Connect with us
Data: 12/07/2024
.

Actualitate

Flagrant în parcarea unui centru comercial din Deva. Trei tineri, reținuți pentru șantaj

Publicat

pe

Trei tineri au fost reținuți pentru șantaj, în urma unui flagrant organizat de polițiști, ieri, în parcarea unui centru comercial din municipiul Deva. Potrivit oamenilor legii, aceștia ar fi amenințat un devean că îi va informa prietena cu privire la o presupusă relație pe care ar avea-o cu o tânără. 1.000 de euro i-au cerut inițial, pentru a nu denunța așa-zisa legătură amoroasă.

Polițiștii Biroului de nvestiții Criminale Deva i-au prins în momentul în care luau banii, în parcarea unui centru comercial din Deva. „La data de 21 septembrie 2022, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de un bărbat în vârstă de 31 de ani cu privire la faptul că ar fi fost contactat telefonic de un bărbat cu identitate necunoscută care l-a amenințat că îi va informa prietena cu privire la o presupusă relație pe care ar avea-o persoana vătămată cu o tânără. Persoana vătămată a reclamat faptul că apelantul, pentru a nu da curs amenințării, i-a pretins inițial 1.000 de euro, după care a revenit și i-a solicitat 2.000 de lei. În cauză, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Deva au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, iar în cursul aceleiaşi zilei au organizat o acțiune prin care au reuşit prinderea în flagrant, în parcarea unui centru comercial din Deva, a unui tânăr de 19 ani, din orașul Călan, a unui tânăr de 19 ani, din municipiul Orăștie şi a unei tinere de 27 de ani, din comuna Belinț, județul Timiș. În urma administrării probatoriului, faţă de cei trei tineri, poliţiştii au luat măsura preventivă a reținerii, pe o durată de 24 ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de șantaj”, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Cei trei tineri au fost depuşi în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Deva, urmând să fie prezentaţi magistraţilor Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea luării măsurilor legale.

Actualitate

Pisică salvată dintr-un canal, de către pompierii de la Petroșani

Publicat

pe

Redactat de

În cursul acestei zile pompierii din cadru Detașamentului de Pompieri de la Petroșani au fost solicitați să intervină pentru a salva o pisică, care a căzut într-un canal.

”O pisică a fost salvată astăzi, de pompierii Detașamentului Petroșani, după ce a căzut într-un canal de pe strada Carpați, din municipiu. Stăpâna a sunat la 112, imediat după ce a aflat de la vecini că pisicuța a fost fugărită de un câine și neavând altă soluție, s-a strecurat pe lângă capacul ce acoperea canalul, căzând circa 4 metri, până pe fundul acestuia. Unul dintre colegii noștri a coborât numaidecât după felină și așa cum se așteptau toți cei prezenți acolo, a scos-o la suprafață în cel mai scurt timp și a redat-o familiei”, informează reprezentanții ISU Hunedoara.

FOTO: ISU HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Mintia va beneficia de gaze naturale

Publicat

pe

Redactat de

Centrala electrică de la Mintia, beneficiară a unui aport crucial de gaze naturale datorită unei decizii a ministrului liberal al Energiei, Sebastian Burduja, va fi cea mai modernă și performantă din Europa, cu o capacitate instalată de 1.700 MW. Finalizarea acestei noi capacități energetice este programată pentru 31 decembrie 2026, obiectiv posibil datorită colaborării eficiente dintre autoritățile relevante din domeniu.

Un pas esențial în acest demers a fost semnarea unui contract de finanțare pentru construirea conductei de transport gaze naturale, de către Sebastian Burduja și Ion Sterian, directorul general al SNTGN Transgaz SA. Această conductă nu doar că va alimenta centrala de la Mintia, situată în județul Hunedoara, dar va deservi și alți consumatori industriali și casnici din regiune.

„Asigurăm practic materia primă, gazul, pentru centrală. Este un proiect grandios, cea mai mare centrală pe gaz din Europa – 1.700 MW putere instalată. Acest proiect înseamnă pentru români locuri de muncă, vorbim de peste 1.200 de locuri de muncă pe perioada construcţiei centralei, vorbim de o energie sigură produsă în bandă, vorbim de cea mai eficientă centrală din Europa, cu un randament de 64% şi, deci, de un sprijin substanţial pe care România îl primeşte pe traiectoria de tranziţie verde şi de înlocuire a cărbunelui din mixul energetic cu gaze naturale, o resursă strategică la care România are acces. Acest demers se subscrie angajamentului meu pentru salvarea locurilor de muncă din Valea Jiului și pentru renașterea sectorului energetic în zonă. Am mai spus și reiterez, nu vom lăsa pe nimeni în urmă”, a precizat Sebastian Burduja.

Proiectul, evaluat la 300.688.749,27 lei (60.429.017,71 euro), include o finanțare de 33.970.205,58 lei (6.826.947 euro) din Fondul pentru modernizare. Conducta, cu o lungime totală de 56,5 km, va traversa atât extravilanul, cât și intravilanul comunelor Sântămăria Orlea, Bretea Română, Băcia, Cârjiți, Vețel și orașele Călan, Hunedoara, și Deva.

FOTO: FACEBOOK PNL FILIALA HUNEDOARA

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, afișate

Publicat

pe

Redactat de

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat au fost afișate.

Ministerul Educației a publicat rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat.

Rezultatele pot fi vizualizate AICI.

Citeste mai mult ...

Actualitate