această investiție. Diferența de 16.648.671,53 lei va fi suportată de la bugetul local.
Investiția presupune construirea pe strada Depozitelor din municipiul Deva a unui ansamblu de locuințe sociale, alcătuit din 4 corpuri modulare separate prin rost seismic, având un regim de înălțime de P+3E.
La exterior se va amenaja un acces carosabil/stradă, spații pentru parcarea autovehiculelor, alei de acces, loc de joacă pentru copii și o platformă pentru depozitarea deșeurilor menajere.
Contractul de execuție lucrări pentru obiectivul de investiții ,,Amenajare platformă betonată, amplasare locuințe modulare și racorduri la utilități” a fost semnat în 8 octombrie 2024, între Primăria Municipiului Deva și Asocierea Băiculescu Construct S.R.L. (Lider de asociere) – Medromtehnology S.R.L. – Promotas S.R.L. – Daroconstruct S.R.L.
Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
Combaterea sărăciei și a excluziunii sociale reprezintă o prioritate politică cheie pentru Comisia Europeană.
Construirea acestui obiectiv de investiții la Deva se încadrează în politicile guvernamentale de investiții în acest domeniu (pe termen lung: creșterea coeziunii sociale, îmbunătățirea calității vieții etc.). Prin această investiție, administrația publică locală oferă o șansă la o viață mai bună, persoanelor care au nevoie de sprijin.
Compartimentul de presă al Primăriei Municipiului Deva
Actualitate
Administrația din Beriu se pregătește de iarnă
Comuna Beriu, cu o populație de peste 3.500 de locuitori, este una dintre cele mai mari așezări rurale din județul Hunedoara. Localitatea are opt sate componente, respectiv Beriu, Căstău, Cucuiş, Măgureni, Orăştioara de Jos, Poieni, Sereca şi Sibişel, și se întinde pe o suprafață de aproape 185 de kilometri pătrați.
Sezonul rece nu îi va lua pe nepregătite
Un alt aspect interesant legat de această frumoasă comună din zona Orăștiei este acela că se numără, conform datelor oficiale de la ultimul recensământ al populației, printre puținele așezări, nu doar din județ, ci din întreaga țară, unde numărul de locuitori a crescut. Acest lucru se datorează și investițiilor făcute în rețelele de utilități și de infrastructură realizate de administrația reconfirmată în funcție în urma alegerilor locale din 9 iunie. Faptul că la Beriu administrația este una cu experiență se vede și după felul în care se fac pregătirile pentru sezonul rece, iar proverbul care spune că omul gospodar își face iarna car și vara sanie are transpunere practică în această comună din Munții Orăștiei. „Sezonul rece bate la ușă, iar noi am făcut toate demersurile pentru ca iarna să nu ne ia pe nepregătite. Astfel, am asigurat lemnele necesare încălzirii pe perioada iernii la unitățile de învățământ și la toate instituțiile publice din comună, iar centralele termice care le deservesc pe acestea au fost verificate și sunt în bună stare de funcționare. De asemenea, avem pe stoc material antiderapant, iar eventualele operațiuni de deszăpezire le vom efectua în regim propriu, având, în subordinea Consiliului Local, o societate cu specific de ativități edilitar – gospodărești, care deține și utilaje necesare pentru acest gen de intervenții. Deci suntem pregătiți de venirea iernii”, a declarat Emil Moise Bîc, primarul reales al comunei hunedorene Beriu.
Zonă atractivă
Atenția pe care o acordă administrația publică locală pentru starea căilor de acces, și nu doar în perioada premergătoare iernii, ci pe tot timpul anului, este una firească, așezarea având multe locuri ce merită a fi văzute, indiferent de anotimp. „Suntem situați foarte aproape de Cetățile Dacice din Munții Orăștiei, dar și pe raza comunei noastre avem câteva obiective atractive. Astfel, pe raza comunei noastre se pot vedea mănăstirea Cucuiș, cetatea Sibișelului, monumentul eroilor de la Căstău, castrul roman de la Orăștioara de Jos sau Frumoasa, un sit de importanță comunitară, inclus în rețeaua ecologică europeană Natura 2000 în România. De asemenea, ne mândrim și cu plantațiile de afine, care ne-au făcut localitatea cunoscută în ultima vreme”, a declarat actualul și viitorul primar al comunei hunedorene Beriu, Emil Moise Bîc. În plus, pe raza comunei Beriu, despre care o primă atestare documentară este făcută în secolul al XIII-lea, s-au făcut și câteva descoperiri arheologice importante. Astfel, pe lângă castrul de la Orăștioara de Jos, au fost descoperite urme ale civilizației romane și în Beriu, fiind vorba despre ceramică autohtonă foarte veche și un mormânt. Despre acest mormânt se crede că ar fi aparținut unui ostaș din Legiunea XII Gemina, iar piatra funerară este păstrată la Muzeul din Orăștie.
Actualitate
West Deva, pe loc de play-off în Liga 1 de futsal
Din Liga 1 de futsal s-au disputat cinci etape. După desfășurarea acestora, ACS West Deva este pe locul al patrulea, ultimul care asigură prezența în play-off-ul de la finele sezonului regular.
Meciul cu CSM Târgu Mureș, televizat
În ultima rundă, West Deva, care are 7 puncte, a pierdut, acasă, cu 4-7, de la United Galați, celelalte rezultate fiind Mausoleul Mărășești – Luceafărul Buzău 4-6, Sepsi Sf. Gheorghe – FK Odorhei 2-3 și CSM Tg. Mureș – CFR Timișoara 5-1. Pe primele trei locuri sunt Odorhei (15 puncte), Galați (12) și Tg. Mureș (10), iar după Deva se clasează Buzău (6), Sf. Gheorghe (5), Timișoara (1, golveraj – 18) și Mărășești (1, – 25). Etapa viitoare, cea de-a șasea, ACS West Deva joacă acasă cu CSM Tg. Mureș, partida, care se va juca duminică, 13 octombrie, de la ora 13:00, fiind televizată pe DigiSport 4. Duminică se dispută alte două meciuri din penultima etapă a turului sezonului regular, de la ora 14:00 fiind programată întâlnirea Galați – Buzău, iar de la 18:00 Odorhei – Mărășești. Ultimul meci al rundei, Timișoara – Sf. Gheorghe se joacă marți, 15 octombrie, de la ora 17:45.
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Tragic accident de muncă, în Deva. Un bărbat de 49 de ani și-a pierdut viața, după ce a căzut de la înălțime
-
Actualitatecu o zi in urma
L-ați văzut? Băiat de 14 ani, din Deva, dat dispărut – UPDATE: A fost găsit
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva, gazdă a Campionatului Național de Aeronave Ultraușoare
-
Actualitatecu o zi in urma
Gazul metan rămâne prioritatea administrației din Crișcior
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Verificări la construcțiile hidrotehnice din județ
-
Actualitatecu o zi in urma
Seniorii Devei fac primii pași în lumea digitală, cu Tableta Lions
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Lidere cu punctaj maxim în campionatele județene de fotbal
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Comuna Densuș, între proiecte finalizate și planuri de viitor