Connect with us
Data: 22/04/2024
.

Actualitate

DSVSA Hunedoara: Amenzi de aproape 100.000 de lei, în urma unor controale pentru depistarea de practici frauduloase la produsele lactate

Publicat

pe

Inspectorii sanitar-veterinari hunedoreni au aplicat amenzi, în valoare de aproape 100.000 de lei, în urma unor controale pentru depistarea de practici frauduloase la produsele lactate.

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Hunedoara a informat că, în perioada 5 februarie – 28 martie 2024, a efectuat controale oficiale pentru verificarea autenticității și a parametrilor de calitate ai unor produse alimentare obținute prin procesarea laptelui și/sau a unor produse lactate.

Astfel, în perioada menționată au fost verificate un număr de 92 obiective, cum ar fi depozite alimentare autorizate/înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, unități de tip supermarket/hypermarket, magazine alimentare, unități de alimentație publică, piețe agroalimentare.

“Cu ocazia acestor controale au fost verificate și loturile de produse alimentare obținute prin procesarea laptelui și/sau a unor produse lactate provenite din state membre UE/țări terțe. Ca urmare a neregulilor constatate și a încălcării prevederilor legislației în domeniul siguranței alimentelor, s-au aplicat 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 99.600 lei. În urma controalelor efectuate, au fost constatate principalele neconformități: nerespectarea normelor sanitare veterinare privind depozitarea produselor alimentare, manipularea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, igiena și întreținerea necorespunzătoare a spațiilor din dotare, deficiențe privind demonstrarea trasabilității produselor alimentare”, se arată într-un comunicat al DSVSA Hunedoara.

Potrivit sursei citate, au fost recoltate 12 probe de produse lactate în vederea efectuării analizelor de laborator pentru determinarea parametrilor fizico-chimici, în scopul verificării conformității cu înscrisurile de pe etichete, identificarea speciei de proveniență a laptelui utilizat pentru fabricarea acestor produse, precum și pentru decelarea adaosurilor de grăsimi de origine vegetală și a proteinelor de soia. Din rezultatele analizelor efectuate produselor lactate, a rezultat o probă necorespunzătoare referitoare la neconcordanțe privind specia de la care provine laptele, raportată la informațiile de pe etichetă”, se mai arată în comunicatul DSVSA Hunedoara.

Advertisement

Sursa foto: ANSVSA

Actualitate

12 tone de material antiderapant, în mai multe zone din Valea Jiului

Publicat

pe

Redactat de

În urma ninsorilor din ultimele ore, drumarii au fost nevoiți să intervină pe mai multe secțiuni de drum din Valea Jiului.

Astfel au fost răspândite peste 12 tone de material antiderapant pe  DN 66 și DN 7A în în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag.

”În cursul dimineții, pe raza de activitate a SDN Deva, s-a acționat cu 2 autoutilaje și s-au răspândit 12 tone material antiderapant pe DN 66 și DN 7A. Pe cele două drumuri, în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag, carosabilul este umed, cu zăpadă îmbibată cu material antiderapant”, informează reprezentanții DRDP Timișoara.

FOTO: FACEBOOK DRDP TIMIȘOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO| Zăpadă ca în toiul iernii, la Straja și în Parâng

Publicat

pe

Redactat de

În stațiunea montană Straja, din Valea Jiului, a nins ca în toiul iernii. Noul strat de zăpadă s-a așternut peste tot.

În mediul online au fost publicate imagini cu ninsoarea care și-a făcut apariția de duminică și care a transformat peisajul în unul hibernal, în mijlocul primăverii.

Zăpadă la Schitul Straja. Sursa foto: Dimitrie Ivașco/Facebook

Și în Parâng, iarna a revenit, stațiunea fiind acoperită cu un strat consistent de zăpadă.

Sursa foto: Stațiunea Parâng/Facebook

Citeste mai mult ...

Actualitate

O asociere de cinci firme vrea să realizeze locuințe sociale la Aninoasa

Publicat

pe

Redactat de

Un consorțiu format din cinci companii a prezentat o ofertă pentru a construi blocurile din Aninoasa.

Administrația locală a lansat o licitație pentru a construi urgent locuințe sociale în oraș, iar acest consorțiu a fost singurul care a prezentat o ofertă pentru primul lot. Consorțul este format din firmele VALNEL CONSTRUCT S.R.L., INSTALATII GEVIS SRL, ELECTRO VLADI, SELLM S.R.L, PARVA ELECTRIC, și s-a angajat să proiecteze și să construiască blocurile 1, 2, 3 și 5 din ansamblul locativ.

Aceste blocuri sunt parte a unui proiect esențial pentru comunitatea locală, oferind locuințe adecvate și durabile. Conform evaluării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, impactul cutremurelor de pământ din februarie 2023 a deteriorat numeroase locuințe, punând locuitorii în pericol și necesitând intervenții urgente. Condițiile de locuire actuale nu sunt conforme cu normele și legislația în vigoare, necesitând construirea rapidă a unor unități de locuit sigure și conforme normelor de proiectare. Proiectul va consta în construirea a patru blocuri cu patru etaje, furnizând în total 80 de apartamente, destinate să găzduiască aproximativ 160-170 de persoane.

Citeste mai mult ...

Actualitate