Connect with us
Data: 21/01/2025
.

Actualitate

Eurosport DHS susține liceenii care își doresc să învețe cu adevărat o meserie

Publicat

pe

Zeci de elevi ai Colegiului Tehnic „Transilvania” din Deva pot fi invidiați de colegii lor din alte licee, deoarece ei au ocazia de a-și efectua stagiul de practică la compania Eurosport DHS. Adolescenții au parte de mai multe beneficii în ceea ce privește parteneriatul încheiat între colegiu și companie, iar unele dintre ele vor fi de lungă durată.

Parteneriat DHS cu Colegiul Tehnic Transilvania (8)

La finele săptămânii trecute, a avut loc o întâlnire, la sediul Eurosport DHS între conducerea companiei, cea a colegiului, a Inspectoratului Școlar Județean și între elevii care au dorit să își efectueze practica la DHS. „Este un proiect pilot pentru acest an și am găsit disponibilitate la acest colegiu, pentru a-l pune în aplicare. Se adresează elevilor care au profil de pregătire tehnic și anume efectuarea stagiului de practică în cadrul companiei noastre. În acest proiect există un pachet de beneficii oferite liceenilor. Este vorba despre transportul gratuit al acestora de la școală la companie și înapoi, prânzul este oferit de către noi, iar pentru cei care au o prezență integrală pe toată perioada stagiului de practică se va oferi o bonificație financiară. Dorim să conștientizăm atât elevii, cât și opinia publică de deschiderea noastră pentru colaborare atât pe partea de învățământ, cât și ulterioară, pe partea tehnică. Rezultatul acestui proiect se va vedea peste aproximativ doi ani, atunci când, dacă din procentul de 100 la sută de participare o să obținem minim 50 la sută forță de muncă, de profesioniști și, de ce nu, de tehnicieni, pe care noi să îi sprijinim pe parcursul pregătirii lor universitare”, a declarat Daniel Vulea HR manager Eurosport DHS. Un beneficiu important în constituie faptul că elevii care se află în prag de absolvire a liceului vor avea întâietate la obținerea unui loc de muncă la această companie. În cadrul acestui proiect, elevii respectă un program, respectiv de la ora 08:00 la ora 14:00, timp în care aceștia dobândesc deprinderi tehnice referitoare la producția de biciclete.

Toți elevii au dorit să participe la acest proiect

Directorul Colegiului Tehnic „Transilvania” Deva spune că este un parteneriat de excepție, în care elevii sunt cei mai câștigați. „Avem de cinci ani contracte cu diferiți agenți economici, unde elevii își desfășoară practica, însă compania Eurosport DHS este prima care vine cu o altfel de viziune asupra stagiului de practică. Salut deschiderea de care a dat dovadă și că au venit cu un răspuns flexibil la nevoile existente pe piața muncii. Cei mai câștigați din acest parteneriat sunt elevii, care beneficiază de competențe transversale, adică organizare la locul de muncă, lucrul în echipă, de tehnologie nouă și echipamente noi. Toate acestea ar fi greu de dobândit în atelierele din cadrul școlii. Sper să fie un parteneriat de lungă durată. Am prezentat elevilor acest proiect și le-am spus că cei care doresc vor merge la DHS și cei care nu vor rămâne la atelierele de la școală. Am avut surpriza ca toți elevii să își dorească să facă stagiul de practică în cadrul acestei companii”, a precizat Sorin Demeter, directorul Colegiului Tehnic „Transilvania” Deva. Conducerea IȘJ Hunedoara sprijină acest gen de parteneriate. „Salutăm părțile implicate în acest parteneriat, pentru că este un model de bună practică între unitățile de învățământ profesional și tehnic și agenții economici. La nivelul județului, funcționează 21 de unități de învățământ profesional și tehnic, care are încheiate aproximativ 240 de astfel de parteneriate, care au ca obiectiv efectuarea practicii de specialitate. Acesta este un proiect bine gândit și structurat, iar faptul că această companie oferă facilități elevilor și îi stimulează în același timp și le oferă o motivare în pregătirea lor, este extrem de important. Vă asigur că vom acorda tot sprijinul și tot suportul necesar pentru a consolida și dezvolta acest parteneriat”, a precizat Maria Ștefănie, inspector general școlar I.Ș.J. Hunedoara.

 

Advertisement

 Alin Gordea, elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Transilvania” din Deva

gordea Alin

„Îmi place foarte mult ceea ce fac aici și mă bucur că avem ocazia de a ne efectua practica în această companie atât de mare. Montez display-uri pe ghidoane și asamblez ghidoane. Când am venit aici nu știam absolut nimic despre ce înseamnă o bicicletă, dar în scurt timp am învățat foarte multe lucruri, care mă vor ajuta, deoarece vom avea experiență”.

 Daniela Buble, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Transilvania” din Deva

buble daniela

Mă bucur că am ales să fac practica la DHS, pentru că aici învățăm să lucrăm în echipă, vedem ce înseamnă cu adevărat un colectiv. Eu lipesc baterii, care ulterior vor fi asamblate pe biciclete”.

Reprezentanții Eurorport DHS susțin evoluția pe plan local din toate punctele de vedere, în principal pe plan social și vor susține toate proiectele de acest fel.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Polițiștii avertizează: Tehnica de tip „Spoofing”, o altă metodă de înșelăciune

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii avertizează cu privire la o altă metodă de înșelăciune – tehnica de tip „Spoofing”, în care autorii contactează telefonic cetățenii și pretind că sunt angajați ai unor bănci.

În ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri prin care au fost comise fapte de natură penală, utilizându-se tehnica „spoofing”. Autorii, folosind aplicații VoIP (voice over IP), cu numere de telefon din rețeaua națională de telefonie (pot fi numere de telefon compromise care aparțin unor instituții bancare), contactează cetățenii, pretinzându-se angajați ai băncilor. În cadrul apelurilor, aceștia afirmă că victimele ar fi solicitat un împrumut și le cer să dezvăluie informații personale sensibile. Ulterior, apelul este redirecționat către o altă persoană care se recomandă ca fiind din partea Poliției și le solicită victimelor să transfere bani într-un „cont sigur”, pentru a proteja fondurile. Această metodă a dus la pierderea unor sume mari de bani de către cetățenii de bună credință.

La nivelul României, au fost înregistrate dosare penale ca urmare a faptului că persoanele vătămate au dat curs și ultimei solicitări de transfer al banilor în contul „sigur”, iar din acel moment au pierdut controlul asupra fondurilor personale. Aceasta este o formă de fraudă bazată pe tehnica de „spoofing”, prin care autorii falsifică informațiile de identificare pentru a se da drept o sursă de încredere (bănci, autorități), cu scopul de a înșela victimele (cetățenii de bună credință).

Recomandări din partea polițiștilor pentru cetățeni

Polițiștii le recomandă cetățenilor să nu răspundă apelurilor telefonice nesolicitate, care cer informații sensibile sau transferuri de bani, să verifice orice informație primită prin canale oficiale, contactând direct instituțiile implicate, să nu transfere bani în conturi neoficiale sau suspecte și să contacteze imediat autoritățile competente (poliție, bancă etc.) dacă au suspiciuni.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Hunedoara: Parcarea din zona Cora devine cu plată

Publicat

pe

Redactat de

 

Parcarea din zona Cora, din municipiul Hunedoara, devine cu plată. Reprezentanții administrației publice locale au informat că, zilele acestea, se finalizează lucrările de semnalizare a locurilor de parcare din zona respectivă ca locuri de parcare cu plată.

“Măsura se impune în urma sesizărilor făcute de cetăţeni care reclamau faptul că ori de câte ori ar fi dorit să ajungă cu maşina în zonă, toate locurile de parcare din faţa “lanţului de Cora” erau mereu ocupate, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre autoturisme care staţionau pe durate mari de timp. Decizia este luată datorită faptului că ne dorim ca locurile de parcare din zona amintită să poată fi folosite de oricare dintre cetăţenii oraşului”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Aceștia au precizat că pentru locurile dedicate persoanelor cu dizabilităţi nu se percepe taxă de parcare.

Foto: Primăria Hunedoara

Taxarea se aplică de lunea până sâmbăta (inclusiv), între orele 08:00 – 19:00.

Plata se poate face în lei, prin card bancar (datele cardului se introduc în aplicaţia Municipiul Hunedoara e-Parking sau în aplicaţia TPARK, ambele fiind funcţionale în reţelele Digi, Vodafone, Orange şi Telekom)

Advertisement

Pentru plata prin SMS la numărul scurt 7420 se aplică tarife în euro (deoarece operatorii de telefonie mobilă folosesc doar tarife în această monedă).

Tarifele de parcare pentru plata cu cardul prin aplicaţia Municipiul Hunedoara e-Parking (aplicaţia Primăriei) sunt:

– 1 h – 3,35 lei;

– 2 h – 5,5 lei;

– 1 zi – 20 lei.

Advertisement

Tarifele de parcare pentru plata cu cardul prin aplicaţia TPARK sunt:

– 1h – 3,75 lei;

– 2h – 6.15 lei;

– 1 zi – 22,38 lei.

Tarifele de parcare pentru plata prin SMS (în ambele aplicaţii amintite) sunt următoarele:

Advertisement

– 1h – 0,8 Euro + Tva;

– 2 h – 1,3 Euro + Tva;

– 1 zi – 4,7 Euro + Tva.

(Pentru varianta prin SMS tarifele sunt exprimate în euro şi sunt mai mari decât în varianta plăţii prin card bancar, din cauză că plata se face şi prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă).

Sancțiuni pentru șoferii care nu achită taxa

Advertisement

Șoferii care nu achită taxa sunt pasibili de sancțiuni ce pornesc de la 300 de lei și ajung până la 1.000 de lei. „Persoanele care nu respectă regulamentul pentru parcările cu plată adoptat de Consiliul Local sunt pasibile de următoarele sancţiuni: amendă de la 500 până la 1.000 lei pentru staționarea fără a achita contravaloarea parcării; amendă de la 100 până la 300 lei pentru depășirea timpului de staționare conferit în situația taxării parcări; amendă de la 300 până la 500 lei pentru staționarea necorespunzătoare, respectiv într-un mod prin care se ocupă 2 locuri de parcare, acolo unde locurile de parcare sunt marcate; amendă de la 300 până la 500 lei pentru blocarea accesului în parcare sau ocuparea unor locuri rezervate”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.

 

Citeste mai mult ...

Actualitate

31 de elevi care absentau de la cursuri, depistați de polițiștii hunedoreni. Acțiuni cu efective mărite pentru siguranță în școli

Publicat

pe

Redactat de

 

Un număr de 31 de elevi care absentau de la cursuri au fost prinși într-o singură zi, în urma unor acțiuni cu efective mărite, organizate de polițiștii hunedoreni.


Acțiunile polițiștilor au avut loc în unitățile de învățământ din județ, precum și în zonele adiacente acestora, vizând protejarea elevilor și asigurarea unui mediu sigur pentru desfășurarea activităților școlare.

“Obiectivele acțiunii au fost identificarea și prevenirea cazurilor de consum sau distribuție de substanțe interzise în rândul elevilor, reducerea absenteismului școlar prin dialog cu elevii, cadrele didactice și părinții, prevenirea infracțiunilor și contravențiilor care pot afecta siguranța elevilor, informarea elevilor cu privire la riscurile asociate consumului de droguri și alte comportamente deviante”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.

Verificări în zeci de școli din județ

Advertisement

Pentru îndeplinirea acestor obiective, polițiștii au organizat controale și verificări în 31 unități de învățământ din întregul județ, discutând cu elevii și cadrele didactice despre respectarea normelor legale și importanța unui comportament responsabil.

“La activitățile cu caracter preventiv organizate de polițiști au participat peste 950 de elevi. Elevii au participat la sesiuni interactive de informare, în cadrul cărora au fost prezentate exemple concrete și soluții pentru evitarea implicării în situații periculoase. De asemenea, în zonele din proximitatea școlilor, au fost efectuate verificări pentru identificarea persoanelor sau situațiilor suspecte care ar putea pune în pericol siguranța elevilor, fiind verificate 54 de unități de alimentație publică și 14 agenți de pază ai unităților școlare. În cadrul acțiunilor, au fost depistați 31 de elevi absentând de la cursuri, iar 11 dintre elevi au fost consiliați în vederea prevenirii situațiilor de risc, fiind dispuse măsuri preventive în colaborare cu unitățile de învățământ fiind dispuse măsuri preventive în colaborare cu unitățile de învățământ”, a mai informat IPJ Hunedoara.

Foto: IPJ Hunedoara

La acțiuni au luat parte peste o sută de polițiști, jandarmi și polițiști locali.

IPJ Hunedoara reiterează angajamentul ferm pentru asigurarea siguranței elevilor și prevenirea fenomenelor infracționale în proximitatea unităților de învățământ. “Acțiunile vor continua și în perioada următoare, în strânsă colaborare cu partenerii instituționali”, a precizat sursa citată.

Pentru orice situație de risc sau comportament suspect, cetățenii sunt încurajați să apeleze numărul unic de urgență 112.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate