Connect with us
Data: 12/07/2024
.

Actualitate

Explozie într-un bloc din Petrila: un bărbat a fost rănit, iar geamurile mai multor locuinţe s-au făcut ţăndări

Publicat

pe

Deflagraţia s-a produs ieri dimineaţă. Locatarii imobilului în care s-a întâmplat totul, din cartierul 8 Martie din oraş, spun că s-au speriat foarte tare

O explozie de proporţii a zguduit, ieri, un bloc situat în cartierul 8 Martie din oraşul Petrila. O locuinţă a sărit în aer şi un om a fost rănit, în timp ce alte garsoniere din imobilul afectat au rămas fără geamuri şi uşi.

Deflagraţia a avut loc la etajul patru al unui bloc din cartierul 8 Martie din Petrila

Deflagraţia a avut loc la etajul patru al unui bloc din cartierul 8 Martie din Petrila

Deflagraţia a avut loc de dimineaţă şi locatarii care locuiesc acolo, cât şi cei din blocurile învecinate, spun căs-au trezit în şoc. Oamenii povestesc că au auzit o bubuitură puternică şi au intrat în panică. „Dormeam când, la un moment dat, m-am trezit de o bubuitură. Am ieşit la fereastră să văd ce se întâmplă (…) S-au spart geamuri şi uşi în urma exploziei, iar o echipă de la gaz a venit săfacăverificări”, spune un locatar.

La rândul său, un alt locatar din acel imobil, căruia suflul exploziei i-a distrus uşa de la intrare şi geamurile, spune că să pregătea să ia micul dejun când, dintr-o dată: „Ceva a bubuit la vecinii mei. În prima fază, nu am realizat ce se întâmplat. Geamurile s-au spart, iar uşa metalică de la intrarea casei mele, pur şi simplu, a zburat”, povesteşte, îngrozit, omul.

„Soţul meu e la spital, cu arsuri pe mâini şi faţă”

Explozia s-a produs într-o garsonieră în care locuiau doi soţi, situată la etajul patru al blocului. Femeia a intrat în stare de şoc, în timp ce bărbatul ei a fost transportat la spital. Speriată, aceasta nu îşi poate explica cum s-a întâmplat totul, mai ales că, susţine ea, în locuinţă exista un detector care ar fi trebuit să sesizeze eventualele scurgeri de gaz. „M-am dus dimineaţă la baie să mă spăl şi când am aprins becul a sărit uşa de la exterior afară, pe coridor. Soţul e la spital. El cred că era la aragaz. Nu mai îmi amintesc exact. Era ars pe mâini şi faţă. Nu ştiam că am scurgeri de gaz. Se simte şi acum miros, iar detectorul de gaz mergea şi nu arată că aş avea scurgeri”, a spus Francesca Ionescu, locatara din garsoniera în care s-a produs deflagraţia.

Advertisement

Internat la spitalul din Petroşani

explozie-intr-un-bloc-din-petrila-(2)Bărbatul rănit a fost transportat la spitalul din Petroşani cu arsuri, iar medicii spun că a fost stabilizat. „Starea pacientului e stabilă. Prezintă arsuri de gradul I şi II la nivelul feţei şi la ambele mâini. În momentul de faţă, e internat la chirurgie şi este ţinut sub observaţie. Pacientul va mai rămâne câteva zile aici, în situaţia în care nu vor avea loc modificări ale stării de sănătate”, a declarat dr. Liliana Dumitru, medic Unitatea de Primire a Urgenţelor din Petroşani.

La faţa locului s-a deplasat o echipă de la distribuitorul de gaze, care a oprit alimentarea blocului până la detectarea defecţiunii care a condus la producerea exploziei. Ancheta e în derulare şi, momentan, nu se cunosc cauzele. „Nu ştim exact ce s-a petrecut. Deocamdată, nu ne putem pronunţa”, a menţionat Dorin Pavel, şef district E.ON Gaz.

Şi primăria a reacţionat şi, potrivit edililor, oamenii care au fost afectaţi de deflagraţie vor fi ajutaţi. „Vom încerca să sprijin familiile afectate în limita posibilităţilor. Vom trimite de la primărie tâmplari şi îi vom ajuta să îşi pună geamurile şi uşile care au fost distruse”, a spus şi Florin Mogoi, consilier al primarului din Petrila.

Echipa de specialişti urmează să stabilească, în urma anchetei, care a fost cauza exactă a exploziei.

Advertisement

Actualitate

Romsilva intensifică măsurile de monitorizare a populației de urs în fondurile cinegetice gestionate, în zonele de risc privind interacțiunea cu oamenii

Publicat

pe

Redactat de

Romsilva intensifică măsurile de monitorizare a populației de urs în fondurile cinegetice gestionate, în zonele de risc privind interacțiunea cu oamenii.

Directorul general al Regiei Naționale a Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, Marius – Dan Sîiulescu, a dispus joi, 11 iulie, intensificarea măsurilor de monitorizare a populației de urs în fondurile cinegetice gestionate de către Romsilva, în special în zonele turistice cu risc privind interacțiunea oamenilor cu exemplarele de urs.
Măsurile au fost adoptate în urma creșterii populației de urs, a schimbării comportamentului acestei specii și a interacțiunii tot mai dese cu oamenii.
Astfel, vor fi identificate și monitorizate cu atenție traseele turistice cele mai expuse interacțiunii dintre om și urs, vor fi amplasate panouri de avertizare referitoare la prezența urșilor, pe aceste trasee turistice care se suprapun cu fondul forestier de stat administrat de Romsilva, dar și recomandări pentru prevenirea și evitarea situațiilor periculoase.
De asemenea, vor fi instalate pe aceste trasee turistice, în zonele de risc, camere de monitorizare a faunei cu transmiterea instantanee a imaginilor, pentru identificarea în timp real a prezenței urșilor în zonele traseelor amenajate, frecventate de către turiști.
Pădurarii de vânătoare din fondurile cinegetice gestionate de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, după analiza acestor imagini, vor comunica în regim de urgență autorităților competente potențialele situații de risc apărute.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva gestionează 241 de fonduri cinegetice, circa 11% din totalul fondurilor cinegetice la nivel național. Pe cele o sută de fonduri cinegetice gestionate de către Romsilva, în care se regăsesc populații de urs, au fost evaluate anul trecut circa 2.700 de exemplare, efectivul optim fiind de 948 de exemplare de urs, adică de aproape trei ori mai mult decât optimul.
 Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Toate pădurile proprietatea publică a statului dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.
 De asemenea, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, precum și 12 herghelii de stat.
FOTO: Romsilva
Citeste mai mult ...

Actualitate

Corvinul, revenire cu victorie în cupele europene

Publicat

pe

Redactat de

După 42 de ani, Corvinul Hunedoara a revenit în cupele europene și a făcut-o foarte bine.

Corvinul Hunedoara, echipă din Liga 2, a întâlnit, în manșa întâi din primul tur preliminar din Europa League, echipa maghiară FC Paks.

După prima repriză, Corvinul, câștigătoarea Cupei României, conducea, cu 2-0, în meciul care s-a jucat în Ungaria.

Golurile hunedorenilor au fost marcate de Buș (9) și Lupu (45+1).

Trupa pregătită de Florin Maxim, care a controlat meciul în totalitate, a avut și o repriză secundă excelentă, mai punctând în două rânduri, pentru o victorie cu 4-0!

Advertisement

Autorul ultimelor două goluri ale Corvinului a fost același Lupu (86 și 90+3), care a reușit, astfel, un hattrick.

Meciul retur se va juca, pe 18 iulie, la Sibiu.

Vom reveni cu mai multe amănunte în ediția tipărită de luni, 15 iulie.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Corvinul, în avantaj la pauză în Europa League

Publicat

pe

Redactat de

După 42 de ani, Corvinul Hunedoara a revenit în cupele europene, și, până acum, o face foarte bine.

După prima repriză a meciului cu formația maghiară Paks, din primul tur preliminar al Europa League, Corvinul, câștigătoarea Cupei României, conduce cu 2-0, în meciul care se joacă în Ungaria.

Golurile hunedorenilor au fost marcate de Buș (10) și Lupu (45).

Vom reveni la finalul meciului!

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate