Connect with us
Data: 13/05/2024
.

Actualitate

Materii studiate de plăcere

Publicat

pe

„Să nu se pună note, primesc!”

Propunerea ministrului Educaţiei este agreată de şcolarii hunedoreni. Profesorii spun că e nevoie de discuţii

Elevii din Valea Jiului abia aşteaptă ziua în care, dacă s-ar pune în practică ideea ministrului Educaţiei, nu ar mai primi note la toate materiile.

11catalog_VS_b130defa66

Profesorii ar putea să treacă note în catalog doar la anumite discipline

Nici profesorilor nu le displace tema, dar au păreri total opuse celor ale elevilor.

Mai bine nenotaţi la „mate”

Ideea ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, care a discutat cu profesorii şi specialiştii din minister despre posibilitatea ca la anumite materii să nu se mai dea note, pornind de la premisa că „elevul trebuie să vină la şcoală de plăcere”, vine „ca o mănuşă” în şcolile Văii Jiului. Toţi copiii o agrează, ba mai mult, vin şi cu idei despre materiile la care să nu fie notaţi, şi aproape nici unul nu uită matematica. „Ar fi bine să nu mai primim note şi aş fi de acord să nu fiu notată la matematică, fizică, chimie”, spune o elevă din Petroşani. „Eu am de gând să învăţ, dar e mai bine dacă nu iau note. Ar fi bine să nu ne noteze la matematicăşi română, măcar”, susţine un alt elev de la Vulcan.

Advertisement

Evaluaţi şi altfel, doar la unele materii

Profesorii lor sunt mai rezervaţi, deşi unii agrează ideea, dar în niciun caz nu vorbesc de materiile pe care le-au enumerat elevii. „Nu sunt tocmai de acord. Cum aş putea să îi notez, dacă nu punem note? Notele cred că sunt ok”, susţine Carmen Damian, una dintre profesoarele de la un liceu din Valea Jiului. „Poate că e bine. La unele materii ar trebui să nu mai dăm note. La disciplinele economice, de exemplu, noi avem firme de exerciţiu şi elevii ar putea să fie evaluaţi altfel decât cu note. Educaţia civică ar putea să intre aici, dar în orice caz, disciplinele de bază pentru bacalaureat ar trebui să rămână cu note, că trebuie săştim care e valoarea lor”, spune o profesoară de la Colegiul Economic „Hermes” din Petroşani.

Ministrul Educaţiei a lansat ideea la finele lunii martie, iar discuţiile sunt în toi în toate şcolile şi liceele. Asta pentru că programa şcolară, indiferent de clasa în care învaţă copii în România, este una mult prea încărcată.

Actualitate

Mai multe afișe electorale au fost rupte, la Petroșani

Publicat

pe

Redactat de

În data de 11 mai 2024, autoritățile din Petroșani au fost alertate cu privire la un incident ce a avut loc în centrul municipiului.

Potrivit informațiilor primite de la Poliția Municipiului Petroșani, persoane necunoscute au fost raportate că ar fi dezlipit afișe electorale de pe panoul central situat pe strada 1 Decembrie 1918. Sesizarea a venit din partea unui candidat la funcția de primar al municipiului Petroșani.

”La data de 11 mai 2024, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată cu privire la faptul că, persoane necunoscute ar fi dezlipit afișe electorale de pe panoul central situat pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Petroșani.
În acest caz polițiștii au demarat cercetări specifice, în vederea identificării autorilor faptei și luarea măsurilor legale ce se impun”, transmite IPJ Hunedoara.

Eforturile sunt concentrate în direcția identificării și sancționării celor implicați în această acțiune ilegală.

FOTO: Captură Mondo TV

Citeste mai mult ...

Actualitate

Tradiția nedeilor a continuat la Petrila

Publicat

pe

Redactat de

Ieri, în Duminica Tomi, la Petrila a fost ultima nedeie cu ocazia sărbătorilor Pascale din acest an. Nedeia a fost organizată de către locuitorii din Cimpa.

”Hristos a înviat! Nici cimpenii nu se lasă mai prejos! În Duminica Tomi ei încheie salba nedeilor din orașul Petrila, cu ocazia sărbătoririlor pascale”, arată Vasile Jurca primarul orașului Petrila.

FOTO: FACEBOOK VASILE JURCA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Liga 3: Jiul Petroșani a pierdut cu 8-6!!!

Publicat

pe

Redactat de

În weekend-ul recent încheiat s-au disputat meciurile etapei a VIII-a, antepenultima din play-out-ul Ligii 3 de fotbal. În seria 7 Jiul Petroșani a jucat în deplasare, la FCU 2 Craiova.

Scor de polo

În seria 7 lucrurile sunt clare încă de la jumătatea play-out-ului, fiind cunoscute deja cele două retrogradate, cel puțin pe hârtie, fiind vorba despre FCU2 Craiova, adversara Jiului, și CSO Turceni. În atare condiții, rezultatele din ultimele runde sunt cel puțin bizare, așa fiind și în cazul meciului în care a evoluat Jiul, echipa din Petroșani pierzând cu 8-6! După nici jumătate de oră trupa din Vale conducea cu 3-0, prin golurile lui June, Geangălă și Pencea, iar până la pauză gazdele au redus din handicap prin Manea, iar Jiul intra la vestiare cu 3-1, însă repriza a doua avea să fie halucinantă. Între minutele 50 și 54 petroșănenii primesc patru goluri, autori fiind Sârbu, în două rânduri, Duță și Ilie, iar FCU 2 Craiova conducea cu 5-3! După o oră de joc Jiul reduce din handicap, prin Pocioian, dar în următoarele zece minute gazdele mai înscriu de trei ori, prin Manea, Sîrbu și Ilie, iar scorul devenea 8-4 pentru craioveni. Ultimele zece minute sunt ale echipei vizitatoare, care mai înscrie de două ori, prin Michel și June, iar meciul dintre FCU 2 Craiova și Jiul Petroșani se încheie cu un scor de polo, 8-6 în favoarea gazdelor!

Alte rezultate bizare

Și în celelalte jocuri rezultatele au fost bizare. Astfel, liderul, Universitatea 2 Craiova, a învins, acasă cu 12-0, a treia clasată, Voința Lupac, iar „lanterna roșie”, CSO Turceni, cu doar două puncte în sezonul reglar, a ajuns, acum, la 18, după succesul de pe teren propriu, cu 3-2, în fața poziției secunde, Gilortul Cărbunești. Etapa viitoare programează vineri, de la ora 18:00, meciurile Jiul – Universitatea și Lupac – Cărbunești, iar sâmbătă, de la aceeași oră, FCU – Turceni.

Advertisement
Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate