Connect with us
Data: 14/04/2024
.

Politic

Klaus Iohannis: Am decis să intru în competiţie pentru funcţia de secretar general al NATO

Publicat

pe

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că a decis să intre în competiţie pentru funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice.

„Îmi asum această candidatură în numele României”, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a apreciat că „este momentul ca ţara noastră să îşi asume o şi mai mare responsabilitate în cadrul structurilor de conducere euroatlantice”.

Şeful statului a vorbit de o nouă perspectivă a Alianţei şi de importanţa Europei de Est în realizarea acestei perspective.

„Avem o înţelegere profundă, inclusiv din perspectiva provocărilor istorice cu care s-a confruntat regiunea noastră, asupra actualei situaţii de securitate, situaţie dezechilibrată de războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei. Totodată, cred că NATO are nevoie, la rândul său, de o reînnoire a perspectivei asupra misiunii sale. Europa de Est are o contribuţie valoroasă în discuţiile şi deciziile adoptate în cadrul NATO”, a punctat preşedintele României.

Advertisement

Astfel, a arătat el, „cu o reprezentare echilibrată, puternică şi influentă din această regiune, Alianţa va putea lua cele mai bune decizii, care să răspundă nevoilor şi preocupărilor tuturor statelor membre”.

Sursa: Agerpres

Actualitate

Ludovic Orban, la Deva: „Votul fiecărui cetățean este fundamental! (…) Dacă oamenii implicați în politică sunt corecți și politica este corectă”

Publicat

pe

Redactat de

Conferința județeană de alegeri a Partidului Forța Dreptei Hunedoara s-a desfășurat, vineri după-amiază, la Deva, în prezența președintelui la nivel național al acestei formațiuni politice, fostul premier Ludovic Orban. Evenimentul, ce a avut loc la Casa de Cultură din municipiu, a reunit membrii ai acestei formațiuni politice de dreapta, simpatizanți și alți invitați. Liderul Forța Dreptei (FD) a îndemnat alegătorii să se prezinte la vot, cu ocazia scrutinului din 9 iunie, afirmând că puterea de a schimba lucrurile este în mâna fiecărui cetățean.

 

Forța Dreptei Hunedoara și-a desemnat conducerea, în cadrul Conferinței județene de alegeri, eveniment desfășurat, vineri, 12 aprilie, în prezența președintelui Forța Dreptei, Ludovic Orban, alături de membri ai partidului și numeroși simpatizanți. De asemenea, a mai fost prezent și Cristian Opriș, președinte al Organizației de Tineret Forța Dreptei, candidați din partea acestei formațiuni politice la primării, consilii locale din județ. La conferință au luat parte și reprezentanți și parteneri ai partidului de alianță PMP, președintele PMP Hunedoara, Viorel Arion, și Robert -Eugen Muzsic, candidatul PMP la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Pe ordinea de zi a conferinței au fost trecute alegerea Secretariatului Tehnic, alegerea Comisiei de numărare a voturilor, cuvântul invitaților, Raportul de activitate al Grupului de Inițiativă Forța Dreptei județul Hunedoara de la constituire (12.12.2022) și până în prezent, prezentarea și votarea proiectului de hotărâre pentru desemnarea candidatului la funcția de primar al municipiului Deva, alegerea Biroului Politic Județean, a Secretariatului General al Biroului Politic Județean Forța Dreptei Hunedoara, alegerea Trezorierului filialei județene Forța Dreptei Hunedoara și diverse.

În discursul său, președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a vorbit despre situația politică actuală din România și a subliniat importanța prezenței la vot a fiecărui cetățean. „Nu poate fi democrație într-o țară în care un cetățean obișnuit, dacă vrea să se angajeze într-o instituție publică, nu are nicio șansă dacă nu găsește vreo pilă pe la partidul de guvernământ. Nu poate fi democrație într-o țară în care dacă un om de afaceri își exprimă o poziție critică față de partidul sau partidele de guvernământ se trezește la ușa firmei lui cu toate instituțiile de control ale statului. (…) Pot să continui la nesfârșit mizeriile pe care le provoacă această putere, care nu mai are nicio legătură cu ceea ce înseamnă o democrație normală. Democrația înseamnă puterea cetățeanului. Funcția publică te transformă nu într-un stăpân al cetățeanului, trebuie să te transforme într-un slujitor al cetățeanului și al interesului public. Dacă primești putere nu primești să o folosești în interesul tău (…) ci pentru binele public. (…) Singura idee corectă este simplă. Atunci când lucrurile nu merg bine, cetățeanul trebuie să meargă la vot ca să-i schimbe pe cei care nu își fac treaba și nu conduc lucrurile în direcția corectă. (…) Din păcate, pe toate canalele, oamenii primesc alte mesaje care le intră în subconștient, că votul lor nu contează. Cum să nu conteze votul? Votul fiecăruia dintre noi este fundamental. (…) Fără vot nu se poate schimba nimic! Dacă nu mergi la vot, tu, de fapt, ești complice cu situația de disfuncționalitate majoră în care se găsesc astăzi administrații locale, administrații județene și Guvernul în ansamblu (…) Chiar și în afara celor care sunt astăzi, sunt foarte mulți oameni buni, oameni de calitate, care pot să intre în politică și pot să schimbe în bine lucrurile. (…) România are foarte mulți oameni bine pregătiți, oameni cu șapte ani de acasă, oameni cu frica lui Dumnezeu, oameni corecți care nu se lasă amăgiți de corupția puterii”, a declarat Ludovic Orban.

Advertisement

 

Liderul FD a subliniat că politica depinde de oamenii care sunt implicați în aceasta. „Politica este așa cum sunt oamenii implicați în politică. Dacă oamenii implicați în politică sunt corecți, politica este corectă. Dacă oamenii implicați în politică sunt morali și respectă un minim set de reguli care țin de moralitate, în special morala creștină, ca aceasta este baza oricărei morale în societate politica este morală (…) Cel mai imoral lucru, din punctul meu de vedere, pe lângă a fii mizerabil în politică, este să stai pe bară și să spui că toți sunt la fel, pentru că, în momentul în care stai pe bară și spui că toți sunt la fel, tu îți bagi joc exact de oamenii corecți, exact de oamenii care sunt diferiți, cinstiți, oamenii care s-au străduit să fie altfel decât sunt marea majoritate a politicienilor (…) Dacă vrem, în schimb, să schimbăm lucrurile, puterea este la fiecare dintre noi, dar nu stând deoparte, ci implicându-se serios.(…) Trebuie să le spunem oamenilor că au puterea în mână și că au șansa să producă o schimbare, iar schimbarea pe care pot să o producă va avea chipul oamenilor pe care se hotărăsc ei să-i voteze”, a mai declarat Ludovic Orban.

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a mai spus că va reveni, în perioada următoare, în județul Hunedoara „pentru a lua pulsul”, despre candidatul partidului la funcția de primar al municipiului Deva, Alin Amititeloaie, afirmând că: „este un candidat în care eu cred și pe care eu îl susțin cu toată tăria”.


Pompiliu Crai continuă ca președinte al filialei județe a partidului

Pompiliu Crai, cel care a condus și până acum interimar organizația, a fost ales în funcția de președinte al filialei județene a Forța Dreptei Hunedoara, acesta afirmând despre Alin Amititeloaie, candidatul Forța Dreptei la Primăria Municipiului Deva, că este candidatul „de forță”, cu șanse reale pentru a câștiga. „Candidatul cu care noi mergem în alegeri este un candidat de forță. Este candidatul Forța Dreptei și este candidatul nostru de forță, cu șanse reale pentru a câștiga Primăria Municipiului Deva. Sigur că, vă spun sincer, oful nostru este că nu s-a reușit să mergem în alianță, aici, motivele pot fi discutabile (…) Cert este că, avem mare încredere în candidatul nostru, pe zi ce trece își câștigă notorietate (…) Ceilalți candidați ai Forței Dreptei în județul Hunedoara, după cum spuneam și în cuvântul meu, noi nu avem în foarte multe UAT-uri, însă, în timpul scurt de la înființarea noastră ca și partid și până astăzi, eu zic că am făcut un efort mare pentru a avea în 10-11 UAT-uri candidați, fie de primar sau și de primar și de consilieri locali, plus la Consiliul Județean, unde mergem în alianță și unde iar sper să facem o figură frumoasă. Dar, încă o dată, repet, UAT-urile în care noi avem organizații sunt foarte bine structurate, sunt formate din liberali adevărați, oameni care știu ce vor de la politică. Până la urmă, știm de ce facem politică și pentru ce facem politică!”, a spus Pompiliu Crai, președintele Forța Dreptei Hunedoara.

Alin Amititeloaie, candidatul Forța Dreptei la Primăria Municipiului Deva: „Să facem din Deva o administrație suplă, modernă, în interesul cetățeanului!”

La rândul său, Alin Amititeloaie, candidatul Forța Dreptei la Primăria Municipiului Deva, a nominalizat trei priorități, dacă va fi ales primar. „Primele trei măsuri sunt legate de administrarea imediată a orașului, pentru că, așa cum oamenii așteaptă, un primar trebuie să fie un foarte bun gospodar. Discutăm în două direcții, de administrare și de dezvoltare durabilă și pe termen lung. Imediat, în primele zile, trebuie să ne ocupăm de ceea ce înseamnă rezolvarea problemelor de administrare a orașului. Trebuie să facem curățenie, în primul rând, în ceea ce înseamnă act administrativ, administrarea publică pentru că avem niște cutume acolo care trebuie înlăturate, avem niște necazuri care (…) în loc să pună în centrul acțiunea administrativă, cetățeanul, se desfășoară exact pe dos (…) și nu e cinstit, nu e corect. De acolo trebuie să începem. Să facem din Deva o administrație suplă, modernă, în interesul cetățeanului!”

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Florina-Doris Visirin, învestită în funcție: „Este o onoare pentru mine, dar și o provocare, să fiu prima femeie care ocupă funcția de prefect al județului Hunedoara”

Publicat

pe

Redactat de

Florina-Doris Visirin, noul prefect al județului Hunedoara, a depus, vineri, jurământul de învestitură în funcție, în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat la sediul Instituției Prefectului – Județul Hunedoara.

„Este o onoare pentru mine, dar și o provocare, să fiu prima femeie care ocupă funcția de prefect al județului Hunedoara. De-a lungul carierei, am demonstrat că orice atribuții pe care mi le-am asumat au fost concretizate prin rezultate măsurabile. Am convingerea că și de această dată voi reuși să fac față exigențelor acestei funcții. Îi mulțumesc președintelui Partidului Național Liberal – filiala Hunedoara, doamna deputat Vetuța Stănescu, pentru susținerea deplină. Doresc să îi mulțumesc actualului și viitorului primar al municipiului Deva, Florin Nicolae Oancea, căruia îi datorez pasul de a accede spre administrația publică. Iar nu în ultimul rând, domnului prefect Călin Petru Marian doresc să îi mulțumesc pentru toată activitatea desfășurată în cadrul acestei instituții și pentru faptul că a ridicat standardele exercitării funcției de prefect la un nivel foarte ridicat, care, la rândul meu, vă mărturisesc că mă motivează. Le mulțumesc tuturor colegilor din Primăria Municipiului Deva pentru colaborarea pe care am avut-o până acum. Asigur întreaga echipă din cadrul Instituției Prefectului că voi face tot posibilul pentru a duce la bun sfârșit, împreună, toate sarcinile pe care le vom desfășura în următoarea perioadă. În calitate de prefect al județului Hunedoara, voi acționa cu transparență, integritate și responsabilitate, urmărind să promovez valorile democratice, statul de drept și îmi exprim sprijinul total pentru inițiativele care conduc la prosperitatea județului Hunedoara. De astăzi, începem o nouă etapă împreună! Vă mulțumesc tuturor pentru încredere!”, a declarat Florina- Doris Visirin, prefectul județului Hunedoara.

Fostul prefect al județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a demisionat din funcție, el urmând să candideze din partea PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, la alegerile locale din 9 iunie 2024. El deținea funcția de prefect din octombrie 2020.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Călin Petru Marian: „Sunt onorat că am lucrat pentru cetățenii județului (…) Următoarea etapă: să fiu la dispoziția cetățenilor din postura de președinte al Consiliului Județean Hunedoara”

Publicat

pe

Redactat de

Călin Petru Marian, fostul prefect al județului Hunedoara și candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, a transmis, vineri dimineață, un mesaj. Acesta s-a declarat onorat că a lucrat pentru cetățenii județului Hunedoara în calitate de reprezentat al Guvernului în teritoriu, afirmând că „următoarea etapă: să fiu la dispoziția cetățenilor din postura de președinte al Consiliului Județean Hunedoara.”

“Sunt onorat că am lucrat pentru cetățenii județului Hunedoara în calitate de reprezentant al Guvernului României în teritoriu. Următoarea etapă: să fiu la dispoziția cetățenilor din postura de președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Toate realizările pe care le regăsiți în acest mesaj se datorează unor eforturi comune, de echipă, obținute prin strânsa colaborare cu toți partenerii de dialog. Le mulțumesc colegilor de la Instituția Prefectului – Județul Hunedoara pentru excelenta colaborare și profesionalismul de care dau dovadă în desfășurarea activităților! Mulțumesc tuturor reprezentanților din structurile Ministerului Afacerilor Interne pentru munca pe care o depun, 24/24, pentru a veghea asupra comunității noastre! Pentru parteneriatul solid pe care l-am format, dar și pentru inițiativele încununate cu succes, le mulțumesc tuturor primarilor și reprezentanților din administrațiile publice locale, tuturor celor care fac parte din serviciile publice deconcentrate și din alte structuri ale sistemului public românesc! Iar nu în ultimul rând, mulțumesc tuturor colegilor din Partidului Național Liberal pentru susținerea deplină! Tot ceea ce voi face în continuare are la bază principalul motiv pentru care mă implic în administrația publică: BINELE OAMENILOR! Vă asigur de întreaga mea considerație”, a transmis Călin Petru Marian.

 

Călin Petru Marian a renunțat la funcția de prefect pentru a candida la șefia CJ Hunedoara, la alegerile locale din 9 iunie 2024. Guvernul a luat act de decizia sa în ședința de joi, 11 aprilie. Amintim că acesta a fost numit în 8 octombrie 2020.

Călin Petru Marian predă „ștafeta” lui Doris Visirin, numită în funcția de prefect al județului Hunedoara, în ședința de Guvern de ieri.

Advertisement
Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate