Connect with us
Data: 19/03/2024

Actualitate

“Legenda lui Moș Nicolae” – distracție și magie pentru copii. Profesorul de joacă Leon Magdan, cel mai cunoscut artist de teatru de umbre, vine la Deva

blank

Publicat

pe

blank
Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” vă invită în data de 10 decembrie 2022, la 18:00, în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, la spectacolul pentru copii „Legenda lui Moș Nicolae”, un show cu concursuri, distracție și magie.

Leon Magdan, profesorul de joacă, cel mai cunoscut artist de teatru de umbre, vine la Deva, într-un super spectacol în care promite distracție și show pentru toți copiii. Teatrul de umbre sensibilizează, produce emoție și surprinde cu fiecare mișcare publicul.

Seara va fi plină de surprize, iar „cireașa de pe tort” va fi Magicianul Antonio, cel mai înalt magician din lume, cunoscut de la „Românii au talent”, care a pregătit multe momente de magie.

blankPrețul unui bilet este de 40 lei, indiferent de vârstă.

Biletele pot fi achiziționate de pe www.ticketstore.ro, sau de la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, după următorul program: luni și vineri, între orele11:00 și 14:00 și miercuri, între orele 14:00 și 17:00.

Advertisement

Informații suplimentare se pot obține la numerele de telefon: 0721.055.037 sau 0354.408.907.

Loading

Actualitate

Tranzacțiile imobiliare aproape s-au dublat în județ, în februarie, față de luna anterioară. Câte apartamente și terenuri au fost vândute

blank

Publicat

pe

Redactat de

blank

Peste 700 de imobile au fost vândute, în februarie 2024, în județul Hunedoara, aproape dublu comparativ cu prima lună din acest an, potrivit datelor statistice prezentate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Mai exact, pe parcursul lunii trecute, au fost tranzacționate, la nivelul județului, 719 de imobile, cele mai multe dintre acestea fiind terenuri extravilane și apartamente.

Conform datelor statistice prezentate de ANCPI, în luna februarie 2024, în județul Hunedoara au fost vândute, în total, 719 de imobile. Dintre acestea, 231 au fost apartamente, 172 terenuri agricole, nouă neagricole, 307 terenuri intravilane – dintre care 139 cu construcții, iar 168 fără construcții.

blank

Sursa: ANCPI

Față de luna anterioară, respectiv ianuarie 2024, tranzacțiile imobiliare la nivelul județului Hunedoara aproape s-au dublat. Numărul total al imobilelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare – cumpărare a fost, în județul Hunedoara, în prima lună a acestui an, 361, potrivit acelorași date statistice prezentate de ANCPI. Dintre acestea, 139 au fost apartamente, 82 terenuri agricole, trei neagricole, iar 137 terenuri intravilane.

Situația la nivel național

Potrivit datelor ANCPI, în luna februarie 2024 au fost vândute, la nivelul întregii țări, 53.793 de imobile, cu 16.552 mai multe față de luna ianuarie. Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul tranzacțiilor în luna februarie este cu 6.532 mai mare față de perioada similară a anului 2023. Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în februarie 2024, în București – 9.130, Ilfov – 3.483 și Iași – 3.231. Județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă sunt Teleorman – 237, Covasna – 334 și Sălaj – 415. Județele în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole în a doua lună a anului 2024 sunt Dolj – 892, Botoșani – 623 și Timiș – 610.

Advertisement

În ceea ce privește situația ipotecilor, la nivel național, numărul acestora a fost, în luna februarie a anului 2024 de 24.803, cu 5.836 mai mare față de februarie 2023. Cele mai multe operațiuni de acest gen au fost înregistrate în București – 4.504, Ilfov – 2.231 și Timiș – 1.945. La polul opus se află județele Sălaj – 61, Gorj – 96 și Caraș Severin – 103. Conform acelorași date statistice prezentate de ANCPI, numărul ipotecilor, la nivelul județului Hunedoara, în februarie 2024, a fost de 257, față de 83 cât a fost în prima lună a acestui an.

 

Sursa foto: wikipedia

Loading

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Descoperiri Norocoase: Comori și locuri uimitoare descoperite întâmplător

blank

Publicat

pe

Redactat de

Sursa foto: pixabay.com

De-a lungul istoriei sale fascinante, omenirea a experimentat momente extraordinare de surpriză și uimire datorită descoperirilor norocoase. Într-un joc între hazardele istoriei și intervenția întâmplătoare a oamenilor, s-au ivit comori neprețuite și locuri uimitoare care au adăugat straturi semnificative în pânza bogată a cunoașterii umane. Aceste descoperiri, care au fost rezultatul unor întâmplări aparent fortuite, au transcendat limitele cunoașterii, oferind oamenilor o privire unică în trecut și adesea subliniind imprevizibilitatea și complexitatea lumii în care trăim. În acest articol, vom explora câteva dintre cele mai remarcabile momente în care norocul a fost aliatul cercetătorilor și aventurierilor, aducând la lumină comori antice și locuri incredibile care au rămas întipărite în memoria colectivă a omenirii.

1. Descoperirea Peșterii de la Lascaux

În 1940, patru adolescenți din Lascaux, Franța, au făcut o descoperire uimitoare în timp ce se plimbau prin pădure. Ei au dat peste o peșteră care găzduia picturi preistorice uluitoare, reprezentând animale și scene de vânătoare. Aceste picturi, datând din perioada paleoliticului superior, oferă o fereastră în lumea antică și au rămas o descoperire arheologică de referință.

2. Comorile de la Marea Neagră

În 2015, o echipă de arheologi marinari au descoperit o colecție incredibilă de obiecte antice în adâncurile Mării Negre. De la epavele navelor antice până la vase ceramice, aceste comori subacvatice au oferit o perspectivă nouă asupra vieții și a comerțului în regiunea Mării Negre în antichitate.

Advertisement

3. Statuia lui Afrodita din Milo

În 1820, un fermier grec a descoperit, întâmplător, una dintre cele mai celebre opere de artă ale Greciei Antice, statuia lui Afrodita din Milo. Această frumoasă reprezentare a zeiței iubirii a fost descoperită în timpul săpăturilor în insula Milo și a devenit un simbol al esteticii clasice.

4. Tezaurul de la Nagyszentmiklós

În 1799, fermierii din Nagyszentmiklós, Transilvania, au descoperit un tezaur impresionant de bijuterii de aur și argint, care datează din secolele IV-V d.Hr. Această descoperire a aruncat lumină asupra artelor și a culturii popoarelor migratoare din Europa Centrală.

5. Peștera cu Fragmente de Craniu de Homo naledi

În 2013, exploratorii în Africa de Sud au găsit o peșteră ascunsă care conținea un număr impresionant de fragmente de craniu ale unei specii de hominizi necunoscută până atunci. Această descoperire, cunoscută sub numele de Homo naledi, a provocat dezbateri științifice semnificative despre evoluția umană timpurie.

Advertisement

6. Marea Descoperire a Manuscriselor de la Marea Moartă

În 1947, un cioban beduin a descoperit accidental o serie de manuscrise vechi într-o peșteră de la Marea Moartă. Aceste manuscrise antice au inclus texte religioase și scrieri eseniene, oferind o perspectivă unică asupra vieții religioase și culturale în antichitate.

7. Statuile de la Insula Paștelui

În 1955, exploratorul norvegian Thor Heyerdahl a găsit, întâmplător, o serie de statui uriașe de piatră pe Insula Paștelui, cunoscute sub numele de Moai. Aceste statui masive au rămas un mister arheologic și au captivat imaginația oamenilor în ceea ce privește metodele de construcție și semnificația culturală.

8. Machu Picchu în Peru

În 1911, exploratorul american Hiram Bingham a ajuns întâmplător la ruinele Machu Picchu în timpul unei expediții. Acest oraș antic incaș, ascuns în munții Anzi, a devenit ulterior un simbol iconic al civilizației incașe și o atracție turistică de prim rang în prezent.

Advertisement

9. Tezaurul de la Eberswalde din Germania

În 1913, un fermier german a descoperit accidental un tezaur preistoric de bijuterii de aur în apropiere de Eberswalde. Această descoperire a inclus numeroase obiecte, precum coliere, brățări și alte articole din aur, care au oferit informații prețioase despre viața și arta popoarelor din Europa de Nord în perioada bronzului.

10. Cartea de la Kells din Irlanda

În secolul al IX-lea, cartea ilustrată cunoscută sub numele de Cartea de la Kells a fost găsită într-o cutie de fier îngropată, aparent pentru a o proteja de invadatori vikingi. Această capodoperă a artei ilustrate medievale conține evangheliile și a fost o descoperire semnificativă pentru înțelegerea artei și a culturii din perioada medievală irlandeză.


Descoperirile norocoase din istoria omenirii ilustrează adesea imprevizibilitatea și surprizele pe care le poate rezerva lumea. De la comori antice până la fosile umane, aceste descoperiri întâmplătoare au contribuit semnificativ la înțelegerea noastră a trecutului și la dezvoltarea cunoașterii umane. Fiecare dintre aceste întâmplări a deschis uși noi în explorarea și interpretarea istoriei și a adus la lumină elemente care au schimbat cursul cercetării științifice și a înțelegerii noastre a lumii.

sursa:jucatorul.ro

Advertisement

Sursa foto: pixabay.com

Loading

Citeste mai mult ...

Actualitate

Deva: Covor asfaltic pe Bulevardul 22 Decembrie

blank

Publicat

pe

Redactat de

blank
În cursul acestei zile pe Bulevardul 22 Decembrie din municipiul Deva a început turnarea stratului de asfalt. Administrația locală de la Deva își dorește ca până la finalul lunii aprilie să finalizeze lucrările de asfaltare până în zona Pieței. Mai mult decât atât, proprietarii de autovehicule sunt rugați să elibereze benzile de circulație în momentul în care constructorul toarnă asfalt.

”De astăzi, 18 martie 2024, constructorul a început turnarea covorului asfaltic pe Bulevardul 22 Decembrie. Covorul asfaltic vechi a fost frezat și pregătit și acum se toarnă asfalt nou, între sensul giratoriu de la intersecția Bulevardului Nicolae Bălcescu (Zona Ceangăi) și intersecția cu străzile Mărăști și Carpați. Astăzi, se toarnă asflatul pe partea dreaptă a intrării în Deva de către Simeria, pe două benzi de circulație. De mâine, se va turna covorul asfaltic și pe celălalt sens de circulație, tot pe două benzi. Apoi urmează a treia bandă de circulație de la axul drumului. Zona în care se efectuează lucrările este semnalizată corespunzător. Facem un apel la cetățenii care parchează mașinile pe Bulevardul 22 Decembrie, să elibereze benzile de circulație atunci când constructorul toarnă asfaltul. După finalizarea lucrărilor pe acest tronson de drum, continuă turnarea de la intersecția Bulevardului 22 decembrie cu strada Mărăști și până la sensul giratoriu de la Lido. La finalul lunii aprilie vom finaliza lucrările de asfaltare până în zona Pieței (intersecția Bulevard Iuliu Maniu cu Bulevardul Decebal)”, arată reprezentanții Primăriei Municipiului Deva.

FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA

Loading

Advertisement
Citeste mai mult ...

Anunţ public privind decizia etapei de încadrare ENERGY PEAK

ENERGY PEAK, titular al proiectului CONSTRUIRE CENTRALA ELECTRICA FOTOVOLTAICA, BRANSAMENTE UTILITATI SI ORGANIZARE EXECUTARE LUCRARI”, anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Covasna, fară efectuarea evaluării impactului asupra mediului, fără evaluare adecvată și fără evaluare de impact asupra corpurilor de apă, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul CONSTRUIRE CENTRALA ELECTRICA FOTOVOLTAICA, BRANSAMENTE UTILITATI SI ORGANIZARE EXECUTARE LUCRARI”, propus a fi amplasat în Localitatea Catalina, Extravilan, Judetul Covasna.

1. Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Covasna din municipiul Sfântu Gheorghe, bd. Gen. Grigore Bălan nr. 10, județul Covasna, în zilele de luni-vineri, între orele: 08.00-14.00, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmcv.anpm.ro.

Publicul interesat poate înainta comentarii/observaţii la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunţului pe pagina de internet a autorităţii competente pentru protecţia mediului.

2. Publicul interesat poate depune propuneri în ceea ce priveşte conţinutul raportului privind impactul asupra mediului la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Covasna în termen de 10 zile de la data publicării anunţului pe pagina de internet a autorităţii competente pentru protecţia mediului.

URMARESTE Servus HD TV

blank

EMISIUNI SERVUS HD TV

blank

blank

blank

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

blank

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

blank

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

blank

Actualitate