Actualitate
Evenimente deosebite în comuna Crișcior

Sfârșitul lunii octombrie a fost unul plin de evenimente deosebite în comuna hunedoreană Crișcior. În localitatea zărăndeană au avut loc activități oficiale, acțiuni de promovare a producătorilor locali și manifestări cultural – artistice.
Ovidiu Furdui, la al șaselea mandat de primar
Cel mai important eveniment a fost acela de constituirea noului Consiliul Local din Crișcior și reînvestirea în funcție a primarului Ovidiu Ilie Furdui. Acesta a început un al șaselea mandat de primar al comunei Crișcior și, cu ocazia reînvestirii sale în funcție, a transmis un mesaj concetățenilor săi, precum și celor care i-au fost alături, lui și echipei sale, în cei peste 20 de ani de când deține această funcție. „Cu recunoștință și responsabilitate, doresc să vă mulțumesc din suflet tuturor pentru încrederea acordată și pentru noul mandat de primar. Sunt profund onorat să continui să vă reprezint și să lucrez pentru binele comunității noastre. Mulțumiri celor care au fost prezenți la festivitatea de învestire, alături de mine și consiliul local, aici fiind vorba despre Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara și alți distinși reprezentanți ai acestei instituții, Constantin Fulga, subprefectul județului Hunedoara, doamnelor și domnilor parlamentari, reprezentanților cultelor, colegilor primari din zonă dar și din localitățile din Republica Moldova înfrățite cu comuna Crișcior, conducătorilor de instituții descentralizate din teritoriu și a celor cu rol important în buna funcționare a administrației publice și, nu în ultimul rând, colectivului Primăriei Comunei Crișcior. Prezența tuturor acestora la eveniment a dat un plus de semnificație acestui moment și a subliniat importanța unității și implicării în comunitate. În următorii ani, vom munci neîncetat pentru a transforma proiectele și visele noastre comune în realitate. Împreună, sunt convins că vom reuși să construim o comunitate mai puternică, mai prosperă și mai unită. Vă mulțumesc încă o dată și sunt nerăbdător să lucrăm împreună pentru viitorul nostru”, a spus Ovidiu Ilie Furdui, primarul comunei hunedorene Crișcior, în discursul său de după reînvestirea în funcție.
S-au cules roadele toamnei
Un alt eveniment important desfășurat în comuna din Țara Zarandului a fost cel intitulat „Culegem roadele Toamnei la Crișcior”, o acțiune de sprijinire și promovare a fermierilor locali și a produselor acestora, desfășurată pe platoul din fața Primăriei. „A fost o bucurie să celebrăm împreună roadele toamnei, înconjurați de producători locali din Țara Zarandului, care ne-au încântat cu produsele lor autentice și de calitate. Ne mândrim cu tinerii elevi ai Liceului Tehnologic «Crișan» Crișcior, care sub îndrumarea cadrelor didactice, au realizat și prezentat produsele preparate în stagiile de practică, la agenții economici zonali”, a declarat Ovidiu Ilie Furdui, primarul comunei Crișcior, care este și președinte al Grupului de Acțiune Locală (GAL) “Țara Zarandului”, unul dintre co-organizatorii evenimentului, alături de administrația publică din localitatea-gazdă, Consiliul Județean Hunedoara și Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara. De altfel, sprijinul acordat de administrația din Crișcior producătorilor din zonă a fost subliniat și de cei direct implicați în acest gen de activități. „Vreau să îl felicit pe prietenul nostru Ovidiu pentru realegerea sa în funcția de primar, dar și pentru tot ceea ce face pentru comuna Crișcior și pentru Țara Zarandului. Ovidiu Furdui este și președinte al GAL „Țara Zarandului” și ne-a fost alături întotdeauna în activitatea noastră de atagere de fonduri europene pentru a finanța activitatea producătorilor agricoli și a meșterilor populari din Țara Zarandului. Mulțumiri și Consiliului Județean Hunedoara pentru sprijinul acordat în organizarea acestui gen de manifestări, care promovează producătorii locali și produsele acestora. Îi îndemn pe toți să descopere aceste produse zărăndene, care sunt muncite de agricultori din zonă. Sunt produse bune, care merită să fie cumpărate, pentru a sprijini producătorii, lucru ce duce și la o creștere economică la noi, în Țara Zarandului. Le mulțumesc tuturor celor prezenți aici, la Crișcior, dar și cu alte ocazii, pentru că împreună Sus Ținem Țara Zarandului”, a precizat Marius Sârb, directorul GAL Țara Zarandului.
Jocuri și obiceiuri din bătrâni
Platoul din fața Primăriei comunei Crișcior a mai găzduit o altă acțiune cu mare priză la public, „Jocuri și obiceiuri din bătrâni”, manifestare la care au fost prezente nume cunoscute ale folclorului autohton, dar și tineri interpreți de mare perspectivă. „Ne-au încântat cu prestațiile lor scenice Vasile Conea, Bogdan Toma, Elena Evsei, Mariana Suciu, Ovidiu Olari, Marcel Gavriluță, Mihai Petreuș, Alexandra Maria Măluțan, Lavinia Florea, Corul «Mugurel», coordonat de prof. Ioana Macsim și tineri interpreți ai Școlii Populare de Artă din Deva, cărora le mulțumim. De asemenea, mulțumim artiștilor de renume și Ansamblului Folcloric Profesionist „Drăgan Muntean”, dirijat de prof. Valentin Stăncioi, iar coregrafia a fost semnată de Cătălin Bălan și Mircea Resiga, care au transformat această zi într-o adevărată sărbătoare a tradițiilor și a valorilor noastre locale. Cu toții ați făcut ca această zi să fie specială, plină de muzică, dans și bucurie”, a menționat primarul comunei hunedorene Crișcior, Ovidiu Ilie Furdui.
În finalul acestui eveniment, care a avut ca organizatori tot Primăria comunei Crișcior, GAL Țara Zarandului, Consiliul Județean Hunedoara și Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, cunoscuta solistă Ruby a susținut un recitat extraordinar. „M-am simțit foarte bine aici, la Crișcior, într-o zonă extrem de frumoasă și în fața unui public extraordinar. Am vizitat și târgul de produse, de care am fost impresionată. Ce am gustat a fost foarte bun. Îi felicit pe organizatori pentru realizarea acestor frumoase evenimente”, a spus Ruby.
Atât manifestarea dedicată producătorilor locali din Țara Zarandului, cât și cea cultural – artistică au fost prezentate de colega noastră Ioana Popescu.
Actualitate
Eveniment rutier soldat cu doi răniți, în municipiul Lupeni

Astăzi, în jurul orei 13:00, Poliția Municipiului Lupeni a fost sesizată cu privire la producerea unui accident rutier pe DN66A, pe raza municipiului Lupeni.
La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii rutieri, care, în urma cercetărilor preliminare, au stabilit faptul că un tânăr în vârstă de 26 de ani, din orașul Uricani, în timp ce conducea un autoturism din direcția Vulcan – Lupeni, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a lovit un stâlp.
În urma impactului, atât conducătorul auto, cât și o pasageră în vârstă de 14 ani, din orașul Uricani, au suferit vătămări corporale. Cele două persoane au fost transportate la o unitate medicală din municipiul Lupeni, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, continuând cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.
Actualitate
Percheziții în Deva, Orăștie și în alte două localități din județ, într-un dosar de trafic de droguri. Patru persoane, reținute

Patru persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 40 de ani, au fost reținute, la capătul unor percheziții ce au avut loc în județele Hunedoara, Alba și Cluj, într-un dosar de trafic de droguri. Acestea sunt suspectate că ar fi procurat, manipulat, oferit cu titlu gratuit şi vândut unor consumatori diferite cantităţi de cocaină, canabis, droguri sub formă de cristal şi substanţe psihoactive.
„Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au documentat activitatea infracţională a patru bărbaţi, de 26, 28, 37 şi 40 de ani, cercetaţi pentru trafic de droguri de risc şi mare risc şi pentru efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii. Cercetările efectuate au relevat că, în perioada 2024 – 2025, cei patru bărbaţi ar fi procurat, manipulat, oferit cu titlu gratuit şi vândut unor consumatori din judeţele Alba, Hunedoara şi Cluj, diferite cantităţi de cocaină, canabis, droguri sub formă de cristal şi substanţe psihoactive, cu preţuri cuprinse între 50 şi 450 de lei, pentru un gram”, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).
Pe parcursul percheziţiilor domiciliare efectuate în judeţul Alba – municipiul Blaj şi oraşul Ocna Mureş, în judeţul Cluj – localitatea Floreşti, în judeţul Hunedoara – municipiile Deva şi Orăştie, satele Romos şi Balşa, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 800 de grame de canabis, aproximativ 100 de grame de droguri de mare risc, sub formă de cristal, 4 cântare electronice, obiecte folosite la ambalarea şi porţionarea drogurilor, 32.100 de lei şi 900 de euro, 10 telefoane mobile, precum şi alte mijloace de probă.
“La data de 20 mai 2025, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus reţinerea celor patru bărbaţi, urmând ca astăzi, 21 mai, acestea să fie prezentate judecătorului de drepturi şi libertăţi, din cadrul Tribunalului Alba, cu propunere de arestare preventivă”, se mai menționează în același comunicat.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Hunedoara şi Cluj, al poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Deva, Poliţiei Municipiului Orăştie, Poliţiei Municipiului Blaj, Poliţiei Municipiului Aiud, precum şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Avram Iancu” Alba şi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timişoara.
Actualitate
FOTO: „Strada nu e loc de joacă” – lecții de siguranță rutieră pentru cei mici, oferite de polițiștii hunedoreni

Polițiștii rutieri din Hunedoara le-au reamintit copiilor, în cadrul unei acțiuni preventive desfășurate la Deva, că strada nu este un loc de joacă, ci un spațiu unde siguranța trebuie să fie mereu pe primul loc.
Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au desfășurat, astăzi, o activitate educativ-preventivă intitulată „Strada nu e loc de joacă”, adresată în special copiilor și tinerilor.
Această acțiune face parte din seria de evenimente organizate în cadrul Săptămânii Naționale a Siguranței Rutiere, având ca scop principal conștientizarea riscurilor din trafic și promovarea unui comportament responsabil pe drumurile publice.
Activitatea s-a desfășurat într-o zonă intens circulată din municipiul Deva, unde polițiștii rutieri au discutat cu cei mici despre regulile și semnele de circulație, precum și despre importanța respectării acestora.
Activitatea a fost menită să-i ajute pe copii să înțeleagă mai bine cum să se comporte în siguranță în trafic, atât în calitate de pietoni, cât și ca pasageri.
Mesajul polițiștilor este unul clar: strada nu este un spațiu de joacă, iar siguranța trebuie să fie prioritară pentru toți participanții la trafic, indiferent de vârstă.
Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara va continua activitățile preventive pe tot parcursul acestei săptămânii, în colaborare cu autoritățile locale și unitățile de învățământ, pentru a contribui la reducerea accidentelor rutiere și la formarea unui comportament rutier responsabil
FOTO: IPJ Hunedoara
- Actualitatecu 3 zile in urma
FOTOGALERIE| Revedere emoționantă, după 50 de ani. Generația 100 de la „Decebal” s-a reunit, la o jumătate de secol de la absolvirea liceului
- Actualitatecu 2 zile in urma
Nicușor Dan s-a impus în Deva, Hunedoara și în alte trei localități urbane ale județului
- Actualitatecu 3 zile in urma
Accident pe DN7, la intrare în Deva: șofer de 76 de ani rănit în urma unei coliziuni cu un camion condus de un cetățean polonez
- Actualitatecu 2 zile in urma
Două cazuri de violență domestică, în Hunedoara și Simeria. Dosare penale și ordine de protecție provizorii emise de polițiști
- Actualitatecu 2 zile in urma
Parc de 3,6 hectare în Deva, susținut prin fonduri europene
- Actualitatecu 3 zile in urma
George Simion, președinte în 60 de localități din județul Hunedoara. Nicușor Dan a câștigat doar în 9 localități
- Politiccu 2 zile in urma
Harta votului în țară. Nicușor Dan, președinte al României cu 53,60% din voturi
- Actualitate - Evenimentcu 3 zile in urma
Alegeri prezidențiale, turul 2. Peste 42% dintre hunedorenii cu drept de vot s-au prezentat la urne, până la ora 17:00