Connect with us
Data: 28/06/2024
.

Deva

Victorie importantă pentru West Deva la futsal

Publicat

pe

În Liga 1 de futsal s-au disputat meciurile etapei a treia din play-out, acolo unde evoluează echipele clasate pe locurile 5-10 la finele sezonului regular. Printre cele șase participante se numără și ACS West Deva.

Cei de la West au întâlnit, la Sala Sporturilor din Deva, pe Luceafărul Buzău (locul 4, cu 18 puncte), și au obținut o victorie importantă în tentativa lor de a evita retrogradarea directă. Devenii s-au umpis la o diferență clară, scorul final fiind de 15-6 (11-1) în favoarea lor. În urma acestui rezultat, ACS West Deva rămâne pe penultima poziție, cu 12 puncte, dar are, în prezent, cu trei mai multe decât echipa de pe ultimul loc, retrogradabil direct, aici fiind vorba despre cei de la Șoimii Șimand, care au pierdut, acasă, cu 3-7 (1-3) în fața celor de la CSM Târgu Mureș (locul 3, cu 18 puncte). La finalul play-off-ului penultima clasată va juca cu poziția secundă din Liga 2 un baraj de menținere/promovare, cel mai probabil aceasta urmând a fi Ceahlăul Piatra Neamț, care va juca meciul din runda a treia la finele acestei săptămâni, pe teren propriu, cu “lanterna roșie”, Junior Corund, partida fiind amânată pentru 23 martie.

Șanse teoretice

Cei de la ACS West Deva au șanse teoretice de a scăpa de penultimul loc din Liga 1, la fel cum le are și Clujana Cluj, după 21-2 (14-1) acasă, cu penultima clasată, Fortius Buzău, pentru a doua treaptă a podiumului din Liga secundă. Este deja promovată în Liga 1 Kerszhegy remetea, care a câștigat, cu 2-1 (1-1), pe terenul celei de-a patra clasate, Inter Gheorgheni. Revenind la play-out-ul din Liga 1, că în jocul dintre primele două clasate, Sepsi Sfântu Gheorghe (37 de puncte, a învins, acasă, cu 9-8 (6-3) pe Moausoleul Mărășești (22). În play-out se joacă un singur tur, conform tabelei Berger, iar echipele au intrat aici cu punctele acumulate în sezonul reular. Etapa viitoare, programată în ultimul weekend din această lună, ACS West Deva va juca pe terenul celor de la CSM Târgu Mureș, celelalte meciuri ale rundei fiind Mausoleul Mărășești-Șoimii Șimand și Luceafărul Buzău – sepsi Sfântu Gheorghe. În jurul datei de 20 aprilie cei de la West pe terenul celor de la Șoimii Șimand, iar în ultima etapă din play-out vor întâlni, pe teren propriu, pe Sepsi Sfântu Gheorghe.

Actualitate

DAS Deva: A fost aprobată lista de priorități a solicitanților de locuințe ANL

Publicat

pe

Redactat de

Consilierii locali au aprobat, în ședința ordinară de joi, 27 iunie 2024, lista solicitanților care au acces la locuințele pentru tineri, destinate închirierii, precum și lista de priorități în soluționarea cererilor de locuințe ANL, pe baza cererilor care au fost depuse până în data de 31 mai 2024.

Conform legii, lista de priorități în soluționarea cererilor de locuințe ANL se reface într-una dintre următoarele 3 situații:

– dacă în anul respectiv urmează să se finalizeze și să repartizeze locuințe noi pentru tineri, destinate închirierii

– dacă solicitanții înscriși în lista aprobată inițial nu mai îndeplinesc criteriile de acces la locuință

– dacă există locuințe pentru tineri rămase vacante.

Advertisement

La refacerea listei de priorități sunt luate în considerare toate cererile depuse până la sfârșitul lunii anterioare aprobării listei.

Astfel, având în vedere că, în luna aprilie 2024, au devenit vacante două locuințe ANL din imobilele situate pe Strada Mihai Eminescu, nr. 103 și pe Aleea Moților, nr. 2A, Comisia socială de analiză a dosarelor a reanalizat documentele depuse de solicitanți, în vederea refacerii listei solicitanților care au acces la locuințele pentru tineri, destinate închirierii și a listei de priorități în soluționarea cererilor.

Ambele documente au fost aprobate, joi, de Consiliul Local Deva, prin Hotărârea nr. 185/2024 și vor putea fi consultate atât la sediul Primăriei Municipiului Deva și Direcției de Asistență Socială Deva, cât și pe paginile de Internet ale administrației publice locale.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numerele de telefon 0737.036.001 și 0755.878.451 – Serviciul Fond Locativ (Compartiment Locuințe ANL), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 și vineri – între orele 8:00-14:00.

În prezent, Direcția de Asistență Socială Deva administrează un număr de 137 de locuințe ANL, situate în trei imobile.

Advertisement

Direcția de Asistență Socială Deva

Citeste mai mult ...

Actualitate

Bărbat dispărut, după ce a plecat de la „Urgența” spitalului

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii hunedoreni au fost sesizați cu privire la un alt caz de dispariție. Un bărbat din comuna Vorța, despre care nu se mai știe nimic, după ce a plecat din UPU Deva, unde a fost adus cu Ambulanța, fiind în stare de ebrietate.

Bărbatul nu s-a întors la domiciliu, iar mama acestuia a anunțat poliția.

La data de 26 iunie 2024, în jurul orei 15:50, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de o femeie din comuna Vorța cu privire la faptul că, în data de 25 iunie 2024, fiul său, SORCA SILVIU MIHAI (foto), în vârstă de 47 de ani, din comuna Vorța, a plecat în mod voluntar din U.P.U. Deva (unde fusese transportat cu ambulanța, fiind în stare de ebrietate) și nu s-a întors la domiciliu. Semnalmente: 1,70 m înălțime, circa 70 kg., constituție atletică, ochi căprui, păr negru, lung, poartă barbă și mustață, fără semne particulare. Bărbatul era îmbrăcat cu o haină de piele de culoare neagră, o pereche blue-jeans și o șapcă de culoare roșie”, a transmis Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara.

Polițiștii continuă activitățile specifice și le solicită celor care dețin informații utile, să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Noi premii importante, obținute de elevi de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, la competiții naționale și internaționale

Publicat

pe

Redactat de

Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva se mândrește cu performanțele remarcabile ale elevilor săi, care au obținut noi premii importante în cadrul unor competiții prestigioase naționale și internaționale.

“Elevii claselor gimnaziale de arte plastice au participat la cea de-a XXX-a ediție a Concursului de Interpretare Instrumentală și Arte Vizuale de la Sighetu Marmației, concurs cu participare internațională organizat de Școala Gimnazială cu program suplimentar de Muzică și Arte Plastice, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș. Între lucările elevilor din România, Cehia, Serbia, Ucraina și Ungaria, realizările artistice ale elevilor deveni coordonați de profesoarele Nealcoș Alina și Popa Corina au impresionat juriul de specialitate, care a apreciat talentul lor și a acordat Premiul I elevilor Vale Denisa, Scheopulet Marian și Șofron Diana, și Mențiune elevei Neag Anastasia. La Concursul Național de Creație în Limba Franceză „Adolescentul și Francofonia”, eleva Călin Maria Ada Andreea, elevă în clasa a XI-a Arhitectură, coordonată de prof. Mateș Adela, a obținut Premiul III, realizând 3 creații literare în versuri, pe tema iubirii și dezamăgirii. Concursul se află la a XII-a ediție și e organizat de Inspectoratul Școlar Județean Teleorman în parteneriat cu ARPF Teleorman și Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria. Aceste premii reprezintă nu doar o recunoaștere a eforturilor individuale ale elevilor, ci stau mărturie dedicării profesorilor lor, fiind încă un exemplu al standardelor înalte pe care Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva le promovează în educație”, a transmis prof. Andreea Lupu, responsabil pentru relația cu presa de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva.

Citeste mai mult ...

Actualitate