Actualitate
Întâlnire importantă la Termocentrala Mintia, în prezența investitorilor. Vor fi create câteva sute de locuri de muncă
Investitorii de la Termocentrala Mintia au fost prezenți, astăzi, în județ. A avut loc o primă întâlnire cu investitorii grupului Mass Global Energy Rom, unde prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, alături de primarul municipiului Deva, Florin Nicolae Oancea, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, primarul comunei Vețel, Ioan Hențiu, reprezentanții Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roșu și Samuel Dioane, precum și Emil Gros de la Expert Insolvență, au avut o prima discuție în ceea ce privește investiția.
În prima fază, personalul dispus va cuprinde peste 500 de persoane, iar având în vedere că grupul reprezintă unul dintre cei mai importanți jucători ai pieței mondiale în domeniul energiei, conducerea s-a asigurat de faptul că se va ține cont de oamenii locurilor unde se realizează investițiile.
„Termocentrala Mintia nu va fi distrusă, ci va fi pusă în valoare, devenind una dintre cele mai puternice surse energetice la nivel național. Cu toți suntem conștienți de faptul că viitorul energiei este unul care se bazează pe soluții inovative. După întâlnirea ce a avut loc astăzi, sunt încântat de faptul că termocentrala Mintia va funcționa datorită soluțiilor inovatoare pe care investitorii le vor implementa, aspect clarificat în mod cert de către aceștia. Este un moment important pentru sistemul energetic românesc, deoarece acești oameni sunt interesați să construiască și nu să distrugă ceea ce este existent. Un aspect esențial regăsit în solicitările lor constă în impunerea a 1200kw, în loc de 800kw, cât a fost prevăzut inițial”, a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.
Primarii Devei și comunei Vețel, prezenți la întâlnire
Reprezentanții administrațiilor județene și locale au salutat intențiile investitorului și au dat asigurări că vor sprijini administrativ demersurile legate de repornirea termocentralei. „Având în vedere că grupul reprezintă unul dintre cei mai importanți jucători ai pieței mondiale în domeniul energiei, conducerea s-a asigurat de faptul că se va ține cont de oamenii locurilor unde se realizează investițiile, componenta socială a investiției fiind una dintre valorile grupului. I-am asigurat pe investitori de tot sprijinul administrației locale în găsirea, selectarea și calificarea forței de muncă necesare acestei investiții. După finalizarea construcțiilor și darea în funcțiune a noilor capacități, la Mintia se va produce electricitate din surse regenerabile și nepoluante, în deplin acord cu cerințele de mediu. Termocentrala Mintia va fi transformată într-o centrală modernă, nepoluantă și profitabilă”, a menționat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.
Primarul comunei Vețel Ioan Hențiu a reiterat sprijinul administrației publice din comuna Vețel pentru investitori, sperând ca acesta să demareze cât mai repede lucrările necesare pentru modernizare și reconectarea Termocentralei Mintia la Sistemul Energetic Național. De asemenea, a transmis problemele cu care se confruntă comuna Vețel în raport cu trecutul celui mai important agent economic de pe teritoriul comunei Vețel și așteptările avute privind investiția în viitorul centralei electrice. Repornirea centralei, obiectiv strategic de interes național, înseamnă producție de energie electrică, locuri de muncă și resurse bugetare prin onorarea obligațiilor fiscale.
Președintele Mass Group Holding: „Suntem aici să construim!”
Ieri, s-a discutat și despre faptul că Mass Group Holding nu se „va atinge” de Termocentrala Mintia, unitatea veche, nu va tăia, nu va dezmembra și nu va demola nimic până când nu va construi noua termocentrală, care va funcționa exclusiv pe gaz. „Suntem aici să construim, nu să dezmembrăm. Vom realiza investiții în segmentul noilor tehnologii, în parteneriat cu unele dintre cele mai mari companii care pun la dispoziție componente și echipamente inovatoare pentru sistemul energetic”, a afirmat Ahmad Ismail Saleh, președintele Mass Group Holding, cumpărătorul Termocentralei Mintia. Acesta a mai a declarat că nu vor pleca de la Mintia (seara trecută) până când nu vor decide exact locul în care va fi construită noua termocentrală pe gaz. După obținerea tuturor autorizațiilor necesare de la statul român, investitorii au dat asigurări că vor fi necesare doar 27 de luni până la livrarea primului MW în sistemul energetic național. MGER dorește să înceapă efectiv construcția în 3-4 luni, în funcție de cât de repede va obține aprobările.
Mass Group Holding este unul dintre cei mai mari producători de energie din lume, astăzi produc peste 8.600 MW, au peste 15 ani de experiență în domeniu și au afirmat că este relativ ușor pentru ei să construiască o capacitate de 1.290 MW la Mintia.
Actualitate
Prezența la vot – Alegeri prezidenţiale, Tur I: 46,85 la sută dintre hunedoreni au votat până la ora 21:00
Prezența la vot în județul Hunedoara în cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie 2024 indică un interes moderat al alegătorilor, conform datelor furnizate de platforma oficială de monitorizare a prezenței.
Până la ora 21:00, ora închiderii urnelor, prezența la urne este de 46,85%, dintr-un total de 363.541 de alegători înscriși pe listele permanente.
Distribuția pe categorii de alegători:
- Alegători care au votat pe listele permanente: 150.707 persoane.
- Alegători pe liste suplimentare: 17.532 persoane.
- Alegători care au utilizat urna mobilă: 2.090 persoane.
Repartizarea votanților în județ: Din totalul de 170.329 de votanți, se observă o participare mai ridicată în zonele urbane, cu 120.182 de alegători prezenți la urne, comparativ cu mediul rural, unde au fost înregistrați 50.147 de votanți.
Actualitate
Prezența la vot – Alegeri prezidenţiale, Tur I: 41,62 la sută dintre hunedoreni au votat până la ora 18:00
Aproximativ 151.000 de locuitori ai județului Hunedoara, dintre cei 363.541 înscriși pe liste, reprezentând un procent de 41,62 la sută, și-au exercitat dreptul la vot până la ora 18:00, potrivit datelor furnizate, în timp real, de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).
Un număr de 134.277 de persoane au votat pe listele permanente, iar 15.053 pe cele suplimentare, urna mobilă fiind solicitată de 2.008 ori.
La nivel național, peste opt milioane de români și-au exprimat opțiunea electorală la alegerile prezidențiale- primul tur, prezența la vot până la aceeași oră, respectiv ora 18:00, fiind de 45,79 la sută, potrivit datelor AEP.
Actualitate
Corvinul este pe loc de play-off
În Liga 2 de fotbal s-au jucat, cu o singură excepție, meciurile etapei a XIV-a. Reamintim că în Liga 2, unde, la începutul competiției, au fost înscrise 22 de echipe, se joacă un singur tur, la finalul căruia primele șase clasate vor evolua în play-off-ul pentru promovarea în SuperLigă, iar celelate participante vor evolua în două serii de play-out.
Succes cu 2-1 la Oradea
Corvinul Hunedoara a jucat, în deplasare, la Oradea, pe terenul celor de la FC Bihor. Deși hunedorenii nu au drept de promovare în primul eșalon, trupa pregătită de Florin Maxim și-a respectat blazonul de deținătoare a Cupei României și își continuă evoluția pentru atingerea obiectivului, respectiv calificarea în play-off. Pe un teren deloc ușor, Corvinul a început mai bine jocul și, după două ratări ale lui Grigore, reușește deschiderea scorului în minutul 10 când, după o acțiune prelungită de atac, Cărăuș, din a doua încercare, a înscris, cu capul, din apropiere, centrarea lui Velisar. Până la pauză tot Corvinul a controlat jocul, în general, având ocazii mai periculoase decât gazdele, iar la vestiarele stadionului „Iuliu Bodola” din Oradea s-a intrat cu 1-0 în favoarea Hunedoarei. Mitanul secund începe perfect pentru Corvinul, Vladic, bine lansat de Lehaire, fiind faultat în suprafața de pedeapsă, este faultat de Băican. Iar penalty-ul din minutul 48 a fost transformat, cu siguranță, de Manolache. Jocul părea să se îndrepte spre o victorie fără probleme a Corvinului, dar, în minutul 68, arbitrul „vede” un henț, inexistent, la Lehaire, iar penalty-ul fantezist acordat a fost transformat de experimentatul Hora. Corviniștii reușesc să mențină rezultatul până la final, mai ratând, și ei, ceva ocazii, și se impun cu 2-1. În urma acestui rezultat, Hunedoara urcă pe 6, ultimul loc de play-off, cu 23 de puncte, iar Bihorul este pe 17, cu 11 puncte. Etapa viitoare cei de la Corvinul Hunedoara vor primi vizita liderului, AFKC Miecurea Ciuc, asupra acestui subiect urmând a reveni în edițiile următoare ale cotidianului SERVUS HUNEDOARA.
-
Actualitatecu o zi in urma
Poliția caută o femeie însărcinată și fiica sa de 2 ani, dispărute din Peștișu Mic
-
Actualitatecu o zi in urma
Intervenție salvatoare la Dobra: Patru pompieri hunedoreni, eroi în timpul liber
-
Actualitatecu 12 ore in urma
Accident rutier la Geoagiu: Mașină proiectată într-o casă, o femeie salvată de pompieri
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Activitatea Serviciului Permise și Înmatriculări Hunedoara, afectată de avaria de la RAR. Operațiuni, temporar suspendate
-
Actualitatecu 5 ore in urma
FOTO: Accident rutier pe DN 7: Patru răniți transportați la spitale din Orăștie, Deva și Hunedoara
-
Actualitatecu o zi in urma
FOTO: Accident cu patru victime în municipiul Hunedoara
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Primarul din Luncoiu de Jos rămâne realist
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Acces gratuit la prevenție, diagnostic și monitorizare a bolilor grave pentru persoanele asigurate