Connect with us
Data: 25/10/2024
.

Actualitate

La Deva continuă investițiile în eficiența energetică: 12 noi proiecte pentru confortul locatarilor

Publicat

pe

În ultimii 7 ani, municipiul Deva a făcut pași semnificativi în modernizarea clădirilor de locuințe. Grație fondurilor europene, numeroase blocuri au fost reabilitate termic, ceea ce a dus la reducerea semnificativă a costurilor cu încălzirea și a emisiilor de CO2.

Încă 12 proiecte pentru creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe se află în prezent, în pregătire pentru a fi depuse pentru finanțare pe fonduri europene.

,,În perioada 2017 – 2024, am reuşit să finalizăm lucrările la 11 imobile de locuinţe din municipiul Deva. Aceasta înseamnă un număr de 715 gospodării şi spaţii comerciale de la parterul blocurilor. Creşterea performanţei energetice a imobilelor are un rol foarte important pentru protejarea sănătăţii noastre – pe lângă reducerea costurilor cu utlităţile şi protejarea mediului înconjurător. În plus, clădirile „sănătoase” şi consolidate seismic ne oferă şansa de a trăi într-un oraş cu aspect modern din punct de vedere funcţional şi arhitectural-urbanistic”, a subliniat primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea în bilanțul întocmit la final de mandate (2017-2024).

Beneficii pentru locuitori și mediu

Obiectivele specifice ale proiectelor de creștere a eficienței energetice a blocurilor de locuințe au vizat:

Advertisement
  • reducerea emisiilor anuale de CO2 cu peste 40%/ 60% la finalizarea lucrărilor,

  • atingerea unui consum anual specific de energie pentru încălzire la finalizarea lucrărilor mai mic de 90 kwh/m2/an,

  • reducerea consumului anual de energie primară cu peste 40%/60% la finalizarea lucrărilor,

  • reducerea consumului anual specific de energie cu peste 40%/60% la finalizarea lucrărilor,

  • trecerea la o clasă energetică superioară a clădirilor rezidențiale.

Încă 6 proiecte pe fonduri europene nerambursabile se află în implementare, în baza contractelor de finanțare semnate prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Este vorba despre:

  1. Creșterea eficienței energetice  a blocului de locuințe 8 – B-dul 22 Decembrie din municipiul Deva;

  2. Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe 9B – Aleea Transilvaniei din municipiul Deva;

  3. Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe 12, strada Împăratul Traian din municipiul Deva;

  4. Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe 61 – strada Bejan din municipiul Deva;

  5. Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe 66 – strada Bejan din municipiul Deva;

  6. Renovarea energetică a sediului Poliției Locale a Municipiului Deva – Str. I.L. Caragiale, nr.6 din municipiul Deva.

Noi proiecte pregătite pentru finanțare

Administrația publică locală are încă 12 proiecte aflate în stadiul de realizare a documentației tehnice, în vederea depunerii pentru finanțare prin Programul Regional Vest 2021-2027:

  1. Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe 77– Strada Bejan din municipiul Deva;

  2. Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe 40FRE – Strada George Enescu din municipiul Deva;

  3. Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe C– Bd. Decebal din Municipiul Deva;

  4. Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe D2– Aleea Patriei din municipiul Deva;

  5. Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe B7 -Aleea Lalelelor din municipiul Deva;

  6. Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe nr. 14 – str. Împaratul Traian din municipiul Deva;

  7. Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe 9A – Aleea Transilvaniei din municipiul Deva;

  8. Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe 25 – Strada Minerului din municipiul Deva;

  9. Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe E2 – Aleea Patriei din municipiul Deva;

  10. Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe nr.16 – str. Horea din municipiul Deva;

  11. Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe N– Bd. Decebal nr. 2 din municipiul Deva;

  12. Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe 2 punct – strada Griviței din municipiul Deva.

Creșterea eficienței energetice a blocurilor din municipiul Deva este un pas înainte către un viitor sustenabil.

Advertisement

Actualitate

Lupta pentru Cotroceni a început oficial. Start în campania electorală pentru alegerile prezidențiale

Publicat

pe

Redactat de

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale, ce vor avea loc luna viitoare, a început oficial. De astăzi, candidații înscriși în cursa pentru Cotroceni au la dispoziție 30 de zile pentru a-i convinge pe alegători să le acorde voturile. Sunt 14 aspiranți la cea mai înaltă funcție în stat, care vor intra în primul tur de scrutin, desfășurat pe 24 noiembrie.

 

Dintre cei 14 candidați înscriși în cursa electorală, 10 sunt susținuți de partide politice, iar patru sunt independenți. Aceștia sunt, în ordinea de pe buletinele de vot: Elena-Valerica Lasconi – Uniunea Salvaţi România (USR), George-Nicolae Simion – Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), Ion-Marcel Ciolacu – Partidul Social Democrat (PSD), Nicolae-Ionel Ciucă – Partidul Naţional Liberal (PNL), Hunor Kelemen – Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), Mircea-Dan Geoană – candidat independent, Ana Birchall – candidat independent, Alexandra-Beatrice Bertalan-Păcuraru – Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională (ADN), Sebastian-Constantin Popescu – Partidul Noua Românie (PNR), Ludovic Orban – Forţa Dreptei (FD), Călin Georgescu – candidat independent, Cristian Diaconescu – candidat independent, Cristian-Vasile Terheş – Partidul Naţional Conservator Român (PNCR), Silviu Predoiu – Partidul Liga Acţiunii Naţionale (PLAN).

Reamintim faptul că, alegerile prezidenţiale sunt programate pe data de 24 noiembrie, primul tur de scrutin, iar al doilea tur va avea loc în data de 8 decembrie.

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale, care a început astăzi, 25 octombrie, se va încheia pe 23 noiembrie, la ora 07:00.

Advertisement

În ziua alegerilor, 24 noiembrie, de la ora 07:00, românii sunt chemaţi la urne să-şi aleagă preşedintele. Votarea se va încheia la ora 21:00. Alegătorii care la ora 21:00 se vor afla la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se vor afla la rând în afara sediului secţiei pentru a intra în localul de vot vor putea să îşi exercite dreptul de a alege până cel mult la ora 23:59:


Campania electorală pentru parlamentare începe la 1 noiembrie

În noiembrie și decembrie, alegătorii vor fi chemați la urne trei duminici consecutive. Președintele țării va fi ales pe 24 noiembrie și 8 decembrie, iar parlamentarii pe 1 Decembrie, de „Ziua Națională a României”.

Campania electorală pentru alegerile parlamentare va începe la sfârșitul săptămânii viitoare, pe 1 noiembrie.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Tânăr arestat preventiv pentru trafic de droguri de mare risc

Publicat

pe

Redactat de

Un tânăr, în vârstă de 20 de ani, a fost arestat preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru trafic de droguri de mare risc. Acesta ar fi procurat, deținut şi comercializat droguri de mare risc sub formă de substanță cristalină, către consumatori, inclusiv minori, din Valea Jiului.

“Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că, începând cu finalul anului 2022 și până la data de 17 octombrie 2024, tânărul de 20 de ani ar fi procurat, deținut și comercializat cantități de droguri de mare risc sub formă de substanță cristalină (4-CMC), către consumatori, inclusiv minori, din Valea Jiului. De asemenea, acesta s-ar fi folosit de tineri vulnerabili, consumatori, pentru a-i transforma în dealeri de droguri. În cursul cercetărilor, au fost depistați minori care ar fi deținut diferite cantități de substanță destinată comercializării, în beneficiul tânărului cercetat”, se arată într-un comunicat.

În cazul acestuia, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.
La data de 20 octombrie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Noii consilieri județeni au depus jurământul de credință

Publicat

pe

Redactat de

Noul Consiliu Județean (CJ) Hunedoara pentru legislatura 2024 – 2028 și-a preluat, în mod oficial, atribuțiile. Acest lucru s-a întâmplat după ședința de constituire a legislativului județean, care a avut loc joi, 24 octombrie.

Laurențiu Nistor începe un nou mandat de președinte

Ședința de constituire s-a desfășurat într-o atmosferă solemnă, debutând cu intonarea Imnului Național, urmând, apoi, rostirea unei rugăciuni de către PS Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei. Secretarul județului, Daniel Dan, a dat citire ordinului de prefect pentru ședința de constituire, precum și a încheierilor civile alte Tribunalului Hunedoara privind validarea mandatelor de consilieri, precum și al celui de președinte al CJ. Conform prevederilor legale, ședința de constituire a fost condusă de cel mai în vârstă consilier, Ioan Ștaier, de la PSD, și de doi dintre cei mai tineri, respectiv Ramona Dobra (PSD) și Adelin Rotariu (AUR). Apoi, în ordine alfabetică, cei 32 de consilieri județeni validați în funcție au depus jurământul. După această solemnitate a urmat și depunerea jurământului și de către vechiul și noul președinte al CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, care începe al doilea mandat în fruntea instituției pe care o conduce din octombrie 2020. De asemenea, Laurențiu Nistor, membru PSD, a mai fost în fruntea CJ Hunedoara în perioada iunie – decembrie 2016.

PSD are majoritatea

Laurențiu Nistor a spus, în discursul său de după învestitură că mandatul trecut a fost unul bun și că speră ca și cel aflat la început să fie la fel, mulțumind, totodată, și echipei sale de colaboratori, dar și celorlalți consilieri județeni. Totodată, acesta a mai subliniat și bunele relații pe care le-a avut cu reprezentanții cultelor, precum și cu Prefectura, mai ales în ultima perioadă, de când această instituție este condusă de către Doris Visirin, prezentă la învestitură. De asemenea, președintele CJ Hunedoara și-a exprimat speranța că va continua buna colaborare cu parlamentarii, precum și cu conducătorii instituțiilor descentralizate din teritoriu, bună parte dintre persoanele mai sus nominalizate fiind prezente la eveniment. Au mai rostit scurte alocuțiuni prefectul județului, Doris Visirin, precum și PS Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei. Pentru ca echipa din fruntea CJ Hunedoara să fie una completă, mai trebuie aleși cei doi vicepreședinți, lucru care se va întâmpla în curând. În mod normal, cei doi vicepreședinți ar trebui să fie, ca și în legislatura anterioară, din partea PSD, partid care are majoritate în CJ Hunedoara. Astfel, dintre cei 33 de consilieri județeni, aici intrând și președintele instituției care, prin lege, are drept de vot în ședințe, PSD are 17 reprezentanți. În CJ Hunedoara mai au reprezentanți doar două partide, fiind vorba despre PNL, cu 9 consilieri, și AUR, cu 7.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate