Connect with us
Data: 20/06/2024
.

Actualitate - Eveniment

Florin Maxim continuă pe banca Corvinului, reunirea lotului pe 4 iulie, bazele unei viitoare academii. Decizi luate în cadrul Consiliului de Administrație

Publicat

pe

Membrii Consiliului de administrație al Corvinului Hunedoara, s-au întâlnit vineri în ședință.

Printre deciziile cele mai importante luate de membrii consiliului de administrație, au fost acelea a continuării pe banca tehnica cu Florin Maxim, urmând ca antrenorul Corvinului, să sune adunarea pe 4 iulie.

Înființarea unei viitoare academii în cadrul clubului hunedorean, este o altă decizie luată în ședința de vineri.

Corvinul Hunedoara e emis și un comunicat de presă, cu mai multe detalii despre subiectele discutate în cadrul ședinței Consiliului de Administrație.

„Consiliul de Administraţie al clubului nostru s-a reunit, ieri, pentru o ședință în care a fost făcută o analiză extinsă asupra întregii activități a grupării, în sezonul trecut, unul în care formația noastră a ratat promovarea în liga secundă. Astfel, au luat parte la şedinţă, Ioan Andone, preşedintele CA, Remus Vlad, Dan Bobouţanu, primarul municipiului, Costel Avram – administrator public al judeţului și Ciprian Palcău, reprezentant al Consiliului Local Hunedoara. Alături de aceştia au mai participat preşedintele clubului, Sorin Cimpoca, coordonatorul Centrului de Copii şi Juniori, Dinu Maghici, antrenorul principal al echipei, Florin Maxim, şi Bogdan Apostu, reprezentantul firmei de management sportiv cu care colaborează gruparea noastră.

Advertisement

A fost tras un prim set de concluzii, legat de modul în care ar fi trebuit să fie gestionat sezonul încheiat la începutul acestei luni, atât la echipa de seniori, cât și la Centrul de Copii și Juniori, urmând să fie luate unele măsuri interne. În ceea ce privește echipa mare, având în vedere că, inițial, proiectul a fost gândit pentru două sezoane, se va merge pe continuitate la nivelul băncii tehnice, în vreme ce lotul va fi și el îmbunătățit, pentru a îndeplini obiectivul trasat: promovarea în liga secundă!.

Trebuie spus că toate discuțiile au fost purtate în ideea așteptării unei comunicări oficiale din partea Federației Române de Fotbal, cu privire la posibilitatea ca echipei noastre să îi revină un loc la startul ediției viitoare a ligii secunde – pe merit sportiv (conform criteriilor stabilite în ședința Comitetului de Urgență din 30 mai), cu atât mai mult cu cât dosarul de licenţiere, depus la Forul din Capitală, a fost validat de către FRF! De altfel, o decizie finală despre acest lucru este așteptată în jurul datei de 15 iulie.

A fost fixată şi ziua reunirii echipei de seniori, la 4 iulie, astfel că până la acea dată, lotul va fi creionat în mare măsură, toate noutățile, atât la capitolul despărţirilor, cât și la cel al venirilor, urmând a fi comunicate în următoarea perioadă. În plus, s-a agreat cooptarea în organigrama clubului, pe postul de director adjunct, al lui Dorin Nicşa, fost jucător al Corvinului în cea mai importantă perioadă din istoria clubului nostru.

De asemenea, vor exista mai multe modificări în organigrama Centrului de Copii și Juniori, în ideea realizării unei Academii importante, care să cuprindă din ce în ce mai mulți tineri jucători din județ și nu numai, cu atât mai mult cu cât, din acest sezon, vom avea și două grupe de juniori republicani.

„Consiliul de Administrație al clubului a cerut o analiză amplă a tuturor celor întâmplate sezonul trecut, astfel că au fost prezentate mai multe rapoarte de activitate, pentru a putea identifica punctele de plecare pentru ediția viitoare de campionat. Indiferent dacă vom vorbi de încă un sezon în Liga a treia sau de unul în cel de-al doilea eşalon!.

Advertisement

Am primit asigurări din partea administraţiei locale şi vreau să le transmit tuturor fanilor Corvinului – cărora le mulțumesc că au rămas aproape de echipă și în această perioadă delicată de după ratarea promovării – că bugetul echipei va fi unul similar cu cel de anul trecut și că lotul va fi îmbunătățit, tocmai pentru a fi pregătiți, din toate punctele de vedere!.

Subliniez însă că toate discuțiile purtate au pornit de la premisa în care echipa noastră va juca tot în liga a treia, odată cu ratarea promovării pe teren, iar dacă Federaţia va trimite pe adresa clubului o invitaţie pentru participarea în liga secundă, vom avea parte de un buget modificat, odată cu sprijinul pe care îl vom avea şi din partea autorităţilor judeţene.

Am încrederea că toți cei care fac parte din acest club știu unde s-au făcut greșeli și vor face tot posibilul ca acestea să nu se mai repete, pentru ca, odată revenit acasă, la Hunedoara, Corvinul să ajungă și din punct de vedere fotbalistic, acolo unde îi e locul!, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului, Ioan Andone”, se arată în comunicatul de presă emis de reprezentanții Corvinului Hunedoara.

 

 

Advertisement

 

Actualitate

Cel mai fain târg din Ardeal revine la Deva, la sfârșitul acestei săptămâni

Publicat

pe

Redactat de

O nouă ediție a Târgului „Produs de Cluj” va avea loc, la sfârșitul acestei săptămâni, la Deva. Meșteri populari, artizani și producători își vor expune roadele muncii lor, din atelier sau din fermă, în parcarea Shopping City Deva.

Pe standurile târgului vor putea fi găsite tot felul de produse tradiționale, articole de artizanat, dulciuri și multe altele. Pentru cei mici va fi pus la dispoziție un parc de distracții, iar pe scenă vor urca mai mulți îndrăgiți interpreți de folclor.

“Revenim, cu drag, la Deva și aducem toate cele bune de la noi, din ferme și ateliere, de la preparate alimentare tradiționale, produse apicole, turtă dulce și ciocolată de casă, uleiuri presate la rece și siropuri naturale. Avem și articole de artizanat, costume populare, podoabe și obiecte de marochinărie, lavandă, articole din lemn și jucării pentru copii. Relaxarea și distracția este garantată în parcul de distracții și la terasele pregătite pentru voi! Ne petrecem împreună, după cinci ani, cu artiștii dumneavoastră preferați, adevărați virtuosi, care vor susține zilnic spectcole de folclor. Pentru că noi suntem Produs de Cluj, cel mai fain târg din Ardeal, și vă asteptăm în parcarea Shopping City Deva din 21 până pe 23 iunie, de la 10:00 la 22:00!”, au transmis organizatorii.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Cluj, în colaborare cu Shopping City Deva, prin Asociația Produs de Cluj Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO: Etapa Națională a Concursului „Cu viața mea apăr viața” 2024, succes răsunător la Deva

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 16-19 iunie 2024, Deva a fost gazda etapei naționale a concursului de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața”.

Evenimentul, care a adunat 120 de elevi din toată țara, a fost găzduit de Colegiul Național „Decebal”, parcul Cetate și Sala Sporturilor din Deva.

Participanții, proveniți din județele Alba, Argeș, Bihor, Botoșani, Buzău, Covasna, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Tulcea, Caraș-Severin, Iași, Brăila, Galați, Harghita, Arad, Sălaj, Hunedoara și București, au demonstrat cunoștințe solide și abilități practice impresionante în domeniul protecției civile. Toți concurenții au trecut cu succes probele competiției.

Pe podium au urcat cei mai buni dintre cei buni:

Secțiunea Gimnaziu:

Școala Gimnazială „Spiru Haret” – Dorohoi, Botoșani
Liceul Teoretic „Ion Constatin Brătianu”, Structura școlară gimnazială „Ovid Densușianu” – Hațeg, Hunedoara
Școala Gimnazială – Sarichioi, Tulcea

Advertisement

Secțiunea Liceu:

Colegiul Național „Octavian Goga” – Miercurea Ciuc, Harghita
Liceul Teoretic „Ion Constatin Brătianu” – Hațeg, Hunedoara
Liceul „Dr. Lazar Chirilă” – Baia de Arieș, Alba

Elevii au avut ocazia să viziteze obiective turistice importante din județul Hunedoara, inclusiv Castelul Corvinilor și cetățile dacice. În ultima seară, aceștia au socializat în jurul unui foc de tabără, consolidând prieteniile și schimbul de experiențe.

Festivitatea de premiere a marcat încheierea competiției, fiind onorată de prezența doamnei mr. Bucă Novăcianu Maria din partea IGSU, prefectul județului Hunedoara, inspectorul școlar general al județului Hunedoara și reprezentanți ai autorităților publice locale.

Elevii au fost felicitați pentru cunoștințele teoretice și practice demonstrate, implicarea și spiritul de echipă, dar și pentru comportamentul impecabil pe parcursul întregului concurs. Evenimentul a fost un adevărat succes, subliniind importanța educației în protecția civilă și formarea tinerilor în gestionarea situațiilor de urgență.

Advertisement

Acest concurs nu doar că a pus în lumină abilitățile tinerilor, dar a și încurajat conștientizarea importanței protecției civile în rândul acestora, contribuind la dezvoltarea unei generații mai pregătite și mai responsabile.

FOTO: ISU Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO: Activitate de educație rutieră organizată de polițiști la o unitate școlară din Orăștie

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii hunedoreni au organizat o activitate de educație rutieră la o școală din Orăștie.  

În cadrul campaniei naționale de prevenire a accidentelor rutiere, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Orăștie au desfășurat, ieri, o activitate educativă la Școala Generală „Dr. Aurel Vlad”, din Orăștie (clasa pregătitoare). Scopul acestei acțiuni a fost de a-i învăța pe cei mici regulile de bază ale circulației rutiere, promovând astfel siguranța pe drumul public, încă de la vârste fragede.

Activitatea a inclus sesiuni interactive, jocuri și demonstrații practice menite să capteze atenția celor mici și să le transmită informații despre regulile de circulație, într-un mod accesibil și atractiv. Polițiștii le-au explicat copiilor importanța respectării semnelor de circulație, a traversării străzii pe trecerea de pietoni și a purtării centurii de siguranță, atunci când călătoresc cu mașina.

Cu ajutorul unor materiale didactice special concepute, copiii au avut ocazia să învețe cum să recunoască semnele de circulație și să înțeleagă semnificația acestora. De asemenea, au fost prezentate scenarii în care copiii ar putea fi puși în situații periculoase și modalitățile corecte de a reacționa.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri, unde cei mici au avut ocazia să discute cu polițiștii despre regulile de circulație și să primească răspunsuri la curiozitățile lor. Fiecare copil a primit materiale informative și a avut ocazia de a urca în autospeciala de interveție a polițiștilor.

Polițiștii își propun ca, prin acest gen de activități, să construiască o generație de pietoni și viitori conducători auto mai responsabili și conștienți de pericolele traficului rutier.

Advertisement

Serviciul Rutier Hunedoara va continua să organizeze astfel de acțiuni în școli și în grădinițe, la nivelul întregului județ, în parteneriat cu unitățile de învățământ și în cursul anului școlar 2024-2025.

FOTO: IPJ Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate