Connect with us
Data: 03/01/2025
.

Actualitate

Mai multe zone din județ, sub cod galben de vânt

Publicat

pe

Mai multe zone din județ sunt sub cod galben de vânt.

Meteorologii au emis mai multe avertizări de vreme severă pentru perioada 2-4 ianuarie, ce vizează majoritatea regiunilor din țară, în special zonele montane. Fenomenele includ intensificări ale vântului, viscol, zăpadă troienită și depuneri de polei, determinând condiții dificile de trafic și un risc sporit pentru cei aflați în zonele afectate.

Cod galben de viscol și vânt puternic

În intervalul 2 ianuarie, ora 10:00 – 3 ianuarie, ora 12:00, în Carpații Orientali, Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali, vântul va sufla în rafale de 60-90 km/h, provocând viscol și reducerea vizibilității sub 100 de metri. În prima parte a zilei de 3 ianuarie, intensificările vântului vor afecta și restul Carpaților Meridionali, mai ales la altitudini mari.

De asemenea, în zonele joase ale județelor Bihor, Suceava și Neamț, în intervalul 2 ianuarie, ora 12:00 – 3 ianuarie, ora 03:00, se vor înregistra rafale de 50-60 km/h.

Cod portocaliu de viscol puternic

Situația devine critică la altitudini de peste 1700 m în Munții Apuseni, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, unde, în intervalul 2 ianuarie, ora 22:00 – 3 ianuarie, ora 10:00, vântul va depăși 110-120 km/h. Aceste rafale vor genera viscol puternic, troienind zăpada și reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Precipitații și polei în regiunile joase

Conform unei informări meteorologice valabile până pe 4 ianuarie, ora 10:00, precipitațiile vor afecta treptat vestul, nordul și centrul țării, extinzându-se ulterior către sud. În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor predomina ploile, în timp ce în Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei se vor înregistra precipitații mixte. La munte vor cădea ninsori consistente, formând un strat nou de zăpadă de 10-20 cm. Izolat, în special în zonele joase, sunt posibile depuneri de polei.

Advertisement

Cantitățile de precipitații vor ajunge la 10-15 l/mp, iar izolat pot depăși 20 l/mp.

Recomandări pentru populație

Autoritățile recomandă prudență sporită în zonele montane și în regiunile afectate de vânt puternic și viscol. Deplasările în aceste zone ar trebui evitate pe cât posibil, iar echiparea vehiculelor cu lanțuri antiderapante este esențială. Totodată, pietonii sunt sfătuiți să acorde atenție trotuarelor alunecoase și riscurilor asociate poleiului.

FOTO: ANM

Actualitate

Cursuri gratuite de zbor la Aeroclubul Teritorial “Constantin Manolache” Deva. Înscrierile încep în 8 ianuarie

Publicat

pe

Redactat de

Tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 23 de ani, care doresc să învețe să zboare cu planorul, cu avionul ultraușor sau să sară cu parașuta, se pot înscrie la cursurile gratuite organizate de Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva. Înscrierile încep pe data de 8 ianuarie și se fac până pe 7 februarie 2025.

La Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva se vor organiza, și anul acesta, cursuri gratuite de zbor cu planorul, avionul ultraușor și salt cu parașuta. Tinerii interesați se pot înscrie începând de la mijlocul săptămânii viitoare.

“Începând cu 8 ianuarie 2025, Aeroclubul Teritorial “Constantin Manolache” Deva vă așteaptă pentru înscrierea la cursurile gratuite de zbor cu planorul, avionul ultraușor și salt cu parașuta. Perioada înscrierilor: 08 ianuarie 2025 – 07 februarie 2025. Ce cursuri vă oferim? Obținerea licenței de pilot de planor, Obținerea licenței de pilot de aeronave ultraușoare motorizate, Obținerea licenței de parașutist. Cine poate aplica? Tinerii cu vârsta între 15 ani (împliniți) și 23 de ani (neîmpliniți) sunt eligibili pentru cursurile gratuite. Activitatea de zbor la disciplina planorism poate începe de la vârsta de 15 ani, iar la celelalte discipline, începând cu împlinirea vârstei de 16 ani. Persoanele ce nu se încadrează pentru cursurile gratuite pot opta pentru parcurgerea oricărui curs, contra cost. Pentru informații complete despre condițiile de înscriere, documentele necesare vizitează site-ul nostru sau contactează personalul Aeroclubului Teritorial Deva prin informațiile de contact de pe afiş. Vă așteptăm la zbor!”, au transmis reprezentanții Aeroclubului Teritorial „Constantin Manolache” Deva.

Situat la doar câțiva kilometri distanță de reședința județului Hunedoara, în vecinatatea satului Săulești, Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva a fost înfiinţat în anul 1975.

În anii trecuți, zeci de tineri hunedoreni, împătimiți ai zborului, s-au înscris la cursurile organizate la Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva. O parte dintre ei au optat pentru parașutism, iar alții pentru a învăța cum să zboare cu planorul sau cu avionul ultrașor.

Advertisement

 

Sursa foto: Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva
Citeste mai mult ...

Actualitate

Elevii se întorc la școală miercuri, 8 ianuarie. Următoarea vacanță – în februarie

Publicat

pe

Redactat de

Elevii se întorc la școală, de miercuri, 8 ianuarie 2025, după vacanța de iarnă.

Începe modulul 3 de cursuri. Următoarea vacanță pentru elevii hunedoreni – între 17 și 21 februarie

Prima zi de școală din anul 2025miercuri, 8 ianuarie, deschide modulul 3 de cursuri, care are o durată diferită în fiecare județ. Elevii și profesorii merg la școală până când va începe vacanța de schi de o săptămână, decisă de către inspectoratele școlare. Pentru județul Hunedoara, această vacanță de schi a fost programată în săptămâna 17 -21 februarie 2025.

Citeste mai mult ...

Actualitate

„Permis pentru viitor”: Școala de șoferi gratuită pentru tineri din medii defavorizate

Publicat

pe

Redactat de

Programul „Permis pentru viitor”, în cadrul căruia se acoperă costurile școlii de șoferi pentru tineri cu posibilități materiale reduse, a ajuns la cea de-a 10-a ediție. Organizatorii anunță că, solicitările de finanțare pot fi transmise, online sau prin poștă până la data de 27 ianuarie 2025.

Sunt eligibili tinerii din toată țara, cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani care provin din medii defavorizate și care își doresc să obțină un permis de conducere pentru categoriile B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Programul „Permis pentru viitor” este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prima ediție a programului a fost lansată în anul 2015. În decursul celor nouă ediții, 181 de tineri au finalizat cu succes cursurile școlii de șoferi: 151 au obținut permise de categoria B, 27 de categoria C și trei atestate, o tânără cu handicap a obținut permis categoria B pentru automobil adaptat, un tânăr a promovat examenul pentru categoria B96 (ce permite suma MMA autoturism + rulotă/remorcă până la limita de 4.250 kg), iar un alt tânăr a obținut permisul pentru tractoare agricole. Alți 71 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

Formularul de înscriere și alte informații sunt disponibile pe website-ul Fundației Pentru Comunitate – https://pentrucomunitate.ro/permis.

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate