Connect with us
Data: 13/07/2024
.

Lupeni

Minerul Lupeni „vede” Liga 3

Publicat

pe

Duminică seara s-au disputat meciurile tur ale barajelor de promovare în Liga 3 de fotbal. Campioana județului Hunedoara, Minerul Lupeni, a jucat, în deplasare, pe terenul celor de la Viitorul Arad.

Un egal bun pentru retur

Jucând la Sânnicolau Mic, în fața unui grup numeros de suporteri, cei de la Minerul Lupeni au prestat un joc bun și au obținut o remiză prețioasă, scor 0-0, care îi face favoriți pentru meciul retur, care se va dispua în Valea Jiului duminică, 23 iunie, cu începere de la ora 17:30. În meciul de la Arad, antrenorul celor de la Minerul Lupeni, Dan Voicu, a trimis în teren formula Raț – Mazilu, Ciocârlan, Matei, Arcuși – Roșian, Bănceanu, Creciunesc, Prem – Mândreci, Iepure. Pe parcurs au mai intrat Băcăran și Belei, iar pe bancă au rămas, ca rezerve neutilizate, portarul Tonca și jucătorii de câmp Glăvan, Harangozo, Maria și Șilip.

Unele echipe, ca și promovate

În regiunea noastră, în celelalte două meciuri s-au înregistrat rezultate identice, de 5-1 în favoarea echiăpelor vizitatoare, care sunt ca și promovate, deja, în Liga 3. Astfel, Timișul Șag s-a impus la MB Caransebeș, iar Vulturii Fărcpșești, din Gorj, au câștigat pe terenul celor de la Viitorul Severin, din Mehedinți. Celelalte rezultate înregistrate au fost Pro Sport Vârfu Câmpului (BT) – USV Iași (IS) 1-, Şoimii Gura Humorului (SV) – Comstar Vaslui (Vaslui) 5-0, Ceahlăul 2 P. Neamț 2 (NT) – Sportul Onești (BC) 3-0, CS Diosig (BH) – Academica Recea (MM) 5-0, Silvicultorul Maieru (BN) – Oașul Negrești Oaș (SM) 1-4, Vulturul Mintiu Gherlii (CJ) – Barcău Nușfalău (SJ) 8-2, ACSM Codlea (BV) – CIL Blaj (AB) 1-2, Păltiniș Rășinari (SB) – CS Gheorgheni (HR) 1-1, CS Iernut (MS) – Prima Brăduț (CV) 4-0, Iris Titulescu (OT) – Sparta Rm. Vâlcea (VL) 1-1, Speed Pitești (AG) – CSL Nanov (TR) 5-0, Urban Titu (DB) – Metropolitan Ișalnița (DJ) 3-0, CSL Ștefăneștii de Jos (IF) – ACS FC Dinamo București (B) 2-2, Venus Independența (CL) – CSM Fetești (IL) 0-4, FC Bolintin (GR) – CSO Băicoi (PH) 3-3, CSM Adjud (VN) – Voința Lanurile (BZ) 2-1, Viitorul Cireșu (BR) – Pescăruşul Sarichioi (TL) 4-0 și Voința Cudalbi (GL) – CS Medgidia (CT) 1-2. În urma abrogării principiului avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manşă, în situaţia în care, după disputarea celor două jocuri, egalitatea se menţine, meciul retur se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute. Ulterior, dacă și după prelungiri echipele sunt la egalitate, atunci se trece la executarea loviturilor de departajare.

Advertisement

Actualitate

Turismul de vară în Straja: Oază de relaxare și aventură pentru toți

Publicat

pe

Redactat de

Stațiunea montană Straja, situată în pitoreasca zonă a municipiului Lupeni, atrage turiști nu doar în sezonul de iarnă, renumită fiind pentru pârtiile sale de schi, ci și în lunile de vară. Aici, vizitatorii descoperă o oază de relaxare și recreere, beneficiind de peisaje superbe, aer curat și numeroase activități destinate atât adulților cât și copiilor.

În timpul verii, Straja se transformă într-un adevărat paradis pentru iubitorii de natură și aventură. Traseele montane bine marcate oferă oportunități de drumeții memorabile, unde turiștii pot explora flora și fauna locală, bucurându-se de liniștea și frumusețea peisajelor montane. Cei pasionați de ciclism montan găsesc aici trasee variate care le testează abilitățile și le oferă adrenalină.

Pentru cei care doresc o experiență de relaxare, Straja oferă posibilități de picnicuri în natură, plimbări relaxante și momente de liniște la marginea pădurilor. Aerul curat și prospețimea vegetației creează un mediu ideal pentru reîncărcarea bateriilor și pentru evadarea din agitația cotidiană.

O atracție specială în timpul verii o reprezintă taberele de vară organizate pentru cei mici. Aceste tabere sunt gândite pentru a oferi copiilor experiențe educative și distractive, prin activități diverse cum ar fi drumețiile, atelierele de creație, cursurile de orientare turistică și jocurile de echipă. Sub supravegherea unor instructori calificați, copiii au ocazia să învețe lucruri noi, să-și dezvolte abilitățile sociale și să-și facă prieteni noi într-un mediu sigur și prietenos.

Pentru cazare, Straja dispune de o gamă variată de opțiuni, de la pensiuni tradiționale la cabane moderne, toate oferind condiții excelente și ospitalitate autentică. Restaurantele locale încântă gusturile turiștilor cu preparate tradiționale și specialități locale, completând astfel experiența de vacanță cu deliciile gastronomiei locale.

În concluzie, stațiunea montană Straja din municipiul Lupeni se afirmă tot mai mult ca o destinație de top pentru turismul de vară, oferind activități și experiențe pentru toate vârstele. Cu peisaje de vis, aer curat și o mulțime de oportunități de recreere, Straja este locul ideal pentru o vacanță de neuitat.

Advertisement

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

Actualitate

Minerul Lupeni, debut în forță în Cupa României

Publicat

pe

Redactat de

Miercuri seară s-au disputat meciurile primei etape ale fazei regionale din Cupa României la fotbal. Cele 42 de câștigătoare ale competițiilor județene au fost împărțite pe șapte regiuni geografice, cu câte două grupe de trei echipe, astfel că toate participantele joacă un meci acasă și unul în deplasare.

4-0 acasă cu Jiul Rovinari

Reprezentanta județului Hunedoara, Minerul Lupeni, a jucat, acasă, cu câștigătoarea din Gorj, Jiul Rovinari, trupa din Valea Jiului impunându-se, fără probleme, cu scorul de 4-0. Rezultatul final a fost stabilit după nicio jumătate de oră de joc, pentru cei de la Lupeni reușind câte o “dublăBănceanu (11 și 23) și nou-venitul Eshun (12 și 28). Conform regulamentului, pentru a se evita eventuale egalități după meciurile din grupe, s-au executat și lovituri de pedeapsă, și aici cei de la Minerul impunându-se cu 6-5, pentru echipa din Lupeni înscriind Doboș, alt nou – venit, Roșian, Harangozo, Prem, toți introduși după pauză, Creciunesc și Iepure, și acesta intrând pe parcurs, iar portarul Raț a apărat un penalty al gorjenilor. La Minerul Lupeni a mai jucat și o altă achiziție a verii, Baidoo, antrenorul Dan Voicu mai bazându-se pe Arcuși, Ciocârlan, Matei, Mazilu și Mândreci, precum și pe rezerva Ciucurescu, venit în Vale de la Geoagiu.

Urmează o deplasare în Mehedinți

În etapa a doua Minerul Lupeni va juca, în deplasare, cu Viitorul Severin, din județul Mehedinți, partida urmând a se juca sâmbătă, 13 iulie, de la ora 18:00, echipa hunedoreană fiind cotată cu prima șansă la câștigarea grupei, chiar dacă va sta în ultima rundă. În cazul în care va câștiga grupa, Minerul Lupeni va găzdui finala regională, pe 20 iulie, de la ora 17:30. Adversară va fi cîștigătoarea grupei din care fac parte Păulișana Păuliș (Arad), Gloria Moșnița Nouă (Timiș) și MB Caransebeș (Caraș Severin). În primul meci Păulișana Păuliș a învins, acasă, cu 2-0, pe Gloria Moșnița Nouă, etapa a doua din această grupă programând întâlnirea MB Caransebeș – Păulișana Păuliș.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Minerul Lupeni debutează, azi, în Cupa României

Publicat

pe

Redactat de

Astăzi se vor disputa meciurile primei etape din faza regională a Cupei României la fotbal, sezonul 2024 – 2025.

Cele 42 de câștigătoare fazelor județene au fost repartizate, pe criteriu geografic, în 14 grupe de câte trei echipe, câte două în fiecare regiune. Se va juca fiecare cu fiecare, cu un meci acasă și unul în deplasare, iar câștigătoarele grupelor își vor disputa finala pe regiuni, în primul tur național, de pe 31 iulie, ajungând cele șapte învingătoare.

Reprezentanta județului Hunedoara, Minerul Lupeni, este în grup 2 a Regiunii 4, alături de Viitorul Severin (Mehedinți) și Jiul Rovinari (Gorj). Trupa din Vale joacă astăzi, de la ora 18:00, acasă, cu Jiul Rovinari, iar etapa viitoare, peste o săptămână, în deplasare, la Viitorul Severin, urmând să stea în ultima rundă, pe 17 iulie. Dacă va termina pe primul loc, Minerul Lupeni va găzdui finala regională, pe 20 iulie, de la ora 17:30, în cealaltă grupă fiind Păulișana Păuliș (Arad), MB Caransebeș (Caraș Severin) și Gloria Moșnița Nouă (Timiș). Reamintim că deținătoarea Cupei României este Corvinul Hunedoara.

Sursa foto: Facebook Minerul Lupeni
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate