Actualitate - Eveniment
Florin Maxim continuă pe banca Corvinului, reunirea lotului pe 4 iulie, bazele unei viitoare academii. Decizi luate în cadrul Consiliului de Administrație

Membrii Consiliului de administrație al Corvinului Hunedoara, s-au întâlnit vineri în ședință.
Printre deciziile cele mai importante luate de membrii consiliului de administrație, au fost acelea a continuării pe banca tehnica cu Florin Maxim, urmând ca antrenorul Corvinului, să sune adunarea pe 4 iulie.
Înființarea unei viitoare academii în cadrul clubului hunedorean, este o altă decizie luată în ședința de vineri.
Corvinul Hunedoara e emis și un comunicat de presă, cu mai multe detalii despre subiectele discutate în cadrul ședinței Consiliului de Administrație.
„Consiliul de Administraţie al clubului nostru s-a reunit, ieri, pentru o ședință în care a fost făcută o analiză extinsă asupra întregii activități a grupării, în sezonul trecut, unul în care formația noastră a ratat promovarea în liga secundă. Astfel, au luat parte la şedinţă, Ioan Andone, preşedintele CA, Remus Vlad, Dan Bobouţanu, primarul municipiului, Costel Avram – administrator public al judeţului și Ciprian Palcău, reprezentant al Consiliului Local Hunedoara. Alături de aceştia au mai participat preşedintele clubului, Sorin Cimpoca, coordonatorul Centrului de Copii şi Juniori, Dinu Maghici, antrenorul principal al echipei, Florin Maxim, şi Bogdan Apostu, reprezentantul firmei de management sportiv cu care colaborează gruparea noastră.
A fost tras un prim set de concluzii, legat de modul în care ar fi trebuit să fie gestionat sezonul încheiat la începutul acestei luni, atât la echipa de seniori, cât și la Centrul de Copii și Juniori, urmând să fie luate unele măsuri interne. În ceea ce privește echipa mare, având în vedere că, inițial, proiectul a fost gândit pentru două sezoane, se va merge pe continuitate la nivelul băncii tehnice, în vreme ce lotul va fi și el îmbunătățit, pentru a îndeplini obiectivul trasat: promovarea în liga secundă!.
Trebuie spus că toate discuțiile au fost purtate în ideea așteptării unei comunicări oficiale din partea Federației Române de Fotbal, cu privire la posibilitatea ca echipei noastre să îi revină un loc la startul ediției viitoare a ligii secunde – pe merit sportiv (conform criteriilor stabilite în ședința Comitetului de Urgență din 30 mai), cu atât mai mult cu cât dosarul de licenţiere, depus la Forul din Capitală, a fost validat de către FRF! De altfel, o decizie finală despre acest lucru este așteptată în jurul datei de 15 iulie.
A fost fixată şi ziua reunirii echipei de seniori, la 4 iulie, astfel că până la acea dată, lotul va fi creionat în mare măsură, toate noutățile, atât la capitolul despărţirilor, cât și la cel al venirilor, urmând a fi comunicate în următoarea perioadă. În plus, s-a agreat cooptarea în organigrama clubului, pe postul de director adjunct, al lui Dorin Nicşa, fost jucător al Corvinului în cea mai importantă perioadă din istoria clubului nostru.
De asemenea, vor exista mai multe modificări în organigrama Centrului de Copii și Juniori, în ideea realizării unei Academii importante, care să cuprindă din ce în ce mai mulți tineri jucători din județ și nu numai, cu atât mai mult cu cât, din acest sezon, vom avea și două grupe de juniori republicani.
„Consiliul de Administrație al clubului a cerut o analiză amplă a tuturor celor întâmplate sezonul trecut, astfel că au fost prezentate mai multe rapoarte de activitate, pentru a putea identifica punctele de plecare pentru ediția viitoare de campionat. Indiferent dacă vom vorbi de încă un sezon în Liga a treia sau de unul în cel de-al doilea eşalon!.
Am primit asigurări din partea administraţiei locale şi vreau să le transmit tuturor fanilor Corvinului – cărora le mulțumesc că au rămas aproape de echipă și în această perioadă delicată de după ratarea promovării – că bugetul echipei va fi unul similar cu cel de anul trecut și că lotul va fi îmbunătățit, tocmai pentru a fi pregătiți, din toate punctele de vedere!.
Subliniez însă că toate discuțiile purtate au pornit de la premisa în care echipa noastră va juca tot în liga a treia, odată cu ratarea promovării pe teren, iar dacă Federaţia va trimite pe adresa clubului o invitaţie pentru participarea în liga secundă, vom avea parte de un buget modificat, odată cu sprijinul pe care îl vom avea şi din partea autorităţilor judeţene.
Am încrederea că toți cei care fac parte din acest club știu unde s-au făcut greșeli și vor face tot posibilul ca acestea să nu se mai repete, pentru ca, odată revenit acasă, la Hunedoara, Corvinul să ajungă și din punct de vedere fotbalistic, acolo unde îi e locul!, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului, Ioan Andone”, se arată în comunicatul de presă emis de reprezentanții Corvinului Hunedoara.
Actualitate
Pentru prima dată în istorie, un american devine Papă. Robert Prevost, ales Papa Leon al XIV-lea

Biserica Romano-Catolică are un nou lider spiritual. Cardinalul Robert Prevost, originar din Chicago, a fost ales joi seară al 267-lea Papă, succedându-i Papei Francisc.
El a preluat numele de Papa Leon al XIV-lea, devenind astfel primul american care urcă pe Scaunul Apostolic al Sfântului Petru. Alegerea a fost anunțată de la balconul Bazilicii Sf. Petru, în fața unei mulțimi entuziaste, după ce fumul alb s-a ridicat din Capela Sixtină.
În vârstă de 69 de ani, Papa Leon al XIV-lea a deținut înainte funcția de prefect al Dicasterului pentru Episcopi, un rol esențial în structura de conducere a Vaticanului. Cu o experiență îndelungată în America Latină, în special în Peru, noul papă este recunoscut pentru apropierea față de comunitățile marginalizate și pentru viziunea sa moderată, care îmbină fidelitatea față de tradiție cu deschiderea față de provocările lumii contemporane.
Alegerea sa vine într-un moment crucial pentru Biserica Catolică, care traversează un proces de reformă început în timpul pontificatului lui Francisc. Cardinalii electori au fost nevoiți să decidă între continuitatea reformelor și revenirea la o linie mai conservatoare. Votul decisiv a avut loc joi după-amiază, în a treia rundă de vot, într-un conclav desfășurat în condiții stricte de confidențialitate.
FOTO: Wikipedia
Actualitate
Proiect unic la Exploatarea Culturală Petrila. Mariea Crâșmaru, care a intrat în Cartea Recordurilor după ce a făcut ocolul Pământului pe jos, la „Întâlnirile Altfel”

Mariea Crâșmaru, femeia care a intrat în Cartea Recordurilor după ce a făcut ocolul planetei pe jos, este invitata primei ediții a evenimentului „Întâlnirile Altfel”, care va avea loc vineri, 9 mai, începând cu ora 17:00, la Exploatarea Culturală Petrila.
Evenimentul face parte dintr-un proiect cultural unic prin intermediul căruia, o dată pe lună, inima fostei mine Petrila se transformă într-o scenă deschisă pentru oameni altfel.
“Întâlnirile Altfel nu sunt doar o serie de evenimente – sunt un dialog viu între trecut și prezent, între foști mineri și cei care privesc altfel viitorul acestui loc, între cuvânt și emoție. Fiecare întâlnire va aduce în fața publicului invitați speciali – scriitori de renume, jurnaliști, artiști sau oameni cu povești de viață fascinante – care vor împărtăși idei, experiențe și perspective într-un dialog deschis cu cei prezenți. Scopul nostru este să redăm acestui spațiu o nouă identitate, transformându-l într-un loc al schimbului de idei și al renașterii culturale. Fosta mină Petrila nu este doar un simbol al trecutului industrial, ci și o sursă de inspirație pentru viitor – un loc unde memoria colectivă a unei comunități născute din minerit se întâlnește cu creativitatea visătorilor care acceptă invitația. Vă invităm să deveniți parte din această aventură culturală!”, transmit reprezentanții Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara.
Potrivit acestora, „Întâlnirile Altfel” își propun să fie mai mult decât un eveniment – o experiență care schimbă felul în care este privită cultura, comunitatea și moștenirea noastră comună.
Povești fascinante din jurul lumii
În cadrul evenimentului de la Petrila, publicul prezent va avea prilejul să asculte povești fascinante din jurul lumii spuse de Mariea Crâșmaru, deținătoarea recordului Guinness pentru „cea mai lungă călătorie efectuată vreodată de o femeie“.
Mariea Crâșmaru a străbătut întreaga lume, a văzut zeci de țări și a atins și cei doi poli ai Terrei. Povestea româncei, stabilită de aproximativ doi ani la Petroșani, parcă este desprinsă din cărțile lui Jules Verne. A intrat în Cartea Recordurilor, la capitolul „globetrotter”, în anul 2000. Avea 48 de ani când a pornit într-o călătorie unică, îndrăzneață – în jurul lumii pe jos. Cu rucsacul în spate și 600 de dolari în buzunar, a străbătut 120 de țări de pe toate cele șapte continente. A urcat la înălțimi de peste 6.000 de metri, a îndurat temperaturi de minus 38 de grade Celsius în Antarctica și a atins cei doi poli ai Terrei: Polul Nord și Polul Sud. În trei ani și cinci luni, a realizat “cea mai lungă călătorie efectuată vreodată de o femeie”. În urma călătoriei ei, a rezultat și cel mai lung paşaport din lume, cu 154 de pagini şi o lungime de 19 metri, ambele performanțe fiind recunoscute și înscrise în Guinnness Book.
Sursa foto: Mariea Crâșmaru/Facebook
“Mariea Crâșmaru a fost prima femeie care a făcut turul României pe jos, în 1988, parcurgând 3.510 kilometri în 114 zile. A vizitat peste 120 de țări, pe toate cele șapte continente, și a intrat în Cartea Recordurilor – inclusiv pentru cel mai lung pașaport din lume, cu 154 de pagini, desfășurat pe 19 metri. De curând, Mariea s-a mutat la Petroșani, vrăjită de munții acestui loc. A înfruntat provocări grele, a primit ajutor de la oameni simpli și chiar de la un președinte sud-american. Femeia care a bătut planeta în lung și-n lat este, de fapt, definiția bunătății – o citești în ochii ei și în fiecare gest. Întâlnirea cu Mariea Crâșmaru e cu adevărat una altfel. Ne va ajuta să vedem lumea prin ochii unei călătoare de cursă lungă și să ne descoperim, poate, curajul de a ne urma propriile visuri”, au mai transmis reprezentanții Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara.
„Întâlnirile Altfel” sunt organizate de Consiliul Județean Hunedoara, prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara și împreună cu portalul altfeldelocuri.ro. Inițiativa unică se va derula lunar, la fosta mină din Petrila.
Actualitate
Aproximativ 100 de motocicliști sunt așteptați, sâmbătă, la Deva. Paradă pe străzile orașului

Aproximativ o sută de motocicliști, din mai multe județe ale țării, sunt așteptați sâmbătă, 10 mai, la Deva, cu prilejul unui eveniment prin care bikerii vor să tragă un semnal de alarmă asupra prezenței lor în trafic.
Evenimentul, dedicat pasionaților de motociclete, dar și siguranței în trafic, va începe la ora 08:00, în Piața Cetății din Deva (parcare telecabină), acolo unde iubitorii de motoare pot admira bijuteriile pe două roți. Începând cu ora 12:00 va avea loc o paradă a motocicliștilor pe străzile orașului, pe următorul traseu: Piața Cetății – Strada Stadion – Strada Horea – Calea Zarandului – ieșire din oraș spre Simeria, cu respectarea regulilor de circulație.
Scopul principal al acestui eveniment este conștientizarea asupra prezenței motocicliștilor în trafic.
Evenimentul este organizat de A.C.S. Kermit Racing Deva cu sprijinul Primăriei Municipiului Deva.
- Comunitatecu 2 zile in urma
Componenta socială, în atenția administrației din comuna Pui
- Comunitatecu o zi in urma
Administrația din Vețel îmbină utilul cu plăcutul
- Actualitatecu 23 de ore in urma
Doi hunedoreni au fost depuși în arestul I.P.J. Hunedoara în ultimele 24 de ore, fiind bănuiți de comiterea unor fapte penale
- Actualitatecu 2 zile in urma
Rectorul Universității din Petroșani: ‘Nu avem grupe cu mai puțin de 25 de studenți
- Actualitatecu 2 zile in urma
„Festivalul narciselor”, la sfârșitul acestei săptămâni, la Sălașu de Sus
- Actualitatecu 23 de ore in urma
Scandal în Hunedoara. Bărbat reținut după un conflict fizic cu două persoane
- Actualitatecu o zi in urma
FOTO: Accident rutier cu o persoană încarcerată și alte două victime, pe DN74
- Actualitatecu 3 zile in urma
Studenți, în vizită pe șantierul lotului cu tuneluri pentru urși al autostrăzii A1 Lugoj – Deva