Connect with us
Data: 20/06/2024
.

Actualitate

Ioan Bogdan, unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei Corvinul Hunedoara, premiat de municipalitate

Publicat

pe

Un alt fotbalist important din istoria Corvinului a intrat, de astăzi, în galeria Cetățenilor de Onoare ai municipiului Hunedoara. Consiliul Local Hunedoara a acordat, astăzi, 29.07.2022, titlul de Cetățean de Onoare domnului ???? ??????, care a făcut parte din echipa ??????????, în perioada 1978-1985, fiind unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei hunedorene în anii de glorie ai alb-albaștrilor.
Din păcate, domnul Bogdan nu a putut fi prezent astăzi la Hunedoara, astfel că fostul său coleg, Dorin Nicșa, a fost cel care a primit „Cheia oraşului” şi placheta care consfinţeşte conferirea titlului de „Cetăţean de onoare”, în numele fostului fotbalist.
„Chiar dacă nu a putut fi, astăzi, în fața dumneavoastră, domnul Ioan Bogdan este recunoscător atât primarului, cât și Consiliului Local, pentru această inițiativă și pentru acest semn de apreciere. În plus, speră ca în viitorul cât mai apropiat să ajungă la Hunedoara, pentru a se întâlni atât cu foștii colegi, cât și pentru a vedea, pe viu, actuala echipă – a cărei evoluție a urmărit-o îndeaproape și căreia îi urează să revină, la finele sezonului ce stă să înceapă, în liga secundă”, a spus Dorin Nicșa.
Născut la 26 ianuarie 1956, în Arad, Ioan Bogdan a început fotbalul la ??? şi, fiindcă locuia în comuna Vladimirescu, parcurgea pe jos distanţa de cinci kilometri până la Arad. A ajuns la ???????? ????????? în 1978, după ce a trecut și pe la Aurul Brad și a făcut parte din lotul echipei până în 1985, când s-a întors la UTA; pentru toate aceste formații jucând pe postul de fundaș stânga.
A fost titular în marea echipă a Corvinului, alături de, printre alții, Gabor, Dumitrache, Andone, Klein, Rednic, Mateuţ, Văetuş sau Lucescu. Forma un duo teribil cu Klein, care juca mijlocaş stânga. A strâns 181 de partide în prima ligă, toate pentru Corvinul, reuşind un singur gol, într-un meci cu Farul Constanţa.
A evoluat în ???? ????, în sezonul 1982-1983, cu Corvinul (1-1 şi 3-0 cu Grazer AK, 4-4 şi 0-4 cu FK Sarajevo), iar evoluțiile sale constant bune l-au adus și în atenția echipei naționale a României, al cărei tricou l-a îmbrăcat în nouă rânduri.
De asemenea, a făcut parte și din echipa olimpică a României, cu alte trei ocazii, fiind coleg, printre alții, cu Marius Lăcătuş, Gabriel Balint, Ştefan Iovan, Adrian Bumbescu, Paul Cazan şi Gigi Mulţescu.
După meciul România – Cipru (jucat la Hunedoara), scor 3-1, de la 1 mai 1982, din preliminariile Campionatului European din 1984, în care Ioan Bogdan a fost titular, presa sportivă a vremii l-a numit „Şenilă”. „Aveam o întoarcere bruscă de pe loc, în viteză, de aceea mi s-a dat această poreclă”, sună explicaţia acestuia.
De altfel, în 1982, pe baza notelor primite din partea ziarului „???????”, a fost desemnat cel mai bun fundaş stânga din țară, fiind inclus în echipa ideală a Diviziei A în acel sezon.
Sursa: Primăria Hunedoara

Actualitate

Județul Hunedoara rămâne sub Cod portocaliu de caniculă. “Valul de căldură va persista”

Publicat

pe

Redactat de

Județul Hunedoara se va afla și vineri, 21 iunie, sub Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat.

„Valul de căldură va persista, astfel încât în Banat, în sudul Olteniei, în sud-vestul Munteniei, precum și în sudul Transilvaniei și al Crișanei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, a informat Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

ANM notează că în zilele viitoare valul de căldură se va extinde și intensifica.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Ecologizare pe râul Aninoasa

Publicat

pe

Redactat de

Weekend-ul trecut, 25 de voluntari au colectat 50 de saci de deșeuri de pe râul Aninoasa, în cadrul unei acțiuni de igienizare organizate de asociațiile Urbanlab.vj și Pe Firul Apei, alături de grupul de inițiativă Aninoasa Noastră și Asociația Copii pentru Viitor.

Pe parcursul a patru ore, localnicii, reprezentanții autorităților locale și angajații Sistemului Hidrotehnic Petroșani – Apele Române Jiu au curățat un segment de 1,2 km al râului. Pe lângă deșeurile de mici dimensiuni, adunate în saci, au fost scoase și obiecte mari, precum trotinete, saltele, electrocasnice și resturi de materiale de construcții, înțepenite în albie sau pe maluri.

”25 de voluntari au colectat sâmbăta trecută 50 de saci de deșeuri de pe râul Aninoasa în cadrul acțiunii de igienizare organizată împreună cu asociația urbanlab.vj & Pe Firul Apei, grupul de inițiativă Aninoasa noastră și Asociatia Copii pentru Viitor. Timp de patru ore, localnici, reprezentanți ai autorităților locale, angajați ai Sistemul Hidrotehnic Petroșani – Apele Române Jiu au curățat 1,2 km de râu. Deșeurilor de mici dimensiuni, adunate în saci, li s-au adăugat cele de mari dimensiuni, înțepenite în albie sau pe maluri: trotinete, saltele, electrocasnice, resturi de materiale de construcții. Acțiunea face parte din evenimentele care se vor desfășura în timpul acestei veri în cadrul Rețelei Comunitare CuApeleCurate pentru implicarea comunității și autorităților privind poluarea apelor cu plastic. Mulțumim tuturor participanților care au luat atitudine și au strâns deșeurile din localitatea lor!”, informează cei de la Cu Apele Curate.

FOTO: FACEBOOK CU APELE CURATE

Citeste mai mult ...

Actualitate

Hunedoara: Distribuirea abonamentelor gratuite pentru transportul public local începe în 25 iunie

Publicat

pe

Redactat de

Autorităţile locale din Hunedoara anunţă că, în perioada 25 iunie -19 iulie 2024, la Piața Dunărea, în hala mare, se va face distribuirea abonamentelor gratuite pentru transportul public local pentru lunile iulie, august și septembrie 2024.

Distribuirea se va face de luni până vineri, între orele 07:00 și 14:00, iar pentru evitarea aglomerării distribuirea se va face pe litere și categorii de beneficiari: pensionari & persoane cu dizabilități + însoțitori + asistenți personali+ persoane fără venit + refugiați + veterani de război + văduve veterani de război+ revoluționari + deținuți politici conform tabelului alăturat”, au anunțat reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Sursa: Primăria Hunedoara

Plafoane de venit în baza cărora se acordă călătorii gratuite cu mijloacele de transport în comun pe raza municipiului:

– 30 de călătorii pentru – pensionarii cu venituri mai mici de 2.561 lei/lună, inclusiv, cu domiciliul pe raza administrativ teritorială a municipiului Hunedoara;

– 20 călătorii pentru – pensionarii cu venituri cuprinse între 2.562 – 2753 lei/lună, cu domiciliul pe raza administrativ teritorială a municipiului Hunedoara;

– 16 călătorii pentru – pensionarii cu venituri cuprinse între 2.754 – 2945 lei/lună, cu domiciliul pe raza administrativ teritorială a municipiului Hunedoara.

Advertisement

Pe lângă pensionarii cu venituri mai mici de 2.945 de lei pe lună, de călătorii gratuite mai pot beneficia, conform prevederilor legale şi următoarele categorii de persoane: persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii/asistenţii personali ai acestora, persoanele fără venit, refugiaţii, veteranii de război, văduvele veteranilor de război, revoluţionarii şi foştii deţinuţi politici.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate