Actualitate
Elevii hunedoreni se întorc la cursuri, de luni. Următoarea vacanță, în aprilie

Elevii din județul Hunedoara se vor întoarce de luni, la cursuri, după o săptămână de vacanță.
Fiecare Inspectorat Școlar a decis perioada în care elevii vor avea vacanța de schi, pentru județul Hunedoara aceasta fiind programată în perioada 17 -21 februarie 2025.
În aceeași perioadă, în vacanță sunt și elevii din București și județele Ilfov, Bihor, Sălaj, Cluj, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Buzău, Călărași, Ialomița, Vrancea, Brăila și Vaslui.
Între 24 și 28 februarie, vor intra în vacanță elevii din județele Satu Mare, Maramureș, Arad, Dolj, Alba, Sibiu, Mureș, Suceava, Harghita, Brașov, Covasna, Neamț, Botoșani, Iași, Bacău, Galați, Tulcea și Constanța.
Următoarea vacanță de care se vor bucura copiii este cea de primăvară sau de Paște, programată în perioada 18 aprilie – 27 aprilie.
Vacanța de vară începe pe 21 iunie.
Actualitate
Orașul Hațeg, mai sigur și mai modern: Sistem de supraveghere video cu 65 de camere, operațional pe întreg teritoriul localității

Primarul Orașului Hațeg, Adrian Pușcaș, a anunțat finalizarea și recepția oficială a proiectului „Digitalizarea Orașului Hațeg, prin dezvoltarea infrastructurii ITS/alte infrastructuri TIC”, o investiție majoră în creșterea siguranței publice și modernizarea administrației locale.
În cadrul proiectului au fost montate 65 de camere de supraveghere în puncte-cheie de pe întreg teritoriul administrativ al orașului, asigurând o monitorizare video permanentă. Noul sistem de supraveghere reprezintă un pas semnificativ pentru prevenirea infracționalității și protejarea bunurilor publice și private.
„Hațegul se dezvoltă, iar prin acest proiect facem încă un pas către un oraș mai sigur, modern și bine administrat”, a declarat primarul Adrian Pușcaș, subliniind că investiția în infrastructura digitală este parte dintr-un efort mai amplu de transformare a orașului într-o comunitate inteligentă și eficient gestionată.
FOTO: FACEBOOK ADRIAN PUȘCAȘ
Actualitate
Concursul Internațional “Tinerii în pădurile Europei – YPEF”: Record de echipe participante în acest an la faza judeţeană

Etapa județeană a Concursului Internațional “Tinerii în pădurile Europei/Young People in European Forests – YPEF”, organizat în România de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, a reunit în acest an un număr record de echipe participante.
Elevi de la unități de învățământ din Simeria, Deva și Hațeg s-au întrecut în această importantă competiție de educație forestieră.
Elevii de la „Anghel Saligny” Simeria vor reprezenta județul la preselecția națională
Echipa de la Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” din Simeria va reprezenta județul Hunedoara la preselecția națională a acestui concurs.
“Mulţumim pentru interes şi participare celor 21 de elevi şi profesorilor coordonatori de la Liceul Tehnologic de Transport Feroviar “Anghel Saligny” Simeria, Liceul Teoretic „Ion Constantin Brătianu” Hațeg şi de la Colegiul Naţional Pedagogic “Regina Maria” Deva! Felicitări şi mult succes în continuare echipei câştigătoare Pană Andreia Denisa, Buble Victor şi Ungur Mihai de la Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria (profesor coordonator Karin Sîrbu), care va reprezenta judeţul Hunedoara la preselecţia naţională!”, au transmis reprezentanții Direcției Silvice Hunedoara.
“Tinerii în pădurile Europei/Young People in European Forests – YPEF” este cel mai important concurs interactiv de educație forestieră din Europa. În cadrul acestuia, tineri de pe „bătrânul continent” își testează cunoștințele despre păduri, biodiversitate, protecția mediului și rolul esențial al silviculturii în viața noastră.
Concursul, organizat din anul 2011, are ca obiectiv conștientizarea și educarea tinerei generații asupra patrimoniului natural european, conservării biodiversității și gestionării durabile a pădurilor. Printre țările implicate în concurs se numără Austria, Cehia, Estonia, Germania, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Ucraina, România.
Concursul este organizat sub patronajul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și se desfășoară în două etape: județeană și națională. Echipa câștigătoare la faza națională participă, mai departe, la etapa europeană, care se desfășoară în fiecare an, în unul din statele participante.
România a găzduit etapa internațională a YPEF în anul 2015.
Foto: Romsilva- Direcția Silvică Hunedoara
Actualitate
Programul „Anghel Saligny” a modernizat mii de kilometri de drumuri și a extins accesul la apă, canalizare și gaze

Ministerul Dezvoltării a prezentat, joi, rezultatele Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, lansat în 2021 pentru a acoperi deficitul de infrastructură edilitară de bază din localitățile din România. Potrivit ministrului dezvoltării, Cseke Attila, în doar trei ani de la lansare, programul a adus îmbunătățiri semnificative în domenii esențiale precum drumuri, apă potabilă, canalizare și racordarea la rețelele de gaze.
„În 2020, aproape 28% din populație nu avea acces la apă potabilă de la robinet, 44% trăiau în gospodării neracordate la canalizare, aproape 1.000 de localități nu erau conectate la rețeaua de gaze, iar peste două treimi din drumurile județene și comunale nu erau modernizate”, a declarat ministrul Cseke, explicând contextul în care a fost lansat programul.
Conform datelor oficiale, între 2021 și 2024 au fost modernizați 3.840 kilometri de drumuri comunale și județene, aproape un milion de cetățeni au primit acces la apă potabilă, iar 800.000 de persoane trăiesc acum în locuințe racordate la rețeaua de canalizare. De asemenea, 42 de noi localități au fost conectate la rețeaua de gaze.
Ministrul a evidențiat și progresul făcut pe termen lung în privința modernizării infrastructurii rutiere: „Dacă la Revoluție aveam doar 4.000 de kilometri de drumuri județene și comunale modernizate, astăzi avem aproape 26.000 de kilometri”.
Cseke Attila a subliniat necesitatea continuării investițiilor prin „Anghel Saligny”, programul fiind considerat o soluție practică și eficientă pentru reducerea decalajelor dintre mediul urban și cel rural.
„Avem nevoie în continuare de acest program care a adus rezultate vizibile și livrează dezvoltare localităților din România”, a conchis ministrul.
FOTO: FACEBOOK MINISTERUL DEZVOLTĂRII, LUCRĂRILOR PUBLICE ȘI ADMINISTRAȚIEI
- Actualitatecu 3 zile in urma
Prin intermediul SUPERCOM SA „SUPEREROII PLANETEI” au ajuns la Orăștie!
- Actualitatecu 2 zile in urma
O elevă din Hunedoara, premiul I la Concursul Național „Gheorghe Naum”
- Actualitatecu 3 zile in urma
Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, la ședința Comitetului Director al AMR de la Craiova. Subiecte importante, pe agenda discuțiilor
- Actualitatecu 3 zile in urma
Autobuz tip “Food Truck” furat și vândut la fier vechi. Suspecții, prinși de poliție
- Actualitate - Evenimentcu 3 zile in urma
Târgul de primăvară de la Hațeg se mută pe strada Stadionului pentru o mai bună desfășurare
- Actualitatecu 3 zile in urma
Al treilea transport agabaritic cu destinația Termocentrala Mintia pornește la drum sâmbătă
- Actualitatecu 3 zile in urma
Bărbat suspectat de furtul unei mașini dintr-o curte de lângă Călan, reținut de polițiști
- Actualitatecu 2 zile in urma
Al treilea transport agabaritic, cu componente pentru Termocentrala Mintia, a pornit la drum