Connect with us
Data: 24/11/2024
.

Actualitate

FOTO| România – reprezentată la „GASTRO FEST 2024”, în Serbia. Deveanul Mircea Toderaș, parte din juriu, alături de președintele A.C.E.E.A. – Iulia Drăguț

Publicat

pe

România a fost reprezentată la „GASTRO FEST 2024”, competiție culinară cu tradiție organizată recent la Nis, în Serbia. Bucătari aspiranți și profesioniști s-au întrecut, timp de două zile, în cele mai gustoase preparate, în patru categorii de concurs. Deveanul Mircea Toderaș, alături de președintele Asociației Culturale Euro Est Alternativ – A.C.E.E.A., dr. Iulia Drăguț, au jurizat creațiile culinare ale concurenților. Echipa care a reprezentant țara noastră s-a întors acasă cu opt medalii, dintre care patru de aur, două de argint și alte două de bronz.

Evenimentul „GASTRO FEST 2024”, ajuns la ediția a XI-a, organizat de Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Zoran Mirašević – Niš (Serbia), a avut loc între 16 și 18 mai 2024, fiind unul dintre cele mai importante evenimente gastronomice din țara vecină.

La această competiție culinară, România a fost reprezentată de echipa A.C.E.E.A., formată din Elisa Șutu, Ionuț Șutu, Adrian Mihai Șutu, Adrian Șutu, Ioana Şutu – în calitate de competitori, și Dr. Iulia Drăguț, Președintele A.C.E.E.A., și Mircea Toderaș, din Deva – în calitate de jurați.

De menționat că, în fiecare an, încă de la prima ediție, A.C.E.E.A. susține prin participare evenimentul gastronomic organizat la Nis. Elisa Șutu, Ionuț Șutu, Adrian Mihai Șutu au participat la câte patru categorii de concurs (pește, carne, pasăre, paste, desert și pizza). Ioana și Adrian Şutu, proprietarii Restaurantului Colina din Bistrița, au participat la categoriile grill și bucătărie națională. Evenimentul a reunit un număr mare de participanți, iar printre cei care s-au întrecut în competiție au fost și mulți copii pasionați de gastronomie. Juniorii au impresionat cu preparatele lor culinare etalate în farfurii, care mai de care mai creative.

Preparate jurizate, cu profesionalism, de dr. Iulia Drăguț, Președintele A.C.E.E.A România, și Mircea Toderaș – din Deva

Deveanul Mircea Toderaș și dr. Iulia Drăguț, Președintele A.C.E.E.A România, au făcut parte din comisiile de jurizare pentru categoriile pizza, pește, pasăre și carne, din cadrul competiției. Membrii juriului au fost profund impresionați de gustul și povestea preparatelor pe care le-au degustat.

A fost un eveniment foarte reușit, organizat foarte bine, și mă bucur că am avut prilejul, ca și la această ediție, să fac parte din juriu, alături de dr. Iulia Drăguț, Președintele A.C.E.E.A România. Concursul a reunit bucătari foarte buni. Mărturisesc că m-au impresionat foarte mult juniorii, copii până în 15 ani care au gătit, cu atât de multă pasiune, preparate extraordinare. A fost o experiență foarte frumoasă din toate punctele de vedere, iar pentru mine o nouă oportunitate de a transmite pasiunea mea pentru bucătărie. Chiar și din postura de jurat tot timpul mai sunt foarte multe de învățat”, a declarat Mircea Toderaș, care s-a aflat, pentru al doilea an consecutiv, la masa juriului – la categoria pizza, a acestui eveniment gastronomic organizat la Nis, în Serbia.

Advertisement

Deveanul, campionul României la Campionatul Național de Pizza și Paste în 2019, proprietarul Pizzeriei Etna, face parte de mai mulți ani din A.C.E.E.A. – cea mai mare organizație gastronomică din țara noastră. El este cunoscut pentru participările sale la numeroase competiții și festivaluri gastronomice din țară și de peste hotare, alături de faimoși bucătari de pe întreg mapamondul, anul trecut, în 2023, fiind singurul român invitat la Expo-Pizza în Las Vegas – Statele Unite ale Americii.

În prezența Consulului General al României la Zajecar

Manifestarea de la Nis a îmbinat educația culinară cu promovarea produselor, iar prezența la acest eveniment culinar a Consulului General al României la Zajecar –Mara Ștefan, a însemnat un adevărat suport pentru echipa A.C.E.E.A. și reprezentarea României în acest context.

Totul s-a desfășurat, pe parcursul celor două zile, în aer liber, premiile fiind acordate în cadrul unei festivități organizată la final.

Rezultatele celor două zile de competiție s-au concretizat în opt medalii importante câștigate de echipa A.C.E.E.A.. Adrian Mihai Șutu a obținut aur la categoriile pește și paste și bronz pentru desert și pizza, Ionuț Valentin Șutu – argint pentru pizza, paste, pasăre, și bronz la categoria desert, Adrian Șutu și Ioana Șutu – aur pentru grill și aur la categoria bucătăria națională, iar Elisa Maria Șutu, la numai 11 ani, a câștigat Cupa pentru cea mai bună pizza și medalia de aur.

Demersul echipei A.C.E.E.A., de a face cunoscută România pe plan internațional, la a XI-a ediție a competiției de gătit de la Nis 2024 – a fost susținut prin produsele locale oferite de Turma, Șapte Spice -Mai mult decât morărit, făina Castelana, ferma Vinca Lact, Pizzeria Etna (Deva). La categoria “masa națională” au fost prezentate bucate și băuturi din zona Bistrița Năsăud.

Advertisement

S-a încheiat încă o competiție, încă un demers de promovare a României peste hotare, recunoașterea noastră pe plan internațional fiind realizată prin calitatea prezentării în cadrul competiției, prin organizarea mesei tradiționale, prin rezultatele obținute de concurenți, toate acestea formând motivația de a merge mai departe, de a face mai mult și mai multe la nivelul diplomației informale, activitate pe care Asociația Culturală Euro Est Alternativ o desfășoară de mai bine de 15 ani în competiții, forumuri, conferințe, congrese la nivel mondial”, a declarat Iulia Drăguț, Președintele A.C.E.E.A. România.

A.C.E.E.A. România, cea mai mare organizație gastronomică din țara noastră, are ca scopuri principale promovarea sectorului culinar, formarea și instruirea personalului calificat pentru competiții și expoziții naționale și internaționale, reprezentarea României la manifestări internaționale, pregătirea juniorilor, promovarea bucătăriei tradiționale, organizarea de acțiuni și concursuri cu specific culinar. În prezent A.C.E.E.A. deține cel mai mare portofoliu de proiecte culinare din Europa de Est, iar activitățile sale sunt recunoscute în peste 80 de state de pe mapamond.

Sursa foto: A.C.E.E.A. România

Actualitate

Dr. Gheorghe Firczak: “Am votat pentru democrație, pentru binele țării noastre (…) Cred în viitorul fast al României”

Publicat

pe

Redactat de

Prof. Dr. Gheorghe Firczak a declarat, duminică, la ieșirea de la urne, că a votat „pentru democrație, pentru binele țării noastre”.

“Am votat pentru democrație, pentru binele țării noastre. Președintele este cel care ne reprezintă mai ales în politica externă. Colaborarea internațională este la fel de importantă precum dialogul civic intern. Cred în viitorul fast al României”, a transmis Dr. Gheorghe Firczak.

 

 

Citeste mai mult ...

Actualitate

Vetuța Stănescu: ”Am votat pentru un președinte care să aducă în societatea noastră decență, integritate, prosperitate și siguranță”

Publicat

pe

Redactat de

Astăzi, românii din întreaga țară sunt chemați la urne pentru a-și exprima opțiunea în primul tur al alegerilor prezidențiale, un moment considerat esențial pentru viitorul națiunii.

În acest context, Vetuța Stănescu, președintele PNL Hunedoara, a transmis un mesaj de încurajare și responsabilitate către cetățeni.

”Am votat pentru un președinte care să aducă în societatea noastră decență, integritate, prosperitate și siguranță.
Astăzi, puterea este în mâinile oamenilor, o zi în care democrația se trăiește pe deplin. Alegerile acestea ne vor duce spre un viitor pentru familie, comunitate și țară”, a transmis Vetuța Stănescu, președintele PNL Hunedoara
Citeste mai mult ...

Actualitate

Prezența la vot – Alegeri prezidențiale, Tur 1: 19,89 la sută dintre hunedoreni au votat, până la ora 13:00

Publicat

pe

Redactat de

În judeţul Hunedoara, până la ora 13:00, s-a întregistrat o prezență la urne de 19,89 la sută din numărul total de alegători înscrişi pe liste. Adică, 72.628 de cetăţeni cu drept de vot, din totalul celor 363.541 de alegători, câţi sunt înscrişi pe listele electorale, s-au prezentat, până la ora menţionată, la urne.

Numărul celor care au votat pe listele permanente era de 64.737 de persoane, iar pe listele suplimentare de 7.232

Cu urna mobilă au votat, până la aceeaşi oră, 659 de persoane.

În mediul urban au votat 53.057 de hunedoreni, iar în mediul rural au fost, până la ora 13:00, 19.571 de persoane.

Reamintim că, în județul Hunedoara au drept de vot 363.541 de persoane, care își pot exprima opțiunea electorală în cele 524 de secții de votare amenajate pe raza județului.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Comandat de PNL, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 1124002

Comandat de UCRR, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 13240028

Comandat de AUR-Hunedoara, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 11240014

Comandat de UDMR, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 13240004

Comandat de UDMR, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 13240004

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate