Actualitate
Începe Liga 3!

Vineri și sâmbătă se joacă meciurile primei etape din sezonul 2024–2025 al Ligii 3 la fotbal. La competiție participă și două echipe din județul Hunedoara, Jiul Petroșani și Minerul Lupeni, însă acestea sunt repartizate în serii diferite.
Jiul joacă vineri, în deplasare
În seria 8, Jiul Petroșani va juca primul meci în deplasare, la SCM Râmnicu Vâlcea, formație care pare a fi principala favorită la câștigarea campionatului. Meciul este programat vineri, 30 august, cu începere de la ora 18:00. Tot în aceeași zi și de la aceeași oră mai sunt programate meciurile Gilortul Cărbunești – Aro Câmpulung, Speed Bradu – Unirea Bascov și Vulturii Fărcășești – ACSO Filiași. Ultimul meci al etapei, cel dintre Viitorul Dăești și Sparta Horezu, este programat pentru sâmbătă, 31 august, cu începere tot de la ora 18:00.
Minerul debutează sâmbătă, pe teren propriu
Minerul Lupeni, care revine în Liga 3 după mulți ani, a fost repartizată în seria 9 și va debuta în campionat pe teren propriu. Cei de la Lupeni vor primi sâmbătă, 31 august, de la ora 18:00, vizita celor de la Poli Timișoara, o echipă care este văzută ca favorită pentru a accede cel puțin în play-off. Celelalte patru meciuri ale etapei se dispută vineri, 30 august, tot de la ora 18:00, fiind vorba despre întâlnirile CSC Ghiroda – Avântul Periam, Timișul Șag – Viitorul Arad, Progresul Pecica – CS Peciu și Lotus Felix – Gloria Cermei.
Se revine la formatul competițional de acum două ediții
Federația Română de Fotbal (FRF) a oferit detalii despre formatul competițional, care este identic cu cel de acum două sezoane. „Ca în sezonul precedent, Liga 3 va fi formată dintr-un sezon regular, tur-retur, de 18 etape, urmat de un play-off între primele 4 clasate, respectiv un play-out între celelalte 6 echipe. Play-off-ul se va juca în format tur-retur-tur, 9 etape, iar play-out-ul în format tur-retur, 10 etape. Ultima fază a competiției, în care vor evolua echipele clasate pe primele două locuri în play-off-ul fiecărei serii, va consta în două runde de baraj. 10 dueluri în dublă manșă, urmate de runda finală, tot în dublă manșă, la finalul căreia vom cunoaște cele 5 echipe promovate în sezonul 2025–2026 al Ligii 2”, a anunțat FRF. Nu se pomenește nimic despre retrogradare, întrucât, așa cum a arătat experiența anilor anteriori, mai nimeni nu pică în eșalonul inferior din cauza retragerilor numeroase care se fac între sezoane sau chiar în timpul lor. În mod teoretic, vor retrograda ultimele două locuri din cele zece serii, plus echipa de pe locul al optulea cu cea mai slabă linie de clasament.
Actualitate
VIDEO: Ninge în Straja

Ninge în stațiunile montane din Valea Jiului.
Avertizare de instabilitate atmosferică și averse însemnate cantitativ. Stațiunile montane din Valea Jiului au fost acoperite de un strat nou de zăpadă, în timp ce meteorologii avertizează asupra instabilității atmosferice accentuate în mai multe regiuni ale țării.
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN, valabilă astăzi, 31 martie, între orele 13:00 și 23:00, pentru zonele montane și submontane, dar și pentru anumite regiuni din Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia.
În aceste zone, se vor înregistra averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și căderi de măzăriche sau grindină de mici dimensiuni. Cantitățile de apă ar putea depăși local 20-25 l/mp, iar izolat se pot atinge valori de 30-35 l/mp.
Meteorologii subliniază că furtunile sunt fenomene cu caracter local și nu pot fi prognozate cu exactitate în fiecare localitate, însă probabilitatea de manifestare este mai ridicată în regiunile aflate sub incidența avertizării.
Autoritățile recomandă prudență pentru cei care călătoresc în zonele vizate, în special în stațiunile montane, unde condițiile meteo pot influența traficul și siguranța turiștilor.
FOTO: Captură Cabana Edelweiss
Actualitate
Din joacă erau să dea foc unui bloc

Un incendiu s-a produs în această după-amiază într-un bloc din Lupeni.
Două echipaje de intervenție și unul SMURD din cadrul Detașamentului Petroșani (Garda de Intervenție Lupeni) au intervenit, în această după-amiază pentru a gestiona situația de urgență produsă de un incendiu izbucnit la un apartament situat la etajul 1 al unei clădiri de 4 etaje, din Lupeni.
La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la balconul locuinței, iar 20 de locatari erau ieșiți în afara clădirii, evacuându-se din cauza pericolului posibil pe care-l reprezenta fumul dens degajat în urma incendiului.
Pompierii au intervenit de urgență pentru ca flăcările să nu se extindă la alte încăperi ale apartamentului sau la alte locuințe, au localizat incendiul și apoi l-au lichidat. Nu s-au înregistrat victime, iar după finalizarea misiunii locatarii s-au reîntors în apartamente.
În urma incendiului au ars diferite materiale combustibile aflate depozitate pe balcon, iar cauza probabilă a izbucnirii flăcărilor a fost jocul copiilor cu focul.
Foto: Arhivă
Actualitate
Bugetul județului, aprobat în unanimitate. Peste două treimi din fonduri merg la „Dezvoltare”

Bugetul judeţului pe anul în curs a fost votat, astăzi, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara. Este vorba de aproape 800 de milioane de lei, fonduri din care peste două treimi merg la „Dezvoltare”.
Bugetul județului Hunedoara pentru anul 2025 a fost adoptat cu unanimitate de voturi, toți cei 33 de aleși susținând proiectul de buget propus de președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.
Potrivit reprezentanților instituției, bugetul județean pentru 2025 este cu 23,7 la sută mai mare față de cel din anul precedent. 67 la sută din totalul fondurilor sunt alocate secțiunii de dezvoltare, iar diferența de 33 la sută este destinată funcționării. Principalele surse de finanțare pentru investițiile din acest an includ PNRR, fonduri europene, Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, excedentul anului 2024, împrumuturi și fonduri alocate de CNAIR.

Sursa: CJ Hunedoara
„Votul unanim dat astăzi pentru bugetul județean este o dovadă clară că interesul județului Hunedoara este mai important decât orice dispute politice. Le mulțumesc tuturor consilierilor județeni pentru responsabilitatea de care au dat dovadă. Avem un buget solid, axat pe dezvoltare, care ne permite să continuăm proiectele esențiale pentru hunedoreni. Avem o sumă mai mică pentru funcționare față de anul trecut, dar acest nu face decât să ne responsabilizeze pentru buna gestionare a resurselor. Prioritatea noastră este să construim un județ modern, iar fondurile pe care le atragem prin proiecte europene și naționale ne ajută să realizăm acest obiectiv”, a declarat, la finalul ședinței, președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.
- Actualitatecu 21 de ore in urma
Interviu cu dr. Răzvan Betea, medic primar obstetrică-ginecologie, supraspecializat în gineco-oncologie și cu subspecializare în estetică ginecologică
- Actualitatecu 3 zile in urma
Podul de acces în Castelul Corvinilor, refăcut. Spectaculosul monument medieval poate fi vizitat din nou
- Actualitatecu 2 zile in urma
“ONE MORE STEP”: Mihai Roșu, tânărul care pornește într-o provocare extremă – 763 de kilometri pe jos, în 14 zile. Va trece și prin Deva
- Actualitatecu 2 zile in urma
Tragic: O femeie a murit intoxicată cu fum, în urma unui incendiu care i-a cuprins casa
- Actualitatecu 2 zile in urma
Șofer prins băut la volan, după o urmărire în trafic
- Actualitatecu 2 zile in urma
Succes la scor pentru Corvinul
- Actualitatecu 2 zile in urma
Incendiu într-o clădire din Petrila. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale
- Actualitatecu 18 ore in urma
Petrila, mai curată: Campania de primăvară continuă cu implicarea cetățenilor