Connect with us
Data: 02/07/2024
.

Sport

Handbalistele hunedorence au pus umărul la calificarea la JO

Publicat

pe

După o pauză de opt ani, România revine la un turneu olimpic de handbal feminin, la această performanţă aducându-şi un important aport şi patru jucătoare din judeţul Hunedoara. După două jocuri din turneul preolimpic de la Aarhus, din Danemarca, România şi-a asigurat prezenţa la Jocurile Olimpice (JO) din această vară, de la Rio de Janeiro, după ce au învins ţara gazdă cu 32-25 şi Uruguay, cu 36-19, indiferent de rezultatul ultimului joc, care s-a disputat după închiderea ediţiei, cu Muntenegru, şi ex-iugoslavele având asigurată prezenţa în Brazilia. Din reprezentativa României au făcut parte Valentina Ardean Elisei şi Paula Rădulescu Ungureanu, ambele fiind cewtăţeni de onoare ai Devei, după ce au câştigat, cu Universitatea Remin, Challenge Cup, cel mai bun rezultat al unei echipe de club la nivel internaţional din judeţul nostru, petroşăneanca Patricia Vizitiu şi hunedoreanca Ana Maria Tănăsie. Cele patru hunedorence au contribuit, tot în această lună, şi la victoria împotriva Norvegiei, campioana continentală, mondială şi olimpică, rezultat care le-a apropiat foarte mult pe handbalistele „tricolore” de participarea la Campionatul European din Suedia, din luna decembrie a acestui an. Pentru a fi prezente la acest turneu final Ardean, Ungureanu, Vizitiu, Tănăsie & co. mai au nevoie de un singur succes în ultimele două jocuri din preliminarii, cu Lituania, în deplasare, şi cu Belarus, acasă, cele două reprezentante ale spaţiului ex-sovietic fiind mai slab cotate decât România în ierarhia handbalului feminin european. Revenind la JO, trebuie menţionat că România a obţinut cea mai bună clasare a ei în 1976, la Montreal, la prima participare, ocupând locul patru, la celelalte două ediţii, cele din 2000, de la Sydney, şi din 2008, de la Beijing, terminând pe poziţia a şaptea, la ultimul turneu participând şi actualul căpitan al echipei, Valentina Ardean Elisei.

Advertisement

Actualitate

Sportivul hunedorean Nagy Nandor, la Campionatul European de Natație din Lituania

Publicat

pe

Redactat de

Sportivul hunedorean Nagy Nandor participă, alături de echipa României, la Campionatul European de Natație din Lituania. Nagy Nandor, de la Club Sportiv Școlar (CSȘ) Hunedoara, va concura la probele de 200, 400 și 800 m liber.

Campionatul European de Înot pentru Juniori se desfășoară în perioada 2-7 iulie, la Vilnius, în Lituania. Competiția reunește sportivi din întreaga Europa care se vor întrece, în cele șase zile, în Bazinul de Înot – Lazdynai.

Din lotul de 24 de sportivi pe care Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FRMPN) îi deplasează la Vilnius pentru a reprezenta România, se află și Nagy Nandor, de la CSȘ Hunedoara, sportiv pregătit de prof. Anca Băjan.

Sursa foto: CSȘ Hunedoara

“Succes Nandy! Succes prof. Anca Băjan! Mult succes tuturor sportivilor! Hai, România! Hai, CSS Hunedoara!”, au transmis reprezentanții Clubului Sportiv Școlar Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

CSM Deva, pepinieră de jucători pentru fotbalul profesionist

Publicat

pe

Redactat de

Tânărul fotbalist de la CSM Deva, Enrik Casian a semnat, astăzi, transferul la Clubul AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, clasificat la nivel național ca și academie de fotbal.

“Enrik evoluează de doi ani la Clubul Sportiv Municipal Deva, la Centrul de Copii și Juniori al secției de fotbal, în grupa pregătită de antrenorii Gabriel Constantin și Constantin Vișan. Este un tânăr talentat, cu rezultate deosebite care l-au făcut remarcat de către clubul profesionist de fotbal din Miercurea Ciuc care evoluează în prezent în Liga a II-a. Administrația publică locală deveană și conducerea CSM Deva sunt mândre de juniorul Enrik Casian. Suntem convinși că va face performanță și va avea o carieră de succes în fotbalul românesc. Îl felicităm pe acest tânăr minunat pentru dăruirea cu care practică fotbalul și pentru munca depusă până acum. Ținta noastră este ca CSM Deva să devină o pepinieră pentru loturile de fotbal ale României”, au transmis reprezentanții Primăriei Deva.

Sursa foto: Primăria Deva

Citeste mai mult ...

Actualitate

Hunedoreanca Ioana Bodeștean – medalie de bronz la Campionatul European de Box pentru Juniori din Sarajevo

Publicat

pe

Redactat de

Pugilista Ioana Bodeștean, legitimată la Club Sportiv Școlar (CSȘ) Hunedoara, a câștigat medalie de bronz la Campionatul European de Box pentru Juniori, desfășurat în capitala Bosniei Herțegovina, la Sarajevo.

 

Campionatul European de Box pentru Juniori a avut loc în perioada 23 iunie – 1 iulie 2024, la Sarajevo, și a adus la start peste 400 de sportivi din 28 de țări.

Ioana Bodeștean, legitimată la CSȘ Hunedoara, a concurat la categoria 80 kg și a obținut locul III și medalia de bronz, alături de o sportivă din Estonia. Ioana a cedat în semifinală cu o sportivă din Rusia, care a câștigat ulterior Campionatul European. De pregătirea sportivei se ocupă prof. Xenia Jorneac și prof. Marius Butnariu, de la CSȘ Hunedoara.

Sursa foto: Clubul Sportiv Școlar Hunedoara

“Felicitări, Maria Ioana Bodeștean! Felicitări, profesorilor antrenori! Felicitări, CSS Hunedoara! Suntem mândri de această performanță!”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.

România, pe locul 5 în clasamentul pe națiuni

Federația Română de Box a deplasat 19 sportivi (10 fete și 9 băieți) și a cucerit șapte medalii -feminin și masculin, ocupând locul 5 pe națiuni în clasamentul general. Sportivii români au obținut o medalie de aur, o medalie de argint și cinci medalii de bronz, în clasamentul pe națiuni România fiind depășită doar de echipele Rusiei, Armeniei, Irlandei și Angliei.

Advertisement

Sursa foto: Federația Română de Box

Această prestigioasă competiție a reunit pe cei mai buni juniori din Europa, cu vârste cuprins între 15 și 16 ani, iar meciurile s-au desfășurat în sala de sport a Hotelului Hills din Ilidža.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate