Connect with us
Data: 16/05/2024
.

Actualitate

Incendiu într-o gospodărie din localitatea Dealu Babii. Misiunea pompierilor a durat peste trei ore

Publicat

pe

Un incendiu a izbucnit, joi seară, într-o gospodărie din localitatea Dealu Babii, de lângă Vulcan. Flăcările au cuprins acoperișul casei, bucătăria acesteia, precum și trei anexe. O femeie, proprietara imobilului, a fost asistată medicală după ce a suferit un atac de panică. Intervenția pompierilor a durat mai bine de trei ore. 

La fața locului s-au deplasat pompierii Gărzii de Intervenție Lupeni și cei ai Detașamentului Petroșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, și un echipaj SMURD.

„La sosirea echipajelor operative la fața locului, incendiul se manifesta violent la întregul acoperiș al casei, pe o suprafață de circa 100 de metri pătrați, la bucătăria acesteia și la trei anexe. Proprietarii s-au autoevacuat la timp, fără a fi răniți. Proprietara a suferit însă un atac de panică, fiind asistată medical la locul evenimentului. În timpul intervenției, pompierii au extras din locuință două butelii, înlăturând astfel pericolul unei explozii. Misiunea a durat peste trei ore, iar cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum deteriorat”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Sursa foto: ISU Hunedoara

Actualitate

Rezultatele Bursei Generale a Locurilor de Muncă de la Simeria. Peste 300 de posturi – oferite

Publicat

pe

Redactat de

Peste 300 de posturi au fost oferite la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, acțiune organizată astăzi, la Simeria, de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara. Evenimentul a avut loc la Centrul de Afaceri din localitate, începând cu ora 10:00.

Potrivit reprezentanților AJOFM Hunedoara, la această bursă, au fost contactaţi un număr de 33 de angajatori în vederea participării şi au fost prezenți efectiv un număr de 19 agenţi economici.

Oferta de locuri de muncă a numărat 313 posturi și au participat la bursă 298 de hunedoreni. Au fost selectate 74 de persoane în vederea încadrării şi au fost încadrate în muncă 21 de persoane. Agenţia va monitoriza după un interval de 30 de zile câte dintre persoanele selectate au fost încadrate în muncă. Dorim să mulţumim tuturor participanţilor la bursă pentru înţelegere şi buna colaborare”, au transmis reprezentanții AJOFM Hunedoara.

O acțiune similară a avut loc cu o zi înainte la Petroșani, unde 171 de persoane au fost selectate în vederea încadrării în muncă, iar 62 au fost angajate.

Bursa Generală a Locurilor de Muncă continuă mâine, 17 mai, la Deva, tot de la ora 10:00, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din reședința de județ, iar de la aceeași oră, și la Hunedoara, în foaierul Casei de Cultură din localitate.

Advertisement

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara, iar în cadrul acțiunii se desfășoară și „Târgul de Oferte Educaționale și Orientare în Carieră”, pentru absolvenții claselor terminale.

 

Citeste mai mult ...

Actualitate

Investiții în mai multe localități

Publicat

pe

Redactat de

Guvernul României a aprobat o Ordonanță de Urgență care vine în sprijinul autorităților locale, aducând o serie de modificări pentru flexibilizarea procedurilor prin care sunt finanțate proiectele în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Sunt peste 1.500 de proiecte de investiții care vor putea fi finanțate ca urmare a acestor modificări.

De asemenea, printr-un Memorandum aprobat tot astăzi la inițiativa Ministerului Dezvoltării, se va asigura plata pentru lucrări deja executate în cadrul Programului ”Anghel Saligny”, Programului Național de Dezvoltare Locală (etapele 1 și 2) și Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

”Este vorba despre aproape 1 miliard de lei, fonduri puse la dispoziția Ministerului Dezvoltării pentru investiții aflate în derulare în comunitățile locale din întreaga țară, pentru realizarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, a drumurilor, podurilor și a rețelelor inteligente de distribuirea gazelor naturale”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Cod galben de intensificări ale vântului în zona de sud a județului, până vineri noapte

Publicat

pe

Redactat de

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă și pentru zona de sud a județului Hunedoara, începând de joi dimineață (16 mai), de la ora 10:00, până vineri noapte (17 mai), la ora 23:00.

“În intervalul menționat, în sudul Banatului și al Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…65 km/h, și temporar de peste 70…80 km/h”, a informat ANM.

ANM notează că local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în sudul, vestul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h. În Banat și sudul Crișanei în noaptea de joi spre vineri (16/17 mai) vor fi averse în general moderate cantitativ (15…20 l/mp) și descărcări electrice.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate