Connect with us
Data: 17/05/2024
.

Sport

FC Hunedoara va efectua cantonament pe plan local

Publicat

pe

Conducătorii grupării de pe Cerna au hotărât, împreună cu noul tehnician al echipei, Victor Roşca, ca trupa alb-albastru să efectueze stagiul centralizat de pregătire, din perioada 16-25 iulie în Hunedoara. Oficialii hunedoreni au luat în calcul mai multe aspecte, printre cele mai importante fiind faptul că în localitate au la dispoziţie atât teren de antrenament cât şi bază de refacere.

Avem de toate acasă!”

Deşi iniţial au gândit un stagiu de pregătire într-o staţiune montană, fiind luate în considerare variantele Straja şi Băile Herculane, conducerea administrativă a echipei FC Hunedoara, împreună cu cea tehnică, au luat hotărârea ca stagiul de pregătire centralizat să se efectueze în municipiul de pe Cerna. Având la dispoziţie baza de antrenament din localitate precum şi cea de refacere, din cadrul complexului „Michael Klein”, conducătorii clubului alb-albastru au decis că Hunedoara e cea mai bună variantă de cantonament, luând în calcul şi cheltuiala financiară mai redusă. „Am ales această variantă, a pregătirii acasă, din mai multe considerente: în primul rând, la Hunedoara beneficiem de un teren excelent, de bazin de înot si de o sală de forţă modernă. Am reuşit să negociem nişte preţuri foarte convenabile pentru cazare şi masă în condiţii demne de echipele de ligi superioare, astfel încât economisim bani preţioşi deşi standardele se păstrează înalte. Chiar obişnuit cu pretenţiile primei divizii, domnul Victor Roşca a fost încântat de propunerile noastre. Nu în ultimul rând, neuitând nicio clipă că funcţionăm din banii publici ai comunităţii hunedorene, ne-am hotărât ca aceşti bani să se întoarcă spre întreprinzătorii locali şi să nu „umfle conturile” proprietarilor din staţiuni gen Herculane, Felix sau alte locaţii renumite! Pragmatic, nu aruncăm cu banii în stânga şi dreapta, rămânem o echipă de muncă nu una de figuri!” a declarat preşedintele clubului, Alin Barna pe site-ul www.corvinul1921.ro

Mâine, primul test al verii

Trupa hunedoreană va susţine mâine şi primul meci amical al acestei veri, urmând să întâlnească pe teren propriu echipa de Liga a IV-a, Gloria Geoagiu. Meciul este un bun prilej pentru Victor Roşca de a vedea potenţialul noilor săi elevi. „Trebuie să cunosc jucătorii în proporţie de sută la sută să vad ce ştiu şi ce pot. O să-i cunosc mai bine după primele partide amicale pentru a-mi crea o idee de joc în funcţie de ce pot ei. Miercuri şi sâmbătă avem primele partide amicale din această vară”, a spus tehnicianul lui FC Hunedoara. Gruparea de pe Cerna va juca şi sâmbătă un meci test, tot pe teren propriu cu echipa din Liga a IV-a Arad, Frontiera Curtici iar miercuri 15 iunie va debuta oficial în noul sezon, în primul tur al Cupei României, cel mai probabil contra Şoimului Băiţa.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Adrian Ahrițculesei a cucerit Everestul

Publicat

pe

Redactat de

Adrian Ahrițculesei, un alpinist român de renume, a reușit să atingă vârful Everestului (8.848 m), cunoscut drept „Acoperișul Lumii”.

Performanța sa remarcabilă reprezintă nu doar o realizare personală, ci și un moment de mândrie pentru întreaga comunitate din Petroșani și nu numai. Ahrițculesei se confruntă acum cu provocarea dificilă a coborârii, care îl va duce la tabăra de bază situată la 5.335 de metri altitudine.

Absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din Timișoara, Adrian Ahrițculesei lucrează ca optometrist la o firmă din Petroșani, dar pasiunea sa pentru alpinism l-a propulsat pe culmile celor mai înalte vârfuri ale lumii. Este primul român care a urcat pe cel mai înalt vulcan din Antarctica, și de asemenea, primul bărbat român care a parcurs circuitul celor 7 Vulcani, un traseu extrem de solicitant care include cele mai înalte vulcani de pe fiecare continent.

Expediția pe Everest nu a fost lipsită de dificultăți, dar determinarea și pregătirea meticuloasă a lui Ahrițculesei au fost esențiale pentru succesul său. Acum, în fața sa se află ultima și cea mai periculoasă etapă a expediției: coborârea.

FOTO: Adrian Ahrițculesei

Citeste mai mult ...

Actualitate

Să se știe-n toată țara: Cupa e la Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Corvinul Hunedoara a obținut cea mai mare performanță din istoria sa de peste un secol. Jucând la Sibiu, în finala Cupei României, Corvinul, divizionară secundă, a învins, după un meci dramatic, decis la lovituri de departajare, pe Oțelul Galați, din primul eșalon, cu scorul de 5-4!

Gălățenii au deschis scorul în minutul 27, prin Rusevic, cu un gol în vinclu, din marginea careului mare, dintr-o lovitură liberă ușor acordată. Corvinul nu resimte șocul și egalează, în minutul 39, când, la o centrare a lui Pîrvulescu, Zivulic are un semiluft iar Coman, cu un șut puternic, înscrie din 8 metri, 1-1 fiins scorul cu care s-a intrat la pauză.

În repriza a doua tot cei de la Oțelul înscriu primii, prin același Rusevic, care a transformat un penalty discutabil acordat de arbitrul Marcel Bîrsan. Hunedorenii revin, și de această dată, și în minutul 74, Manolache egalează cu un „lat” precis de la 16 metri și, în ciuda unei dominări toate a Corvinului pe final, la sfârșitul timpului regulamentar de joc tabela arăta 2-2 și s-a intrat în prelungiri.

În cele două reprize de prelungiri nu s-a mai înscris și, astfel, s-a ajuns la lovituri de departajare. Iar loteria nu a început deloc bine pentru hunedoreni, întrucât gălățeanul Cisotti transformă, iar șutul lui Coman este respins de Pap, portarul Oțelului.

Vine rândul lui Lefter, portarul Corvinului să se evidențieze, scoțând șutul lui Gaitan, pentru ca Manolache să restabilească egalitatea.

Lefter continuă minunile în poartă și respinge și șutul Lameira, iar Bradu aduce Corvinul în avantaj! Ghiocel trage pe lângă, iar Pîrvulescu poate aduce trofeul la Hunedoara, dar șutul său este respins de Pap!

Advertisement

Înscrie Silva și restabilește egalitatea, dar execuția lui Hergheligiu aduce, în premieră, Cupa României la Hunedoara, iar Corvinul va evolua în UEFA Europa League!!!

Citeste mai mult ...

Actualitate

Un meci pentru istorie. Corvinul Hunedoara – Oțelul Galați, în finala Cupei României

Publicat

pe

Redactat de

Actuala generație de fotbaliști de la Corvinul Hunedoara poate face istorie. Trupa pregătită de Florin Maxim va juca, în premieră, în finala Cupei României!

Astăzi, la Sibiu, de la ora 20:30

Finala Cupei României la fotbal, aflată la cea de-a 86-a sa ediție, se va disputa miercuri, 15 mai, cu începere de la ora 20:30, pe Stadionul Municipal din Sibiu. Față în față se vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați. Combatantele din această seară fac parte din divizii diferite. Astfel, hunedorenii au terminat Liga 2 pe poziția secundă, loc ce le-ar fi asigurat accesul direct în primul eșalon, dar, din păcate, Corvinul nu are drept de promovare în acest sezon. De cealaltă parte, gălățenii sunt o echipă din primul eșalon, Oțelul terminând pe locul al doilea în play-out, sau pe poziția a opta în clasamentul general. Partida va fi condusă la centru de Marcel Bîrsan, din București, ajutat de asistenții Vladimir Urzică, din Piatra Neamț și Imre Bucsi, din Sfântu Gheorghe, iar arbitru de rezervă este Florin Andrei, din Târgu Mureș. Meciul, care a stârnit un interes uriaș în rândul microbiștilor hunedoreni, va putea fi urmărită și la televizor, partida urmând a fi transmisă, în direct, pe DigiSport 1 și pe PrimaSport 1.

Premieră pentru Hunedoara

Pentru Corvinul, calificarea în finală este o premieră, până acum hunedorenii jucând, în două rânduri, în penultimul act al competiției. Prima calificare în semifinale s-a consemnat în sezonul 1982 – 1983, când Corvinul a învins, în primele tururi, cu 1-0, la Ploiești, pe Chimia Brazi, și cu 2-1, după prelungiri, la Brașov, pe steaua. Hunedorenii au jucat sferturile și semifinala la Arad, trecând de FC Bihor, cu 2-1, și pierzând, la penalty-uri, cu 8-9, în fața celor de la Politehnica Timișoara. Performanța a fost repetată în sezonul următor, deci în urmă cu 40 de ani. În primele tururi Corvinul a câștigat, cu 1-0, pe terenul celor de la Sportul Muncitoresc Caracal, iar la Făgăraș au dispus, cu 2-1, după prelungiri, de Jiul. La Alba Iulia, în sferuri, hunedorenii au învins Rapidul, cu 3-1, după prelungiri, dar au pierdut, cu 0-2, semifinala de la Făgăraș, cu Dinamo. În ediția din acest an Corvinul a jucat două tururi preliminare, în care a învins, cu 4-1, pe Jiul, formație din Liga 3, la Petroșani, și cu 4-2, acasă, pe colega de eșalon AFKC Miercurea Ciuc. Apoi, în faza grupelor, hunedorenii au învins, acasă, cu 2-0, pe Chindia Târgoviște, din eșalonul secund, și cu 1-0 pe Sepsi Sfântu Gheorghe, din SuperLigă și deținătoare a trofeului, și au câștigat, cu 6-0, la Oradea, meciul cu Progresul Pecica (Liga 3), În sferturi hunedorenii au trecut, cu 4-0, pe stadionul „Michael Klein”, de CFR Cluj, altă formație din primul eșalon. În fine, în semifinale, care s-au jucat tot într-o singură manșă, Corvinul a trecut, la Hunedoara, de o altă prim – divizionară, FC Voluntari, cu scorul de 3-1.

Advertisement

Oțelul a mai fost în ultimul act

Spre deosebire de Corvinul, cei de la Oțelul Galați au mai disputat o finală, în 2004, deci în urmă cu două decenii. Atunci trupa de pe malurile Dunării a cîștigat cu 2-0 pe terenul celor de la Laminorul Roman și cu 3-2, cu gol de aur, la Buzău, în fața celor de la FC Național. În sferturi gălățenii Oțelul a trecut, cu 2-1 la general, de Rapid, după 2-0 la Galați și 0-1 la București, iar în semifinale cu 5-0 de Gloria Bistrița, după 1-0 în deplasare și 4-0 acasă. În finală, jucată la București, gălățenii au pierdut, cu 2-0, de la Dinamo. În sezonul 2023-2024 Oțelul Galați a intrat în competiție în ultimul tur preliminar, câștigând, cu 3-1, pe terenul divizionarei terțe FC Bacău. Apoi, în grupe, Oțelul a câștigat, cu 4-1, la SCM Zalău, din Liga 3, și a remizat cu două colege de eșalon, 1-1, acasă, cu FCSB, și 3-3, în deplasare, la Dinamo. În sferturi Oțelul a câștigat, cu 1-0, după prelungieri, la Universitatea Craiova, iar în semifinale a învins, cu 2-1, la Galați, pe Universitatea Cluj.

A patra echipă din Galați în finala Cupei

Este interesant de remarcat că Oțelul este a patra echipă din Galați care joacă finala Cupei României, dar singura care a ajuns de două ori până aici, celelalte formații care au reușit această performanță desființându-se între timp. Prima echipă din Galați care a jucat o finală a fost Siderurgistul, în Divizia B, pe atunci, care a pierdut, cu 6-1, în 1963, în fața Petrolului. Apoi, în 1973, Siderurgistul atunci în Divizia C, a pierdut în 1973, în fața Chimiei Râmnicu Vâlcea, divizionară secundă, finala având nevoie de rejucare, conform regulamentului de atunci, după 1-1 fiind 3-0 pentru echipa din Oltenia în al doilea meci. În fine, în 1976, CSU Galați, formație de eșalon secund, a pierdut, cu 1-0, finala cu Steaua.

Să fie Corvinul a cincea câștigătoare din Liga 2?

Advertisement

Finala de astăzi este cea de-a 15-a din istoria Cupei României în care evoluează o echipă din eșalonul secund. Până acum echipele din Liga 2 au câștigat trofeul de patru ori, iar Corvinul poate fi a cincea performeră. Prima câștigătoare a fost Metalul Reșița, în 1954, după un 2-0 cu Dinamo. Au urmat, apoi, în 1961, Arieșul Turda, cu 2-1 în fața Rapidului, și Chimia Râmnicu Vâlcea, de care am amintit mai sus. Ultima câștigătoare a Cupei României din divizia secundă este Rapid, care, în 1975, a învins Universitatea Craiova, cu 2-1. Au mai fost finaliste CAM Timișoara (1-2 cu Rapid în 1938), Flacăra Mediaș (1-3 cu CCA în 1951), Progresul Oradea (3-6 cu CCA în 1955), Energia Câmpia Turzii (0-2 cu Progresul Oradea în 1956) CSM Baia Mare (0-4 cu Dinamo în 1959), Dinamo Obor (0-2 cu Progresul București în 1960), FC Baia Mare (2-3 cu Dinamo în 1982) și Hermannstadt (0-2 cu Universitatea Craiova în 2018). A mai fost și o finală cu o divizionară terță, cea din din 1967, când Foresta Fălticeni a pierdut, cu 6-0, în fața celor de la Steaua.

Învingătoarea merge în UEFA Europa League

Dintre toate aceste finaliste, două au evoluat și în Cupa Cupelor, fiind vorba despre CSU Galați și FC Baia Mare, ambele fiind eliminate din primul tur, de Boavista Porto și, respectiv, de Real Madrid. Câștigătoarea din acest an a Cupei României va juca în primul tur preliminar din UEFA Europa League, fără a fi cap de serie.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate