Connect with us
Data: 22/04/2024
.

Politic

ÎCCJ dezbate contestația depusă de Dreapta Unită la decizia BEC de respingere a protocolului alianței

Publicat

pe

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire.

Biroul Electoral Central a respins, duminică, protocolul de constituire a alianței electorale „Dreapta Unită USR -PMP – Forța Dreptei”, la solicitarea reprezentantului PSD. În esenţă, BEC a motivat respingerea protocolului prin faptul că, în Registrul partidelor politice, Cristian Diaconescu este cel care apare ca preşedinte al PMP, în timp ce protocolul de constituire a alianţei electorale a fost semnat de Eugen Tomac şi Ionuţ Simionca.

„Biroul Electoral Central va respinge protocolul de constituire a alianţei electorale dintre Partidul Uniunea Salvaţi România (USR), Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi Partidul Forţa Dreptei cu denumirea ‘Alianţa Dreaptă Unită USR-PMP-Forţa Dreptei’, pentru următoarele motive: (…) Văzând menţiunile înscrise la poziţia numărul 62 din Registrul partidelor politice, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară este Cristian Diaconescu, acesta fiind cel în drept să reprezinte PMP. Luând în considerare că, din partea PMP, protocolul de constituire a alianţa electorale ‘Dreaptă Unită USR-PMP-Forţa Dreptei’ a fost semnat de domnii Eugen Tomac şi Ionuţ Simionca, Biroul Electoral Central ia act de faptul că nici domnul Eugen Tomac şi nici domnul Ionuţ Simionca nu apar înscrişi în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. (…) În speţă, Biroul Electoral Central constată că se încalcă dispoziţiile art.144 lit.a) şi lit.c) din Statutul PMP, care dă dreptul preşedintelui să reprezinte partidul în relaţiile oficiale şi conduce negocierile politice purtate în numele partidului, inclusiv negocieri pentru încheierea de alianţe electorale”, spune BEC.

„Suntem într-o situaţie critică, iar astăzi pe umerii judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie stă viitorul democraţiei. Votul din BEC, la solicitarea PSD, este antidemocratic şi vizează excluderea Opoziţiei de pe buletinul de vot”, a declarat preşedintele USR, Cătălin Drulă, într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

El a reiterat că alianţa va continua „lupta pentru o Românie modernă, în ciuda blocajelor de la PSD şi PNL” şi că ţara „merită să scape de scumpiri, de taxe şi de jaful” din banii publici.

Advertisement

„Conform prevederilor legale, ICCJ trebuie să se pronunţe în termen de 24 ore. USR a mai trecut printr-o situaţie similară în 2019, când PSD-ul lui Liviu Dragnea a încercat scoaterea USR de pe buletinul de vot”, se menţionează în comunicat.

Sursa: AGERPRES

Advertisement

Actualitate

Călin Petru Marian: ”Este momentul ca întreg județul Hunedoara să fie condus de o echipă liberală vizionară!”

Publicat

pe

Redactat de

Călin Petru Marian, candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, este de părere că guvernările liberale lucrează pentru oameni și acest lucru se poate vedea atât la nivel județean cât și național.

Mai mult decât atât candidatul PNL îi îndeamnă pe oameni să i se alăture pentru a putea dezvolta județul Hunedoara.

”Liberalii știu să dezvolte comunități, iar Hunedoara este unul dintre județele care are nevoie de o administrație județeană eficientă și deschisă dezvoltării. Guvernările liberale lucrează pentru oameni și am dovedit asta, atât în comunitățile locale, cât și la nivel județean și la nivel național. Pentru a aduce județul Hunedoara pe treptele dezvoltării, hunedorenii trebuie să-și facă vocea auzită la cel mai înalt nivel, începând cu 9 iunie 2024. Primarii liberali în funcție din zona Pădurenilor au demonstrat deja ce se poate face pentru binele comunităților. Și sunt convins că toți candidații liberali înscriși în cursa pentru funcția de primar vor ieși învingători! Sunt alături de toți candidații liberali din Ținutul Pădurenilor și îi asigur că vom avea cel mai solid parteneriat pentru a genera prosperitate în comunitățile locale! Este momentul ca întreg județul Hunedoara să fie condus de o echipă liberală vizionară! Le mulțumesc tuturor celor cred în acest proiect politic de viitor, în special hunedorenilor pe care i-am întâlnit și i-am ascultat. Vă asigur, încă o dată, că pentru noi, liberalii, politica este despre viziune, despre a face bine oamenilor și a dezvolta comunități. În data de 9 iunie 2024, vă îndemn să veniți alături de noi pentru a construi împreună o nouă direcție de dezvoltare pentru Ținutul Pădurenilor și județul Hunedoara!”, spune Călin Petru Marian candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK CĂLIN PETRU MARIAN

Citeste mai mult ...

Politic

Ludovic Orban, ales președintele Forța Dreptei

Publicat

pe

Redactat de

Ludovic Orban a fost ales președintele Forța Dreptei, la primul Congres al formațiunii politice. Conducerea națională a Forța Dreptei a fost aleasă în cadrul Congresului partidului desfășurat, sâmbătă, la București.

Peste 1.200 de delegați din întreaga țară au participat la Palatul Parlamentului la Congresul Forța Dreptei.

Sursa foto: Forța Dreptei/Facebook

În cadrul reuniunii a fost ales președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, obținând 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat al partidului. De asemenea, au fost aleși ca vicepreședinți, în acord cu modificările aduse Statutului partidului: Violeta Alexandru, Marius Arcăleanu, Bogdan Bola, Chira Claudiu Martin, Ștefan Csordas, Ionel Dancă, Traian Dobrinescu, Cătălin Dumitrașcu, Mihai Farcaș, Bogdan Glavan, Horia Grigorescu, Ion Groza, Herea Gabriel, George Ionescu, Antoaneta Ioniță, Alexandru Kocsis, Adrian Miuțescu, Vasile Nagy, Adrian Oros, Gabriel Plăiașu, Petrișor Potec, Ionel Pușcaș, Daniel Rusu, Constantin Șovăială, Ion Ștefan și Antonel Tănase. Totodată, în cadrul Congresului au fost stabiliți membrii Comisiei Centrale de Arbitraj: Aurel Zamfir, Cătălin Moraru, Emanuel Marian Doagă, Florin Butnaru, Ilie Sandu, Liliana Staicu, Mihai Leahu, Mihai Moldoveanu, Mihăiță Lepădatu, Natalia Viorica Toma și Vlad Măntoiu.

În același timp, delegații au decis membrii Comisiei Centrale de Cenzori: Raluca Olimpia Căpitănescu, Nicolae Sorin Mihăilescu, Stanoievici Miodrag, Andrei Gabriel Stelu și Mihaela Maria Stoica.

La reuniunea Forța Dreptei au fost prezenți, ca invitați, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, vicepreședintele USR, Dan Barna, și președintele PMP, Eugen Tomac, care au prezentat mesaje adresate delegaților Congresului.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Călin Petru Marian, la Aninoasa: ”Cât va trebui să mai așteptăm pentru ca oameni care locuiesc în acele containere să fie mutați în locuițe noi?”

Publicat

pe

Redactat de

Călin Petru Marian, candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara s-a aflat la Aninoasa pentru a vedea dacă familiile afectate, de cutremurul care s-a produs în urmă cu un an de zile, au fost mutate în alte locuințe.

Acesta mai spune faptul că nici până în prezent lucrările la blocurile pentru cei afectați de seism nu au început.

”Suntem la Aninoasa, uitați-vă ce este în jurul nostru. A trecut un an de zile de la cutremur și oamenii stau tot în acele locuițe provizorii. În tot acest timp banii există, iar acești bani au fost dați de către Guvernul României pentru a putea fi construite niște blocuri noi pentru oamenii care au avut de suferit în acel cutremur. Cât va trebui să mai așteptăm pentru ca oameni care locuiesc în acele containere să fie mutați în locuițe noi?”, spune Călin Petru Marian candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

CAPTURĂ VIDEO: FACEBOOK PNL FILIALA HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate