Connect with us
Data: 28/05/2024
.

Actualitate

Microbuze școlare electrice, pentru elevii din comuna Hărău

Publicat

pe

Protecția mediului este un subiect tot mai intens dezbătut în ultimii ani, iar în acest sens unele administrații publice locale încearcă să facă pași importanți. La Hărău, spre exemplu, primarul comunei a depus deja o cerere către Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara pentru a achiziționa două microbuze electrice, pentru elevi. De asemenea, aici vor exista și două stații de încărcare a autovehiculelor electrice.

Pentru început, reprezentanții administrației publice locale din Hărău au luat în calcul achiziționarea unor microbuze școlare electrice. „Trebuie să facem tot posibilul să ne aliniem standardelor actuale, iar protecția mediului este printre priorități. Cu toții ne dorim să reușim să poluăm cât mai puțin mediul, iar în acest sens am început deja să facem unele demersuri. Am făcut o cerere, prin Inspectoratul Școlar, pentru achiziționarea a două microbuze elec­trice noi. Am depus un proiect și pen­tru stații electrice de încărcare și ne-am gândit să avem două puncte în Hărău, prin Agenția Fondului pentru Mediu, dar am înțeles că va fi alocată o stație specială de încărcare, la pachet cu microbuzele, adică doar pentru aces­tea și trebuie amplasată la școală”, a declarat Lucian Mihael Albu Weber, primarul comunei Hărău.

Două stații de încărcare, în comună

Și, cum este firesc, pe lângă microbuzele electrice ce urmează să fie amplasate și două stații de încărcare a autovehiculelor electrice. „Este atât de important că avem la dispoziție fonduri europene nerambursabile ob­ți­nute de Ministerul Educației, nu im­plică vreo contribuție de la bugetul pri­măriei, așa că cea mai mare greșeală ar fi fost să pierdem ocazia de a le accesa. Mo­mentan, cei mici sunt transportați către unitățile de învățământ cu două mi­cro­buze care au o vechime de peste șapte ani. Au și acestea limitele lor, au destul de mulți kilometri la bord, iar uzura e din ce în ce mai mare. E normal să fie înlocuite, iar dacă se poate cu astfel de microbuze nepo­luante, e cu atât mai bine. Apoi, va trebui să asigurăm cheltuielile cu piesele de schimb, cu șoferii și cu încărcarea. Pro­blema noastră ține de rutele în afara comunei, adică la liceele din Deva și Simeria. Nu-i putem sprijini pe acești elevi care fac naveta, dar pe viitor, după ce vom primi noile mijloace, ne dorim să îi putem sprijini și pe ei. Deo­camdată, ei folosesc transportul în comun și li se decontează depla­să­rile, dar orarul nu se potrivește cu al lor, nici dimineața, la plecare, și nici după prânz, la întoarcere și le este destul de greu și lor”, a mai precizat Lucian Mihael Albu Weber, primarul comunei Hărău.

 

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate