Connect with us
Data: 02/12/2024
.

Sport

Liga 3 de fotbal. Etapă fără victorie pentru echipele hunedorene

Publicat

pe

La finele săptămânii trecute s-au disputat meciurile etapei a XVII-a din Liga 3 de fotbal, penultima a sezonului regular. În seria 7 au evoluat și cele douuă echipe din județul Hunedoara participante în competiție.

Deva, egal acasă

CSM Deva, echipă calificată în play-off, u întâlnit pe Voința Lupac, echipă care va juca, în partea a doua a campionatului, în play-out. Cotați cu prima șansă, cei de la CSM Deva au dat peste un adversar foarte bine așezat în defensivă și care a profitat, la maxim, de orice acțiune pe contraatac. După o serie de ratări ale gazdelor, oaspeții având o singură acțiune ofensivă notabilă, cei de la Voința Lupac, contrar cursului jocului deschid scorul în minutul 35, pe contraatac, prin Bogdan Burcea, care îl lobează pe Raul Avram, portarul celor de la Deva. La faza imediat următoare CSM Deva egalează prin Sergiu Arnăutu, care înscrie cu capul, din 8 metri, după o centrare a lui Alexandru Stoica. Apoi gazdele mai au și alte ocazii, dar nu reușesc să înscrie, iar la pauză tabela de mmarcaj arăta scorul de 1-1.

Mitanul secund începe cu gazdele în atac dar, la fel ca în prima repriză, tot contrar cursului jocului, oaspeții punctează din nou, prin același Burcea, care a finalizat un alt contraatac, cu un șut de la 12 metri, în minutul 55 Echipa gazdă pare descumpănită, iar cei de la Voința trec, în două rânduri, pe lângă desprindere. Apoi devenii își revin și, după mai mulrte ocazii, egalează în minutul 73, prin Nicu Modan, care a înscris cu capul, după un corner al lui adrian Bedea. Până la final se joacă doar la poarta oaspeților și, în al patrulea din cele cinci minte de prelungire, gazdele înscriu prin Sergiu Sabău, dar golul este anulat pentru poziție de offside, iar meciul dintre CSM Deva și Voința Lupac se încheie la egalitate, scor 2-2.

Jiul, eșec pe terenul liderului

Advertisement

Jiul Petroșani, echipă ce va juca în play-out, neavând, însă, emoții cu retrogradarea, a jucat pe terenul liderului, CSC Ghiroda. Meciul nu a început deloc fericit pentru cei de la Petroșani care și-au înscris în proprie poartă, în minutul 6, prin Alexandru Pătlăgică. Soarta meciului a fost pecetluită în minutul 31, de reușita lui Ovidiu Bulza, care a puncta tot pentru gazde și, cum până la final nu s-a mai înscris, CS Ghiroda a învins, pe Jiul Petroșani, cu 2-0.

Situație clară

În urma acestor rezultate, CSM Deva a coborât pe poziția a treia, cu 34 de puncte, după CSC Ghiroda (37) și ACSO Filiași (35), echipa din Dolj cîștigând, pe teren propriu, cu 3-0, meciul cu Gilortul Târgu Cărbunești, prin golurile lui Daniel Rogoveanu (13) și Florin Cioablă (40 și 90). Pe locul al patrulea este Viitorul Șimian (31), care și-a asigurrat calificarea după ce a cîștigat, cu 6-1, pe teren propriu, partida FCU 2 Craiova, punctele învingătorilor fiind înscrise de Dragoș Vlad (3), Denis Curea (6, 56), Robert Eshun (13, 45) și Fabio Trip (25). iar golul de onoare al formației vizitatoare a purtat semnătura lui Angelo Sârbu (29). Universitatea 2 Craiova, care mai avea șanse teoretice de a ajunge a play-off, dar a pierdut, surprinzător, acasă, cu 2-3, meciul cu ultima clasată, CSO Turceni, după ce a avut 2-0, prin golurile lui Cosmin Stana (8, pen.) și David Barbu (20), gorjenii întorcând rezultatul prin reușitele lui Vlad Buțurcă (24, 68) și Denis Bucur (30). Astfel, Universitatea 2 Craiova va merge în ply-out, acum fiind pe cinci, cu 25 de puncte, alături de Gilortul Târgu Cărbunești (22), Voința Lupac (21), Jiul Petroșani (20), FCU 2 Craiova (11) și CSO Turceni (5).

Ultima etapă din sezonul regular

În ultima etapă a sezonului regular CSM Deva va juca, în deplasare, la Gilortul Târgu Cărbunești, sâmbătă, 23 martie, de la ora 15:00, iar Jiul Petroșani, în aceeași zi și de la aceeași oră, va primi, pe teren propriu, pe ceui de la Universitatea 2 Craiova. Și celelalte meciuri ale rundei, respectiv FCU 2 Craiova – ACSO Filiași, Voința Lupac – CSC Ghiroda și CSO Turceni – Viitorul Șimian se vor juca tot sâmbătă, 23 martie, de la aceeași oră 15:00.

Advertisement

În funție de rezultatele înregistrate în ultima rundă, CSM Deva va ști de pe ce loc pleacă în play-off, cu punctele cumulate din sezonul regular, trupa de la poalele Cetății putând ocupa oricare dintre cele patru poziții disponibile. În ceea ce-i privește pe cei de la Jiul Petroșani, aceștia nu pot coborî mai jos de locul actual pe care îl ocupă, respectiv al optulea, și pot urca până cel mult pe poziția a șasea.

Ce urmează

În play-off se va juca în sistemul tur – retur – tur, primele două claste urmând a juca cinci meciuri acasă, iar ultimele două câte patru. La finalul play-off-ului locurile 1 și 2 din seria 7 vor juca, încrucișat, în dublp manșă, cu formațiile de pe aceleași locuri din seria 8, în semifinalele barajului de promovare în Liga 2, iar câștigătoarele vor juca, în același sistem, și finala. În Liga 2 vor promova câștigătoarele celor cinci baraje de promovare, plus pierzătoarea cu cea mai bună linie a clasamentului. În play-off cele șase participante vor juca zece meciuri, cinci acasă și tot atâtea în deplasare. La finele play-off-ului, ultimele clasate din cele zece serii vor retrograda în Liga 4. Pe de altă parte, va rămâne în Liga 3 echipa de pe penultimul loc cu cea mai bună linie de clasament din cele zece serii, celelalte nouă echipe urmând a retrograda.

 

 

Advertisement

 

Actualitate

Debut cu dreptul la Campionatul European de handbal feminin

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 28 noiembrie – 15 decembrie se desfășoară cea de-a XVI-a ediție a Campionatului European (CE) de handbal feminin. La competiția găzduită de Austria, Elveția și Ungaria participă, în premieră, 24 de reprezentative.

România, prezentă la toate edițiile

Printre cele 24 de participante se numără și România, care a participat, până în prezent, la toate edițiile competiției, cea mai bună performanță a tricolorelorfiind o medalie de bronz, obținută la ediția din 2010, găzduită de Danemarca și Norvegia. La precedenta ediție a europenelorde handbal feminin, desfășurată în Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru, România s-a clasat pe locul al doisprezecelea.

În grupe, la Debrecen

La ediția din 2024 România a fost repartizată în grupa B, alături de Muntenegru, Serbia și Cehia, toate meciurile urmând a se juca în Ungaria, la Debrecen. Muntenegru este bronzul ediției trecute, Serbia nu a depășit faza grupelor în urmă cu doi ani, iar Cehia nu s-a calificat la turneul final. Din prima fază a competiției merg mai departe, în faza grupelor principale, primele două clasate din fiecare grupă. Pe partea de tablou a României sunt, în grupa A, Suedia, Ungaria, Macedonia de Nord și Turcia, iar din grupa C Danemarca, Elveția, Croația și Feroe, iar primele două clasate de aici merg în semifinale, în vreme ce echipele de pe trei vor juca finala pentru locurile 5-6. Grupa pricipală de pe traseul României se va juca tot la Debrecen, în zilele de 5, 6, 8 și 10 decembrie, iar cealaltă la Viena. Meciurile pentru stabilirea ierarhiei finale se vor disputa la Viena, pe 13 și 15 decembrie.

Advertisement

Victorie cu Cehia

În primul meci din grupe, România a întâlnit Cehia. După primele cinci minute, în care s-a mers cap la cap, scorul fiind 3-3, Cehia se distanțează pe tabelă, punând un ecart de cinci goluri (10-5 în minutul 21). Mai mult, adversarele „tricolorelor”, printre care se numără și hunedoreanca Sonia Serafinceanu, fac 12-6 în minutul 25.

Urmează o revenire a româncelor, care se apropie la 12-11 în ultimul minut al primei reprize, dar la pauză se intră cu 13-11 pentru Cehia. În partea a doua cea mai mare diferență de scor a fost de 3 goluri în favoarea Cehiei, ultima, de 22-19, înregistrându-se în minutul 43. România, pentru care Sonia Serafinceanu nu a înscris, egalează la 25 în minutul 53, dar Cehia revine imediat în avantaj. În minutul 57 fetele pregătite de Florentin Pera trec pentru prima oară în vantaj, scor 27-26 și, imediat, își măresc diferența pe tabelă la două goluri. În cele din urmă România s-a impus cu 29-28, debutând, astfel, cu dreptul, la „europene”.

Succes clar pentru Muntenegru

În celălalt joc al grupei, Muntenegru, mare favorită la primul loc, a învins, clar, cu 24-18 (11-8) reprezentativa Serbiei. Duminică, 1 decembrie, după închiderea ediției tipărite a cotidianului SERVUS HUNEDOARA, se joacă meciurile România – Muntenegru și Serbia – Cehia. În ultima etapă a grupelor preliminare, programată marți, 3 decembrie, România va întâlni, de la ora 19:00, serbia, iar Muntenegru și Cehia se vor înfrunta de la ora 21:30. Din lotul României pentru EURO 2024 fac parte portarii Bianca Curmenţ (Corona Braşov), Diana Ciucă (Rapid Bucureşti) și Daciana Hosu (CSM Bucureşti), extremele dreapta Oana Borş (Dunărea Brăila) și sonia Serafinceanu (Gloria Bistrița), interii dreapta Daria Bucur (Gloria Buzău) și Alicia Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea), centrii Rebeca Necula (SCM Râmnicu Vâlcea), Andreea Popa (Dunărea Brăila) și Alisia Boiciuc (Corona Braşov), interii stânga Bianca Bazaliu (Gloria Bistriţa), Sorina Grozav și Ştefania Stoica (ambele Rapid Bucureşti), extremele stânga Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti) și Corina Lupei (Dunărea Brăila) și pivoții Lorena Ostase (Rapid Bucureşti), Mirabela Coteţ (Dunărea Brăila) și Ştefania Jipa (Gloria Buzău).

Advertisement

Grupe preliminare

Grupa A (Debrecen)

Ungaria 30vs24 Turcia (28 noiembrie, ora 19:00)

Suedia 28vs18 Macedonia de Nord (28 noiembrie, ora 21:30)

Suedia 25vs32 Ungaria (30 noiembrie, ora 19:00)

Macedonia de Nord 25vs25 Turcia (30 noiembrie, ora 21:30)

Advertisement

Macedonia de Nord vs Ungaria (2 decembrie, ora 19:00)

Turcia vs Suedia (2 decembrie, ora 21:30)

Grupa B (Debrecen)

România 29vs28 Cehia (29 noiembrie, ora 19:00)

Muntenegru 24vs18 Serbia (29 noiembrie, ora 21:30)

Muntenegru vs România (1 decembrie, ora 19:00)

Advertisement

Serbia vs Cehia (1 decembrie, ora 21:30)

Serbia vs România (3 decembrie, ora 19:00)

Cehia vs Muntenegru (3 decembrie, ora 21:30)

Grupa C (Basel)

Spania 30vs24 Portugalia (28 noiembrie, ora 19:00)

Franța 35vs22 Polonia (28 noimbrie, ora 21:30)

Advertisement

Polonia 22vs21 Portugalia (30 noiembrie, ora 19:00)

Franța 24vs22 Spania (30 noiembrie, ora 21:30)

Polonia vs Spania (2 decembrie, ora 19:00)

Portugalia vs Franța (2 decembrie, ora 21:30)

Grupa D (Basel)

Elveția 28vs25 Feroe (29 noiembrie, ora 19:00)

Advertisement

Danemarca 34vs26 Croația (29 noiembrie, ora 21:30)

Croația vs Feroe (1 decembrie, ora 19:00)

Danemarca vs Elveția (1 decembrie, ora 21:30)

Feroe vs Danemarca (3 decembrie, ora 19:00)

Croația vs Elveția (3 decembrie, ora 21:30)

Advertisement

Grupa E (Innsbruck)

Austria 37vs24 Slovacia (28 noiembrie, ora 19:00)

Norvegia 33vs26 Slovenia (28 noiembrie, ora 21:30)

Norvegia 38vs24 Austria (30 noiembrie, ora 19:00)

Slovenia 37-24vs Slovacia (30 noiembrie, ora 21:30)

Slovenia v Austria (2 decembrie, ora 19:00)

Advertisement

Slovacia vs Norvegia (2 decembrie, ora 21:30)

Grupa F (Innsbruck)

Țările de Jos 27v25 Islanda (29 noiembrie, ora 19:00)

Germania 30vs17 Ucraina (29 noiembrie, ora 21:30)

Țările de Jos vs Germania (1 decembrie, ora 19:00)

Islanda vs Ucraina (1 decembrie, ora 21:30)

Advertisement

Ucraina vs Țările de Jos (3 decembrie, ora 19:00)

Islanda vs Germania (3 decembrie, ora 21:30)

Citeste mai mult ...

Actualitate

Corvinul, remiză cu liderul

Publicat

pe

Redactat de

Liga 2 de fotbal a ajuns la cea de-a XV-a etapă a sezonului regular. Singura reprezentantă a județului nostru în acest eșalon, Corvinul Hunedoara, a jucat, acasă, cu liderul detașat al competiției, AFKC Miercurea Ciuc.

Au condus la pauză

Corvinul a început bine jocul de la Hunedoara și și-au ținut adversarii mai mult în propria lor jumătate de teren, dar fără a pune, însă, în mare pericol poarta ciucanilor. Prima ocazie mai importantă a gazdelor a venit în minutul 35, când șutul lui Lupu, din afara careului mare, a trecut peste transversală. Deschiderea scorului, una absolut meritată, s-a petrecut în minutul 39, când Lupu a întors o minge la Pîrvulescu, care a înscris un eurogol cu un șut în vinclu de la circa 20 de metri. Corvinul putea să își mărească avantajul în minutul 42, dar Manolache a trimis pe lângă, din poziție favorabilă, o reluare venită după o centrare a lui Pârvulescu. În minutele de prelungire oaspeții au o acțiune periculoasă, dar Manolache în blochează, oportun, pe Torvund, iar la vestiare se intră cu 1-0 pentru Corvinul.

Egalați spre final

Partea secundă a început tot cu Corvinul la timonă. Simon, portarul oaspeților, a reținut un șut sănătos al lui Pîrvulescu (53), Lupu a trecut puțin pe lângă minge în poziție fabvorabilă (54), Gârbiță a trimis peste din mijlocul careului mare (60), iar șutul lui Grigore, de la 18 metri, a lovit una din barele porții adverse (70). Pe acest fond cei de la Miercurea au o acțiune ofensivă în minutul 73 când, după o combinație între Ceara și Kovacs, balonul a ajuns la Drobny, și acesta a înscris din apropiere, acesta fiind singurul șut pe poartă al liderului în meciul de sâmbătă. Corvinul presează, Szilagyi fiind aproape de autogol (80), iar șutul lui Bradu este respins greu de portarul harghitenilor (84), însă nu reușește să înscrie, și meciul se încheie la egalitate, scor 1-1.

Advertisement

Pe loc de play-off

În urma acestei remize, Ciucul continuă să conducă în clasament, cu 35 de puncte, hunedorenii rămând pe poziția a șasea, cu 24 de puncte, la egalitate cu FC Argeș, piteștenii, fiind pe cinci grație golaverajului mai bun, +5 față de +3 al Corvinului. Locul al șaselea este ultimul care duce în play-off, accederea în această fază a competiției fiind și obiectivul Corvinului, chiar dacă echipa hunedoreană nu are drept de promovare în primul eșalon. Etapa viitoare, penultima care se joacă în acest an, Corvinul va juca în deplasare, pe terenul celei de-a douăsprezecea clasate, CSM Slatina (19 puncte).

Citeste mai mult ...

Actualitate

Noi succese hunedorene la Taekwon do ITF

Publicat

pe

Redactat de

Municipiul Focșani a găzduit, recent, o importantă competiție internă de Taekwon do ITF. Printre practicanții de arte marțiale care s-au aliniat la startul de la Cupa Vranceas-au numărat și cei legitimați la două cluburi din județul Hunedoara.

Astfel, cei de la Red Tigers Călan, pregătiți de Cristinel Popa și Cristian Popa, au obținut locul al doilea în clasamentul general pe cluburi, precum și de două ori poziția a treia în ierarhiile de la juniori și, respectiv, pre-juniori. La aceste rezultate se mai adaugă 13 medalii de aur și câte 3 de argint și bronz. Astfel, pentru clubul din Călan au urcat pe podium Alessio Șooș (locul 1 la luptă și măsurarea forței și locul 3 la speed kick), Maria Oprea (locul 1 la luptă și tehnici speciale), Raul Petca (locul 1 la luptă și tehnici speciale), Eva Coțolan (locul 1 la luptă și spedd kick), Alessia Gogoașă (locul 1 la luptă și 2 la speed kick), Alessia Sitaru (locul 1 la luptă și 2 la speed kick), David Gabor (locul 1 la luptă și 3 la speed kick), Tudor Oprescu (locul 1 la luptă și 3 la tehnici speciale), Ioana Ristea (locul 1 la luptă) și Antonia Tănăsoni (locul 2 la luptă). De asemenea, Maria Oprea a fost desemnată cea mai bună competitoare a concursului feminin și al celui de pre-junioare, iar Raul Petca a fost cel mai bun junior.

Totodată, și cei de la Cristal Hațeg, antrenați de Cosmin Oprescu, au avut rezultate excelente, care au obținut 11 medalii, dintre care opt au fost de aur și trei de bronz. Astfel, Adriana Crețu, pe lângă faptul că a fost desemnată cea mai bună junioară II, a fost pe locul 1 la luptă măsurarea forței și tehnici speciale, Mario Ștefan a fost primul la luptă și speed kick și al treilea la măsurarea forței, triplă medaliată fiind și Maia Danciu (locul 1 măsurarea forței și 3 la tehnici speciale și speed kick), în vreme ce Amelia Cărăbaș și Dragoș Popesc s-au impus la luptă. De asemenea, cei de la Hațeg au mai obținut poziția a treia în ierarhia generală a cluburilor, precum și în întrecerea copiilor.

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate