Connect with us
Data: 18/10/2024
.

Actualitate

Finanțare pentru 49 noi proiecte de infrastructură

Publicat

pe

Aproape 50 de noi proiecte de infrastructură vor primi finanțare. Este vorba despre localități din 31 de județe care vor beneficia de fonduri prin Programul Anghel Saligny.

”Este necesar ca toți cetăţenii să beneficieze de servicii publice de calitate, care să răspundă nevoilor de bază din comunități. De aceea, Programul Anghel Saligny este important nu doar prin prisma fondurilor alocate, ci prin tot ceea ce reușește să facă la nivelul comunităților locale. Este un program extrem de util pentru dezvoltarea României şi care generează rezultate vizibile în toată țara”, a precizat Adrian Ioan Veştea ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației.

Contractele, în valoare totală de 628.923.186,32 de lei, au fost semnate la sediul MDLPA, împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, și urmăresc reabilitarea infrastructurii rutiere, înființarea sau extinderea rețelelor de alimentare cu apă și a celor de canalizare, modernizarea stațiilor de epurare și construirea de poduri.

FOTO: FACEBOOK MINISTERUL DEZVOLTĂRII LUCRĂRILOR PUBLICE ȘI ADMINISTRAȚIEI

Actualitate

Primarul din Pestișu Mic și-a început cel de-al doilea mandat

Publicat

pe

Redactat de

Comuna Pestişu Mic, situată mai ferit de privirile trecătorului, undeva între Deva şi Hunedoara, dar având „graniţăşi cu alte trei localităţi rurale din judeţ, respectiv Cerbăl, Cârjiţi şi Veţel, are o împărţire destul de interesantă. Astfel trei dintre satele componente, Ciulpăz, Cutin şi Dumbrava aparţin de Ţinutul Pădurenilor, celelalte aşezări ale comunei Pestişu Mic fiind Almașu Mic, Josani, Mânerău, Nandru, Valea Nandrului şi localitatea de reşedinţă omonimă, fiind „arondateVăii Mureșului.

În funcție din 2020

În comună, care are o suprafață ce depășește 52 de kilometri pătrați, trăiesc peste 1.200 de oameni, populația fiind în creștere, datorită poziționării geografice, dar și al creșterii gradului de confort. Primar al comunei este, din 2020, Daniel Saul Dobruțchi. Din această săptămână, primarul din Pestișu Mic și-a început, după validarea rezultatelor alegerilor locale și învestitura oficială, un nou mandat în fruntea comunei. La ședința festivă de învestitură au fost prezenți, alături de primarul Daniel Saul Dobruțchi, Doris Visirin, prefectul județului Hunedoara, deputatul Vetuța Stănescu, directorul APIA Hunedoara, Călin Petru Marian, precum și reprezentanți ai administrației publice locale. ”Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru prezență și pentru tot sprijinul, mulțumesc doamnei deputat Vetuța Stănescu, domnului director Călin Petru Marian pentru că au fost mereu alături de locuitorii aceste comune. Îi felicit pe consilierii locali pentru mandatele obținute și sunt convins că vom face o echipă bună pentru următorii patru ani. Am fost cu toții aleși de comunitate și trebuie să ne dedicăm activitatea pentru binele comunității”, a spus, cu această ocazie, primarul comunei Peștișu Mic, Daniel Dobruțchi.

Au fost finalizate reparațiile de la școala din Mănerău

Administrația publică locală din comuna hunedoreană Pestișu Mic nu a intrat în vacanță în perioada de mai bine de trei luni care a trecut de la alegerile locale și până la preluarea mandatelor, ci a lucrat, în continuare, în folosul comunității. Iar câteva exemple sunt de dată recentă. “După începerea implementării proiectuluiConstuirea unei școli verzi în comuna Pestișu Mic, județul Hunedoara”, care se derulează prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), un alt proiect a fost finalizat. Este vorba despre lucrările de reparații la Școala primară din satul Mănerău. În același sat vor fi demarate și lucrările de reparații la Căminul cultural. Totodată, în continuare se desfășoară lucrările de execuție a locului de joacă pentru copii din localitatea Mănerău”, a declarat Daniel Saul Dobruțchi, primarul comunei hunedorene Pestișu Mic.

Contract de finanțare pentru drumuri agricole

De asemenea, tot de curând, a fost semnat un contract de finanțare pentru un obiectiv de importanță pentru locuitorii comunei Pestișu Mic. A fost semnat contractul de finanțare cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – AFIR, pentru proiectul ,,Realizare infrastructură de acces agricol în comuna Pestișu Mic, județul Hunedoara”, intervenția DR-27 – drumuri agricole; valoarea contractului de finanțare este de 4.975.600,00 lei.

Lungimea infrastructurii de acces agricolă modernizată de pe raza comunei noastre prin proiect este de 14,38 km”, a spus primarul comunei hunedorene Pestișu Mic, Daniel Saul Dobruțchi.

A început depunerea cererilor pentru ajutorul de încălzire

Și componenta socială este în atenția administrației publice locale din Pestișu Mic. Astfel, la sediul Primăriei comunei Pestișu Mic se pot depune, din această săptămână cererile pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei pentru perioada noiembrie 2024 – martie 2025. Acesta poate fi obținut de cei care înregistrează un venit mediu net în plată de până la 1.386 de lei pe lună pe mebru de familie sau de maximum 2.053 de lei în cazul persoanelor singure. Aceste persoane trebuie să locuiască efectiv la adresa pentru care se solicită acordarea ajutorului De asemenea, persoanele solicitante nu trebuie să dețină anumite bunuri prevăzute pe lista lista celor ce conduc la excluderea acordării ajutorului de încălzire, fiind vorba despre clădiri sau alte spații locative în afara locuinței de domiciliu, terenuri intravilane mai mari de 2.000 de metri pătrați, autoturisme cu o vechime mai mică de zece ani, diverse utilaje agricole, animale ale cărot valoare de producție depășește 1.000 de euro pentru persoanele fizice sau 2.500 de euro de familie ori depozite bancare de peste 3.000 de lei. Documentele necesare ce trebuie depuse sunt copii după actele de identitate din care să reiasă componența familiei, adeverințe din care să reiasă veniturile familiei din luna anterioară, adeverință de la Registrul Agricol cu terenul deținut în proprietate, copie de la certificatul de handicap, unde este cazul, copie după o factură de energie electrică și orice act care dovesște proprietatea asupra locuinței pentru care se solicită ajutorul de încălzire. Informații suplimentare privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței în perioada sezonului rece 2024 – 2025 se pot obține de la sediul Primăriei comunei Pestișu Mic, la nr. de telefon 0254/735735 sau la adresa de e-mail pestisumic@yahoo.com, persoane de contact fiind Dorin Pârlea și Angela Bera.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Copiii dispăruți au fost găsiți de autoritățile din Serbia alături de tatăl lor

Publicat

pe

Redactat de

Poliția Română este în măsură să informeze opinia publică privind finalizarea operațiunilor de localizare și depistare a cetățeanului român (Marțian Adrian) și a celor trei minori (Marțian Rania Adriana, Marțian Antonio Adrian și Marțian Raisa Antonia), în Serbia, pe baza cooperării polițienești internaționale.

Cele patru persoane se află în custodia autorităților polițienești din Serbia, localitatea Nis.

Pe baza precizărilor făcute de către ministrul sârb de interne, ministrului român al afacerilor interne, în cadrul convorbirii telefonice avute astăzi 17.10.2024, inițiate de partea română, menționăm faptul că, la acest moment, cei trei minori sunt în afara oricărui pericol.

Poliția Română continuă activitățile specifice, în cadrul dosarului penal, sub coordonarea procurorului de caz.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Punctaj maxim pentru handbalistele de la CSȘ Petroșani

Publicat

pe

Redactat de

Campionatele Naționale de handbal pentru juniori I, II și III sunt în plină desfășurare. Județul Hunedoara are reprezentare în întrecerile feminine.

Pe primul loc la junioare II

La junioare II, în seria G, CSȘ Petroșani a câștigat un nou meci, 41 – 28, pe teren propriu, cu Unirea Sînicolau Mare la Beldiman, fiind lideră cu maxim de puncte posibile, 8. După petroșănence urmează, cu câte 6 puncte fiecare, Cîțu Timișoara și Millenium Giarmata, Banatul Timișoara și Unirea Sânicolau Mare au câte 4 puncte, Traian Vuia Reșița și Beldiman Arad au câte 2, iar Alpha Oradea 0. Etapa viitoare, programată în primul weekend din noiembrie, CSȘ Petroșani va juca la Cîțu Timișoara.

CSM Vulcan, neînvinsă la junioare III

La junioare III, în seria I, una cu șapte echipe, CSȘ Petroșani, a pierdut, cu 25-34, jocul de pe teren propruiu cu CSM Târgu Jiu, iar CSM Vulcan a remizat acasă, scor 24-24 cu Jiul Rovinari. Adversarele echipelor din Vale, CSM Târgu Jiu și Jiul Rovinari sunt pe primele două locuri, având fiecare 7 puncte din 4 meciuri disputate, iar locurile III și IV sunt ocupate de două echipe cu 5 puncte, dar din doar trei partide disputate, respectiv CSȘ Turnu Severin și CSM Vulcan, și aici, ca și în cazul primelor două poziții, diferențierea fiind făcută de golaveraj, toate aceste echipe fiind neînvinse. Urmează, apoi, cele trei echipe fără puncte câștigate, în ordinea CS Novaci, CSȘ Petroșani, ambele din 3 jocuri, și LPS Târgu Jiu, cu 4 meciuri, și aici departajarea fiind făcută de golaveraj. Și aici campionatul se întrerupe, urmând a fi reluat în primul weekend al lunii viitoare, în etapa a V-a CSM vulcan urmând a juca la CSM Târgu Jiu, iar CSȘ Petroșani pe terenul celor de la CSȘ Turnu Severin.

Advertisement

Junioarele I de la LPS Cetate Deva joacă în deplasare

La junioare I, în seria G, LPS Cetate Deva va juca, în etapa a III-a, duminică, 20 octombrie, de la ora 13:00, în deplasare, la Traian Vuia Reșița. În clasamentul seriei, una cu patru echipe, conduce LPS Sebeș, cu 4 puncte, urmată de Millenium Giarmata și Traian Vuia Reșița, ambele cu 2, despărțite de golaveraj, iar LPS Cetate Deva are zero puncte.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate