Actualitate
În comuna Pui se pregătește predarea ștafetei între primari

Cu o populație de circa 4.000 de locuitori, comuna Pui este cea mai mare localitate rurală din județul Hunedoara. Comuna Pui se întinde pe o suprafață de aproximativ 30 de kilometri pătrați și are în componență, pe lângă așezarea de reședință, alte 11 sate aparținătoare, fiind vorba despre Băiești, Federi, Fizești, Galați, Hobița, Ohaba – Ponor, Ponor, Râu Bărbat, Rușor, Șerel și Uric.
Încă un proiect important
La alegerile locale de la începutul verii anului în curs, administrația publică locală aflată în funcție nu a mai fost reconfirmată. Cu toate acestea, edilii actuali ai comunei au lucrat în interesul așezării și după alegeri. Acum, când se apropie finalizarea mandatului, s-a reușit semnarea unui contract pentru un nou proiect. „În urma demersurilor pe care le-am făcut la Ministerul Apelor, Pădurilor și Mediului au fost aprobate ample lucrări de regularizare a râului Rușor. Valoarea totală a investițiilor este de peste 11 milioane de euro. Se vor realiza aproximativ 9 km de ziduri de sprijin pe cursul râului Rușor, pe raza localităților Șerel și Rușor. De asemenea, în cadrul acestui proiect se va amenaja cursul apei prin recalibrarea albiei. Aceste lucrări sunt necesare pentru punerea în siguranță a bunurilor populației și publice în cazul unor inundații. Este, probabil, ultimul proiect pe care l-am obținut în calitatea de primar al comunei Pui, pe care am ocupat-o timp de 24 de ani, și am speranța că noua administrație îl va duce la bun sfârșit. Acum, la final de mandat, vreau să le mulțumesc locuitorilor comunei Pui pentru încrederea acordată în aceste șase mandate, precum și consilierilor și colegilor din Primărie, cu care am făcut o echipă ce a implementat numeroase proiecte pentru așezarea în care locuim. Voi fi, în continuare, același om care va fi, în continuare, alături de concetățenii săi. Doresc succes noii administrații”, a spus Victor Tiberiu Stoica, primarul în exercițiu al comunei hunedorene Pui.
Noua administrație, pregătită de muncă
Noul primar al comunei Pui, care va fi instalat în funcție în perioada următoare, este Ovidiu Ciolea. Acesta, alături de echipa sa, are în plan noi proiecte de dezvoltare a comunei Pui. „În mod normal, vom continua investițiile demarate de actuala administrație, dar avem și noi mai multe proiecte de dezvoltare a comunei. Un proiect prioritar este introducerea rețelei de gaz metan în comună. Apa și canalizarea sunt, și ele, în atenția noastră. Astfel, la apă ne propunem înființarea de rețele în satele Șerel, Rușor și Băiești și să acordm tot sprijinul locuitorilor din Federi, Ohaba – Ponor, Ponor și Fizești pentru captare. În ce privește canalizarea, aceasta va fi introdusă la Șerel, Rușor, Băiești, Ohaba – Ponor și Ponor și vor fi puse în funcție stațiile de epurare de la Râu Bărbat și Galați. Totodată, ne propunem asfaltarea tuturor ulițelor din comună, dar și amenajarea de drumuri de exploatație agricolă între Șerel și satele Pui și Hobița. Acestea sunt doar o parte dintre proiectele noastre de viitor și sper să reușim să implementăm cât mai multe dintre acestea”, a declarat Ovidiu Ciolea, primarul ales al comunei hunedorene Pui.
Invitație la târg
Atât primarul în funcție din Pui, cât și cel ales, au o invitație de făcut pentru toți locuitorii comunei, dar nu numai. Astfel, la Pui, conform tradiției, pe 14 octombrie se organizează Târgul de toamnă. Din cauza pestei micilor rumegătoare nu vor fi animale în târg, dar celelalte produse industriale și alimentare nu vor lipsi.
Actualitate
Ați văzut-o? Tânără din Ghelari, căutată de polițiști

Ați văzut-o? Tânără din Ghelari, căutată de polițiști
Polițiștii caută o tânără din localitatea Ghelari, plecată de acasă
O tânără în vârstă de 21 de ani, din localitatea Ghelari, a plecat de la domiciliu în cursul zilei de azi, în jurul orei 18.00, și nu a revenit până în prezent.
Apostol Alexandra Maria are următoarele semnalmente: înălțime 1,60 metri, greutate 50 kg, păr șaten (lung) și ochi căprui.
La momentul plecării, acesta purta pantaloni de culoare verde, hanorac de culoare verde, vestă de culoare albastră (prevăzută cu glugă), încălțăminte tip adidas de culoare mov deschis.
Persoanele care dețin informații despre locul în care s-ar putea afla tânăra sunt rugate să contacteze cea mai apropiată unitate de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112.
Polițiștii continuă căutările și fac apel către cetățeni, pentru a furniza orice informație care ar putea conduce la găsirea acesteia.
Actualitate
Alegeri prezidențiale, turul 2. 850 de angajați MAI asigură siguranța votului

Misiunile de astăzi ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne în context electoral s-au desfășurat, la nivelul județului Hunedoara, conform graficului, fără să fie înregistrate incidente.
Efectivele MAI au preluat paza celor 525 de secții de vot, constituite la nivel județului Hunedoara, și le vor preda, mâine dimineață, președinților birourilor electorale, cu sigiliile intacte.
Cei 700 de angajați ai MAI au fost implicați, în principal, în misiuni de asigurare a protecției transportului buletinelor de vot și a celorlalte materiale necesare votării de la locurile de depozitare către secțiile de vot.
Pe parcursul acestei zile, în județul nostru, nu s-au înregistrat evenimente în context electoral.
În această dimineață, la ora 7.00, campania electorală s-a încheiat, iar continuarea propagandei electorale se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.500 și 4.500 lei. Prin continuarea propagandei electorale se înțelege inclusiv sfătuirea alegătorilor să voteze sau să nu voteze un anumit candidat.
Prin intermediul sistemului electronic de vot sunt detectate toate încercările de vot multiplu. Astfel, dacă o persoană a votat deja, în momentul scanării documentului de identitate, în secția de vot, sistemul emite automat o alertă care este transmisă inclusiv către Ministerul Afacerilor Interne.
Alegătorii, care în ziua votării se află în unitatea administrativ-teritorială în care și-au stabilit domiciliul sau reședința, pot vota doar la secția de votare unde sunt înscriși pe lista electorală permanentă.
Alegătorii, care se află în altă unitate administrativ-teritorială decât cea în care au domiciliul sau reședința, pot vota la orice secție de votare din localitatea respectivă.
Prezența oricărei persoane în cabina de vot, în afara celei care votează, este interzisă. Nerespectarea dispozițiilor legale privind prezența altor persoane în cabina de vot se pedepsește cu amendă cuprinsă între 4.500 lei și 10.000 de lei.
Excepție este cazul alegătorului care, din motive temeinice, constatate de președintele biroului electoral al secției de votare, nu poate să voteze singur. Acesta are dreptul să cheme în cabina de votare pentru a-l ajuta, un însoțitor, care nu poate fi însă din rândul persoanelor acreditate, al membrilor biroului electoral al secției de votare sau al candidaților.
Fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinului de vot este interzisă și constituie contravenție.
Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care nu dețin documente de identitate valabile și doresc să voteze, servicii publice comunitare de evidență a persoanelor de la nivelul județului Hunedoara vor avea program cu publicul, mâine, în ziua votului, între orele 07.00 și 21.00.
În ziua votului, la nivelul județului Hunedoara vor fi la datorie aproximativ 850 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, care vor desfășura activități pentru menținerea siguranței publice, verificarea sesizărilor privind posibile incidente electorale și asigurarea protecției secțiilor de vot.
CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN HUNEDOARA
CAPTURĂ VIDEO: IPJ HUNEDOARA
Actualitate
Fotbaliștii de la “Gojdu”, cei mai buni din țară

Fotbalul din Hunedoara are viitorul asigurat. Acest lucru este dat de rezultatul excelent realizat de echipa U14 a Colegiului Economic „Emanuil Gojdu” din municipiul de pe malurile Cernei.
Campioni ai ONSȘ
Băieții pregătiți de profesorul Raul Spătaru au reușit să câștige Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSȘ) la fotbal pentru ciclul gimnazial. Cei de la „Gojdu” au ajuns, alături de alte șapte echipe din țară, la turneul final, după ce s-au impus în fazele locale, județene și regionale. Hunedorenii au început bine turneul și, în primul meci din grupe, au învins, cu 4-1, Colegiul Tehnic Feroviar „Mihai I” București, în celălalt joc Liceul Tehnologic „Ion Podaru” din Ovidiu, județul Constanța, trecând, cu 3-2 de Școala Gimnazială „Alexandru Macedonski” Craiova. În etapa a doua trupa de pe Cerna a pierdut, cu 3-4, de la constănțeni, iar craiovenii i-au învins pe bucureșteni cu 3-1. În ultima etapă din grupe, după ce „Mihai I” a învins, cu 3-2, pe „Ion Podaru”, „Emanuil Gojdu” a trecut, cu 4-3, de „Alexandru Macedonski”, în urma acestor rezultate hunedorenii câștigând grupa, la egalitate de puncte cu cei de la Ovidiu, dar cu un golaveraj mai bun. În semifinale băieții pregătiți de Raul Spătaru au întâlnit cea de-a doua clasată din cealaltă grupă, ilfovenii de la Școala Gimnazială „Anton Pann” Voluntari, pe care i-au învins cu 2-1. În finală, unde au întâlnit pe LPS Cluj, cei de la Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara s-au impus, fără probleme, cu scorul de 4-0, devenind, astfel, campioni ai ONSȘ U14!
- Actualitatecu 2 zile in urma
Accident rutier în Petroșani. Un bărbat de 49 de ani a fost rănit după ce un șofer nu a acordat prioritate
- Actualitatecu 2 zile in urma
Furt în spital. Femeie lăsată fără 5.000 de lei, telefon și acte! Hoțul, prins de polițiști
- Actualitatecu 3 zile in urma
Primarul Orașului Geoagiu, Ovidiu Vlad, susține educația practică pentru tineri: „Elevii să fie pregătiți pentru viață, nu doar pentru examene”
- Actualitatecu 2 zile in urma
Bărbat din Călan prins cu substanțe psihoactive asupra sa, cercetat de poliție
- Actualitatecu 3 zile in urma
Lucrări intense pe autostrada A1 între Margina și Holdea: progrese importante la tunelurile T1 și T2
- Actualitatecu 3 zile in urma
23 de ani de la tragedia de la Exploatarea Minieră Vulcan – un omagiu adus eroilor minerilor
- Actualitatecu 3 zile in urma
„Săcărâmb Retro Ride” – O călătorie în timp pe patru roți, în inima Hunedoarei
- Comunitatecu 2 zile in urma
Comuna Hărău, între proiecte de dezvoltare și reorganizare administrativ – teritorială