Connect with us
Data: 30/04/2024
.

Actualitate

Mai multe drumuri din Petroșani, preluate de CJ Hunedoara

Publicat

pe

Cinci sectoare de drumuri din municipiul Petroșani urmează să fie administrate temporar de către Consiliul Județean Hunedoara.

Acestea includ patru tronsoane ale DN 66 și un tronson pe strada 1 Decembrie 1918, cuprins între sensul giratoriu Avion și intersecția cu strada Slătinioara. Aceste sectoare sunt parte integrantă a traseului liniei de autobuze electrice Green Line Valea Jiului și sunt cruciale pentru conectivitatea și mobilitatea locală.

”La Petroșani vor fi preluate temporar în administrare 5 sectoare de drum aflate în administrarea Consiliului Local. În baza acestei înțelegeri, Consiliul Județean Hunedoara va efectua lucrările necesare de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere.

Patru dintre sectoarele vizate se află pe traseul liniei de autobuze electrice Green Line Valea Jiului (este vorba de trei tronsoane ale DN 66 și despre tronsonul situat pe str. 1 Decembrie 1918, între sensul giratoriu Avion și intersecția cu str. Slătinioara). Al cincilea sector se află pe str. Bujorului (zona Hotel Rusu), care asigură accesul spre masivul Parâng. În acest din urmă caz, este vorba despre o porțiune de drum pietruit, care necesită modernizare, astfel încât accesul turiștilor spre domeniul schiabil să se realizeze în cele mai bune condiții”, arată CJ Hunedoara.

Prin această colaborare între autoritățile locale și județene, se dorește crearea unui cadru propice pentru dezvoltarea și promovarea turismului în regiunea Valea Jiului, în timp ce se asigură o infrastructură rutieră modernă și sigură pentru comunitatea locală.

Actualitate

Service-urile auto, în vizorul inspectorilor ITM

Publicat

pe

Redactat de

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara a desfășurat, în perioada 23-26 aprilie 2024, o amplă campanie de control în domeniul întreținerii și reparării autovehiculelor, cod CAEN 452.

Scopul acestei acțiuni a fost verificarea respectării prevederilor legale referitoare la contractele individuale de muncă și condițiile de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii din acest sector.

 În perioada 23.04.2024 – 26.04.2024 Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara a desfășurat campania națională de control pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, precum și cerințele minime de securitate și sănătate în muncă, de către angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul întreținerea și repararea autovehiculelor – cod CAEN 452.

”În domeniul de activitate ”Întreținerea și repararea autovehiculelor – cod CAEN 452”, lucrătorii sunt expuși la o gamă largă de riscuri de accidentare la locul de muncă, cum ar fi alunecările pe pardoseala umedă, ventilația insuficinetă, temperaturile extreme, umiditatea excesivă, riscul de intoxicare cu substanțe chimice utilizate în cadrul procesului de spălare auto, perioadele lungi în care angajații stau în picioare, activitățile repetitive, improvizații electrice sau de altă natură la echipamentele de muncă, stresul provocat angajaților datorită unui comportament neadecvat al clienților, echipamentele de muncă electrice incorect utilizate în mediul umed, pericolul de accidentare prin manevrarea necorespunzătoare a autovehiculelor în incinta spălătoriilor, riscul de electrocutare și utilizarea echipamentelor de muncă specifice (instalații de ridicat și recipiente sub presiune – supuse procedurilor de autorizare ISCIR).

În domeniul relațiilor de muncă, s-au verificat cu precădere reglementările legale  privind angajarea personalului (inclusiv transmiterea în termen legal a contractelor individuale de muncă în REVISAL), durata timpului de muncă și munca suplimentară, întocmirea evidenței orelor de muncă prestate de către salariați, repausurile periodice (repausul săptămânal, sărbătorile legale), stabilirea și acordarea drepturilor salariale”, arată ITM Hunedoara.

În cadrul acestei campanii de control, au fost efectuate 31 de controale în domeniile securității și sănătății în muncă și relațiilor de muncă, constatându-se un număr total de 31 de deficiențe, pentru care s-au dispus măsuri pentru remedierea neconformităților constatate și respectarea prevederilor legale.

Advertisement

Totodată, s-a aplicat un număr total de 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care o amendă în valoare de 4.000 lei.

Prin fiecare acțiune de control, I.T.M. Hunedoara urmărește creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă, diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale și eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităților și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Caravana „Sărbători cu sănătate”, joi la Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

În cursul zilei de Joi, 2 mai, Caravana „Sărbători cu sănătate”, se va afla la Hunedoara pentru o acțiune de monitorizare a stării de sănătatea a populației.

Acțiunea este organizată de către Primăria municipiului Hunedoara, prin Direcţia de Asistenţă Socială, în parteneriat cu Asociaţia „Salvital” şi Consiliul Judeţean și va avea loc între orele 09.00 – 14.00.

”Primăria municipiului Hunedoara, prin Direcţia de Asistenţă Socială, în parteneriat cu Asociaţia „Salvital” şi Consiliul Judeţean organizează o nouă acţiune de monitorizare a stării de sănătate şi consultaţii gratuite joi, 2 mai, între orele 09.00 – 14.00. Caravana „Sărbători cu sănătate” va fi prezentă la Centrul de Recreere Pensionari aflat pe b-dul Corvin nr.9 bis (cu acces auto dinspre Piaţa Florilor). Pe parcursul acţiunii se vor putea efectua gratuit următoarele investigaţii medicale: electrocardiograme ( EKG – pentru identificarea eventualelor probleme cardiace); spirometrii (pentru identificarea de eventuale probleme pulmonare); analize INR (pentru persoanele care urmează tratamente cu anticoagulante); determinarea glicemiei (teste rapide); determinare hemoglobină glicozilată (teste rapide); măsurarea tensiunii arteriale; determinare „indice braţ – gleznă” (pentru identificarea unei eventuale afecţiuni arteriale periferice, tip de afecţiuni care cresc riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral); osteodensiometrie (determinarea densităţii osoase). Pentru a se reduce, pe cât posibil, timpii de aşteptare şi pentru o mai bună derulare a acţiunii, este de preferat ca doritorii să se programeze telefonic apelând numărul 0354.880.880 disponibil în zilele de luni şi marţi (29 şi 30 aprilie), între orele 09.00 – 16.00. Pot beneficia de aceste servicii toţi cetăţenii interesaţi, indiferent de vârstă”, informează reprezentanții Primăriei Municipiului Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Drumul Crucii, la ediția a XXV-a

Publicat

pe

Redactat de

Vineri, 3 mai, va avea loc cea de a XXV-a Procesiune a Drumului Crucii. Toți cei ce doresc să ia parte trebuie să știe faptul că plecarea va avea loc de la Biserica Ortodoxă Centru Lupeni la orele 11.45.

”Primăria Municipiului Lupeni în parteneriat cu SC Comexim R SRL Lupeni si Bisericile Ortodoxe din Municipiul Lupeni vă invită vineri, 3 mai 2024, începand cu ora 11.00 la Procesiunea: Drumul Crucii. Plecarea va fi de la Biserica Ortodoxă Centru Lupeni, la ora 11.45”, informează Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni.

FOTO: FACEBOOK RESMERIȚĂ LUCIAN

Citeste mai mult ...

Actualitate