Connect with us
Data: 05/07/2024
.

Actualitate

Jandarmul hunedorean, colonelul Mihai Iosif, s-a întors din Afganistan

Publicat

pe

Jandarmul hunedorean, adjunctul inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara, colonelul Mihai Aurelian Iosif, s-a întors acasă, după un an în care s-a aflat într-o misiune în Afganistan. Pe parcursul acestei misiuni a fost desemnat să fie Ofiţerul Coordonator al EUROGENDFOR în Afganistan (Forța de Jandarmerie Europeană – EGF). În această calitate, jandarmul român a colaborat strâns cu ofiţerii reprezentanţi ai celorlalte naţiuni membre EGF.

Colonelul Mihai Iosif a încheiat turul de serviciu din cadrul misiunii NATO Resolute Support Afganistan și a revenit în siguranță în țară săptămâna trecută. „Jandarmul hunedorean, alături de un alt coleg de misiune, colonel Florinel Flueraș au fost primiți la Inspectoratul General al Jandarmeriei, unde conducerea instituției i-a felicitat și le-a mulțumit pentru modul profesionist în care și-au îndeplinit mandatul, precum și pentru onoarea cu care au reprezentat Jandarmeria, și cel mai important România, în fața partenerilor strategici internaționali. Reamintim că, pe durata misiunii sale de un an (2016-2017) colonelul Mihai Iosif a deținut funcția de Consilier al Șefului de Stat Major din Ministerul de Interne Afgan contribuind zilnic prin experiența sa profesională la îmbunătățirea activității Ministerului de Interne Afgan – structură esenţială pentru stabilitatea şi funcţionarea statului afgan. Cu ocazia încheierii misiunii și revenirii în țară, colectivul Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara adresează celor doi ofițeri un călduros «BINE AȚI VENIT ACASĂ!»”, a declarat maior Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara. De asemenea, Mihai Iosif a fost desemnat Ofiţer Coordonator al EUROGENDFOR în Afganistan (Forța de Jandarmerie Europeană – EGF), iar în această calitate jandarmul român a avut o constantă colaborare cu ofiţerii reprezentanţi ai celorlalte naţiuni membre, în reprezentarea EUROGENDFOR din Afganistan.

A treia misiune internațională

Mihai Iosif este la a treia misiune internațională. Ofițerul a demonstrat nu numai abilităţi de consiliere la nivel strategic a partenerilor afgani, dar şi capacitatea de a face parte dintr-un Stat Major NATO, reuşind să se coordoneze perfect cu personalul RSM şi cel al partenerilor internaţionali din cadrul ambasadelor şi entităților non-guvernamentale, în rezolvarea problemelor şi nevoilor identificate în special la nivelul domeniilor conduse de Şeful de Stat Major din Ministerul de Interne Afgan. Printre proiectele de nivel strategic în care este implicat se numără: Proiectul privind Modernizarea Centrului de Apel de Urgenţă 119 (119 Call Center), Proiect privind stabilirea nevoilor bugetare necesare unui Centru de Pregătire a Câinilor de serviciu (MoI K9 Project) şi Selecţionarea personalului MoI în participarea la programe de pregătire în străinătate (SUA, Europa, Asia).

În luna august 2016, colonel Mihai Iosif a fost decorat cu medalia Armatei Americane Combat Action Badge (US Army CAB) pentru profesionalismul demonstrat în îndeplinirea misiunilor încredinţate.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Complexul „Aqualand” Deva – închis, timp de trei săptămâni

Publicat

pe

Redactat de

Complexul acvatic „Aqualand” Deva se închide, începând de sâmbătă, 6 iulie 2024, timp de trei săptămâni, pentru lucrări de reparații și igienizare.

“Vă facem cunoscut că începând din data de 06.07.2024, ora 08:00, până în data de 28.07.2024, inclusiv, activitatea Complexului Aqualand Deva va fi întreruptă pentru executarea unor lucrări de reparații și igienizare”, a informat Compartimentul de presă al Primăriei Municipiului Deva.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Accident în Parâng. Cablul telescaunului din Parâng s-a rupt

Publicat

pe

Redactat de

Accident în Parâng. Cablul telescaunului din Parâng s-a rupt.

Doi angajați ai telescaunului sunt răniți, după ce cablul telescaunului a cedat. În munte sunt echipaje ale Salvamont, Ambulanță și SMURD. Telescaunul din Parâng are o vechime de peste 45 de ani. Potrivit informațiilor, roata pe care este înfășurat cablul s-a rupt, astfel că întreg cablul a cedat.

Astăzi, în jurul orei 11.45, Politia Municipiului Petroșani a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de muncă, in zona Parâng (soldat cu rănirea a doi muncitori). Din primele verificări, se pare că cei doi bărbați efectuau lucrări de mentenanță la telescaunul Parâng, aflându-se în deplasare cu telescaunul, moment in care s-a rupt cablul de tractare, aceștia căzând pe sol, de la o înălțime de aproximativ 7-8 metri.

Cei doi bărbați urmează a fi transportați de echipajele de prim-ajutor la o unitate medicală, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate si sanatate in munca, respectiv nerespectarea acestor măsuri, ancheta urmând a fi coordonată de procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani și ITM Hunedoara, transmite IPJ Hunedoara.

FOTO: Arhivă

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Polițiștii hunedoreni au intensificat activitățile de prevenire a consumului de droguri. Peste 700 de șoferi – testați, în prima jumătate a anului

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii hunedoreni au intensificat activitățile de prevenire și combatere a traficului și consumului ilegal de droguri. În primele șase luni ale acestui an, oamenii legii au efectuat peste 700 de testări ale unor persoane depistate în trafic, în vederea determinării prezenței, în organism, a substanțelor psihotrope. În 45 cazuri au fost întocmite dosare de cercetare penală. 

“În primele 6 luni ale acestui an, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au continuat să depună eforturi semnificative în lupta împotriva traficului și consumului ilegal de droguri, punând un accent deosebit pe activitățile de prevenire și informare, dar și pe cele de intervenție operativă. În cadrul programului general de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, polițiștii au desfășurat, în primele 6 luni ale acestui an, 86 activități de informare și educare în unitățile de învățământ din județ, la care au participat peste 1.850 de elevi și cadre didactice. Scopul acestor activități a fost acela de a crește nivelul de conștientizare al tinerilor cu privire la riscurile și consecințele consumului de substanțe ilegale”, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

I.P.J. Hunedoara a intensificat acțiunile de control și supraveghere în zonele cunoscute pentru activitățile de trafic și consum de droguri, fiind efectuate controale în locuri publice frecventate de tineri, precum cluburi și baruri, dar și acțiuni de control în trafic, în vederea prevenirii producerii unor evenimente rutiere cauzate de persoane aflate sub influența alcoolului ori a substanțelor psihotrope.

“În contextul activităților de prevenire a evenimentelor rutiere, polițiștii au efectuat, în primele 6 luni, peste 700 de testări ale unor persoane depistate în trafic, în vederea determinării prezenței, în organism, a substanțelor psihotrope, iar în 45 cazuri au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența substanțelor psihotrope, fiind dispusă măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule față de respectivii conducători auto”, transmite IPJ Hunedoara.

Polițiștii din structurile de ordine și siguranță publică au constat, în primul semestru al anului 2024, 90 infracțiuni prevăzute de Legea 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri (în special deținere de droguri pentru consum propriu) și 9 infracțiuni prevăzute de Legea 194/2011 privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de actele normative în vigoare (în special operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive).

Advertisement

“I.P.J. Hunedoara colaborează îndeaproape atât cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, în privința acțiunilor de constatare și combatere a infracțiunilor din sfera traficului și consumului de droguri, cât și cu specialiștii Agenției Naționale Antidrog – C.P.E.C.A. Hunedoara ori cu alte instituții abilitate, pentru a asigura un răspuns coordonat și eficient împotriva acestui gen de infracțiuni. Rezultatele obținute până în prezent reflectă angajamentul ferm al I.P.J. Hunedoara în combaterea tuturor formelor de trafic și consum de droguri”, mai transmite IPJ Hunedoara.

Polițiștii fac un apel către cetățeni să contribuie la eforturile de prevenire și combatere a consumului și traficului de droguri, raportând orice activitate suspectă și participând activ la campaniile de informare și prevenire organizate.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate