Connect with us
Data: 29/05/2024
.

Actualitate

FOTO – VIDEO| Sistem modern de colectare a deșeurilor, prezentat la Deva. Containere cu cartele de acces și alte echipamente de ultimă generație

Publicat

pe

Containere cu un design modern, dotate cu cartele de acces, autospeciale care le golesc și le igienizează, precum și alte echipamente de ultimă generație folosite în colectarea deșeurilor menajere au fost prezentate, vineri, la Deva. Cei prezenți în centrul municipiului au putut asista și la demonstrații a modului de funcționare a sistemului propus, cu echipamente moderne, utilizate deja cu succes în alte părți.

Reprezentanții companiei “European Waste Technology” au prezentat, la Deva, Sistemul Easy- un sistem polivalent și complet automatizat pentru colectarea deșeurilor solide municipale, diferențiate în containere.

Containere moderne și solide, de suprafață, îngropate sau semi-îngropate, de diferite mărimi, pentru colectarea diferențiată a tuturor tipurilor de deșeuri, fabricate de un producător italian, au fost expuse în centrul orașului. Inovatoare din punct de vedere tehnologic, acestea sunt dotate cu cititoare de cartele și pedale care facilitează deschiderea. Cei de față au putut asista și la demonstrații, prilej cu care au putut să vadă cum se face ridicarea, golirea și igienizarea containerelor, atât pe interior, cât și la exterior, cu ajutorul echipamentelor easy, toată operațiunea, fiind controlată de o singură persoană, din interiorul cabinei autospecialei care le manevrează.

 

 

Autoritățile județene caută soluții pentru modernizarea managementului deșeurilor

Reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – ADI Deșeuri Hunedoara spun că se caută soluții în vederea modernizării managementului deșeurilor în județul Hunedoara și sunt de părere că aceste sisteme complete de colectare a deșeurilor reprezintă viitorul. Aceste mașini știu să facă multe, vedeți, în momentul de față, este o mașină compatibilă cu sistemul de primire a deșeurilor. Mașina ridică containerul, îl duce în spate pe compactoare, îl desface pe gura de jos, curg deșeurile, se strânge, vine în partea din spate unde containerul este spălat și, apoi, reașezat pe platformă. Sunt containere cu cititor de cartelă în așa fel încât să nu aibă acces oricine”, a declarat Dan Stoian, director executiv la ADI – Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor Județul Hunedoara.

La evenimentul de prezentare a participat și președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Laurențiu Nistor. „Este ceva deosebit și ce este important este că fiecare om, cetățean, care aruncă gunoiul are cartelă, deschide containerul și, mai ales, că îl poate și cântări să știe exact cantitatea de gunoi pe care a depus-o. Containerele nu rămân murdare, automat acestea se curăță, se spală de către mașina care le ridică. Am văzut și această demonstrație și sper că într-un timp relativ cât mai scurt să avem parte și în județul Hunedoara de așa ceva”, a spus Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara.

Advertisement

 

Metodele de manipulare, de golire și spălare a containerelor, dar și modul de funcționare a sistemului i-au impresionat pe cei prezenți la eveniment. „Dorim ca oamenii să știe că există un astfel de sistem. Este un sistem automat (…) cel mai performant din lume, la ora actuală, putem să spunem, fără lipsă de modestie. (…) Tot ciclul de operare, atât cel de colectare, cât și de spălare, se realizează în sistem automat, prin simpla atingere a unui joystick, fără intervenție umană, adică nu se intră în contact direct cu deșeurile întrucât totul se realizează din interiorul cabinei”, a explicat, printre altele, Marius Croitoru, administrator „European Waste Technology” și reprezentant „Nord Engineering” în România.

Acest sistem modern de colectare a deșeurilor, așa numit Sistemul Easy, este implementat, în prezent, la Slatina, Pitești, în București – Sectorul 3 și în Craiova.

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate