Connect with us
Data: 22/07/2024
.

Actualitate

Hunedoreanca Elena Lasconi, noul președinte al USR

Publicat

pe

Elena Lasconi, primarul orașului Câmpulung, a câștigat alegerile interne pentru funcția de președinte al USR, cu 68 la sută dintre cele 11.300 de voturi exprimate de membrii acestei formațiuni politice.

 

„De astăzi, începe reconstrucția USR. Asta înseamnă că vom lucra mai uniți și cu mai multă determinare ca niciodată. La Câmpulung am dovedit că pot să creez punți între oameni și că pot să reunific oamenii în jurul unor valori ca respectul, munca și eficiența în reconstruirea societății. Asta voi face și în USR. Așa cum la primărie, după ce o câștigi cu majoritate, devii primarul tuturor și ai grijă de fiecare om al acelui oraș, așa voi face și în USR. Suntem o echipă, iar eu toată viața am lucrat în echipă”, spune noua președintă USR, Elena Lasconi.

Elena Lasconi s-a născut la Hațeg, în 20 aprilie 1970, și are o fiică. Cariera în televiziune a început-o la Deva, la PRO TV, în 1995, unde a fost prezentator şi corespondent. După Mineriada din 1999 a ajuns la PRO TV Bucureşti, unde a fost prezentator la Știrile PROTV.

În 2019, după 25 de ani de televiziune, a decis să renunțe la jurnalism, și a luat calea politicii. S-a înscris în USR Plus, iar în 2020 a devenit prima femeie primar din istoria municipiului Câmpulung Muscel. Acum se află la cel de-al doilea mandat de primar al municipiului Câmpulung Muscel, la alegerile din 9 iunie 2024, fiind realeasă cu aproape 70 la sută dintre voturi.

Advertisement

Actualitate

Restricții de tonaj la Călan, pe podul peste Strei și pe strada Furnalistului

Publicat

pe

Redactat de

Mașinile de mare tonaj vor avea interzis pe podul peste râul Strei, la Călan, precum și pe strada Furnalistului, din localitate. Măsura se aplică de miercuri și este valabilă pe o perioadă de trei luni.

„Începând cu data de 24 iulie 2024, se interzice traficul greu (mai mare sau egal cu 7,5 tone), cu excepția mijloacelor de transport în comun și autovehiculele ISU, pe DC 51A, strada Furnalistului, respectiv pe podul care face legătura dintre Orașul Nou Călan și Orașul Vechi Călan pe o perioadă de trei luni (august -octombrie 2024), urmând să utilizați ruta alternativă DN 66 (Bretea Strei) – DJ 668 (Mărtinești)”, au informat reprezentanții Primăriei orașului Călan.

Sursa: Primăria Orașului Călan

Citeste mai mult ...

Actualitate

Statistici îngrijorătoare. Minore cu copii

Publicat

pe

Redactat de

În anul 2023, în județul Hunedoara, numărul de minore însărcinate a fost semnificativ, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică.

În județul Hunedoara, datele din 2023 arată că 186 de fete cu vârste între 15 și 19 ani au devenit gravide, semnalând o problemă îngrijorătoare în sănătatea publică. În total, au fost înregistrate 916 de cazuri noi de graviditate în diverse grupe de vârstă, cu majoritatea înregistrată în rândul tinerelor cu vârste între 20 și 29 de ani. Paralel, s-au înregistrat 287 de avorturi în județ, subliniind necesitatea unui acces îmbunătățit la educație sexuală și servicii de sănătate reproductive.

Aceste statistici subliniază nevoia urgentă de intervenții educaționale eficiente și accesibilizarea serviciilor de sănătate pentru adolescenți și femeile tinere în Hunedoara, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea reproductive și de a reduce numărul de cazuri de sarcini nedorite în rândul minorilor.

FOTO: pedagoteca.ro

Citeste mai mult ...

Actualitate

DAS Deva: Lucrări de reparații și zugrăvire interioară la blocul social de pe Aleea Streiului

Publicat

pe

Redactat de

Direcția de Asistență Socială Deva a efectuat lucrări de reparații și zugrăvire interioară în toate spațiile comune din blocul de locuințe sociale situat pe Aleea Streiului, nr. 24, din municipiul Deva. Imobilul nu a mai beneficiat de o zugrăvire completă din anul 2016, când a fost renovat și transformat în bloc de locuințe sociale.

Lucrările de reparații și zugrăvire interioară ale imobilului au început în luna iunie 2024 și au fost finalizate la sfârșitul săptămânii trecute, vizând inclusiv reparații la pereții și tavanele deteriorate, refacerea șpaleților la ușile înlocuite, dar și înlocuirea corpurilor de iluminat nefuncționale.

Intervențiile au fost efectuate de angajați ai Compartimentului Administrare Exploatare Locuinţe din cadrul Serviciului Administrare Locuințe, Tehnic și Administrativ al DAS Deva.

Blocul de locuințe sociale de pe Aleea Streiului, nr. 24 are o suprafață construită de 1.372 metri pătrați (regim de înălțime: P+4E) și dispune de 29 de unități locative (garsoniere și apartamente cu două camere), în care locuiesc 68 de persoane aparținând categoriilor vulnerabile – dintre care 18 sunt copii și adolescenți.

Imobilul se află în proprietatea Municipiului Deva și este administrat de Direcția de Asistență Socială Deva.

Advertisement

Din anul 2023, blocul social de pe Aleea Streiului, nr. 24 are și un sistem propriu de încălzire, realizat printr-o investiție de aproximativ 145.000 de euro, susținută de la bugetul local.

Direcția de Asistență Socială Deva

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate