Connect with us
Data: 28/05/2024
.

Actualitate

Hunedoara: Se distribuie pachetele cu produse alimentare acordate prin POAD

Publicat

pe

Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Hunedoara distribuie, începând de astăzi, 18 aprilie, pachetele cu produse alimentare (Tranșa a VI-a) acordate, gratuit, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Devaforizate (POAD), implementat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Pachetele sunt distribuite la subsolul Direcției de Asistență Socială (B-dul Mihai Viteazu, nr. 7A) – subsolul fostului Complex Dunărea:

  • Luni – Joi, între orele 08:00 – 15:00
  • Vineri, între orele 08:00 – 12:00

De acest ajutor vor beneficia, în total, 1.358 persoane care au domiciliul sau reședința în municipiul Hunedoara.

Conform art. 3 lit. a) și lit. b) din OUG nr. 84/2020, pe listele inițiale, se vor regăsi următoarele categorii de beneficiari:

– persoanele care au stabilit dreptul la ajutor social (VMG) acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare

– persoanele care au stabilit dreptul la alocaţie pentru susţinerea familiei (ASF) acordat în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioar

După finalizarea distribuirii pachetelor către aceste două categorii de beneficiari, alimentele rămase vor fi distribuite conform prevederilor art. 3 lit. c):

Advertisement

-persoanelor/familiilor aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victimelor calamităților, persoanelor dependente, definite conform prezentei ordonanțe de urgență, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanelor care locuiesc în așezări informale.

Pentru a beneficia de acest ajutor, persoana singură/ familia care face parte din ultima categorie menționată, trebuie să depună o cerere la registratura Direcției de Asistență Socială, situată la parterul incintei fostului Complex Dunărea, în perioada 18 – 28 aprilie. Cererea trebuie să fie însoțită de:

-actele de stare civilă a tuturor membrilor familiei (BI/CI/CP, CN, certificat de deces, după caz);

-dovada veniturilor (fluturași/ adeverință salariu, decizie ICC/stimulent, cupon pensie);

-certificat de încadrare în handicap (acolo unde este cazul).

Advertisement

DE REȚINUT! Persoanele care se încadrează în mai multe categorii vor beneficia de alimente aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării pachetelor.

Distribuirea produselor se va face către titularii beneficiului acordat, pe baza actului de identitate, valabil la data ridicării pachetelor.

Fiecare pachet cu alimente cântărește 25,36 de kilograme și conține:

– 5 kg făină albă de grâu

– 4 kg mălai

Advertisement

– 800 g paste făinoase

– 4 litri ulei

– 2 kg zahăr

– 4 kg orez

– 5 conserve carne de vită

Advertisement

– 3 conserve carne de porc

– 5 conserve pateu de ficat de porc

– 2 borcane compot de fructe

– 1 borcan gem de fructe

– 1 borcan gem de fructe dietetic

Advertisement

Pentru informații suplimentare puteți suna la:

0770 472 363 (luni-joi, între orele 8:00 – 16:00 și vineri, între orele 8:00 – 13:30)

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate