Connect with us
Data: 22/04/2024
.

Actualitate

Câți șomeri are județul Hunedoara? Oficial – aproximativ 7.500

Publicat

pe

Județul Hunedoara are aproximativ 7.500 de șomeri, potrivit datelor oficiale. Rata șomajului este în creștere. Aceasta a fost calculată, la finele lunii februarie 2024, la o valoare de 4,83 la sută, mai mare comparativ cu prima lună a anului.

Cifrele oficiale arată că aproximativ 7.527 de hunedoreni se aflau, la sfârșitul lunii februarie anul acesta, în căutarea unui loc de muncă. Mai exact, statisticile Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara relevă faptul că, numărul total al șomerilor din județul Hunedoara era, la finele lunii februarie 2024, de 7. 527 de persoane. Dintre acestea, 2.314 erau șomeri indemnizați, iar restul, de 5.214 neindemnizați. Din totalul șomerilor hunedoreni aflați în evidențe, la sfârșitul lunii februarie 2024, 4.114 erau femei.

Rata șomajului la nivelul județului Hunedoara a fost calculată tot atunci, adică la sfârșitul lunii februarie 2024, la o valoare de 4,83 la sută, mai mare față de cea din ianuarie anul acesta (4,67 la sută), dar și comparativ cu luna anterioară, când procentul a fost de 4,53 la sută.

Potrivit reprezentanților AJOFM Hunedoara, în februarie 2024, acest indicator a înregistrat o creștere de 0,16 pp.

Cei mai mulți dintre șomeri provin din mediul urban

A crescut și numărul de șomeri față de prima lună a acestui an. În ianuarie 2024, în evidențele AJOFM Hunedoara erau înregistrați 7.275 de șomeri, cu 252 mai puțini față de februarie 2024.

Advertisement

În ceea ce privește mediul de rezidență, dintre cei 7.527 de șomeri hunedoreni înregistrați în februarie anul acesta, 2.736 provin din mediul rural și 4.791 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Hunedoara 27 la sută, urmat de cei cu studii liceale 26 la sută, iar 15 la sută au absolvit învățământul profesional sau școli de arte și meserii. Șomerii fără studii și cu nivel de studii primare reprezintă 21 la sută din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii superioare sunt 9 la sută, iar cei cu învățământ postliceal sunt 2 la sută. Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 378 persoane foarte greu ocupabile, 1.865 greu ocupabile, 4.877 mediu ocupabile, iar 407 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, arată reprezentanții AJOFM Hunedoara.

Casetă:

Structura șomajului pe grupe de vârste se prezintă sugestiv astfel:

Grupa de vârstă

Advertisement

Stoc la finele lunii

Total

7.527

< 25 ani

852

Advertisement

între 25-29

577

între 30-39

1.317

între 40-49

Advertisement

1.813

între 50-55

1.616

peste 55 ani

1.352

Advertisement

Actualitate

FOTO| Zăpadă ca în toiul iernii, la Straja și în Parâng

Publicat

pe

Redactat de

În stațiunea montană Straja, din Valea Jiului, a nins ca în toiul iernii. Noul strat de zăpadă s-a așternut peste tot.

În mediul online au fost publicate imagini cu ninsoarea care și-a făcut apariția de duminică și care a transformat peisajul în unul hibernal, în mijlocul primăverii.

Zăpadă la Schitul Straja. Sursa foto: Dimitrie Ivașco/Facebook

Și în Parâng, iarna a revenit, stațiunea fiind acoperită cu un strat consistent de zăpadă.

Sursa foto: Stațiunea Parâng/Facebook

Citeste mai mult ...

Actualitate

O asociere de cinci firme vrea să realizeze locuințe sociale la Aninoasa

Publicat

pe

Redactat de

Un consorțiu format din cinci companii a prezentat o ofertă pentru a construi blocurile din Aninoasa.

Administrația locală a lansat o licitație pentru a construi urgent locuințe sociale în oraș, iar acest consorțiu a fost singurul care a prezentat o ofertă pentru primul lot. Consorțul este format din firmele VALNEL CONSTRUCT S.R.L., INSTALATII GEVIS SRL, ELECTRO VLADI, SELLM S.R.L, PARVA ELECTRIC, și s-a angajat să proiecteze și să construiască blocurile 1, 2, 3 și 5 din ansamblul locativ.

Aceste blocuri sunt parte a unui proiect esențial pentru comunitatea locală, oferind locuințe adecvate și durabile. Conform evaluării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, impactul cutremurelor de pământ din februarie 2023 a deteriorat numeroase locuințe, punând locuitorii în pericol și necesitând intervenții urgente. Condițiile de locuire actuale nu sunt conforme cu normele și legislația în vigoare, necesitând construirea rapidă a unor unități de locuit sigure și conforme normelor de proiectare. Proiectul va consta în construirea a patru blocuri cu patru etaje, furnizând în total 80 de apartamente, destinate să găzduiască aproximativ 160-170 de persoane.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Deva: Peste două milioane pentru modernizarea unui imobil

Publicat

pe

Redactat de

Administrația locală din Deva a demarat procesul de licitație pentru contractul de renovare a Blocului de Locuințe 76 de pe Strada Bejan din municipiu.

Autoritățile locale din Deva lansează o licitație pentru lucrările de renovare a Blocului de Locuințe 76 de pe Strada Bejan din municipiu. Aceste lucrări fac parte din proiectul „Creșterea Eficienței Energetice a Blocului de Locuințe 76”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Scopul proiectului este îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii și a altor aspecte legate de siguranță și sustenabilitate. Valoarea contractului este de aproximativ 2,55 milioane lei, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 24 aprilie. Prin acest proiect, autoritățile locale își propun să contribuie la crearea unui mediu urban mai sigur și mai sustenabil pentru comunitatea locală.

Prin intermediul acestui proiect, se urmărește nu doar modernizarea infrastructurii locuințelor, ci și dezvoltarea unor mecanisme eficiente de monitorizare a performanțelor, pentru a asigura că investițiile vor genera beneficii pe termen lung.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate