Connect with us
Data: 05/05/2024
.

Actualitate

DSVSA Hunedoara – Amenzi de aproape 180.000 de lei, aplicate luna trecută. O unitate de tip catering și un fast -food, închise temporar

Publicat

pe

Amenzi de aproape 180.000 de lei au fost aplicate în urma unor controale desfășurate, pe parcursul lunii trecute, de inspectorii Direcției Sanitar -Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Hunedoara. O unitate de tip catering și o rulotă fast -food s-au ales cu activitatea suspendată temporar, potrivit unui comunicat al instituției.

“În perioada 01-29 februarie 2024, au fost intensificate controalele oficiale cu privire la verificarea modului de respectare a condițiilor sanitare veterinare de funcționare a unităților de alimentație publică situate în zonele turistice, verificarea modului de respectare a condițiilor sanitare veterinare de producere, comercializare, depozitare și transport a laptelui și produselor lactate, verificarea modului de respectare a condițiilor sanitare veterinare de producere, comercializare, depozitare și transport a ouălor, precum și verificarea modului de respectare a condițiilor sanitare veterinare de funcționare a unităților de tip catering”, se arată în comunicatul DSVSA Hunedoara.

Verificări la magazine alimentare, restaurante, pensiuni și alte unități

Potrivit DSVSA Hunedoara, au fost controlate 138 de unități, respectiv două unități de tip depozit alimentar, 37 unități de tip magazin alimentar, patru unități de tip hypermarket, 24 unități de tip supermarket, 23 unități de tip pensiune turistică, 14 unități de tip restaurant, trei unități de tip rulotă-fast-food, cinci unități de tip fast-food, 20 unități de tip catering și șase puncte gastronomice locale.

“Ca urmare a neconformităților constatate, au fost sancționate cu amenzi contravenționale, în cuantum de 178.600 lei, un număr de 22 obiective, după cum urmează: șapte unități de tip magazin alimentar, o unitate de tip hypermarket, o unitate de tip supermarket, două unități de tip pensiune turistică, două unități de tip restaurant, trei unități de tip rulotă fast-food, patru unități de tip fast-food, două unități de tip catering și a fost dispusă măsura complementară de suspendare temporară a activității pentru o unitate de tip catering și o unitate de tip rulotă fast-food”, se mai arată în comunicatul DSVSA Hunedoara.

Actualitate

Ce reprezintă, de fapt, Lumina Învierii

Publicat

pe

Redactat de

Lumina Învierii de Paște este mai mult decât un simbol sau o tradiție religioasă. Ea este o reprezentare vizibilă a speranței, a renașterii și a bucuriei în credință.

Această lumină nu este doar o flacără aprinsă, ci o reflectare a învierii lui Isus Hristos, care este considerată în creștinism momentul suprem al biruinței asupra morții și al începutului unei noi vieți în Dumnezeu.

Lumina Învierii este un simbol al luminii divine care învinge întunericul, al vieții care învinge moartea și al speranței care învinge disperarea. Ea aduce consolare și bucurie în inimile credincioșilor, în special în momente dificile sau de încercare. Această lumină este considerată purtătoarea unei binecuvântări speciale, aducând pace și liniște sufletească.

În tradiția ortodoxă, Lumina Învierii este adusă în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim în noaptea de Sâmbăta Mare, apoi este distribuită credincioșilor din întreaga lume. Este considerat un moment sacru atunci când credincioșii primesc această lumină în propriile lor vieți, aducând cu sine promisiunea unei noi începuturi și a unei transformări interioare.

Lumina Învierii nu este doar o lumină fizică, ci și o lumină spirituală care strălucește în inimile credincioșilor, inspirându-i să trăiască în conformitate cu învățăturile lui Hristos și să împărtășească această lumină și iubire cu ceilalți. Este un moment de reflecție profundă asupra sensului vieții, asupra biruinței asupra răului și asupra credinței într-un viitor plin de speranță și binecuvântare. Lumina Învierii este, în esență, lumina iubirii divine care strălucește în întunericul lumii, aducând speranță și salvare tuturor celor care o primesc cu inima deschisă.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Corvinul pierde, la limită, la Slobozia

Publicat

pe

Redactat de

Într-un meci contând pentru etapa a VIII-a, antepenultima a play-off-ului din liga 2 de fotbal. Corvinul Hunedoara a jucat, sâmbătă la prânz, pe terenul celor de la Unirea Slobozia. Meciul era unul fără mare de miză, gazdele, care conduc clasamentul, având deja asigurată participarea, în sezonul viitor, în SuperLigă, iar Corvinul, a doua clasată, nu are, din păcate, drept de promovare.

Cu gândul la finala Cupei

În ceea ce privește mizele propriu – zise, pentru gaze era vorba despre o victorie care le asigura câștigarea campionatului, iar pentru Corvinul încă o repetiție pentru finala Cupei României, din 15 mai, când hunedorenii vor juca, la Sibiu, cu Oțelul Galați. Meciul a început mai bine pentru Corvinul, care a avut o ocazie, ratată de  Lică, dar apoi ialomițenii revin în atac și sunt de trei ori periculoși la poarta lui Lefter, fără, efect, însă, pe tabela de marcaj. Apoi vine o ocazie a lui Coman și, în minutul 39 se produce deschiderea scorului. Arbitra întâlnirii, care a avut mai multe decizii controversate, însă nu merita tratamentul grobian la care a fost supusă de suporterii gazdelor, indică, eronat, o lovitură de colț pentru Slobozia și, în urma executării acesteia, de către Purece, Pospielov reia cu capul în bară, iar mingea, ricoșată în teren, îl lovește, în genunchi, pe Afalna, la trei metri de poartă, și ricoșează în plasă și, cum până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic notabil, cei de la Unirea intră la vestiare cu 1-0. În partea a doua tot hunedorenii încep mai bine, dar capul lui Manolache este reținut de portarul advers, însă cei de la Unirea s-au dovedit, per total, a fi mai ofensivi, ratând patru bune ocazii. Corvinul trece pe lângă egalare în minutul 85, dar nou-intratul Câmpan reia, din marginea careului mic, peste poartă, și, astfel Unirea Slobozia, care a acumulat 56 de puncte, se impune la limită.

Miercuri, de la ora 17:30, acasă, cu Ciucul

Corvinul, care a pierdut primul meci în play-off, rămâne pe poziția secundă, la egalitate de puncte, 49, cu cealaltă formație fără drept de promovare, CSC Șelimbăr, care a produs surpriza, învingând, cu 2-1, pe Gloria Buzău, a patra clasată, cu 45 de puncte. În alt meci al etapei, CS Mioveni (39 de puncte) a învins, pe teren propriu, pe AFKC Miercurea Ciuc (40 de puncte). Primul meci al penultimei etape se va juca marți, 7 mai, de la ora 19:00, și va pune, față în față, pe Gloria Buzău și Unirea Slobozia. În funcție de rezultatul acestui meci se va ști cu ce moral vor veni la Hunedoara cei de la Miercurea Ciuc. Mai exact, dacă Buzăul câștigă își asigură accederea directă în primul eșalon, iar dacă nu ciucanii își vor juca ultima șansă la Hunedoara, dar pentru aceasta este nevoie să se impună pe terenul Corvinului. Meciul dintre Corvinul Hunedoara și AFKC Miercurea Ciuc se va disputa miercuri, 8 mai, cu începere de la ora 17:30. Tot în aceeași, dar cu jumătate de oră mai devreme decât la Hunedoara, va începe meciul dintre CSC Șelimbăr și CS Mioveni, formația din Argeș nemaivând șanse de promovare directă, ci doar de calificare în baraj, acolo unde vor mai veni încă o echipă din Liga 2, Buzăul sau, cel mai probabil, Miecurea Ciuc, precum și cele clasate pe locurile 13 și 14 din primul eșalon.

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Futsal: CSM Deva termină sezonul cu fruntea sus

Publicat

pe

Redactat de

Într-un meci contând pentru etapa a VI-a, ultima a play-off-ulului din Liga 1 de futsal, sâmbătă la prânz s-au întâlnit United Galați și CSM Deva.

Deși meciul nu mai avea miză, partida, una de tradiție în futsalul autohton, a fost, ca de obicei, una încinsă.

După ce gazdele, care au jucat, în destule momente, mai mult decât bărbătește, au deschis scorul, în minutul 6, prin Cojocaru, devenii au egalat prin Cristi Matei, în minutul 16, iar la pauză a fost 1-1.

Devenii, deși au evoluat în fața unui public ostil, după o bară a lui Ramic, trec în avantaj printr-o reușită semnată de același jucător, în minutul 26.

Apoi Nastai este busculat de un jucător al gazdelor, dar nu se acordă nimic, gălățenii egalează, în minutul 29, prin Araujo, și, peste puțin timp, Voin, portarul de la CSM Deva, primește ușor un al doilea galben și este eliminat.

Advertisement

Chiar și așa, trupa lui Roger Augusto conțină să fie mai bună și ratează o mare ocazie prin Nastai.

Pe final de joc tehnicianul portughez de pe banca Devei scoate portarul, dar, pe această tactică riscantă, gălățenii profită și marchează de două ori, în minutele 39 și 40, prin Araujo și câștigă cu 4-2.

Astfel, United Galați va intra în finala campionatului de primul loc și va întâlni, în sistemul cel mai bun din trei meciuri, pe CFR Timișoara, având avantajul unui meci în plus pe teren propriu.

Chiar dacă a pierdut meciul de la Galați, CSM Deva termină cu fruntea sus un sezon în care a obținut locul al treilea în campionat și a câștigat Cupa României la futsal, păstrând acest trofeu, cucerit și în 2023, în vitrina clubului.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate