Connect with us
Data: 23/02/2025
.

Actualitate

Noul azil de bătrâni din Petroşani va fi deschis luna viitoare

Publicat

pe

Servicii europene pentru vârstnici

Imobilul va găzdui şi o grădiniţă, iar copiii  vor fi o mângăiere în apusul vieţii celor care au rămas singuri

Cel mai nou şi mai modern azil de bătrâni din Valea Jiului va fi inaugurat în scurt timp.

Pentru început, însă, până ce vor sosi chiriaşii, locaţia va fi deschisă ca să primească grupa de copii de grădiniţă.

SAMSUNGO masă pentru copii, îngrijire pentru bătrâni

Situat într-un loc retras şi gândit ca un azil de bătrâni, ce va găzdui şi o grupă de copii de gridiniţă, locaţia de la intrarea in Petroşani va fi locul ideal pentru vârstnicii fără rude. Aşa s-a gândit şi preotul Gabriel Bulf, cel care spune acum, că în scurt timp, lucrările sunt gata. Asta pentru că la 16 septembrie aici vor veni copiii la grădiniţă. „Aproximativ 25 de copii vor avea programul şi după grădiniţă, adică o masă şi o activitate de aproximativ o oră. În centrul pentru vârstnici vor fi îngrijiţi 26 de bătrâni, care vor primi, pe lângă asistenţa medicală, asistenţă religioasă şi îngrijirea necesară, mai ales că nu vor avea aparţinători care să îi viziteze”, a declarat Gabriel Bulf, preotul care se îngrijeşte de realizarea acestui centru social.

Advertisement

Condiţii la standarde europene

Centrul social este construit şi utilat după ultimele standarde în domeniu şi, în fiecare cameră vor fi internaţi câte doi bătrâni. În plus, şi copiii de grădiniţă vor avea condiţii excelente, iar cele două generaţii se vor completa reciproc. Totul va fi gata în curând, asta ne asigură părintele Gabriel, cel care s-a ocupat de tot până acum. „Noi sperăm ca acest centrul de zi pentru copii să funcţioneze odată cu începerea şcolii, adică în 16 septembrie, iar centrul pentru vârstnici să îşi deschidă porţile, cel mai târziu, la 1 octombrie, pentru că mai e nevoie de câteva avize. Inaugurarea va avea loc la începutul lunii septembrie, când vor fi toate puse la punct”, a mai adăugat Gabriel Bulf.

Un astfel de centru pentru vârstnici era absolut necesar, iar felul în care a fost construit, locaţia aleasă şi faptul că tot ceea ce se desfăşoară acolo va fi după normele europene în domeniu, îi va face pe bătrâni să uite de singurătate.

Advertisement

Actualitate

Un fost consilier local din Petrila a încetat fulgerător din viață

Publicat

pe

Redactat de

Marinela Bîlcan, fost consilier local din orașul Petrila, a încetat din viață, sâmbătă. Femeii i s-ar fi făcut rău în timp ce se afla la cumpărături într-un magazin din Petrila. În ciuda tuturor eforturilor echipajului medical ajuns la fața locului, aceasta nu a mai putut fi salvată.

Marinela Bîlcan era economist la E. M. Lonea, în cadrul Complexului Energetic Valea Jiului, și a fost consilier local la Petrila în perioada 2008 -2012.

Mesaj de condoleanțe transmis de Filiala Județeană PNL Hunedoara

Filiala Județeană PNL Hunedoara a transmis un mesaj de condoleanțe.

Cu profundă tristețe, Partidul Național Liberal – Filiala Hunedoara regretă plecarea prematură dintre noi a doamnei Marinela Bilcan, fost consilier local în Petrila, un om deosebit, implicat și respectat în comunitate.Transmitem sincere condoleanțe și întreaga noastră compasiune familiei îndurerate, prietenilor și tuturor celor care au cunoscut-o și apreciat-o.

Advertisement

Dumnezeu să o odihnească în pace!”.

 

 

Sursa foto: PNL Hunedoara/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

Corvinul, neînvinsă în amicalele de iarnă

Publicat

pe

Redactat de

Corvinul Hunedoara a jucat cel de-al șaselea și ultimul meci de pregătire din această iarnă. Adversarii hunedorenilor din meciul disputat pe terenul sintetic de la stadionul „Cetatedin Deva au fost liderii din seria 10 a Ligii 3, SCM Zalău, echipă ca și calificată în play-off.

Au bătut și Zalăul

Până la meciul cu trupa din Zalău, băieții antrenați de Florin Maxim au învins cu 2-0 la Simeria pe ACS Mediaș (locul 4 în seria 7 din Liga 3, cu șanse la play-off), cu 2-0 la Cluj cu Gloria Bistrița (locul 1 în seria 7 din Liga 3 și calificată în play-off), cu 1-0 pe Farul U19 (care a jucat în Europa Youth League) și 3-1 pe Progresul Spartac (locul 2 în seria 4, aproape în play-off) și au remizat, scor 3-3, cu LPS Clinceni (locul 9 în seria 4, fără șanse de play-off), ultimele trei meciuri jucându-se în cantonamentul pe care Corvinul l-a efectuat la Mogoșoaia. În jocul cu liderul din seria 10, Corvinul a controlat clar prima parte, dar portarul celor de la Zalău s-a opus la șuturile lui Gîrbiță, Câmpan și Albino, iar execuția lui Lehaire a ocolit spațiul porții. Mitanul secund a început mai bine pentru divizionara terță, dar Ungureanu i-a blocat pe Meșter și Zaharia. Corvinul a replicat prin Gîrbiță și Pîrvulescu, blocați de portarul advers. Scorul avrea să fie deschis în minutul 75, de către Hergheligiu, care a transformat un penalty scos de Albino. Până la final portarul hunedoarei a reținut o minge trimisă de Nikolic și, astfel, Corvinul câștigă cu 1-0.

Bilanț pozitiv

Astfel, Corvinul a câștigat cinci din cele șase jocuri amicale disputate, având un golaveraj de 12-4. În meciul cu Zalăul, pentru Corvinul au jucat Blaga (46, Ungureanu) – Albino (83, Cioază), Pop (46, Loughrey), Manolache (85, Predică), Velisar (73, Maria) – Bradu (73, Ackovski), Zanc (46, Grigore), Lehaire (73, Pop), Neacşa (65, Pîrvulescu), Gîrbiţă (80, Apur) – Câmpan (60, Hergheligiu), în vreme ce Cărăuș, Lică și Vladic nu au fost folosiți din motive medicale. Reamintim că hunedorenii ar fi trebuit să joace în etapa a XVIII-a din Liga 2, prima din acest an, pe terenul celor de la CS Mioveni, dar argeșenii au fost excluși din competiție. În atare condiții, hunedorenii vor juca primul meci din acest sezon duminică, 2 martie, la o oră ce urmează a fi stabilită, pe teren propriu, cu FCU Craiova. Și chiar dacă nu au jucat în această rundă, una în care a mai stat și CSM Reșița, și adversarii cărășenilor, cei de la Viitorul Târgu Jiu, fiind excluși din campionat, hunedorenii rămân pe poziția a opta, la un singur punct de locul al șaselea, ultimul care duce în play-off.

Advertisement

Nu renunță la play-off

După meciul cu SCM Zalău, antrenorul principal al celor de la Corvinul Hunedoara, Florin Maxim, s-a declarat mulțumit de evoluția elevilor săi. Tehnicianul de pe Cerna a spus că regretă că echipa sa nu a evoluat în prima etapă din 2025 și își dorește ca jucătorii săi să fie sănătoși până la meciul cu FCU Craiova, care trebuie neapărat câștigat pentru ca hunedorenii să își atingă obiectivul propus, cel de accedere în play-off, chiar dacă nu au drept de promovare în primul eșalon. „În primul rând, sunt mulţumit că nu au mai apărut şi alte accidentări, pentru că înaintea meciului au acuzat probleme medicale Cărăruş, Lică şi Vladic. Mi-a fost teamă pentru că, de la revenirea din cantonament, ne-am antrenat doar pe suprafaţă sintetică şi au început să apară dureri de tendoane, articulaţii sau spate. Referindu-ne strict la joc, am întâlnit o echipă agresivă, care joacă într-o formulă 4-4-2, care e folosită şi de următorul nostru adversar din campionat. Aşa că ne-a prins bine acest test, am avut momente bune de joc, am început bine construcţia, am căutat linişte la acest capitol, am dus multe mingi în faţa porţii, dar încă ne lipseşte un gol din acţiune. Per ansamblu însă, sunt mulţumit! În startul celei de-a doua reprize au avut şi adversarii noştri câteva ocazii bune. Mă bucură intervenţiile lui Ungureanu, îi dau încredere şi îmi dau şi mie încredere că am ales să ne bazăm pe serviciile lui. Şi Blaga are siguranţă, a comunicat bine, a plecat bine construcţia de la el. Îl mai avem şi pe Mutuligă, care e în creştere. Stăm bine la acest capitol al portarilor. Acum nu le rămâne decât să se antreneze la fel de bine şi să fie la fel de inspiraţi. Pe de altă parte, mi-aş fi dorit şi eu să jucăm un meci oficial în acest week-end, dar am mai spus-o, aceasta e situaţia actuală, nu avem ce face. Rămâne să ne păstrăm sănătoşi până la primul joc, cu Craiova, pentru că avem nevoie de victorie, sub orice formă, cu orice mijloace. Chiar îmi doresc să vină cât mai multă lume la meci. Înţeleg că va fi duminica, sperăm să fie şi temperatura mai prietenoasă şi să încercăm, împreună, să ţinem punctele acasă şi speranţele vii pentru clasarea în primele şase”, a spus Florin Maxim, conform site-ului oficial al celor de la Corvinul.

Citeste mai mult ...

Actualitate

VIDEO| Lung cât un teren de fotbal. Cel mai mare transport agabaritic din țară a pornit la drum. Destinația finală: Termocentrala Mintia

Publicat

pe

Redactat de

Cel mai mare transport agabaritic care a rulat până acum pe șoselele din România a pornit la drum, în această dimineață, în jurul orei 09:00, de la Nădlac, și urmează să tranziteze vestul țării. Convoiul, lung cât un teren de fotbal, transportă o turbină la Termocentrala Mintia.

“A pornit la ora 09:00, de la Nădlac DN 7, cel mai mare transport agabaritic care parcurge vestul țării, un transport lung cât un teren de fotbal! Destinația finală: Termocentrala Mintia. Astăzi, convoiul cu o masă totală de 788 tone, o lungime de 120 metri, lățime de 6 metri și înălțime de 5,4 metri parcurge traseul: Nădlac DN 7 – DN 7G – A1 – nodul rutier Giarmata. Viteza de deplasare va fi între 5-15 km/h. Rugăm participanții la trafic să respecte indicațiile agenților de poliție din teren, indicatoarele rutiere amplasate pe tot traseul și, pe cât posibil, să folosească rute ocolitoare”, au transmis reprezentanții Direcției regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara.

Sursa video: DRDP Timișoara

Convoiul urmează să ajungă la Termocentrala Mintia pe data de 4 martie. Traseul complet al transportului agabaritic este următorul:

Nădlac 1 PTF – DN7 – Nădlac 2 PTF – DN7G – A1 – Giarmata – DJ691 – Pieschia – DJ691 – Alios – DJ691 – Neudorf – DJ682 – Lipova (str. Timișorii – pod Lipova – DN7) – DN7 – Ilia – A1 – Grind – DN68A – Săcămaș – DN7 – Termocentrala Mintia.

Citiți și:

Advertisement

Sebastian Burduja: “La Mintia prinde contur cea mai mare centrală pe gaz din UE”

Transport agabaritic record pentru Termocentrala Mintia: O turbină de 788 de tone va traversa vestul țării

 

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), acest transport va parcurge aproximativ 264 de kilometri din rețeaua rutieră națională și are o serie de elemente spectaculoase și inovative la nivel european, care privesc amplasarea a două macarale necesare montării și demontării structuriilor de tip „flyover” necesare traversării sructurilor de pe traseu.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate