Connect with us
Data: 14/04/2024
.

Actualitate

Instituția Prefectului: Grupul de Suport Tehnic al CJSU Hunedoara a constatat că nu se impune declararea stării de alertă epidemiologică în orașul Simeria

Publicat

pe

Grupul de Suport Tehnic al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Hunedoara a constatat că nu se impune declararea stării de alertă epidemiologică la nivelul orașului Simeria, a transmis Instituția Prefectului – Județul Hunedoara.

Potrivit unei informări a Instituției Prefectului – Județul Hunedoara, Grupul de Suport Tehnic al CJSU Hunedoara a fost, luni, convocat de către prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, pentru a analiza posibila situație epidemiologică de la nivelul orașului Simeria, creată de neridicarea deșeurilor menajere de către operatorul de salubritate S.C. Simprestutil S.R.L.

„În urma acestei întâlniri, o echipă operativă a fost constituită, iar reprezentanții acesteia s-au deplasat astăzi în teren pentru a constata starea de fapt. La fața locului s-au constatat următoarele aspecte:

– Unele recipiente destinate colectării deșeurilor stradale și din zona limitrofă a platformelor gospodărești de pe raza U.A.T. Simeria au capacitatea depășită și în jurul lor s-au găsit deșeuri menajere solide de tipul: resturi vegetale, doze din material plastic și aluminiu, deșeuri de hârtie și carton;

– Nu au fost colectate deșeurile municipale amestecate (deșeuri nepericuloase).

Advertisement

În urma constatărilor de la fața locului, s-a stabilit următorul set de măsuri:

1. Întocmirea unei strategii pe termen scurt (de către U.A.T. Simeria) privind prevenirea tipului de risc epidemiologic generat de eșecul serviciului public de salubrizare.

2. În conformitate cu prevederile ordinului Ministerului Sănătății nr. 119/2014, cu modificările și completările ulterioare, art. 36 alin. 1: „Autorităţile publice locale, operatorii economici şi asociaţiile de proprietari/locatari au obligaţia să asigure colectarea selectivă, îndepărtarea şi neutralizarea deşeurilor solide. Se interzice aruncarea deşeurilor solide în alte locuri decât cele amenajate special şi autorizate.” și art. 37 alin. 3: „Administraţia publică locală va asigura colectarea, îndepărtarea şi neutralizarea deşeurilor menajere şi stradale. Este interzisă depozitarea deşeurilor după colectarea lor, direct pe sol, pe domeniul public sau privat.”, rămâne în vigoare măsura dispusă prin adresa DSP Hunedoara cu nr. 1661 din 22.02.2024, respectiv obligația Primăriei Orașului Simeria de a lua toate măsurile necesare în vederea gestionării corespunzătoare a deșeurilor menajere solide.

3. Respectarea ritmului de evacuare a deșeurilor stradale impus prin prevederile ordinului Ministerului Sănătății 119/2014 cu modificările și completările ulterioare, art. 38, lit. d, respectiv: „recipientele se golesc periodic, nu mai rar de o dată la două zile, în perioada 01.04 – 01.10 și o dată la trei zile în perioada 01.10 – 01.04.”.

4. Respectarea prevederilor legale privind legislația de protecție a mediului aflată în vigoare: OUG 195/2005 privind protecția mediului, cu modificările și completările ulterioare, OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare și OUG 21/2002 privind gospodărirea localităților urbane și rurale.

Advertisement

În concluzie, reprezentanții Grupului de Suport Tehnic al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara au constatat că nu se impune declararea stării de alertă epidemiologică la nivelul orașului Simeria”, se arată în informarea Instituției Prefectului – Județul Hunedoara.

Membrii Grupului de Suport Tehnic: Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, Garda de Mediu Hunedoara, Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara, Serviciul Județean de Ambulanță Hunedoara, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Spitalul Județean de Urgență Deva, S.C. APARPOD S.A. Deva, Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara, Primăria Orașului Simeria.


Primarul orașului Simeria, Iulius Bedea, a convocat, luni, din nou, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Simeria pentru a declara stare de alertă pe teritoriul UAT Simeria și a făcut o nouă solicitare, în acest sens, către prefectul județului Hunedoara. „Starea de alertă îmi va permite să încredințez imediat serviciile de salubritate unei firme care să asigure curățenia orașului până la finalizarea procedurilor de licitație. Rezilierea contractului cu Simprestutil îmi va permite să demarez procedurile necesare organizării unei licitații, astfel încât acest serviciu să poată fi atribuit prin licitație unei firme private. Aceste proceduri pot dura mai mult de 3 luni. Aceștia sunt pașii legali pe care îi pot urma. Fără aprobările respective nu am alte soluții legale care să îmi permită să intervin pentru remedierea situației”, a transmis, luni seară, printr-un mesaj publicat pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, Iulius Bedea, primarul orașului Simeria.


 

Advertisement

Actualitate

Întreruperi de energie electrică, programate în perioada 15 – 19 aprilie, în județul Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Rețele Electrice Banat, companie parte a grupului PPC, denumită anterior E-Distribuţie Banat, anunță întreruperi de energie electrică, planificate pentru revizii și reparații, în câteva localități din județul Hunedoara, în perioada 15-19 aprilie 2024.

Următoarele întreruperi se vor realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în bune condiții:

judetul Hunedoara

Ziua / Data

Localitatea, strada afectata

Orar

Advertisement
Luni , 15 Aprilie 2024
Deva, strazile: 1 Mai, Oituz (partial)

09:00 – 17:00

Vulcan, strada Valea Lupului

09:00 – 17:00

Marţi , 16 Aprilie 2024
Lupeni, strada Viscozei

09:00 – 17:00

Uricani, strazile: Mailat, Tusu, Tuscior, DN66A (partial); Gater Comexim R; Pensiunea Maya

09:00 – 17:00

Vata de Sus; Cazanesti

09:00 – 17:00

Advertisement
Deva, strazile: 1 Mai, Oituz (partial)

09:00 – 17:00

Streisangiorgiu

09:00 – 17:00

Miercuri, 17 Aprilie 2024
Merisor (partial); Crivadia (partial)

09:00 – 17:00

Grohotele; Dupapiatra; Tarnita

09:00 – 17:00

Branisca; Boz; Tarnava; Tarnavita; Cabesti; Gialacuta; Furcsoara; Barastii Iliei

09:00 – 17:00

Advertisement
Deva, strazile: 1 Mai, Oituz (partial)

09:00 – 17:00

Joi , 18 Aprilie 2024
Merisor (partial); Crivadia (partial)

09:00 – 17:00

Deva, strazile: 1 Mai, Oituz (partial)

09:00 – 17:00

Alun; Cernisoara Florese; Bunila

09:00 – 17:00

Galbina

09:00 – 17:00

Advertisement
Branisca; Boz; Tarnava; Tarnavita; Cabesti; Gialacuta; Furcsoara; Barastii Iliei

09:00 – 17:00

Vineri , 19 Aprilie 2024
Lupeni, strazile: Zanoaga, 9 Mai

09:00 – 17:00

Deva, strazile: 1 Mai, Oituz (partial)

09:00 – 17:00

Alun; Cernisoara Florese; Bunila

09:00 – 17:00

Grohotele; Dupapiatra; Tarnita

09:00 – 17:00

Advertisement
Merisor (partial); Crivadia (partial); Cioclovina; Luncani

09:00 – 17:00

Citeste mai mult ...

Actualitate

Cetățean nepalez, căutat cu forțe sporite, găsit după mai multe ore

Publicat

pe

Redactat de

Un cetățean nepalez, dat dispărut de aparținători în arealul cuprins între comuna Almașu Mare, din județul Alba, și satul Dupăpiatră, din județul Hunedoara, a fost căutat cu forțe sporite în cursul nopții trecute și astăzi. După mai multe ore de căutări, bărbatul a fost găsit teafăr.

O echipă de salvatori montani a Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Hunedoara a participat, în cursul nopții trecute și al zilei de azi, la acțiunea de căutare a unei persoane de origine nepaleză dată dispărută de aparținători în arealul cuprins între comuna Almașu Mare, din județul Alba, și satul Dupăpiatră din județul Hunedoara. Deoarece, în cursul nopții, nu a fost găsit, azi s-au reluat căutările cu forțe sporite. La acțiune au participat structurile celor două județe: salvamontiști, polițițiști, jandarmi, pădurari și voluntari. În jurul amiezii, persoana a fost găsită fără afecțiuni medicale”, a informat Salvamont Hunedoara.

Sursa foto: Salvamont Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

Misiune de căutare a unei persoane posibil înecată în „Barajul Mare” de la Sântămărie Orlea. Intervenție cu scafandri

Publicat

pe

Redactat de

Misiune de căutare a unei persoane posibil înecată în „Barajul mare” de la Sântămărie Orlea, lângă orașul Hațeg.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara au informat că se intervine cu un echipaj de scafandri și alți trei subofițeri, de la Deva, dar și cu două autospeciale de intervenție și o barcă de salvare, de la Detașamentul Hunedoara.

„Dispeceratul Integrat a anunțat tehnicienii hidrocentralei din amonte, să acționeze în consecință, astfel încât să evite creșterea nivelului apei în aval, ceea ce ar periclita intervenția salvatorilor. Intervenție în dinamică”, au transmis reprezentanții ISU Hunedoara.

 

Foto: arhivă

Advertisement
Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate