Connect with us
Data: 03/07/2024
.

Actualitate

Monica Iacob – Ridzi, internată la un spital din Cluj – Napoca

Publicat

pe

Fostul ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob – Ridzi (foto), a fost internată la un spital din Cluj -Napoca, după ce a acuzat mai multe probleme de sănătate. Reprezentanții Penitenciarului Gherla, în care aceasta se află încarcerată, au confirmat faptul că Monica Iacob -Ridzi a părăsit, temporar, unitatea de detenție, fiind spitalizată pentru tratament. „Date personale despre starea dânsei și afecțiunile suferite nu pot să vă comunic. Într-adevăr, este internată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca și urmează, în curând, să se întoarcă la penitanciar”, au declarat, pentru Gazeta de Cluj, reprezentanții închisorii.

Luna trecută, Monica Iacob – Ridzi a reușit să beneficieze de o permisie de trei zile, având în vedere că aceasta execută o pedeapsă în regim liber la Penitenciarul Gherla, iar, periodic, în funcție de comportament, poate părăsi, temporar, închisoarea, respectând anumite condiții.

Reamintim că, Monica Iacob – Ridzi a fost condamnată definitiv, la mijlocul lunii februarie 2015, de Înalta Curte de Casație și Justiție a României (ÎCCJ), la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, în dosarul ce a vizat organizarea manifestărilor de „Ziua Tineretului” din 2009. Fostul ministru s-a predat atunci la poliția din Cluj, fiind încarcerată la Secția exterioară Cluj – Napoca din cadrul Penitenciarului Gherla. La începutul lunii martie a aceluiași an, din cauza stării sale de sănătate, Monica Iacob – Ridzi a fost transferată la Spitalul Penitenciar Jilava, unde a stat o perioadă, după care a fost adusă înapoi la unitatea de detenție din Gherla pentru a-și continua pedeapsa de cinci ani de închisoare, pe care a primit-o în celebrul dosar „2 Mai”.

Advertisement

Actualitate

Certificatul de cazier judiciar se poate obține online și prin HUB-ul de servicii al MAI

Publicat

pe

Redactat de

Certificatul de cazier judiciar se poate obține online și prin HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), platformă care are ca obiectiv simplificarea accesului cetățenilor la serviciile furnizate de către structurile ministerului.

Certificatul de cazier judiciar pentru persoanele fizice se obține de la orice subunitate de poliție în care funcționează ghișeul pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar. Acesta se eliberează, de regulă, pe loc sau în cel mult trei zile lucrătoare. De asemenea, certificatul de cazier judiciar poate fi obținut și online de către persoanele fizice de cetățenie română, prin două mecanisme de acces.

“Astfel, pentru obținerea certificatului de cazier judiciar electronic, cetățenii au la dispoziție următoarele servicii online: prin platforma HUB.MAI.GOV.RO (https://hub.mai.gov.ro/serviciu/), solicitanții vor completa un formular disponibil în platformă, iar pentru a li se stabili cu certitudine identitatea, se vor prezenta fizic, o singură dată, la unitățile de poliție care eliberează certificate de cazier judiciar; prin intermediul platformei www.ghișeul.ro, pentru utilizatorii care sunt înregistrați sau doresc să se înregistreze în platformă. Solicitarea cazierului se face urmând procedura de validare a identității electronice, folosind un card bancar înrolat 3D Secure, emis de o instituție bancară din România. În urma validării, aceștia vor fi redirecționați către platforma HUB.MAI.GOV.RO, pentru completarea online a cererii tip. HUB-ul de servicii online al MAI a fost creat pentru a ușura interacțiunea cetățeanului cu structurile Ministerului Afacerilor Interne, urmând ca, pe această platformă, să fie integrate mai multe servicii publice oferite de instituție”, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Aproape 18.000 de certificate de cazier judiciar -eliberate în județ, de la începutul anului

La nivelul județului Hunedoara, în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2024, au fost eliberate 17.854 de certificate de cazier judiciar, la cele opt ghișee din județ și 2.598 certificate de integritate comportamentală, iar la nivel național au fost eliberate, în acceași perioadă, 177.385 de certificate de cazier judiciar în format electronic, prin HUB-ul de servicii al M.A.I..

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

“Generația de suflet” se întoarce acasă, în această seară. „Încheiem o poveste frumoasă (…) care poate să aducă în viitor lucruri foarte bune”

Publicat

pe

Redactat de

Echipa națională de fotbal a României, care a participat la Campionatul European din Germania – EURO 2024, va reveni, în această seară, la București, cu un zbor de la Frankfurt. „Tricolorii” vor ateriza la Aeroportul „Henri Coandă” la ora 23:20 și vor părăsi aeroportul prin salonul oficial, potrivit unei informări a Federației Române de Fotbal.

De acolo, echipa se va deplasa direct la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, Casa Tricolorilor, unde suporterii care doresc să-i întâmpine îipot  aștepta.

Federaţia Română de Fotbal a făcut un apel către fani să nu vină la aeroport, deoarece nu va fi posibilă interacţiunea dintre echipă şi suporteri în acest loc. De asemenea, nu toţi jucătorii echipei naţionale vor reveni în ţară miercuri seară.

 

Drumul României la EURO 2024 s-a oprit în optimi, după meciul cu Olanda

Advertisement

Echipa națională de fotbal a României a fost învinsă de Olanda, cu scorul 3-0, marţi seara, pe Football Arena din Munchen, în optimile de finală.

Tricolorii” au luptat pentru victorie, însă nu au reușit să se impună în fața echipei Olandei. În urma acestui rezultat, naționala României a părăsit Campionatul European de Fotbal – EURO 2024.

„Plecăm cu capul sus, dar cu sufletul frânt. Pentru că ne-am dorit foarte mult pentru români şi pentru noi, după toată emulaţia care s-a creat şi fericirea creată de acest parcurs. Am dat totul ca să mergem mai departe. Încheiem o poveste frumoasă, dar o poveste care poate să aducă în viitor lucruri foarte bune dacă ştim cum să gestionăm acest moment. Pentru fotbalul românesc poate fi un nou început. Eu le mulţumesc băieţilor pentru tot parcursul şi pentru toată implicarea lor, au depăşit limite şi aşteptări. Însă e greu într-o lună de vară să depăşeşti zeci de decalaj între fotbalul nostru şi fotbalul olandez. Asta e realitatea”, a spus, după înfrângerea cu Olanda, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, la postul Pro Arena, citat de Agerpres.

Le cer iertare suporterilor că nu am reuşit să ne ridicăm la nivelul lor. Ei sunt campionii Europei, noi nu suntem. Poate în viitor. Azi primele 20 de minute ne-au aparţinut şi am avut şi ocazii mari. Am făcut această strategie pentru că ştiam că se aşteaptă să cedăm teren şi am vrut să îi surprindem. I-am pus în dificultate, însă la prima ocazie a lor au creat golul. Dar vedeţi că toate golurile sunt acţiuni individuale, pentru că au calitate foarte mare. E trist pentru că am pierdut cu 3-0, însă echipa noastră a dat tot ce a avut mai bun”, a adăugat Iordănescu.

În sferturile de finală, Olanda va juca împotriva Turciei.

Advertisement

 

Sursa foto: Echipa națională de fotbal a României/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

Competiție pentru un contract în infrastructura medicală

Publicat

pe

Redactat de

Opt firme s-au alăturat în două asocieri pentru a concura pentru un contract important la Consiliul Județean Hunedoara.

Contractul, în valoare de 5.408.165 lei, vizează proiectarea și execuția lucrărilor pentru modernizarea și extinderea ambulatoriului integrat din Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu. Scopul acestui proiect este de a îmbunătăți accesul pacienților la servicii medicale de screening și diagnostic precoce, contribuind astfel la îmbunătățirea calității îngrijirii medicale în județul Hunedoara.

Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu, cu o tradiție în tratarea bolilor respiratorii, va beneficia de modernizarea facilităților sale, inclusiv de dotarea cu echipamente medicale moderne necesare pentru activitățile de screening. Acest lucru va spori capacitatea de diagnostic și tratament, reducând timpul de așteptare și crescând eficiența serviciilor medicale oferite comunității.

Proiectul face parte dintr-un program mai larg de investiții în infrastructura de sănătate a județului, având ca obiectiv îmbunătățirea serviciilor medicale și sprijinirea prevenției și tratamentului bolilor respiratorii.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate