Publicitate
Fundația Telekom Romania lansează campania de strângere de fonduri „Împreună pentru români”
În perioada 5 octombrie – 5 decembrie 2015, Fundaţia Telekom Romania organizează campania de strângere de fonduri „Împreună pentru români”, cu scopul de a sprijini 8 organizații să implementeze proiecte care adresează unele dintre cele mai importante problemele sociale ale societății românești.
„Demarăm acest program cu o metodă de strângere de fonduri care să fie la îndemâna tuturor românilor. Prin solidaritate, avem încredere că vom reuşi să contribuim împreună, astfel încât toate cele opt proiecte să poată fi implementate. Este suficient ca doar 20.000 de români să doneze fiecare câte 2 euro și opt proiecte, semnalate tot de români ca fiind relevante, prind viață. Printr-un efort mic, dar împreună, putem să ne aducem aportul nostru la societatea din care facem parte”, declară Ruxandra Vodă, Membru în Consiliul Director al Fundației Telekom Romania.
Cele 8 proiecte înscrise în campania de strângere de fonduri sunt:
- „O mamă şi pentru mine” al Fundaţiei Bambini in Emergenza – proiectul îşi propune să găsească pentru un număr de 20 de copii o „mamă” (asistent maternal), care să-i primească cu afecţiune şi să le ofere o creştere sănătoasă şi armonioasă;
- „Reciclează-ți telefonul pentru educație!” al Asociaţiei EcoStuff – acest proiect atrage atenţia asupra importanţei colectării selective a deşeurilor de mici dimensiuni, printr-o competiţie sportivă neconvenţională de aruncat telefonul mobil, care se va desfăşura în aer liber, în Timişoara şi se adresează tuturor categoriilor de vârstă;
- Proiectul „Dezvoltarea abilităţilor copiilor cu autism” al Asociaţiei Horia Moţoi are ca scop îmbunătăţirea abilităţilor sociale şi de imitaţiei ale copiilor cu tulburări de spectru autist, prin joacă;
- „Fii VoluKom-Voluntar pentru a Lume KOMpletă” al Organizaţiei Hospice Casa Speranţei – proiectul are ca prim obiectiv creşterea gradului de consţientizare a comunității asupra nevoii de îngrijire paliativă a grupurilor de copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile din județul Brașov;
- „Fiecare Copil în Grădiniţă, PREZENT prin tehnologie” al Asociaţiei OvidiuRo – este un proiect pilot de monitorizare electronică în timp real a prezenţei copiilor din medii defavorizate, prin dotarea câtorva grădiniţe din cele 11 judeţe în care se desfăşoară programul cu tablete electronice. Sistemul are la bază o aplicaţie de monitorizare a prezenţei, dezvoltat special pentru acest proiect. Programul Fiecare Copil în Grădiniță aduce la grădiniță cei mai săraci copii din 43 de comunități rurale din România și schimbă viitorul comunităților;
- ”Patrula de Reciclare”, programul național de educație de mediu al Asociaţiei RoRec își propune să realizeze și să distribuie aplicația gratuită DEEECollect. DEEECollect va veni în ajutorul tuturor celor care doresc să scape de aparatele electrice vechi sau stricate și va susține eforturile miilor de elevi și profesori care promovează colectarea responsabilă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE);
- Proiectul „Nu există scuză pentru abuz” al Asociaţiei Touched România are ca obiectiv conştientizarea comunităţii despre amploarea şi efectele fenomentului de violenţă în familie şi ajutorarea a cel puţin 20 de victime ale violenţei domestice (femei şi copii) să depăşească situaţia de criză, să găsească un adăpost pentru a fi în siguranţă, să îşi obţină documentele necesare pentru reintegrarea în societate;
- „Tutorii şi mentorii te învaţă să reuşeşti!” al Fundaţiei United Way Romania – un program de mentorat și tutorat, prin care 1.500 de copii și tineri din comunități sărace sunt ajutați să termine școala și să se pregătească pentru viața profesională.
Toate persoanele care doresc să doneze sunt invitate să acceseze site-ul www.fundatiatelekomromania.ro, secţiunea Finanţări prin donaţii, unde pot afla mai multe informaţii despre cele 8 proiecte şi le pot susţine prin donaţii.
Telekom Romania a pus la dispoziţia fiecărei organizaţii câte două numere de teledon, de 2 şi respectiv 5 euro și o linie de sms de 2 euro prin care se pot face donaţii pe parcursul campaniei de strângere de fonduri. Numerele de teledon pentru fiecare campanie se găsesc aici.
Despre Fundaţia Telekom Romania
Fundaţia Telekom Romania este o organizație non-profit care susține diferite categorii de persoane aflate în situații speciale, cauze sociale, copii diagnosticați cu boli grave, tineri talentați și răspunde apelurilor umanitare în cazul calamităților naturale.
Fundația își propune să identifice, prin interacțiune directă cu angajații si comunitatea, zonele și categoriile sociale care au nevoie prioritar de suport și să răspundă nevoilor reale ale acestora în timp util.
FUNDAŢIA TELEKOM ROMANIA
Publicitate
Stai într-un bloc vechi? Află care sunt cele mai comune probleme ale instalațiilor
Blocurile mai vechi sunt adesea prețuite pentru farmecul lor. Multe clădiri, care sunt încă în picioare, au fost construite conform unor specificații unice și realizate din materiale costisitoare în prezent. Pentru mulți tineri, care doresc să își cumpere prima casă, o locuință într-un astfel de imobil, care are nevoie de renovare, este adesea o opțiune atractivă.
Totuși, acestea ascund, de cele mai multe ori, o serie de probleme, în spatele arhitecturii lor atractive. În timp ce unele sunt relativ minore, altele sunt adevărate bombe cu ceas, care ar putea provoca pagube semnificative. Potențialii proprietarii ar trebui să țină cont de câteva aspecte sensibile, cum ar fi cele ale instalațiilor sanitare care, din păcate, nu sunt întotdeauna funcționale.
Iată care sunt cele mai frecvente probleme ale instalațiilor din imobilele vechi:
- Țevi învechite
Orice locuință construită înainte de anii ’60 este dotată cu țevi din materiale care nu mai sunt de actualitate. Dacă aceasta a fost renovată în ultimele decenii, toate conductele sau o parte din ele au fost probabil înlocuite, dar este întotdeauna recomandat să inspectezi canalizarea și instalația din casă, pentru a te asigura că nu există probleme majore.
Casele mai vechi ar putea prezenta mai multe tipuri de conducte, din materiale care nu mai sunt folosite în prezent:
Plumb – Cel mai utilizat pentru conductele de canalizare și pentru cele de apă este plumbul, unul dintre cele mai vechi metale. Înainte de apariția cuptoarelor de turnare a fierului, acesta era ideal pentru instalațiile sanitare, datorită maleabilității și a durabilității sale. De asemenea, a fost utilizat, la scară largă, ca aditiv în lipire pentru armăturile țevilor de cupru. Din păcate, plumbul este foarte toxic și este deosebit de periculos pentru copii, cauzând probleme grave în ceea ce privește dezvoltarea fizică și psihică.
Polibutilenă – Prezentată drept „țeava viitorului”, când a apărut în anii ’70, aceasta a fost introdusă ca un înlocuitor pentru liniile de cupru și a avut un succes enorm în anii ’80. Din păcate, producătorul a fost obligat să plătească milioane de dolari în urma unui proces din SUA, care demonstra că dăunează sănătății. Deși acesta nu a recunoscut niciodată, oxidanții din sistemele publice de apă au făcut o reacție chimică cu plasticul, ceea ce l-a determinat să devină fragil și să crape. Polibutilena a fost utilizată mai ales pentru instalațiile locuințelor mobile, însă orice casă construită în anii ’80 și la începutul anilor ’90 poate avea astfel de conducte.
În zilele noastre, țevile zincate sunt cele mai comune și se pot găsi pe nicometaltub.ro, împreună cu toate accesoriile necesare instalării lor. În cazul imobilelor vechi, este recomandată schimbarea țevilor erodate și verificarea instalațiilor la fiecare 6 luni.
- Țevi îngropate
Țevile instalate sub case, îngropate în pământ sau în placa de beton, sunt afectate de mișcarea treptată a pământului (cutremure etc.), dar și de modificările în timp ale locuinței. Dacă țevile se deplasează în jos, pot crea o pantă negativă sau o „burtă”, care restricționează fluxul de apă și creează bazine care acumulează deșeuri sau sedimente. Lăsate nesupravegheate, acestea pot provoca probleme ale presiunii sau chiar inundații.
- Linii de canalizare care nu fac față
Îngropat și scos din vedere, nimeni nu se gândește prea mult la sifonul de canalizare, până când nu apare o inundație. Canalizările învechite nu pot face față volumului mare de apă al unei mașini de spălat, de exemplu. Mai mult, dacă au suferit reparații, canalizările trebuie verificate și accesorizate conform noilor standarde, pentru a nu risca inundații, mai ales că o astfel de defecțiune le cauzează probleme și vecinilor.
Acestea fiind spuse, iată doar câteva lucruri, pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi o locuință. În zonele centrale din marile orașe, este foarte posibil să găsești prețuri destul de avantajoase, dar trebuie să afli ce probleme ascund clădirile vechi și să fii sigur că faci alegerea potrivită.
Sursă: shutterstock.com
Publicitate
Sunt camerele de supraveghere o necesitate? Află care sunt avantajele montării acestora în locuință!
În urmă cu câțiva ani, camerele de supraveghere erau montate doar în cadrul băncilor, benzinăriilor, magazinelor mari, companiilor de tip Discount și în cadrul unor instituții publice precum primăria orașului, școlile publice sau spitalele. Această limitare a fost din cauza costurilor mari de întreținere și de operare a camerelor de supraveghere, dar în prezent ele sunt foarte accesibile la preț și beneficiază, de asemenea, de un program ușor de utilizat care poate fi instalat pe telefonul mobil ce permite controlul de la distanță.
În continuare, mai există persoane care se întreabă încă dacă aceste sisteme de supraveghere video sunt folositoare și dacă nu cumva sunt doar niște dispozitive în care ar investi o sumă de bani fără să aducă beneficii.
Citește în continuare care sunt avantajele montării unui astfel de dispozitiv!
- „Paza bună trece primejdia rea”
În urma unor statistici s-a demonstrat că rata infracționalității din Hunedoara a scăzut considerabil în zonele unde au fost montate camere de supraveghere pentru că cei implicați în acte delincvente au conștientizat faptul că pot fi prinși de către autorități. În interiorul magazinelor de cartier sau a parcurilor au existat mereu incidente, precum vandalism sau furturi.
Pentru că a fost montat kitul de supraveghere cu 4 camere de la A2T, aceste evenimente neplăcute au fost stopate. Un astfel de kit conține o rolă de cablu coaxial twin de 100 metri, opt mufe BNC, patru DCM și o sursă de 10 Amperi. Posibilitatea de acces la distanță a camerelor video permite vizualizarea imaginilor în orice moment al zilei.
Urmând acest exemplu poți monta și tu camere de supraveghere în locuința ta și poți monitoriza totul, inclusiv când nu ești acasă, de la birou ori în oraș, atunci când vrei să te asiguri că totul este în ordine. Persoanele rău intenționate nu vor avea curajul să pătrundă prin efracție atunci când observă că sunt urmărite, iar acest lucru este unul benefic pentru siguranța ta și a familiei tale.
- Stocarea imaginilor pe un server
Pe lângă monitorizarea continuă, camerele de supraveghere pot stoca imaginile pe un server care poate fi accesat de către proprietar. Cu alte cuvinte, dacă îți dorești să vizualizezi înregistrările de la un anumit interval orar dintr-o zi specifică vei avea posibilitatea prin intermediul programului instalat și a unei unități de memorie.
Producătorii de sisteme de supraveghere recomandă să achiziționezi un hard disk cu o capacitate de 2 TB compatibil DVR și NVR.
Dacă și tu vrei să instalezi un sistem de supraveghere în locuința ta este foarte important să te raportezi la necesitățile tale, pentru a nu risca să faci o investiție în produse care nu îți sunt de folos. Pentru siguranța familiei, o simplă cameră de supraveghere montată la vedere și care să cuprindă un perimetru cât mai mare este ideală. De asemenea, dacă nu vrei să aloci un buget foarte mare, poți să te interesezi și de acele dispozitive de supraveghere false, care sunt pur și simplu niște replici menite să inducă frică persoanelor rău intenționate.
sursa foto: unsplash.com
Actualitate
Praga – urmatoarea oprire pentru EGR Online Gambling Briefing – Central & Eastern Europe
Conferinta EGR Online Gambling – Central & Eastern Europe se disputa in acest an la Praga. Evenimentul este organizat de eGaming Review, revista lunara cu sediul in centrul Londrei, publicatie care pe langa editia tiparita furnizeaza si evenimente pentru industria jocurilor de noroc. Evenimentul se va desfasura la The Grand Mark din Praga, un luxos hotel situat in apropiere de Piata Orasului Vechi si a strazii Paris, locul unde se gasesc cele mai exclusiviste magazine din capitala Republicii Cehe. Amenajat intr-un vechi palat baroc, acesta pune la dispozitia clientilor apartamente si camere cu un design contemporan combinat cu elemente retro, restaurant si spa. Gradina si saloanele sale pot organiza receptii, banchete si alte evenimente sociale.
Organizatorul, EGR Global (eGaming Review), este un inportant furnizor de stiri si de analize pentru comunitatile jocurilor de noroc din Europa, Australia si America de Nord. In fiecare an specialistii sai pregatesc pentru membri 10 rapoarte, fiecare dintre acestea vizand un sector al jocurilor de noroc. In acelasi timp membrii beneficiaza de interviuri cu reprezentanti de marca ai industriei, comentarii din partea unor experti, actualizari zilnice de stiri, date si analize, invitatii la evenimentele organizate, de obicei, in Marea Britanie, Gibraltar, Australia si America de Nord si asistenta permanenta din partea specialistilor EGR. Compania organizeaza evenimente de tip breakfast briefings, summit-uri si o gala in care decerneaza premiile EGR Operator Awards.
Evenimentul, care se va disputa pe 23 mai 2018 la Praga, este unul exclusivist si va reuni la lucrarile sale principalii operatori de jocuri de noroc din Europa, in special din Europa Centrala si de Est, si experti de varf din industria europeana a jocurilor de noroc. Conferinta va pune la dispozitia delegatilor platforme de invatare si retele de socializare care sa le permita o mai buna intelegere a modului de prelucrare a datelor si felul in care acestea pot fi gestionate pentru dezvoltarea afacerilor.
Discutiile din prima sesiune vor consta intr-o privire de ansamblu asupra evolutiilor din ultimul an in industrie, in domeniul reglementarilor si a previziunilor pentru viitoarele luni, inclusiv modificarile privind impozitarea in Republica Ceha , Polonia si Romania. Reusita Romaniei in domeniul reglementarilor este recunoscuta la nivel european, astfel ca in cadrul acestei sesiuni vor lua cuvantul Bogdan Coman, director executiv Rombet si Ciprian Lazar, seful operatiunilor, Superbet. Celelalte teme abordate au fost legate de modul in care a fost influentata piata din Polonia de schimbarile de reglementare din 2017, diferentierea marcilor prin personalizare, exploatarea oportunitatilor din pietele regionale nesaturate, actualizarea informatiilor despre piata din Republica Ceha, implementarea Regulamentului pentru protectia datelor de catre operatorii din Europa Centrala si de Est, masuri de protectie pentru un joc responsabil, inovatii in sloturi (jocuri ca la aparate), noi tehnologii, inteligenta artificiala, criptomonede.
In timpul sesiunilor de referate si a meselor rotunde vor fi abordate si probleme legate de diversitatea si incluziunea in jocurile de noroc, implementarea CSR (Corporate Social Responsibility), masuri de combatere a spalarii cde bani si a infractiunilor economice. Summit-ul va fi si un bun prilej pentru participanti pentru a stabili noi contacte, a pune bazele unor colaborari viitoare sau a initia noi afaceri.
-
Actualitatecu 2 zile in urma
13 milioane de euro disponibile pentru dezvoltarea stațiunilor turistice din județ
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Seri magice la „Târgul de Crăciun” din Deva. Cântece și colinde tradiționale, aduse în dar de îndrăgiți interpreți și grupuri de colindători
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Președintele Ungariei, la Deva. A vizitat Fundația „Sfântul Francisc”, fondată de cunoscutul părinte Böjte Csaba
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Magia Crăciunului, pe două roți. Ciclo-Moșii revin pe străzile Hunedoarei să împartă cadouri copiilor
-
Actualitatecu 14 ore in urma
Restaurantul McDonald’s din Hunedoara și-a deschis porțile
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Monitorizări de carnivore mari în Parcul Național Retezat: Eforturi pentru conservarea biodiversității
-
Stiri nationalecu 3 zile in urma
ANAF dezminte informațiile vehiculate în spațiul public, legate de perceperea a 10% din banii aflați în conturile bancare
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Șofer fără permis, prins la volan în Deva