Connect with us
Data: 03/01/2025
.

Actualitate

FOTO: Incendiu pe Cheile Jiețului: Intervenție dificilă a pompierilor din Petroșani pentru stingerea flăcărilor la o cabană izolată

Publicat

pe

13 pompieri ai Detașamentului Petroșani au intervenit, astăzi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cabană aflată în localitatea Petrila, pe Cheile Jiețului.

Pentru misiune au fost alocate 2 autospeciale de stingere, o autoscară și o ambulanță SMURD, dar, din cauza drumului impracticabil, nu s-a putut folosi tehnica de intervenție, pompierii ajungând la locul incendiului după ce au parcurs aproximativ 2 kilometri, pe jos.
La fața locului, echipajele de intervenție au constatat că ardea structura din lemn a acoperișului construcției cu un etaj, astfel că, de urgență, s-a acționat din exterior, pentru îndepărtarea grinzilor aflate lângă hornul unei sobe aflată în funcțiune.
Din fericire nicio persoană nu a fost rănită, cei 8 tineri care se aflau în cabană, au ieșit în curte imediat după izbucnirea incendiului.
La creșterea gradului de dificultate a intervenției, la distanța mare față de drumul circulabil, s-a adăugat și faptul că drumul de acces era acoperit cu gheață. De asemenea, nu exista nicio sursă de apă pe care ar fi putut s-o folosească pompierii în misiunea lor de localizare și lichidare a incendiului.
Cauza probabilă a izbucnirii flăcărilor a fost o defecțiune în funcționarea corectă a evacuării fumului prin horn, dar și faptul că în apropierea acestuia se aflau mai multe materiale ușor inflamabile.
Pentru a preîntâmpina apariția unor astfel de situații, la exploatarea coşurilor şi burlanelor pentru evacuarea fumului, pompierii vă recomandă să aveți în atenție următoarele:

* Verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată;
* Coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor;
* În podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;

FOTO: ISU Hunedoara

Actualitate

Cursuri gratuite de zbor la Aeroclubul Teritorial “Constantin Manolache” Deva. Înscrierile încep în 8 ianuarie

Publicat

pe

Redactat de

Tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 23 de ani, care doresc să învețe să zboare cu planorul, cu avionul ultraușor sau să sară cu parașuta, se pot înscrie la cursurile gratuite organizate de Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva. Înscrierile încep pe data de 8 ianuarie și se fac până pe 7 februarie 2025.

La Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva se vor organiza, și anul acesta, cursuri gratuite de zbor cu planorul, avionul ultraușor și salt cu parașuta. Tinerii interesați se pot înscrie începând de la mijlocul săptămânii viitoare.

“Începând cu 8 ianuarie 2025, Aeroclubul Teritorial “Constantin Manolache” Deva vă așteaptă pentru înscrierea la cursurile gratuite de zbor cu planorul, avionul ultraușor și salt cu parașuta. Perioada înscrierilor: 08 ianuarie 2025 – 07 februarie 2025. Ce cursuri vă oferim? Obținerea licenței de pilot de planor, Obținerea licenței de pilot de aeronave ultraușoare motorizate, Obținerea licenței de parașutist. Cine poate aplica? Tinerii cu vârsta între 15 ani (împliniți) și 23 de ani (neîmpliniți) sunt eligibili pentru cursurile gratuite. Activitatea de zbor la disciplina planorism poate începe de la vârsta de 15 ani, iar la celelalte discipline, începând cu împlinirea vârstei de 16 ani. Persoanele ce nu se încadrează pentru cursurile gratuite pot opta pentru parcurgerea oricărui curs, contra cost. Pentru informații complete despre condițiile de înscriere, documentele necesare vizitează site-ul nostru sau contactează personalul Aeroclubului Teritorial Deva prin informațiile de contact de pe afiş. Vă așteptăm la zbor!”, au transmis reprezentanții Aeroclubului Teritorial „Constantin Manolache” Deva.

Situat la doar câțiva kilometri distanță de reședința județului Hunedoara, în vecinatatea satului Săulești, Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva a fost înfiinţat în anul 1975.

În anii trecuți, zeci de tineri hunedoreni, împătimiți ai zborului, s-au înscris la cursurile organizate la Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva. O parte dintre ei au optat pentru parașutism, iar alții pentru a învăța cum să zboare cu planorul sau cu avionul ultrașor.

Advertisement

 

Sursa foto: Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva
Citeste mai mult ...

Actualitate

Elevii se întorc la școală miercuri, 8 ianuarie. Următoarea vacanță – în februarie

Publicat

pe

Redactat de

Elevii se întorc la școală, de miercuri, 8 ianuarie 2025, după vacanța de iarnă.

Începe modulul 3 de cursuri. Următoarea vacanță pentru elevii hunedoreni – între 17 și 21 februarie

Prima zi de școală din anul 2025miercuri, 8 ianuarie, deschide modulul 3 de cursuri, care are o durată diferită în fiecare județ. Elevii și profesorii merg la școală până când va începe vacanța de schi de o săptămână, decisă de către inspectoratele școlare. Pentru județul Hunedoara, această vacanță de schi a fost programată în săptămâna 17 -21 februarie 2025.

Citeste mai mult ...

Actualitate

„Permis pentru viitor”: Școala de șoferi gratuită pentru tineri din medii defavorizate

Publicat

pe

Redactat de

Programul „Permis pentru viitor”, în cadrul căruia se acoperă costurile școlii de șoferi pentru tineri cu posibilități materiale reduse, a ajuns la cea de-a 10-a ediție. Organizatorii anunță că, solicitările de finanțare pot fi transmise, online sau prin poștă până la data de 27 ianuarie 2025.

Sunt eligibili tinerii din toată țara, cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani care provin din medii defavorizate și care își doresc să obțină un permis de conducere pentru categoriile B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Programul „Permis pentru viitor” este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prima ediție a programului a fost lansată în anul 2015. În decursul celor nouă ediții, 181 de tineri au finalizat cu succes cursurile școlii de șoferi: 151 au obținut permise de categoria B, 27 de categoria C și trei atestate, o tânără cu handicap a obținut permis categoria B pentru automobil adaptat, un tânăr a promovat examenul pentru categoria B96 (ce permite suma MMA autoturism + rulotă/remorcă până la limita de 4.250 kg), iar un alt tânăr a obținut permisul pentru tractoare agricole. Alți 71 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

Formularul de înscriere și alte informații sunt disponibile pe website-ul Fundației Pentru Comunitate – https://pentrucomunitate.ro/permis.

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate